Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra wrote:Gosiak a moglabys mi napisac jak nazywaja sie te pieluchy jedn co to maja mniej chemi bo pisze z tel i linka nie mam jak sobie otworzyc a tak to bm sobie na nie popatrzyla...
Albo Bambo Nature - Wyprodukowane w Danii bez wybielaczy, perfum, dodaktowych składników, które mogłyby uczulać Twoje dziecko!!! Delikatne, specjalnie wyselekcjonowane materiały użyte do produkcji Bambo Nature posiadają certyfikaty, że są wolne od takich trujących związków, jak: MBT, DBT, TBT CL, a także formaldehydu. Zostały także przetestowane przez producenta jako przyjazne skórze.
Są też chusteczki nawilżane bez parabenów, alkoholu, konserwantów i całej tej chemii, np. Alphanova BebeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:11
Fedra lubi tę wiadomość
-
nie mialam jak zajrzec bo mialam nawal kotow i psow;) juz jestem:)
Sylwia- zapalenie jesli masz weicej niz pojedyncze leukocyty w polu widzenia- zwykle od 5 w gore
no i nablonki
czesto o zapaleniu pecherza swiadczy obecnosc nablonkow okraglych i wielokatnych
(z tych rzeczy podstawowych mowiacych o zapaleniu pecherza)
-
aby szybciej do domu- i zjem pomidorowke:)
zaraz zrobie liste pytan do lekarza:) pomysli ze jestem jakas upierdliwa ale wypytam o szyjke, klucia, bulgotania:) nospe, szkole rodzenia, wit D, MAgnez:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:34
Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
przeliczylam sie , musialam dzis zalatwic kilka spraw poszlam jeszcze na zakupy i jestem wykonczona
jednak to juz nie to samo co wczesnije, szybko sie mecze
ja od poczatku L4 ciagle cos zalatwiam i z kims sie spotykam ale mam juz dosc musze wkoncu wystopowac i zajac sie od nast tyg soba
czy z Babydream jest tez balsam na rozstepy dla kobiet w ciazy? bylam w 2 rossmanach i nie widzialam takiego
a z Ziaji balsam przeciw rozstepom jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:40
-
słoneczna 85 wrote:aby szybciej do domu- i zjem pomidorowke:)
zaraz zrobie liste pytan do lekarza:) pomysli ze jestem jakas upierdliwa ale wypytam o szyjke, klucia, bulgotania:) nospe, szkole rodzenia, wit D, MAgnez:)
czekamy na odpowiedzi:) -
Gosiak dzieki poczytalam o tych pieluchach oczywiscie zdania podzielone tak jak i przy standardowych pampersach...
Cena oczywicie zwala z nog ale nie przecze ze na probe kupimy po paczce by sprawdzic co to i jak sie bedzie zachowywac na pupce NatusiGosiak, sebza lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Słoneczna ja miałam to samo....a najlepsze jest to ze nie wyciagnełam tej listy pytan z karty i podałam to lekarzowi...a On do mnie " o jakies pytanka przygotowane"....to było m-c temu
wczoraj tez miałam liste ale juz ukrytą
megg, słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Dodam swoje 3 grosze o chusteczkach nawilżanych, chociaż temat wygląda już na zamknięty
Przez ciąże postanowiłam na sobie przetestować te, które są najbardziej u mnie w sklepach dostępne. teraz jesteśmy bardziej wrażliwe w miejscach intymnych, a tak poza tym, to mam wrażenie,że jeśli dorosły człowiek po podtarciu się takimi chusteczkami ma dyskomfort, to co dopiero dziecko. Przetestowałam sporo, po wielu miałam dziwne odczucia pieczenia, niekiedy takiego drażniącego ciepła. Najlepiej jak do tej pory wypadły chusteczki Penaten i je zamierzam kupować. Oczywiście fajnie by było myć dziecku pupę tylko wodą z rumiankiem, ale moim zdaniem (szczególnie na samym początku) może być nam trudno wszystko organizować, poza tym nie ma się co czarować, w każdym domu w którym są dzieci, są też mokre chusteczki. Mam 14 lat młodszego brata, jechał na chusteczkach pampers - nic mu nie jest i nigdy nie było, ale pupa była smarowana kilka razy na dzień po zmianie pieluchy. Tak samo było z resztą dzieci, które znam, z którymi zostawałam itd.
Napaliłam się też wcześniej na pieluchy wielorazowe, ale kurde tutaj w Szwajcarii w mojej okolicy nie ma nigdzie sklepu, gdzie bym mogła iść, dotknąć itd. (w ogóle jest wszystko, tylko nie sklepy dla dzieci - paradoks nawet dla Szwajcarów) i nie wiem, czy jednak nie zostanę na jednorazowych. Boję się, że jak zacznę zamawiać z sieci, to się będzie okazywać, że kiepska jakość albo coś w tym stylu, dla dziecka się nie sprawdzą, a ja zostanę z wydaną grubą kasą (bo jedna pielucha plus dwa wkłady kosztuje sporo). Boli mnie tylko, że moje dziecko zostawi po sobie górę odpadów w postaci pieluch jednorazowych.. -
nick nieaktualny
-
Sebza tez na sobie testowalam chusteczki a ze ja wrazliwiec jestem to szybko wiedzialam co mi pasuje i o dziwo pasuja mi chusteczki z lidla w rozowym opakowaniu ale jak mnie uswiadomila kolezanka co dobre dla mnie nie koniecznie bedzie dobre dla dzidzi i tak czlowiek jaki glupi byl taki zostal
A przy okazji przypomnialo mi sie jak kuzynk uparla sie na pieluchy tetrowr wytrzymala tydzien teraz mloda ma 5 lat i powiedziala ze nigdy wiecej tetry (wiem ze to nie to samo co wielorazowki)
2015 Nati
2017 Suzi -
Mi Mloda albo pupe wypnie albo glowke i czuc twarde miejsce...
W dole tez mnie kluje jest to normalne
O a Natk tak mi wariuje w brzuchu ze znowu chce mi sie siku he he hemegg, justta lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
mnie kluje tez jak szpilka w roznych miejcach ale to takie dotkniecie i koniec no i ten na polowkowym dr mowil ze to normalne.
i zaczal mi wyciagal model macicy kobiety nieceizarnej i porownywal do tego co teraz i mowi ze tak moze byc bo sie rozciaga:)
"tak mozse byc- jest pani w ciazy"megg, Fedra, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
megg wrote:moj sie bardzo czesto wypycha z 1 strony, tez z prawej:) tam ma glowke
a kłuje was w pochwie? kurcze mnie ciagle cos zakluje tam
Tak. Miałam w pochwie kilka tygodni temu - podobno z powodu szybkiego rozciągania się i wzrostu macicy. W ostatnim tygodniu miałam w różnych miejscach krocza - prawdopodobnie więzadła, bo macica się wyraźnie podniosła. Towarzyszył temu też ból podbrzusza podobny do miesiączkowego, tylko słabszy. Lekarze mówią, że to norma, niektóre kobiety tak to odczuwają.
angelcia wrote:Dziewczyny a miewacie może takie twardnienia brzucha, ale nie całego tylko po jednej stronie? Tak jakby Dzidź się wypychał na tą stronę?
Z jednej strony tak, ale ja to czuję jako takie ciążenie z boku, albo na dole. Twardnienie całego brzucha nie zdarzyło mi się jeszcze, albo tego nie zauważyłam.megg lubi tę wiadomość
-
Fedra wrote:Sebza tez na sobie testowalam chusteczki a ze ja wrazliwiec jestem to szybko wiedzialam co mi pasuje i o dziwo pasuja mi chusteczki z lidla w rozowym opakowaniu ale jak mnie uswiadomila kolezanka co dobre dla mnie nie koniecznie bedzie dobre dla dzidzi i tak czlowiek jaki glupi byl taki zostal
Nom, niestety - to że mi się podobają Penaten, wcale nie oznacza, że się Maksymilianowi podobają, ale ogromnym plusem tego mojego testowania jest to, że wiem, których na pewno mu nie kupię, bo np. mnie po nich piekło. Jak mnie piecze, to co taka mała pupka z wrażliwą skórką musi czuć?
Ale tak jak mówię, ja jestem zwolennikiem smarowania pupy dość częstego, w ciągu dnia, wiec nie spodziewam się jakichś większych atrakcji odparzeniowych.Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cath ładny brzusio:)
angelcia wrote:Dziewczyny a miewacie może takie twardnienia brzucha, ale nie całego tylko po jednej stronie? Tak jakby Dzidź się wypychał na tą stronę?
Ja mam tak czasami nawet kilka razy dziennieczasami jest tak że czuję jak mi się wypycha brzuch z prawej strony i jednocześnie od razu mam parcie na pęcherz jakby młody się wyprężał
W ogóle mój synek często się wierci w tym brzuchu- niech świruje póki ma dużo miejsca ;p
W ogóle śniło mi się dzisiaj moje dziecię i oczywiście był chłopiec
Zastanawiałyście się jak będzie wyglądało wasze dziecko? bo ja tak i jak zaczynam temat przy mężu to on mówi, że lepiej żeby był do mnie podobny niż do niego ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 14:00