WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Szukałam i ponoć od 30-32 tygodnia jakoś.

Tez właśnie to znalazłam. Co lekarz to obyczaj, jedni zalecają częściej, inni nie widzą powodów. Zobaczymy. Grunt dotrwać chociaż do 36/37 tygodnia :)

• Vel Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    załamię się - własnie dostałam wyniki wymazu z pochwy......... wynik wyszedł dodatni :-(. Jak nie urok to ku*** sraczka. Ehhh czekam teraz na opinie gina

a co Ci wyszlo w pochwie??

bo mi te konowały z przychodni dały wynik tylko z szyjki i wyszedl ten candida albicans ale pojedyncze i mi doktor powiedziala zeby sie nie przejmowac i że na to wystarczy jednorazowo clotrimazolum wziac

ale z pochwy nie widziala bo sie zorientowalam w gabinecie ze mam dwie kartki z szyjki a z pochwy nie mam !! :( i odebralam wynik nast dnia a nie mam z kim skonsultowac :(

wyszlo mi candida albicans obfity, gardnerella vaginalis pojedyncze, lactobacillus spp. srednio obfity

a ten ostatni wyczytalam w necie ze to jest niby dobre bo to paleczki takie jak w jogurtach sa :| ze niby pozyteczne

znasz sie na tym :> a co Ty tam masz?

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    I ja nie będę chrzcić dziecka bo juz mi dwóch księży powiedziało "Jak to bez ślubu i matka bez bierzmowania" wiec niech sie w nos pocaluja ja nie będę nikogo prosić bo jak moje dziecko będzie chciało byc chrześcijaninem to nim zostanie i wezmie chrzest, komunie i bierzmowanie. Na religie tez chodzić nie będzie :) ja nie chodziłam, moja siostra tez nie chodzila na religie i żyjemy, mamy się dobrze i ni czujemy sie gorsze :) wręcz moich rodziców inni rodzice zawsze chwalili bo większość twierdzi Wiara tak Kosciol nie. :)

Moja mama chrzcila mnie a tez bez bierzmowania jest a to bylo ponad 20lat temu :)
    mieli cywilny slub tylko

ja bym dziecka wolala nie chrzcic ale poki jestesmy razem to nawet tego glosno nie powiem :P wiec i tak bedzie ochrzczone i tak .. ale nie mamy chrzestnego.. i raczej nie znajdziemy

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wyszło lactobacillus sp bardzo liczne czyli pałeczki wasu mlekowego i streptococcus agalacitae - wzrost skapy. A to jest paciorkoweic bezmlekowy czy jakis tam. No i ciałka ropne nieliczne, kom nabłonkowe dośc liczne i liczne formy cylindryczne gram +, nieliczne ziarniaki gram+ układające się po 2

u ciebie candidia to grzyb
    lactobacillus to pałecZki kwasu mlekowego czyli super
    a gardnerella vaginalis - to jakas bakteria.

Tylko nie wiem czy jak w wyniku sa nieliczne lub skape to się przejmowac czy nie.
    Ja juz przeryczałam 2h z powodu tego paciorkowca. Czekam jeszcze na odpowiedz gina.

Gosiak - teoretycznie czystośc powinna sie pokrywac z wymazem. Ale wiem że czasami zdarzaja sie błędy w lab lub materiał zostanie lekko zakażony i wynik wychodzi błędny

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel jeśli candida albicans obfity to jedna tabletka clotrimazolum nie pomoże, a gardnerella vaginalis to już bakteria i tego nie powinno się lekceważyć bo wywołuje bakteryjne zapalenie pochwy. Postaraj się to z kimś skonsultować bo uważam, że powinnaś to przeleczyć a czym to już lekarz powinien zdecydować

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A to nie jest tak, ze od ostatniego miesiąca? Chociaż w sumie bez sensu, bo od 36 tyg to ciaza jest donoszona i mozemy urodzić, nie?
    A jak jest z ktg? To sie robi tylko w trakcie porodu cxy wcześniej tez?
    Ja wiem, że na pewno będę miała robione wcześniej, bo moja ginka nawet mówiła, że skoro mam abonament w luxmedzie i w medicover, to ona woli, żebym przychodziła do niej do medicover, bo mają położną i ktg na miejscu, itp... ale je się chyba robi właśnie jakoś od 8. miesiąca.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue piękny pierścionek <3 taki delikatny <3

Vel super zdjęcie. :)

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Zapisałam się na badania prenatalne trzeciego trymestru na 26 listopada, to bedzie 30tc2d, mam nadzieje że mąż będzie mógł ze mną pojechać :) Powoli zaczyna do mnie docierać że do porodu juz bliżej niż dalej :O a przecież dopiero co się dowiedziałam ze jestem w ciąży ;)

ja mam 27 listopada

pani doktor kazala miedzy 30 a 31 tyg to wybralam sobie termin tak jak Ty 30+2

ale jak to mozliwe?

mamy takie same suwaczki a ja dzien pozniej robie i wychodzi inaczej? :P

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A czy wymaz z pochwy to to samo co czystość pochwy?
    Bo ja czystość pochwy miałam robioną dwa razy w czasie ciąży.

a co to czystosc pochwy?

ja mialam taki patyczek do ucha wkladany i to potem do opisanej probówki sie wklada, zakreca i tam na dole tej probowki jest taka jakby czarna smola :D i probowka opisana i ginka ja oddaje do analizy i wyniki gdzies po tygodniu

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Co do badań prenatalnych trzeciego trymestru to ja chcę się zapisać na 1 grudnia. Dzwoniłam już ostatnio do GynCentrum żeby się zapisać, ale mam się z nimi skontaktować dopiero na poczatku listopada jak będą mieć grafik lekarzy. Dziewczyny ile kosztuje u Was to badanie? Tam jest to koszt rzędu 220zł + ewentualnie 3D/4D, zdjęcia itp - ale jakoś nie jestem za tym. I tak zdjęcia się prędzej czy później poniszczą (m.in. kolory wyblakną), albo je pogubie, a w efekcie tego wszystkiego wyrzucę.

Lara fajnie mieć takie kameralne chrzciny, ale u mnie zapewne i tak by przyszly emerytki, bo one leżą krzyżem w kosciele. A chrzty zbiorowe są u mnie tylko w 3 niedziele każdego miesiąca, ewentualnie po mszy mogą ochrzcić, a dla mnie to chamskie.. Co za roznice im robi, ze ochrzcza jedno dziecko podczas mszy? I tak musi zostac tyle samo czasu i tak :/ A skoro dziecko przyjmuje sie do Wspolnoty Kosciola to traktujmy je tak samo!! A nie jak jakiegos intruza, ze po mszy sie go ochrzci.. Z reszta beda problemy to pojde do innej parafii i nie bede sie prosic, bo skonczyly sie juz te czasy, ze ktos bedzie mi cos narzucal..

Co do wymazu na GBS mozna go gdzies zrobic tak o, prywatnie? Gdzie? I ile +/- kosztuje i ile trzeba czekać? Az bym zrobila.

Sue bardzo tanio za te butelki, bierz jesli masz okazję.

A-ha, jeszcze moje emu szlag trafił - podeszwa pękła, a to psikus..

150zł u mnie
    2d bez bajerow i trojwymiarow

z plyta 230

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 18:52

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a co to czystosc pochwy?

ja mialam taki patyczek do ucha wkladany i to potem do opisanej probówki sie wklada, zakreca i tam na dole tej probowki jest taka jakby czarna smola :D i probowka opisana i ginka ja oddaje do analizy i wyniki gdzies po tygodniu
    Nie przyglądałam się jak i czym pobierała, ale wiem, że miałam to badanie w czerwcu i pod koniec września robione.
    I mam w zaleconym zakresie badań w ciąży - taką karteczkę mam w karcie ciąży - dostałam od mojej ginki i ona mi stawia na kolejnych wizytach pieczątki i to jest takie skierowanie - jedno wykonać do 10 tyg. ciąży, drugie między 15 a 20, trzecie między 33 a 37 tyg. ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 18:59

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ja mam 27 listopada

pani doktor kazala miedzy 30 a 31 tyg to wybralam sobie termin tak jak Ty 30+2

ale jak to mozliwe?

mamy takie same suwaczki a ja dzien pozniej robie i wychodzi inaczej? :P

A bo ten suwaczek źle pokazuje, dzisiaj mam 25tc3d ;) w każdy poniedziałek zaczynam nowy tydzień, mój gin też tak liczy i tego się trzymam :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Pia Gizela to będę za 20 minut :D Nawet deszcz ze śniegiem nie będzie mi straszny, gdy w grę wchodzą słodyczki <3

Lara no to najwyzej jak bede na glukozie to sie zapytam tych uprzejmych pan w rejestracji.

Co do glukozy - przychodzi się rano, podchodzi do okienka.. daje ta kartke, glukoze.. ona mi to miesza, ja to elegancko pije.. czekam i czekam.. i mam sie sama zglosic po 2 godzinach, czy te Laleczki beda mnie prosic? :D Bo juz widze mine ludzi z kolejki jesli wepchne im sie na chama..

u nas nie bylo kolejek

u nas bylo tak, że podchodzi sie do okienka, ona daje Ci wypic no i siedzisz 2h i czekasz z innymi ktorzy to wypili, innych ludzi tam nie ma ani kolejek.. i podchodzisz do okienka, dzien dobry minely 2h i bierze Cie z bomby na pobranie, u mnie tak bylo

a najlepsze bylo to że ja to robilam w przychodni w ktorej sie nie znalam i nie wiedzialam gdzie labo a mialam tez krew do innych badan przy okazji pobierana i podeszlam do okienka i mowie, ze przepraszam ale gdzie mam sie zglosic a ona mi pokazuje kolejke na 5km po czym pyta A PANI W CIAZY? a ja ze tak i mowi to prosze chwile poczekac, weszla tam, zagadala i mi kazala wejsc bez kolejki :D i potem z tego labolatorium poszlam wypic na 2 pietro i tam w poczekalni tylko tacy ludzie byli co to pili :)

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10472812_789335031113072_1368438526446673789_o.jpg

A to my pare dni temu :)

Dziewczyny czy tez macie takie dni ze was prawie caly dzien boli podbrzusze jak na okres? Bo ja miewalam tak raz na jakiś czas i to takie bole chwilowe a dzis prawie caly dzien je mam :(

megg, juska19, Lara 82, Sue, Patrycja20, Penelope, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath moze wez nospe i magnez

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle nie boli brzuch jak na okres, nic a nic - ani mnie nie ciągnie nic tak jak kiedyś. Tylko kopanie czuję głównie wieczorami.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki ze Wam sie podoba ta fotka, moim zdaniem bardzo ladnie ja zrobili naprawde i super ze za darmo na warsztatach, ekstra! szkoda że mam na niej maly brzuch, jestem sama :( i ze wyszlam tak sobie. chcialabym taka sesje we trojke :D

angelcia wrote:
    Ladne kino :| Jak z jakiegos horroru.. a moze jego rodzice napomkneli cos tej babeczce o Was?

Gosiak czy dowiedzialas sie (bo nie wiem czy nie przeoczylam odpowiedzi) odnosnie tego od kiedy wizyty sa co 2 tygodnie?

no wlasnie sama sie zastanawiam :P

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel to moze u mnie tez cos takiego bedzie, oczywiscie nie chce sie łudzic :D Pozyjemy, zobaczymy :D

Cath ja tak miewam, nawet jak nic nie robie. Najczesciej boli mnie po prawej stronie (tak samo mialam przed okresem) i promieniuje na tyl plecow ;)

• cath Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    cath moze wez nospe i magnez
    Rano bralam magnez i nospe i powiem wam ze niezbyt pomoglo. Tzn pomoglo ale na chwile. :( teraz znów mnie tak ciągnie. Wezmę jeszcze raz w sumie nie ze boli ale tak nieprzyjemne to jest tylko.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pytałam mojej lekarki o wymaz kiedy będę miała robiony, powiedziała, że pod koniec ciąży, że teraz nie ma takiej potrzeby, bo widzi, że u mnie jest "czyściutko" nic nie swędzi itd. itp. :)

Remont sypialni uważam na rozpoczęty:) Wszystko z niej zniknęło, kontakty poodkręcane, jutro od rana mąż maluje:)

Byłam dzisiaj z moją mamą ustalić jej termin operacji w szpitalu gdzie będę rodzić. Czekałyśmy na jej lekarza w miejscu gdzie przyjadę się "zameldować:)", nie czułam większego stresu związanego z tym miejscem, a nawet wydaje mi się, że trochę się z nim oswoiłam. A i mama będzie mieć operację 3 marca więc po moim porodzie. Może to i lepiej. Mogła dostać termin na 27 stycznia, ale ze względu na mnie poprosiła o późniejszy.

W ramach relaksu po wizycie w szpitalu pojechałyśmy do galerii w której spędziłyśmy 4 godziny:) Kupiłam czerwoną koszulę w kratę, już dawno mi się marzyła, Edyta Górniak miała niedawno w The Voice taką i zakochałam się w niej, taka dłuższa do leginsów. A i leginsy też kupiłam:)

Co do chrztów u mnie nieślubne dzieci są chrzczone w soboty, a ślubne w niedziele. Uważam to za coś bardzo chamskiego, bo przecież te dzieci nie są niczemu winne. Zresztą rodzice też nie. Chore.
    A chrzty są w 2 i 4 niedziele każdego miesiąca. Myślałam o chrzcie w maju, będzie już ładnie:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ