Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudasek wrote:Kurde, Angelcia nie ma tej ksiazki na chomiku i w pdf nidzie
moze sie jeszcze ukaże gdzieś
szkoda, bo tez na nią poluje od dawna
-
Gosiak wrote:W takiej czapie, to by mi zimno było, ja zmarźlak
Ja mam taki zestaw:
http://www.camaieu.pl/F-10017-szaliki/P-102866-damski-szalik_petelka-o-grubym-splocie.html
http://www.camaieu.pl/F-10008-kapelusz/P-104477-damska-czapka-z-dekoracyjnym-podwinieciem.html
Tylko, że czapka z pomponem
Gosiaczku takich zestawów to mam dwa, tzn grubszych, a własnie teraz chcialam troche cienszy tak na teraz i na wiosne do wózkajakas sportowa kurtałka, komin i czapa i heja na spacer
ja w tamtym roku kupiłam taki neonowy zestaw, wszyscy sie smieja ze mnie z 10km widac, własnie taki grubszy a czapa dodatkowo podszyta polarem
oooo taka
http://wrzucaj.net/images/2014/10/25/aga1.jpgLadyDi, Gosiak, justta lubią tę wiadomość
-
Kochane Lutóweczki.!
Ze względu na mój sentyment do tego miesiąca postanowiłam Wam tutaj odpisać
Juleczka ma się dobrze ,jest wdzięczna za każda modlitwę ,każde dobre słowo i trzymane mocno kciukasy ,wiadomo daje jej to dużo siły, że całe forum jest z Nią, na razie podtrzymują ją w dwupaku ile się da ,taki jest plan, ale same wiecie wszystko się może zmienić w każdej chwili, także wyjdzie w praniu.. Ja na bieżąco wrzucam wiadomości od Julii na Nasz listopadowy wątek, także wypatrujcie nowych informacji
Pozdrawiam,
Mama luty 2013Chanela, justta, juska19, angelcia, Gosiak, Sue, bella84, Januszkowa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
A ja już w domu, po obiedzie. Ale idę się położyć, bo mnie się przewiała klimatyzacja na warsztatach. I przede wszystkim zdenerwowała mnie teściowa, ale przemilczę
To ma być optymistyczne forum. Więc optymistycznie donoszę - idę się lenić pod kocykiem
-
U mnie - zupa gulaszowa wstawiona, zakupy zrobione, spacer i obiad na mieście zaliczone, ciasto kokosowe w piekarniku, generalnie padam. Nic mi się nie chce, ale spać nie idę, bo potem w nocy nie zasnę.
Wypiję sobie yerbę - kto reflektuje na wirtualną kawkę/herbatkę i jakiegoś łakocia? -
agaaa28 wrote:Czesc. Mam pytanie ile wazyly Wasze maluchy w 24/25 tygodniu ciazy? Nasz maluszek w 24 tygodnie + 3 dni mial 630 gram. Czy to nie malo?
22+3 OM, 23+1 USG 589g
25+0 OM, 25+0 USG 785g
tak jest u mnie, wiem że dziewczyny z młodszą ciążą od mojej mają już dzieciaczki ponad 800gram i tez troche sie martwie że mało ale pani Dr. powiedziala, ze prawidlowo
sama nie wiem bo raz wychodzi na usg ze dzidzia tydzien wieksza, a po 3tyg na tym samym usg u tej samej lekarki już równa z miesiaczka
wg mnie Twoja waga dziecka jest okej
tu możesz też sobie sprawdzić
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiary
Szacunkowa waga płodu w 24 tygodniu ciąży to 540 g.
Tyle samo waży słoik z filetami śledziowymi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 18:44
-
W ogóle moja mama była lutówką 2013 urodziła 22 lutego
i w sumie etapy ciazy moge sobie z nia porownywac, a nawet u mnie wczesniej powinno wystepowac bo mam duzo wczsniejszy termin, mozliwe ze nawet pod koniec stycznia urodze i bedzie w terminie... a ona mi mowila, ze nie miala nic brzucha a dopiero ją tak na maksa wywalilo w listopadzie, i potem juz z dnia na dzien jak wielka bańka
i ja tak patrze na Wasze zdjecia, na Wasze brzuszki, na te linie co piszecie że macie
a u mnie ciąża dalej niewidoczna... to znaczy w kurtce i w bluzie nikt sie nie kapnie, chodze na jazdy teraz i mam z instruktorka, sciemniam jej ze na urlopie jestem, nic nie mowilam o ciazy i sie nie zorientowala, ludzie w sklepie tez nie, jak ubiore obcisla bluzke i wypne brzuch to cos tam mozna sie domyslic ewentualnie.. ale ogolnie nic nie widac, poza brzuchem w ogole nie utylam ani na twarzy, ani na rekach czy nogach, te 7kg poszlo ewidentnie w brzuch ale nie widac go nadal...
nie sikam jak pisalam nadal w nocy... generalnie ta ciaza u mnie przebiega tak niewidocznie i bezobjawowo że jesli poród przejdzie u mnie tak samo to nic tylko cale zycie dzieci rodzic i nic innego nie robic
i czekam na ten moment az mnie wywali... czekam i czekam... Mama mowila ze w listopadzie a jak narazie sie nie zapowiada! -
agaaa28 wrote:No właśnie w tych kalkulatorach to nie wiem czy 24 tyg. + 3 dni traktować jako 24 czy 25?
teoretycznie 25
bo jak wpiszesz date ostatniej miesiaczki to policzy Ci tydzien rozpoczety, a nie ukonczony
Mi teraz po wpisaniu ostatniej miesiaczki policzyl wage dla 26 tygodnia ciazy
ale ja bym sie tym za bardzo nie sugerowała... mi też wychodzi wg tego kalulatora te kilkadziesiat gram mniej a lekarka powiedziala, ze waga prawidlowa.. pozatym zawsze jest jakas granica bledu wiec nie masz sie czym martwic -
agaaa28 jak bardzo sie przejmujesz waga to sobie porównaj inne parametry
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1
ten kalkulator jest super, wpisz sobie wymiary z usg tam i Ci obliczy czy dzidzia odpowiednio urosla -
Dobry wieczór
U mnie dziś bardzo aktywny dzień - posprzątałam, upiekłam kurczaka na obiad i poszłam na spacer.
Sezon na mówienie "kurwa, ale zimno" zamiast "cześć" uważam za rozpoczęty. Czuć już takie mroźne powietrze, zbliża się zima, a co za tym idzie - nasze dzieciaczki!!
Zmęczyłam się dziś, mam teraz taki brzuch napięty, więc zrobiłam sobie herbatę, cebuszka na kanapę, kocyk i ja pod nim
No i witam się w kolejnym tygodniu, u mnie dziś 25 tydzień rozpoczęty
Vel, na tym zdjęciu, które wkleiłaś widać brzuch! Ci wszyscy, którzy go nie widzą, to chyba ślepi są
Gusia - gratuluję córeczki!! Kolejna dziewczynka - jak tak dalej pójdzie, to się nam ilość dziewczynek i chłopców wyrówna w statystykachWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 19:18
gusiaa lubi tę wiadomość