Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle Cath - pięknie wyglądasz!! Jaki słodki brzuszek! Taka piłeczka
A mówią, że dziewczynka mamie urodę zabiera - bzdura na resorach!!
Ja glukozę robię za tydzień, ciężko będzie.
A właśnie - jeśli biorę euthyrox, to też go przed glukozą wziąć nie mogę, prawda?
-
bella84 wrote:Dziewczyny orientujecie sie jakie sa normy dla glukozy:
Na czczo: 74 mg/dl
Po 1 godz : 130 mg/ dl
Po 2 godz: 90 mg/ dl
Mam tylko norme dla. Na czczo: 70-99 mg/ dl a reszta? Badanie robilam w lux med, wiec moze Ty Gosiak wiesz?
Glikemia w 120. minucie doustnego testu tolerancji glukozy
Stężenie glukozy w osoczu krwi żylnej: <140 mg/dl (7,8 mmol/l)
Interpretacja: prawidłowa tolerancja glukozy (NGT)
Stężenie glukozy w osoczu krwi żylnej: 140 - 199 mg/dl (7,8 - 11,1 mmol/l)
Interpretacja: upośledzona tolerancja glukozy (IGT)
Stężenie glukozy w osoczu krwi żylnej: ≥200 mg/dl (11,1 mmol/l)
Interpretacja: cukrzyca*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój syn lubi żurek chyba
Zjadłam dziś żurek z ziemniakami i teraz skacze mi w brzuchu
Zawsze jak pisałyście, że Wasze dzieci są takie aktywne cały dzień, to zazdrościłam. Dziś Tomek cały dzień fika, skacze, rozpycha się. Czuję, że jest coraz większy
Właśnie obieram mu mandarynkęKocham tego Szkraba w takie wieczory jeszcze bardziej :*
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Vel, aż nie możesz zmienić ginekologa - chyba można sobie zmienić lekarza na NFZ. I od razu iść na wizytę do tego nowego.
a na kogo? jak ja nie moge isc do faceta bo w domu bede miec pieklo... musze chodzic do babki na nfz a takich prawie nie ma i to jest troche niepowazne zmieniac lekarza nagle w 6mc ciazy... nie ma dokumentacji, nie zna mnie.. tak sie raczej chyba nie robiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:19
-
Sue wrote:W ogóle Cath - pięknie wyglądasz!! Jaki słodki brzuszek! Taka piłeczka
A mówią, że dziewczynka mamie urodę zabiera - bzdura na resorach!!
Ja glukozę robię za tydzień, ciężko będzie.
A właśnie - jeśli biorę euthyrox, to też go przed glukozą wziąć nie mogę, prawda?
czytalam na forum ze euthyrox przed badaniem mozna normalnie
ja nie bralam bo oprocz glukozy mialam robione FT4
no i gdzies 3.5h od wypicia zjadlam euthyrox i odczekalam jeszcze 30min, ledwo ale dalam rade
-
Żeście naskrobały! My po filmie.
Pytam się mojego Poślubionego z czym chce bułeczki/kromki na kolacje. A on mi, że ma smaka na hod-doga albo hamburgera... Ja mówię mu, że mam tylko bułki na hamburgery. A on, że to leci do sklepu zobaczyć co mają. Wraca rozczarowany do domu i mówi, że nic nie ma co on chciał. Na co ja mówię, że zrobię pyszne kolorowe kanapki a on mi z miną za milion dolarów macha przed nosem pizzą i zapiekankamiAch te ciążowe zachcianki!
cath, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość
-
Vel i tu racja, może nie ma co panikować i zmieniać lekarza tylko po prostu pójść i wyjaśnić o co chodzi, na spokojnie. Ja rozumiem, że np. mają zapisy i po kolei wchodzą pacjentki, ale jeśli tylko poprosisz aby spojrzała na wyniki i powiesz, że boisz się, że może się z tego jakiś stan zapalny rozwinąć do 12 listopada, no to bądźmy ludźmi. Jeśli Ci tego odmówią no to bym się wtedy zastanowiła nad zmianą. Ale bądźmy dobrej myśli, może Ci po prostu receptę na jakiś lek napisze i jak dawkować i tyle i nawet do gabinetu nie wejdziesz
No ja zawsze myślę, że jak spokojnie i z uśmiechem się poprosi to będzie OK.
-
Kurde 12 stron
nie ma opcji. Przeczytalam pobieznie.
Vel pieknie wyszlas na tym zdjeciu!!!!! Pazeroto ty. Chcesz to dam ci troszke probekja wygralam w gdyni znowu kosmetyki palmersa hehe
My zyjemy bez slubu. Ja jestem po rozwodzie juz 5 lat. Slubu nie planujemy puki co. Ale malego bedziemy chrzcic na pewno. Trudno ksiadz sie nagada ale swoje zrobimy.
A jak mi sie uda uniewaznic koscielny slub to moze wtedy pomyslimy o wspolnym slubie. Czas pokaze.
Ja dzis odrestaurowalam nowo nabyte pufki i teraz wygladaja boskooooo
maly szaleje
ja mam sesje w sobote. Miala byc jutro ale cos tam im nie pasowalo. Juz doczekac sie nie moge!!
-
Sue szczerze nie mam wogole. Do tego jestem przerazona troche bo jestem mega sztywniakiem w takich sytuacjach
staram sie nie stresowac. Mam przygotowane sluchawki,stetoskop, buciki, serduszko z gabki
do tego mam wziac jakas sexi koszulke. Na szczescie fotki bedzie mi robic moja klientka w studio ktore bedziemy mialy tylko dla siebie wiec jest szansa sie wyluzowac i moze pokazac cos wiecej. Chcialabym aby byla zajebista
zabawa swiatlem itp.
Cath przepraszam zapomnialam napisac ze pieknie wygladasz!!!! A brzuch to mnie boli tak od poczatku ciazy. RAz lzej raz mocniej. Zalamuje mnie to. Mam brac wiecej zelaza. Na ta chwile od tygodnia biore 2x1 Magnella i 2x1 Aspargin i nie zapeszajac nie boli mnie.Sue lubi tę wiadomość