WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no super to wlasnie cos takiego twz chodzi mi po glowie. Musze wlasnie gorset sobie jeszcze przygotowac

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, polubiłam za to o sesji :)
    Będę trzymać kciuki! Na pewno pięknie wyjdzie!

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie zdjęcie zawiśnie na ścianie.
    To nie ja oczywiście, ale takie sobie zrobię :)

http://4.bp.blogspot.com/_x3nxVl-Vcwk/SZBBEjHv7II/AAAAAAAAAaY/1e2I4-QyWVQ/s320/3-710903.jpg

AsiaSzw lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę miala sesje zdjęciową :) będzie robila mi ja przyjaciółka ktora jest studentka sopockiej szkoły fotografii <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie robię sesji, bo nie czuje się sexi wcale, wręcz przeciwnie, wyłażą mi rozstępy i wogole tragedia ;(

Cath no to musi byc chyba to normalne dla tego tygodnia, bo ja też czuję ostatnio malucha bardzo nisko...j

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam nie dawno z koleżanką i mi polecała coś takiego:

http://allegro.pl/zimowy-spiworek-otulacz-do-fotelika-gondoli-i4698343868.html

I chyba w taki właśnie śpiworek, otulacz zainwestuję. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić jak mam zapiąć w pasy od fotelika takiego maluszka jak jeszcze będzie w kombinezonie zimą potem będziemy jechać autem będzie już ciepło no to może się spocić, a potem na dwór. Tak sobie pomyślałam, że to nawet dobry pomysł bo w nagrzanym aucie można będzie troszkę to rozpiąć, a dziecko cały czas będzie w pasach.
    Zastanawiałyście się na czymś takim?

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz jest o wiele lepiej. Wzięłam tylko magnez bo ja ogolnie do leków to zawsze byłam anty nastawiona. Jak mnie Glowa bolala wolalam poczekać, przespać sie niż brać leki. Jelsi nie przechodzilo to dopiero wtedy. :)
    Czuje dyskomfort i ciagniecie ale jest o niebo lepiej :) chyba za bardzo panikuje! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pokrowiec na fotelik to jednak mniej ciepła daje.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez panikara jestem Cath takze Cię rozumiem, poprostu taka nasza uroda ;)
    Konstancja poprostu lubi się rozpychac . Brzuszku, naciska na dół i stąd to ciagniecie, mnie pare dni już tak więzadła ciągną w pachwinach, ale wiem że muszę przeżyć ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecka nie powinno się zapinac w foteliku ubranego w zimowy kombinezon, czytałam że w razie wypadku pasy nie zadzialaja tak jak powinny. Chyba że są jakieś specjalne ubranka z miejscem na pasy, ale nie słyszałam o takich.

A widzę z linka Lary ze jednak jest coś takiego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 22:43

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvnie leci mój film na złe dni :) <3
    Jakoś mi tak tęskno dziś za P. Ostatnio częściej go nie ma niż jest.
    Ostatnio mi powiedział, że ponoć 'kobiety zmieniają się po ślubie'. Pytałam go, kto mu tak powiedział. On mi na to 'no wsyzscy tak mówią". Głupota.

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, wymyśliłam sobie na zimę bordowe kozaki :) I teraz leżę i szukam takich, szerokich :)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mój mąż też myślał że po ślubie się stanę jakąś czarownica i zabronie mu wychodzić na piwo z kolegami :P Nie wiem skąd oni maja takie pomysły ;)

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Dziecka nie powinno się zapinac w foteliku ubranego w zimowy kombinezon, czytałam że w razie wypadku pasy nie zadzialaja tak jak powinny. Chyba że są jakieś specjalne ubranka z miejscem na pasy, ale nie słyszałam o takich.

A widzę z linka Lary ze jednak jest coś takiego :)

A widzisz to ja nie słyszałam czegoś takiego. To tym bardziej ten śpiworek to fajna rzecz on ma miejsce na pasy, a jednak trochę autem będzie się jeździć.

relge6yd3cl8y0me.png
  • kamkaz Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z przykrością i wielkim bólem muszę wypisać się z Waszego forum. Niestety moja córeczka urodziła się 22 października i jest wśród aniołków w niebie. Miała zaledwie 224 gramy i nie miała najmniejszych szans na przeżycie. Jest to tak ogromny ból, że nie można tego opisać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak mówicie o sesjach to może też się wybiorę? Problem w tym, że mój brzuch nie jest taki super ciążowy, ani nic :( nawet nie mam jak go wyeksponować. Pokombinuje coś jutro, ewentualnie może wyciągne mojego 'cudownego' męza na jakas sesje w sobote... chociaz :/ on to w ogole nie potrafi zdjec robic, nawet się nie postara.. cyknie byle co i mysli, ze to dzielo sztuki.. No coz takie ma podejscie do mnie ;)

Cath bedzie dobrze, może coś nadwyrężyłaś dzisiaj? Pozornie proste czynności moga byc dla nas teraz trudnością.

Lara no fajniutki ten otulaczek, jakbym nie miała jeszcze kombinezonu to bym się nad tym zastanowiła, bo w sumie cena dość podobna do kombinezonów. Chociaż nie wiem czy pewnie bym się czuła trzymając maleństwo w takim "worku", bo jednak jest to luźna garderoba. Aż zerknę sobie na te pokrowce na foteliki :)

Sue mojego nie ma przez 6 dni w tygodni także wiem jak to jest, ale mnie to nie boli.. Nie ma między nami wielkiej miłości, już nie ma, może w ogóle nie było. A z resztą, co tu dużo mówić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkaz wrote:
    Dziewczyny z przykrością i wielkim bólem muszę wypisać się z Waszego forum. Niestety moja córeczka urodziła się 22 października i jest wśród aniołków w niebie. Miała zaledwie 224 gramy i nie miała najmniejszych szans na przeżycie. Jest to tak ogromny ból, że nie można tego opisać :(

Kamkaz nie wierzę w to co czytam :( :( :( Kochana jak to się stało :( :( :( ... Łzy lecą mi same po policzkach. Życzę dużo siły na każdy następny dzień.. Bądź silna. Niech Bóg ma Twoją Córeczkę w opiece :(

• juska19 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz bardzo mi przykro lzy same leca :( Trzymaj sie zycze duzo sily na nastepne dni :(

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz, strasznie mi przykro :( Życzę przede wszystkim dużo siły i wsparcia najbliższych :*
    Żadne słowa pewnie nie pomogą, ale wiedz, że myślami jestem z Tobą :*

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja ten ból w dole brzucha, jakby miesiączkowy mam od około 3 dni. Zazwyczaj wieczorami. Dziś i wczoraj mam sporadyczne bóle w podbrzuszu. Nie są jakieś drastyczne, ale zatrzymują mnie na moment jak np. idę. Te kilkusekundowe w stylu menstruacyjne to chyba te skurcze Braxtona które właśnie na tym etapie powinny się zacząć już pojawiać. Chwytają na kilka sekund i puszczają. Jeśli nie są długotrwałe to niby wszystko ok. Macica się przygotowuje. Ja nie biorę żadnych leków. Od samego początku ciąży nie wzięłam nic przeciwbólowego. Kilka razy tylko witaminy.

Ciągnięcie w pachwinach, czasem naprawdę bardzo bolesne odczuwam od około tygodnia. Ostatnio jak poszłam na piechotę do miasta to aż musiałam usiąść na murku i odpocząć bo mnie tak zaciągało.
    cath wrote:
    No juz jest o wiele lepiej. Wzięłam tylko magnez bo ja ogolnie do leków to zawsze byłam anty nastawiona. Jak mnie Glowa bolala wolalam poczekać, przespać sie niż brać leki. Jelsi nie przechodzilo to dopiero wtedy. :)
    Czuje dyskomfort i ciagniecie ale jest o niebo lepiej :) chyba za bardzo panikuje! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 23:43

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ