Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:załamię się - własnie dostałam wyniki wymazu z pochwy......... wynik wyszedł dodatni
. Jak nie urok to ku*** sraczka. Ehhh czekam teraz na opinie gina
a co Ci wyszlo w pochwie??
bo mi te konowały z przychodni dały wynik tylko z szyjki i wyszedl ten candida albicans ale pojedyncze i mi doktor powiedziala zeby sie nie przejmowac i że na to wystarczy jednorazowo clotrimazolum wziac
ale z pochwy nie widziala bo sie zorientowalam w gabinecie ze mam dwie kartki z szyjki a z pochwy nie mam !!i odebralam wynik nast dnia a nie mam z kim skonsultowac
wyszlo mi candida albicans obfity, gardnerella vaginalis pojedyncze, lactobacillus spp. srednio obfity
a ten ostatni wyczytalam w necie ze to jest niby dobre bo to paleczki takie jak w jogurtach saze niby pozyteczne
znasz sie na tym :> a co Ty tam masz? -
cath wrote:I ja nie będę chrzcić dziecka bo juz mi dwóch księży powiedziało "Jak to bez ślubu i matka bez bierzmowania" wiec niech sie w nos pocaluja ja nie będę nikogo prosić bo jak moje dziecko będzie chciało byc chrześcijaninem to nim zostanie i wezmie chrzest, komunie i bierzmowanie. Na religie tez chodzić nie będzie
ja nie chodziłam, moja siostra tez nie chodzila na religie i żyjemy, mamy się dobrze i ni czujemy sie gorsze
wręcz moich rodziców inni rodzice zawsze chwalili bo większość twierdzi Wiara tak Kosciol nie.
Moja mama chrzcila mnie a tez bez bierzmowania jest a to bylo ponad 20lat temu
mieli cywilny slub tylko
ja bym dziecka wolala nie chrzcic ale poki jestesmy razem to nawet tego glosno nie powiemwiec i tak bedzie ochrzczone i tak .. ale nie mamy chrzestnego.. i raczej nie znajdziemy
-
nick nieaktualnyu mnie wyszło lactobacillus sp bardzo liczne czyli pałeczki wasu mlekowego i streptococcus agalacitae - wzrost skapy. A to jest paciorkoweic bezmlekowy czy jakis tam. No i ciałka ropne nieliczne, kom nabłonkowe dośc liczne i liczne formy cylindryczne gram +, nieliczne ziarniaki gram+ układające się po 2
u ciebie candidia to grzyb
lactobacillus to pałecZki kwasu mlekowego czyli super
a gardnerella vaginalis - to jakas bakteria.
Tylko nie wiem czy jak w wyniku sa nieliczne lub skape to się przejmowac czy nie.
Ja juz przeryczałam 2h z powodu tego paciorkowca. Czekam jeszcze na odpowiedz gina.
Gosiak - teoretycznie czystośc powinna sie pokrywac z wymazem. Ale wiem że czasami zdarzaja sie błędy w lab lub materiał zostanie lekko zakażony i wynik wychodzi błędny -
Vel jeśli candida albicans obfity to jedna tabletka clotrimazolum nie pomoże, a gardnerella vaginalis to już bakteria i tego nie powinno się lekceważyć bo wywołuje bakteryjne zapalenie pochwy. Postaraj się to z kimś skonsultować bo uważam, że powinnaś to przeleczyć a czym to już lekarz powinien zdecydować
-
Sue wrote:A to nie jest tak, ze od ostatniego miesiąca? Chociaż w sumie bez sensu, bo od 36 tyg to ciaza jest donoszona i mozemy urodzić, nie?
A jak jest z ktg? To sie robi tylko w trakcie porodu cxy wcześniej tez? -
Atakasobiejedna wrote:Zapisałam się na badania prenatalne trzeciego trymestru na 26 listopada, to bedzie 30tc2d, mam nadzieje że mąż będzie mógł ze mną pojechać
Powoli zaczyna do mnie docierać że do porodu juz bliżej niż dalej
a przecież dopiero co się dowiedziałam ze jestem w ciąży
ja mam 27 listopada
pani doktor kazala miedzy 30 a 31 tyg to wybralam sobie termin tak jak Ty 30+2
ale jak to mozliwe?
mamy takie same suwaczki a ja dzien pozniej robie i wychodzi inaczej?
-
Gosiak wrote:A czy wymaz z pochwy to to samo co czystość pochwy?
Bo ja czystość pochwy miałam robioną dwa razy w czasie ciąży.
a co to czystosc pochwy?
ja mialam taki patyczek do ucha wkladany i to potem do opisanej probówki sie wklada, zakreca i tam na dole tej probowki jest taka jakby czarna smolai probowka opisana i ginka ja oddaje do analizy i wyniki gdzies po tygodniu
-
angelcia wrote:Co do badań prenatalnych trzeciego trymestru to ja chcę się zapisać na 1 grudnia. Dzwoniłam już ostatnio do GynCentrum żeby się zapisać, ale mam się z nimi skontaktować dopiero na poczatku listopada jak będą mieć grafik lekarzy. Dziewczyny ile kosztuje u Was to badanie? Tam jest to koszt rzędu 220zł + ewentualnie 3D/4D, zdjęcia itp - ale jakoś nie jestem za tym. I tak zdjęcia się prędzej czy później poniszczą (m.in. kolory wyblakną), albo je pogubie, a w efekcie tego wszystkiego wyrzucę.
Lara fajnie mieć takie kameralne chrzciny, ale u mnie zapewne i tak by przyszly emerytki, bo one leżą krzyżem w kosciele. A chrzty zbiorowe są u mnie tylko w 3 niedziele każdego miesiąca, ewentualnie po mszy mogą ochrzcić, a dla mnie to chamskie.. Co za roznice im robi, ze ochrzcza jedno dziecko podczas mszy? I tak musi zostac tyle samo czasu i takA skoro dziecko przyjmuje sie do Wspolnoty Kosciola to traktujmy je tak samo!! A nie jak jakiegos intruza, ze po mszy sie go ochrzci.. Z reszta beda problemy to pojde do innej parafii i nie bede sie prosic, bo skonczyly sie juz te czasy, ze ktos bedzie mi cos narzucal..
Co do wymazu na GBS mozna go gdzies zrobic tak o, prywatnie? Gdzie? I ile +/- kosztuje i ile trzeba czekać? Az bym zrobila.
Sue bardzo tanio za te butelki, bierz jesli masz okazję.
A-ha, jeszcze moje emu szlag trafił - podeszwa pękła, a to psikus..
150zł u mnie
2d bez bajerow i trojwymiarow
z plyta 230Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 18:52
-
Vel wrote:a co to czystosc pochwy?
ja mialam taki patyczek do ucha wkladany i to potem do opisanej probówki sie wklada, zakreca i tam na dole tej probowki jest taka jakby czarna smolai probowka opisana i ginka ja oddaje do analizy i wyniki gdzies po tygodniu
I mam w zaleconym zakresie badań w ciąży - taką karteczkę mam w karcie ciąży - dostałam od mojej ginki i ona mi stawia na kolejnych wizytach pieczątki i to jest takie skierowanie - jedno wykonać do 10 tyg. ciąży, drugie między 15 a 20, trzecie między 33 a 37 tyg. ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 18:59
-
Vel wrote:ja mam 27 listopada
pani doktor kazala miedzy 30 a 31 tyg to wybralam sobie termin tak jak Ty 30+2
ale jak to mozliwe?
mamy takie same suwaczki a ja dzien pozniej robie i wychodzi inaczej?
A bo ten suwaczek źle pokazuje, dzisiaj mam 25tc3dw każdy poniedziałek zaczynam nowy tydzień, mój gin też tak liczy i tego się trzymam
-
angelcia wrote:Pia Gizela to będę za 20 minut
Nawet deszcz ze śniegiem nie będzie mi straszny, gdy w grę wchodzą słodyczki
Lara no to najwyzej jak bede na glukozie to sie zapytam tych uprzejmych pan w rejestracji.
Co do glukozy - przychodzi się rano, podchodzi do okienka.. daje ta kartke, glukoze.. ona mi to miesza, ja to elegancko pije.. czekam i czekam.. i mam sie sama zglosic po 2 godzinach, czy te Laleczki beda mnie prosic?Bo juz widze mine ludzi z kolejki jesli wepchne im sie na chama..
u nas nie bylo kolejek
u nas bylo tak, że podchodzi sie do okienka, ona daje Ci wypic no i siedzisz 2h i czekasz z innymi ktorzy to wypili, innych ludzi tam nie ma ani kolejek.. i podchodzisz do okienka, dzien dobry minely 2h i bierze Cie z bomby na pobranie, u mnie tak bylo
a najlepsze bylo to że ja to robilam w przychodni w ktorej sie nie znalam i nie wiedzialam gdzie labo a mialam tez krew do innych badan przy okazji pobierana i podeszlam do okienka i mowie, ze przepraszam ale gdzie mam sie zglosic a ona mi pokazuje kolejke na 5km po czym pyta A PANI W CIAZY? a ja ze tak i mowi to prosze chwile poczekac, weszla tam, zagadala i mi kazala wejsc bez kolejkii potem z tego labolatorium poszlam wypic na 2 pietro i tam w poczekalni tylko tacy ludzie byli co to pili
-
A to my pare dni temu
Dziewczyny czy tez macie takie dni ze was prawie caly dzien boli podbrzusze jak na okres? Bo ja miewalam tak raz na jakiś czas i to takie bole chwilowe a dzis prawie caly dzien je mammegg, juska19, Lara 82, Sue, Patrycja20, Penelope, asia888 lubią tę wiadomość
-
dzieki ze Wam sie podoba ta fotka, moim zdaniem bardzo ladnie ja zrobili naprawde i super ze za darmo na warsztatach, ekstra! szkoda że mam na niej maly brzuch, jestem sama
i ze wyszlam tak sobie. chcialabym taka sesje we trojke
angelcia wrote:Ladne kinoJak z jakiegos horroru.. a moze jego rodzice napomkneli cos tej babeczce o Was?
Gosiak czy dowiedzialas sie (bo nie wiem czy nie przeoczylam odpowiedzi) odnosnie tego od kiedy wizyty sa co 2 tygodnie?
no wlasnie sama sie zastanawiam -
nick nieaktualny
-
Hej! Pytałam mojej lekarki o wymaz kiedy będę miała robiony, powiedziała, że pod koniec ciąży, że teraz nie ma takiej potrzeby, bo widzi, że u mnie jest "czyściutko" nic nie swędzi itd. itp.
Remont sypialni uważam na rozpoczęty:) Wszystko z niej zniknęło, kontakty poodkręcane, jutro od rana mąż maluje:)
Byłam dzisiaj z moją mamą ustalić jej termin operacji w szpitalu gdzie będę rodzić. Czekałyśmy na jej lekarza w miejscu gdzie przyjadę się "zameldować", nie czułam większego stresu związanego z tym miejscem, a nawet wydaje mi się, że trochę się z nim oswoiłam. A i mama będzie mieć operację 3 marca więc po moim porodzie. Może to i lepiej. Mogła dostać termin na 27 stycznia, ale ze względu na mnie poprosiła o późniejszy.
W ramach relaksu po wizycie w szpitalu pojechałyśmy do galerii w której spędziłyśmy 4 godziny:) Kupiłam czerwoną koszulę w kratę, już dawno mi się marzyła, Edyta Górniak miała niedawno w The Voice taką i zakochałam się w niej, taka dłuższa do leginsów. A i leginsy też kupiłam:)
Co do chrztów u mnie nieślubne dzieci są chrzczone w soboty, a ślubne w niedziele. Uważam to za coś bardzo chamskiego, bo przecież te dzieci nie są niczemu winne. Zresztą rodzice też nie. Chore.
A chrzty są w 2 i 4 niedziele każdego miesiąca. Myślałam o chrzcie w maju, będzie już ładnie:)