X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Szis zaczynam nowy tydzien :)i odliczam dni do wizyty oby szybko zlecialo
    Dzieci maja teraz tydzien wolnego w szkole wiec sie dzis wyspalam pospalam do 8 :) maz od poniedzialku zaczyna urlop dwu tygodniowy wiec bedzie mi razniej i wiecej pomocy co mnie cieszy bo zrobilam sie bardzo leniwa :/
    Dzis w planie mam zrobic obiadek zjadlabym salatke z zupek chinskich i te blok czekoladowy nie daje mi spokoju wiec moze go zrobie
    Milego Dnia kobietki :*

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nei czytalam historii Julii tylko to co Wy tu pisalyscie- nie bede czyatc i szukac...
    bo mi to nie pomaga wcale.

wierze ze wszystko bedzie dobrze.

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz pije mama coffe toffe- jak mowilam jest dobra.

po powrocie do domu otworze waniliowa to dam znac jak smakuje-
    przyjechaly mi 3 kawy;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna kupilam szary zygzak + mieta
    mam nadzieje ze bedzie ładny bo chyba z tydzien wybieralam wzor :) i sensorek w małpki:)

ja tez nie czyta tej historii, nawet o Marcelku nie czytam bo mnie to doluje, juz wczoraj sie dosyc zdolowalam i odliczam dni do wizyty 4.11

milego dnia

a ja moze zrobie kudłacze -mniam!

angelcia, Gosiak lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Heej!! :)

Wstalam dzis pełna energii - za oknem fajna pogoda, mimo tego, że mroźna :) Jeszcze tatuś przywiózł mi Muffinki czekoladowe Stop-Cafe <3 Mam ich chyba z 200sztuk! - Zapraszam na wyżerkę :D

Byłam u weterynarza z moim Milusińskim, biedaczek dostał dwa zastrzyki i jakiś szamponik odkażający - jakoś tak. Kontrola w poniedziałek, jestem dobrej myśli :) Bo to tylko coś na skórze mu wyszło, jego męskie przyrodzenia nie są obrzęknięte, ani nic z tych rzeczy, uff... :)

Byłam już na zakupkach, spotkałam Teścia i dostałam ZNOWU zaproszenie do nich - "A bo bigos robię i fasolkę po bretońsku to wpadnij". Z całym szacunkiem, ale oni niech od kuchni lepiej trzymają się z daleka. Na obiadek mam dzisiaj gulasz z kaszą, a że mam go jak dla całej batalii to jutro będzie z plackami ziemniaczanymi.

Deri wpadam dzisiaj do Ciebie na tą imprezkę, tyle dobroci.. :)

Gosiak szykuj, szykuj.. Rodzice zaniedługo wpadną na wizyte kontrolną :P

Juska czemu dzieci mają wolny tydzień? :D Jeśli można wiedzieć oczywiście :) Ja już do szkoły nie chodzę i nie ogarniam, tak samo w Niemczech inczej, w Szkocji inaczej.. I każdy mi musi tłumaczyć :D

Sloneczna ja Ci chyba pod choinke kupie zestaw Mama Coffee :) Bo widze, ze tak bardzo lubisz :)

Wszystkim, które zaczynają nowy tydzień gratuluję :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANgelcia pewnie Twoj "synek" ma powierzchniowe bakteryjne zapalenie skory- po antyb i szamponoterapii powinno przejsc.

( nie wiem jaki dostalas szampon ale tu dobrze sprawdzi sie MAnusan lub Hexoderm aby z chlorheksydyna lub nadtlenkiem benzoilu ) :))

ANgelcia na allegro zakupilam zapas kaw:)
    data jest 12.2014 - wiec pije:) po 5 zl warto:D

Tak sobie mysle- to jakim cudem ta kawa w aptece kosztuje 29,99...

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro zaczynam nowy Tydzien-

historia z MArcelkiem mnie teraz nie doluje- bardzije chyba ciesyz mnie ze maly przezyl i walczyl w 25 tyg:)

u mnie puka w pochwie czesto- powaznie- no ale nic sie po tym nie dzieje - moze top takie zjawisko odbijania:D

kurde nie wiem...

:)

jeszcze z 10 tygodni chociaz neich siedzi:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spaceru i z piekarni - zimno straszliwie, czapka zimowa i komin poszły w ruch, ale słoneczko świeci, więc miło. Parzę herbatkę i zasiadam z kieszonką (taki podłużny pączek) z wiśniami :) Kupiłam jeszcze kostkę piernikową :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez rano kupilam paczka bo bylam po buleczki:) paczek z lukrem i skorka pomaranczowa:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna tak, dostal Hexoderm :). Co do ceny aptecznej to wiadomo.. Dosc, ze kupia mega tanio a sprzedadza drogo, bo:
    -jak ktos to pije to kupi
    -trzeba wliczyc w koszt produktu koszty poniesione za lokal, media i pracownikow
    -apteki żerują na ludziach
    -niektorzy nie ufaja zakupom internetowym wiec kolo sie zamyka - wracamy do apteki
    -jak ktos potrzebuje juz, albo nie chce sie nikomu szukac to tez idzie do apteki
    -apteki są zdania, ze z niektorymi produktami zapełniają niszę rynkową, co jest oczywiscie picem na wode, bo z dzisiejszym postepem technicznym i technologicznym mozemy wszystko.
    Przykladow jest multum.

Apteki, salony fryzjerskie, lekarze, weterynarze itp beda istniec zawsze - zawsze bedzie na to popyt. A to, co kupujesz na allegro jest pelnowartosciowym produktem tzn. nie jest to np próbka, produkt reklamowy? Ewentualnie jest to nadprodukcja i chcą sprzedac chociaz za koszt wytworzenia.

Sama widze jak to jest w przedsiebiorstwach produkcyjnych np DanCake lub Jogobella - produkt jest 100% wartosciowy, ale np w kubeczku znajduje sie jogurt truskwkowy, a jest ometkowany na jagode, albo babeczka jest ometkowana dobrze, a brak na opakowaniu kodu kreskowego - takie produkty trafiaja do utylizacji. Oczywiscie TEORETYCZNIE. Jogobella sie z tym nie kryje i sprzedaje w swoim zakładzie produkcyjnym, a DanCake potrafi sprzedać nawet całą Paletę EUR produktu za 50zł - to sobie wyobraźcie. 1 Paleta = 45 opakowań zbiorczych np babeczek stopcafe czy tam wedla.1 opakowanie zbiorcze to 12 babeczek. Prosty rachunek 45 x 12 = 540 babek. I macie tyle sztuk za 50zł, a na stacji jedna kosztuje około 3-6zł. Zdzierstwo nie? ;)

Gosiak u mnie są takie pączki :) zazwyczaj śmietana + wiśnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 11:36

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja tez rano kupilam paczka bo bylam po buleczki:) paczek z lukrem i skorka pomaranczowa:)
    Skórka pomarańczowa niekoniecznie, ale lukier mniam ;)
    W ogóle moja kotka z Avatara uwielbia pączki, kieszonki, gniazdka, jak tylko poczuje lukier dostaje szału i trzeba jej dać kawałek ;D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam z apteki tanie leki na allegro- tylko ze data do grudnia-

w sumei w aukcji nie bylo to podane ale tak msylalam, bo na Warsztatach tez dostalam taka do grudnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 11:40

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukier rowniez lubie, ale owocow kandyzowanych i bakalii nienawidze.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek zaczynam 27 tc i tym samym 7 miesiąc ;)
    ah jak to dumnie brzmi.. ;)

Wczoraj przyszedł mój zamówiony wcześniej rożek, wybrałam biały w kolorowe sówki ;)
    Jest możliwość poslurzenia się nim jako kocyk :) muszę znaleźć jeszcze poszewke w tym kolorze i komplet do wózka jak znalazł...

maleństwo moje tez w nocy chyba spać nie mogło, bo kopalo jak szalone, mąż też nie mógł spać i śmiał się ze cała rodzina nocnych markow nie może spać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 11:45

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie ze wam pewnie obrzydze sniadania:)

ale zauwazylam ze wyszdl ze mnie sluz taki ... glutek
    czy to normalne? bo ja juz nie wie co jest ok a co nie ;/

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam teraz troche gestszy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami mamusie!

Ja wczoraj zaczęłam 7 miesiąc, na dzień dzisiejszy do porodu zostało mi 97 dni, aż dziwne, ze tak szybko ten czas płynie ;)

Przepraszam, że nie pisałam ostatnio ale jakoś nie mam weny... nic mi się nie chciało, ostatnie 2 dni praktycznie przeleżałam na kanapie ;)

Dzisiaj muszę coś zacząć robić, bo już chyba wystarczy tego lenistwa ;p

Przykro mi z powodu Kamkaz, o Julii też przeczytałam, ale staram się nie brać tego wszystkiego do siebie, co nie znaczy, że serce się nie kraja podczas słyszenia takich informacji. Ja po prostu nie chcę stresować siebie i młodego niepotrzebnie i dopatrywać się u siebie czegoś złego.

Pisałyście ostatnio o swojej wadze, u mnie jest dziwna sytuacja, bo ja tyję skokowo, tzn jednego dnia mam mało a później 2 lub 3 do przodu. Tak było teraz. Marudziłam, że nie przybieram na wadzę przez 3 tyg, tak wczoraj stanęłam na wadze i się przeraziłam bo mam prawie 3 kg do przodu... Dziwne to trochę, ale ok. teraz jest prawie 10 na plusie, pewnie przez kolejne 3 tyg nic nie przytyję ;p Chyba, ze to moja waga tak świruje.
    Prawdą też jest, że wcześniej wypróżniałam się normalnie, a teraz niestety mam zaparcia i pewnie to m.im dlatego tak mi skoczyły te kg.

Ja dzisiaj wstałam chwilę przed 10, ostatnio ciągle tak wstaję.

Dzisiaj na obiad robię sobie zupę ogórkową. Nic bardziej ambitnego nie chce mi się robić, bo jestem sama w domu.

Słoneczna ostatnio pisałaś, że zapisałaś się na szkołę rodzenia. Możesz zdradzić od kiedy będziesz chodzić?;>

Mój plan minimum na dzisiaj to: nie leżeć cały dzień na kanapie ;p

A i ostatnio zauważyłam, że młody kpie coraz mocniej :D

Pozdrawiam Was cieplutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 12:06

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg mi wczoraj wyszła taka obrzydliwa galareta, ale ja jestem w innej sytuacji bo mam pessar i biorę luteinę codziennie.

Dziewczyny kiedyś pisały, ze lekarze mówią, ze to nic dziwnego :)

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betka mam taki sam plan na dzis bo tez ostatnio sie lenie strasznie; i tez tyje skokowo albo to moja waga jest zepsuta niewiem; w pon mam wizyte to moze sie dowiem ile przytylam bo waga pokazuje 2-4 kg zaleznie od dnia

ja nie doczytalam historii o Marcelku, ale czytam o innej dzielnej dziewuszce urodzonej niedawno w 25tyg mala zyje walczy dzielnie i wynki ma dobre wiec ja to odbieram bardzo pozytywnie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas wygrzebac się z łóżka!!! ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ