WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz.... brak słów....

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz, tak strasznie mi przykro. Dużo siły życzę

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz tak strasznie mi przykro :( Bolu i smutku nie potrafie sobie wyobrazic i wiadomo, ze nie chce. Mam nadzieje, ze mozesz polegac na najblizszych w tej przykrej sytuacji. Powodzenia na przyszlosc. Dbaj o swoje zdrowie - fizyczne i psychiczne.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz, trzymaj się!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel bardzo mi sie Twoje zdjecie podoba. Jest piekne w swojej prostocie. Do mnie nie przemawiaja jakies wygibasy z brzuchem przed obiektywem, udziwnione plenery i stroje ;P

U mnie strasznie szaro i deszczowo dzisiaj. Zaczelo padac ok. polnocy i pada do teraz z przerwami. Takiej jesieni to ja nie lubie zupelnie.

Rowno za tydzien mam wizyte u gina. Czas mi leci w zawrotnym tempie od poczatku wrzesnia. Wczoraj mialam bardzo zly dzien i gdybym mogla, to bym wszystkich pozabijala. Mam takie dni, ze ledwo wyrabiam psychicznie, bo tyle sie dzieje i tyle czynnikow stresowych mamy, ze ciezko jest przylepiac usmiech na twarz i isc do ludzi i przez 8 bitych godzin rozmawiac z pacjentami, z ktorych 3/4 nie ma nawet prawdziwego powodu, zeby tam byc :/ (a wlasnie ci sa najczesniej tymi, ktorzy beda chamscy, bo ci naprawde chorzy jakims sposobem sa mili i uprzejmi wobec calego personelu). Takze w takich chwilach i w dni, w ktore wszystko mnie boli zazdroszcze Wam siedzacym w domu, bo wszystko i wszystkich mozecie miec w nosie.

Ale jak to rzecze staropolskie przyslowie - bez pracy nie ma kolaczy. I tak sobie powtarzam. Wczoraj zlozylismy oferte na upatrzony dom i sprzedawcy zaakceptowali, mimo ze dajemy 5 tys ponizej ich ceny. Wiec jestesmy podekscytowani. Teraz czekaja nas (a raczej posesje) najrozniejsze inspekcje, prawnik a potem kasa na stol. Jak wszystko dobrze pojdzie, to na koniec tego roku bedziemy wlascicielami wlasnego domu i dzidzius bedzie rosl w sprzyjajacych warunkach.

Poza tym, to przynajmniej kolezanki w pracy poprawiaja mi humor, bo wiekszosc strasznie sie rajcuje moja ciaza i jest to bardzo przyjemne. Starsze dziewczyny juz chca mluszkowi sprawiac prezenty, a mlodsze ekscytuja sie wielka niewiadoma rosnaca w moim brzuchu. Jedna osoba stwierdzila, ze zacznie zbierac zaklady o plec ha ha ha :D Duzo osob dalej jest w szoku, bo nic nie zauwazyli przez 23 tygodnie ;) Wczoraj trzy dziewczyny dopiero sie zorientowaly. Przyjemne sa te wszystkie komplementy na temat mojego ciazowego wygladu, bo ja sie od lat balam, ze bede rozmiaru wieloryba, gdyz bardzo latwo przybieram na wadze. A do tego tlumacze im, ze moj "sexy styl", to tylko efekt uboczny tego, ze w nic sie juz nie mieszcze i mam raptem jedna pare ciazowych spodni do pracy, wiec sila rzeczy musze nosic sukienki i swetro-tuniki z rajstopami. Przed wyjsciem do pracy codziennie stekam przed lustrem i na placz mi sie zbiera, bo tak ciezko mi sie ubrac, a moj Jay ma ubaw xD

No dobra, lece konczyc pranie, bo sie strasznie rozpisalam. Trzymajcie sie zdrowo Lutowe Mamusie :]

Lara 82, megg lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz bardzo mi przykro [*]...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz, przykro mi strasznie, nie ma słów pocieszenia w takiej chwili :( mam nadzieje że jakis do siebie dojdziesz ...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz przykro mi :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, grzybek podobno nie jest grozny w ciazy, najgorsze sa bakterie, jedyne co to grzybek nieleczony bedzie sie namnazal i potem dluzej go mozesz leczyc, dla spokoju poszlabym poprostu do jakiegos lekarza po globulki na grzybka, ja jak wyszedl mi w szyjce w posiewie to bralam pimafucin, a teraz mialam w pochwie i dostalam macmiror 500

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz bądź silna! Bardzo bardzo mi przykro:( To okropne. Ale trzeba mieć nadzieję, że przyjdzie lepszy czas:*

A ja wybieram się do łóżka z powrotem. Dziś raczej planuję dzień odpoczywający i relaksujący ;)
    Może coś pomyślę o mojej pracy dyplomowej :D Ale tylko może :D
    I obiad zrobię.

Dobrego dnia wszystkim!

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz bardzo mi przykro. :-(

Angelcia to moze poczekajcie az ci brzuszek jeszcze troszke podrośnie. Moj juz jest taki duzy ze spokojnie do sesji sie nadaje. Tym bardziej ze ta sesje bede miala sama bo studio mamy tylko na 3 godziny, a w grudniu juz jak brzuchol bedzie megaaaa to wtedy z moim M rzem sobie zrobimy.

W gdańsku rano o 7 bylo 2 stopnie. Masakra. Musialam wlaczyc ogrzewanie :-(

Pia Gizela wczoraj twoj plan na dzien wzorowo wykonalaś, mysle ze dzis ze swoim planem tez problemu nie bedziesz miala :-)

Moj na dziś :
    - obiad
    - odwiedziny kolezanki
    - leżenie

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz, przytulam wirtualnie, brak mi słów, bo chyba nie ma takich słów, które mogłyby pocieszyć w takiej chwili :(

Ja się dziś obudziłam o 4 i do 6 nie spałam, mała zaczęła harce i tak sobie leżałyśmy. Więc po śniadaniu też planuję wrócić do łóżka i pospać. I też nie mam żadnych ambitnych planów na dziś, może będzie to dzień lenia ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Kamkaz bardzo mi przykro :(
    Właśnie oglgądam PnŚ mówią o wybuchu gazu w Katowicach i aż mi ciarki przechodzą :( Zginęło młode małżeństwo i ok. 1-2 letni ich synek :(

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ja od 6 na nogach jak codzien :) Nie ukrywam ze okolo 16 jestem juz tak zmeczona ze oczy mi sie zamykaja ale za to wieczorem nie moge zasnac uroki ciazy smieje sie ze przyzywczajam sie do tego jak bedzie juz maluch z nami
    Ja dzis w planie mam ugotowac obiadek posprzatac kuchnie zrobic pranie i mysle ze odkurze i pomyje podlogi jak mi sie uda
    Mam jeszcze pytanko czy wy tez sie szybko meczycie ??

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Mam jeszcze pytanko czy wy tez sie szybko meczycie ??
    Tak, wczoraj po odkurzaniu musiałam odpocząć - napić się i dojść do siebie tak się zmęczyłam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak juz mi razniej balam sie ze za duzo przytylam i tylko ja tak mam :P na razie mam plus 8kg :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 08:22

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz strasznie mi przykro.. wspieram Was :*

Ja dodzwoniłam się w końcu do poradni diabetologicznej i pani w rejestracji stwierdziła że nie mam cukrzycy bo tak jak Cath napisałaś są nowe normy od tego roku ale zapisała mnie na konsultację. Mam nadzieję że obejdzie się bez diety i wystarczy tylko pilnowac się z słodyczami

cath lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8kg to nie tragedia, będziemy zrzucać po porodzie. A teraz wszystko trzeba robić wolniej i spokojniej - dwóch lekarzy mi to mówiło, a ja tak nie potrafię, zapominam o tym i robię tak jak zawsze... a potem ledwo żyję ;)

Sue, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska ja też mam na plusie 8 kg wiec spokojnie widać tyle dziecku trzeba tak to sobie tłumacze choć też c z asem mam dola
    ja zawsze wszystko szybko robiłam a teraz troszkę mnie drażni ze nie mam jyz sił i się przestawić nie mogę ale nie ma się co forsować

Witam się z rana i myślę co tu zjeść

Dziewczyny na l4 odpowie mi któraś po jakim czasie zus przelewa kasę. ? 30 dni od początku czy końca zwolnienia z danego l4 czy może od dostarczenia l4 do nich przez pracodawce? Na konto idzie czy poczta?

Kamkaz brak mi słów. .. bądź silna.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 08:40

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz tak mi przykro. :( brakuje słów aby to opisać :( kochana trzymaj sie :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ