X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my juz po obiadku-

i zaraz do pracy trzeba sie szykowac.

takie historie sie zdarzaja.

mysle, czy nie chcialabym miec tego pessara? czemu oni go nei zakladaja profilaktycnie? kurcze?

ja bym wolala miec jesli to pomaga. a tak?

mam glupie pytanie:) czy na szkole rodzenia sie bierze dresy jakies czy co?:) czy pierwsze spotkanie to takie normalne? bo mialam sie zpaytac jak dzwonilam.

jeszcze i tak bede potwierdzac ale tak tylko z ciekawosci:)

bo ja taka ciekawska jestem:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to pewnie wszystkich z forum wywieje:)

ja wierze ze bedzie dobrze- trzeba na siebie uwazac

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pierwsze było organizacyjne, a kolejne w dresach ;]

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Czytałyście listopadówki? W nocy odbyła się walka matki i dziecka o zycie. Lekarze mówili, czy maja ratować matkę czy dziecko :( ale suma sumarum przewieźli je do innego szpitala i obie będą żyć. julia czyli matka jest w spiączce farmakologicznej. Trzymam za nie kciuki !

Masakra to już kolejna Dziewczyna z forum w takiej sytuacji jakiś czas temu była informacja o innej Dziewczynie co się dzieje na tym świecie...

Wspieram modlitwą bo co innego mogę :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna co do pessara nie jest on zakladany profilaktycznie, gdyz jest sie wtedy bardziej podatnym na zakażenia. Mimo wszystko z dwojga zlego ciezko cokolwiek wybrac.. Najlepiej byc dobrej mysli.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    teraz to pewnie wszystkich z forum wywieje:)

ja wierze ze bedzie dobrze- trzeba na siebie uwazac
    Ja też wierzę, że będzie ok i mnie nie wywieje, za bardzo się z Wami zżyłam, z kim ja bym "plotkowała" ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja postanowiłam, ze bede czytac tylko nasz wątek i czerwcowych testerek. Nie bede sie stresowac innymi przypadkami, bo po co. Tylko u nas jest ok 100 ciężarnych (większość sie nie odzywa), wiec nietrudno o komplikacje.
    Ja tego nie przekładam na siebie, wierze, ze bedzie dobrze i tyle. Po co na sile szukać u siebie jakichś objawow.
    Jak mnie cos boli, to po prostu sie kładę i odpoczywam. Jalby było gorzej, pojechalabym do szpitala.
    To tak jak z dziećmi - nie uchronimy ich przed wszystkim. Czasami sobie pozdzieraja kolana, niestety.

A sytuacja tej Dziewcxyny z listopadowek potwierdza tylko to, co pisałam wcxoraj. Jeden taki szpital, jeden konowal sprawia, ze nasze zaufanie do całej służby zdrowia zostało zachwiane :( bez względu na to, ze jest wielu świetnych lekarzy.

Mam nadzieje, ze z nią i z dzieckiem bedzie dobrze. Nawet wole nie myślec co przeżywa teraz jej maz.

Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkaz czytają posta płakałam i płacze nadal mimo że i ja straciłam swojego Aniołka to nie umiem sobie wyobrazić przez co przechodzisz... to wszystko jest takie trudne i niesprawiedliwe :(

Dziewczyny nie mozemy poddawać się złym informacją tym bardziej ze teraz jesteśmy bardziej wrażliwe i wyczulone, niestety forum to bardzo duze skupisko kobiet różnych kobiet z różnymi historiami...
    trzeba wierzyć ze wszystko u Nas będzie dobrze bo przecież Nasze Maluchy rosną kopią raz bardziej raz mniej ale są...

Ja nie zamierzam odchodzić z forum moze dlatego że przeżywajac swoja strate bardzo długi czas spędziłam na wątku poronienia i tam poznałam różne dziewczyny i rózne historie to nie to ze skorupa mi wyrosła i na mnie to nie działa ale poprostu zdaje sobie sprawe z tego że zawsze coś się podrodze moze stać...

Ja na początku sierpnia dostałam krwawienia i już myślałam ze jest po wszystkim ale nie było i przez cały czas sobie powtarzałam ze bedzie dobrze ze tym razem się uda... bo grut to pozytywne myślenie i nie poddanie się czarnym myślą...

Duzo słoneczka i ciepła Wam zycze na ten dzień a mój plan na dzisiaj to dotrwać do wieczora ;) no może jakieś pranie po drodze zrobie :)

Gosiak, justta, Sue, megg lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś dla dziewczyn z Poznania :)

http://happybaby.mtp.pl/pl//news/zobacz_program_wydarzen_happy_baby/

a tu coś dla dziewczyn z Krakowa :)

http://krakow.miastodzieci.pl/wydarzenia/1:/88109:sobota-dla-super-mamy-w-krakowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 13:46

gusiaa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Gdańsku wyszło przepiękne słoneczko i chyba przejdę się na spacer w związku z tym :)
    Po drodze kupię ziemniaczki i jakiś obiad sobie na szybko zrobię - głowa mnie rozbolała od tych wszystkich rewelacji, trochę świeżego powietrza się przyda.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, święte słowa :)
    Ja też czytając posta Kamkaz bardzo się wzruszyłam. Tym bardziej, że dotarło do mnie ile kobieta jest w stanie poświęcić dla dziecka.
    Ja wierzę, że aniołek do niej wróci i będzie się cieszyć macierzyństwem.

Uważam natomiast, że nie można na siłę wyszukiwać u siebie złych objawów, jestem zdania, że pozytywne myślenie przyciąga do nas pozytywne zdarzenia. Musimy wierzyć po prostu, że wszystko będzie dobrze.

Ja własnie usłyszałam w programie Cejrowskiego, że robactwo nie leci do niebieskiego, bo myśli, że to woda :) Więc mój syn będzie mieć niebieski wózek, żeby go muchy z daleka omijały ;

Pozdrawiam Was z kisielkiem w kubeczku w ręce ;)

Gosiak, Fedra, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane życie jest jakie jest, różne są nasze losy, ale trzeba wierzyć i mieć nadzieję, tylko tyle mogę napisać światełka na wszystkich Aniołków [*]

U nas wszystko ok , wczoraj byliśmy na wizycie maluszek rośnie kopie i rozwija się prawidłowo, i niespodzianka niemożna potwierdzić płci, tak się ułożyło maleństwo, że nic nie można było zobaczyć (wypięło się pupcią i pośladki zaciśnięte) i w takim razie czekamy dalej. A na poprzedniej wizycie nie była pewna czy chłopczyk, miało się potwierdzić, więc dalej nie wiadomo co ma między nóżkami. Aha Vel zmień na liście jak możesz płeć na nie wiadomo jaką ;-) ale teraz mamy niespodziankę

Idę jeść krokiety ;-)

miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 14:00

Gosiak, Fedra, megg lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś do obiadu zainspirowała Angelcia ;) Miałam robić kurczaka z ryżem, ale zrobie zapiekankę z ziemniaków do tego jajko sadzone + sałatka z kiszonej kapuchy :)
    Taki oto obiad, nie chcę mi się nic więcej robić.

Jeszcze muszę odkurzyć i umyć podłogi ;)

Gosiak, justta, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wybieram się na hubertusa - zbiorowe polowanie. Mam nadzieję że dobrze przewietrzy mi mózg

gusiaa lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o tym? http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ciezarna-z-prawie-piecioma-promilami-alkoholu-trafila-do-szpitala-w-Skierniewicach-Dziecko-nie-zyje,wid,16983176,wiadomosc.html?ticaid=113add

Ręce opadają... Natura powinna to jakoś rozwiązywać i w ciążę nie powinny zachodzić takie osoby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obiad zrobię naleśniki albo racuchy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue slyszałam o tym :/ Niewinne dziecko i na maxa poje... matka!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja ostatnio nie czytam i staram się nie oglądac wiadomości...
    niestety jest to nie jedyny przypadek kiedyś tez tak było ale teraz przestało to być tabu i poprostu głośno o tym mówią...

ja jestem strasznia pod tym względem ale takie kobiety pozbyłabym możliwości posiadania więcej dzieci zresztą to się tyczy tez ich partnerów jesli nie potrafią lub nie chcą być rodzicami powinno im się podwiazywac nasieniowody i jajowody...

wiem jestem straszna ale mam jeszcze inne poglądy bardziej radykalne ;)

justta lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko dziwi, jak ona to przeżyła. Przecież 5 promili to jest dawka śmiertelna! Masakra.

Męczą mnie od wczoraj problemy z oddychaniem. Mam problem ze złapaniem tchu, muszę ziewnąć, żeby wziąć taki pełnowartościowy oddech :/ Jest to strasznie irytujące :/
    Powiem o tym ginowi na wizycie, bo kiedyś mu to mówiłam i powiedział, że jeśli się to powtórzy, to najprawdopodobniej będzie potrzebna konsultacja kardiologiczna. Mam nadzieje, że to przejdzie, że po prostu macica naciska na przeponę.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad będą leniwe i surówka z marchewki i jabłka.
    Idę ogarnąć dom, bo na razie to od rana razem z kotem nad książką na kanapie zalęgłyśmy. Patrząc na to z boku - marnotrawstwo czasu :D

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ