Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
megg wrote:
Dziewczyny na l4 odpowie mi któraś po jakim czasie dostaje się kasę z zus ? 30 dni od początku końca zwolnienia z danego l4 czy może od dostarczenia? Na konto?
megg lubi tę wiadomość
-
Ja tez sie szybciej mecze
straszne to jest.
Meeg ja tez jestem na L4 i z tego co wiem to maja 30 dni od dostarczenia do zusu. Ja swoje zawiozlam sama bezpośrednio dostalam taki druk do wypelnienia i bede kase dostawac na konto, jesli zwolnienie dajesz pracodawcy to albo poczta bedzie przychodzic kaska albo sama mozesz do zusu sie kopsnac i zaktualizowac dane miedzy innymi nr konta. Ja czekam na piersza kase. Powiem szczerze ze czekam jak na szpilkach i nie moge sie doczekać.
Gosiak ty masz fajnie ze z pracy beda ci placic. Zawsze kase dostaniesz w terminie. A zus to jak zus zwleka jak najdluzejmegg lubi tę wiadomość
-
No ja wlasnie mam to samo zawsze robilam wszystko szybko i zazwyczaj sama bo maz pracowal wiec nie chcialam go wymeczac w domu fakt wyrzucal smieci i odkurzal czasami a teraz krzyczy na mnie ze latam jak motorkiem w dupie a pozniej leze i narzekam jak sie zle czuje ale chyba czas najwyzszy przystopowac troche bo lezec nie zawsze sie da bo przy dwojce dzieci jest co robic w domu zawsze zwlaszcza ze pogody sa okropne wiec siedza w domu i nie wiedza co robic ze soba nawet jak cos wspolnie robimy to po chwili im sie nudzi
megg lubi tę wiadomość
-
My sie witamy z wami wraz z nowym tygodniem i tym oto zaczelysmy 7 miesiąc i (nie wiem czemu belly jakos po hebrajsku teraz liczy) III trymestr
mój ginekolog podał dokladna datę kiedy zaczynamy III trymestr i to jest wlasnie dzis!!
hurra ostatnia prosta teraz będzie tylko gorzej
AsiaSzw, megg, Lara 82, lula88, Katiś, Sue, angelcia, Pia Gizela, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Asia pozostaje nam czekać na łaskę zus:-) to ja pewnie dostane około 10.11 kasę
Młody się tak wypchal ze mój brzuch wygląda jak garb wielbłąda hehe chyba wzywa matkę do wstanie z łóżka i zrobienia sniadankaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 09:03
Gosiak lubi tę wiadomość
-
No ja też się z Wami Witam
Ja też dziś jak zwykle wstawałam 2 razy w nocy na siusiu. A jak o 5.30 się już obudziłam to nie mogłam zasnąć i tak sobie siedzę, ale chyba będzie drzemka w południe jak wczoraj.
Strasznie mi przykro z powodu tej rodziny dziennikarzy z Katowic. Masz Ci los cała trójka, ciężkie jest życie. -
No ja wczoraj rano jak weszłam na wagę było jeszcze OK a wieczorem 2 kg więcej no szok. Ja też mam już z 8,5 kg na +. I dopiero teraz zaczęłam się troszkę martwić
Wiem nie powinnam ale nie chciałabym przekroczyć 70 kg. czyli +14 kg., a jak tak dalej pójdzie to przekroczę
I jak rano weszłam na wagę to te 2 kg nadal były.
Wiem siedzę w domu i bardzo mało robię i bardzo mało się ruszam, ale chyba jakiś chociaż skąpy dzienny spacerek muszę zaliczać bo nie jest dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 09:08
-
Kamkaz, bardzo mi przykro, coś musiało pójść nie tak skoro dziecko ważyło tylko niewiele ponad 200 gram
Megg, na pierwsze pieniądze z ZUS czeka się długo, bo dopiero po wyliczeniu listy płac czyli na koniec miesiąca pracodawca będzie mógł wysłać Twoje l4 do zusu, bo pierwsze l4 trzeba wysłać z drukiem z dokładnymi kwotami Twoich wcześniejszych wypłat i bez zrobionej bieżącej listy płac nie da się tego wypełnić. Później zus ma 30 dni na wypłatę. Jeśli dostajesz wypłatę na konto to pewnie pracodawca poda im Twój nr konta, jak nie to zus prawdopodobnie zwróci się do Ciebie o podanie nr konta. Kolejne l4 pracodawca wysyła już na bieżąco i pieniądze przychodzą szybciej.megg lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry:)
Ja dzis zabieram sie za magisterke:) rok po skończeniu studiow, ale tez dobrze. Chciałabym jeszcze prze porodem sie obronic
Co do wypłaty, mnie wypłaca w terminie pracodawca, bo to korpo u zatrudnia wiecej niż 30 osób, wiec jak to jest z zusem to ja nie wiem. Jak pisałam zus to słownik w iphonie chciał mi poprawić na żyd - przypadek? Nie sadzę
Czyli jednak ta rodzina z Katowic zginęła? Miałam nadzieje, że ich nie było w domu czy coś. Strasznie ta kamiennica wygladała, jak po nalocie jakimś. Nie bez powodu gaz nazywany jest cichym zabójca - o 5 rano wybuch, ludzie wszyscy jeszcze spali pewnie. Tak samo jak jest jakies rozszczelnienie, to tez zazwyczaj ludzie śpią. I wiecej sie nie budza. Straszne.Gosiak, megg, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
dzisiaj pierwsza noc od niepamiętnych czasów kiedy nie musiałam iść siku, hura
Cath gratuluję 3 trymestru
Sue ta rodzina zginęła. Mężczyzna był dziennikarzem TVN (Dariusz Kmiecik) a jego żona TVP(Brygida Frosztęga-Kmiecik), mieli 2 letniego synka
Miałam dzisiaj piękny sen. Śniło mi się, że urodziłam Córeczkę, miała czarne oczka i ciemne włoski (szkoda, że to tylko marzeniaja i mąż mamy niebieskie oczy i raczej jasne włosy, no chyba, że Malusia wda sie w moją mamę albo ojca mojego męża). Była piękna, ładnie na mnie patrzyła, a ja nie mogłam się doczekać karmienia! Tak sobie upierniczyłam ostatnio wizję karmienia, że myślę o tym w każdej wolnej chwili. Co najlepsze urodziła się 2 miesiące wcześniej i dostała 7 punktów.
Sprawdzałam sennik i urodzenie dziewczynki oznacza:
-narodziny dziewczynki: bolesne doświadczenia
-samemu rodzić: jeśli widzi się nowo narodzone dziecko, oznacza, to profity i uwolnienie się od zmartwień i kłopotów
Czyli w sumie dobra passa i pech się zerują
Aha, właśnie dostałam smsa z Cubusa, że jest rabat -30% na całą kolekcję dziecięcą, damską, męską oraz bieliznę - 24 i 25 października.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 09:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja na siku ostatnio wstaję o 6. Wcześniej o 4 także jest postęp
. Ale fakt faktem ostatnio trochę mniej piję.
DZisiaj pierwszy raz od dawna tak mi było niedobrze że myslałam że nie dojade do pracy. Juz miała wszytsko w gardle. Może to z głodu, bo zjadłam banana i jest dobrze