Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja
Szis zaczynam nowy tydzien :)i odliczam dni do wizyty oby szybko zlecialo
Dzieci maja teraz tydzien wolnego w szkole wiec sie dzis wyspalam pospalam do 8maz od poniedzialku zaczyna urlop dwu tygodniowy wiec bedzie mi razniej i wiecej pomocy co mnie cieszy bo zrobilam sie bardzo leniwa
Dzis w planie mam zrobic obiadek zjadlabym salatke z zupek chinskich i te blok czekoladowy nie daje mi spokoju wiec moze go zrobie
Milego Dnia kobietki :*Gosiak lubi tę wiadomość
-
Sloneczna kupilam szary zygzak + mieta
mam nadzieje ze bedzie ładny bo chyba z tydzien wybieralam wzori sensorek w małpki:)
ja tez nie czyta tej historii, nawet o Marcelku nie czytam bo mnie to doluje, juz wczoraj sie dosyc zdolowalam i odliczam dni do wizyty 4.11
milego dnia
a ja moze zrobie kudłacze -mniam!
angelcia, Gosiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Heej!!
Wstalam dzis pełna energii - za oknem fajna pogoda, mimo tego, że mroźnaJeszcze tatuś przywiózł mi Muffinki czekoladowe Stop-Cafe
Mam ich chyba z 200sztuk! - Zapraszam na wyżerkę
Byłam u weterynarza z moim Milusińskim, biedaczek dostał dwa zastrzyki i jakiś szamponik odkażający - jakoś tak. Kontrola w poniedziałek, jestem dobrej myśliBo to tylko coś na skórze mu wyszło, jego męskie przyrodzenia nie są obrzęknięte, ani nic z tych rzeczy, uff...
Byłam już na zakupkach, spotkałam Teścia i dostałam ZNOWU zaproszenie do nich - "A bo bigos robię i fasolkę po bretońsku to wpadnij". Z całym szacunkiem, ale oni niech od kuchni lepiej trzymają się z daleka. Na obiadek mam dzisiaj gulasz z kaszą, a że mam go jak dla całej batalii to jutro będzie z plackami ziemniaczanymi.
Deri wpadam dzisiaj do Ciebie na tą imprezkę, tyle dobroci..
Gosiak szykuj, szykuj.. Rodzice zaniedługo wpadną na wizyte kontrolną
Juska czemu dzieci mają wolny tydzień?Jeśli można wiedzieć oczywiście
Ja już do szkoły nie chodzę i nie ogarniam, tak samo w Niemczech inczej, w Szkocji inaczej.. I każdy mi musi tłumaczyć
Sloneczna ja Ci chyba pod choinke kupie zestaw Mama CoffeeBo widze, ze tak bardzo lubisz
Wszystkim, które zaczynają nowy tydzień gratuluję -
ANgelcia pewnie Twoj "synek" ma powierzchniowe bakteryjne zapalenie skory- po antyb i szamponoterapii powinno przejsc.
( nie wiem jaki dostalas szampon ale tu dobrze sprawdzi sie MAnusan lub Hexoderm aby z chlorheksydyna lub nadtlenkiem benzoilu ))
ANgelcia na allegro zakupilam zapas kaw:)
data jest 12.2014 - wiec pije:) po 5 zl warto:D
Tak sobie mysle- to jakim cudem ta kawa w aptece kosztuje 29,99...
-
a ja jutro zaczynam nowy Tydzien-
historia z MArcelkiem mnie teraz nie doluje- bardzije chyba ciesyz mnie ze maly przezyl i walczyl w 25 tyg:)
u mnie puka w pochwie czesto- powaznie- no ale nic sie po tym nie dzieje - moze top takie zjawisko odbijania:D
kurde nie wiem...
jeszcze z 10 tygodni chociaz neich siedzi:)Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySloneczna tak, dostal Hexoderm
. Co do ceny aptecznej to wiadomo.. Dosc, ze kupia mega tanio a sprzedadza drogo, bo:
-jak ktos to pije to kupi
-trzeba wliczyc w koszt produktu koszty poniesione za lokal, media i pracownikow
-apteki żerują na ludziach
-niektorzy nie ufaja zakupom internetowym wiec kolo sie zamyka - wracamy do apteki
-jak ktos potrzebuje juz, albo nie chce sie nikomu szukac to tez idzie do apteki
-apteki są zdania, ze z niektorymi produktami zapełniają niszę rynkową, co jest oczywiscie picem na wode, bo z dzisiejszym postepem technicznym i technologicznym mozemy wszystko.
Przykladow jest multum.
Apteki, salony fryzjerskie, lekarze, weterynarze itp beda istniec zawsze - zawsze bedzie na to popyt. A to, co kupujesz na allegro jest pelnowartosciowym produktem tzn. nie jest to np próbka, produkt reklamowy? Ewentualnie jest to nadprodukcja i chcą sprzedac chociaz za koszt wytworzenia.
Sama widze jak to jest w przedsiebiorstwach produkcyjnych np DanCake lub Jogobella - produkt jest 100% wartosciowy, ale np w kubeczku znajduje sie jogurt truskwkowy, a jest ometkowany na jagode, albo babeczka jest ometkowana dobrze, a brak na opakowaniu kodu kreskowego - takie produkty trafiaja do utylizacji. Oczywiscie TEORETYCZNIE. Jogobella sie z tym nie kryje i sprzedaje w swoim zakładzie produkcyjnym, a DanCake potrafi sprzedać nawet całą Paletę EUR produktu za 50zł - to sobie wyobraźcie. 1 Paleta = 45 opakowań zbiorczych np babeczek stopcafe czy tam wedla.1 opakowanie zbiorcze to 12 babeczek. Prosty rachunek 45 x 12 = 540 babek. I macie tyle sztuk za 50zł, a na stacji jedna kosztuje około 3-6zł. Zdzierstwo nie?
Gosiak u mnie są takie pączkizazwyczaj śmietana + wiśnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 11:36
-
słoneczna 85 wrote:ja tez rano kupilam paczka bo bylam po buleczki:) paczek z lukrem i skorka pomaranczowa:)
W ogóle moja kotka z Avatara uwielbia pączki, kieszonki, gniazdka, jak tylko poczuje lukier dostaje szału i trzeba jej dać kawałek
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja w poniedziałek zaczynam 27 tc i tym samym 7 miesiąc
ah jak to dumnie brzmi..
Wczoraj przyszedł mój zamówiony wcześniej rożek, wybrałam biały w kolorowe sówki
Jest możliwość poslurzenia się nim jako kocykmuszę znaleźć jeszcze poszewke w tym kolorze i komplet do wózka jak znalazł...
maleństwo moje tez w nocy chyba spać nie mogło, bo kopalo jak szalone, mąż też nie mógł spać i śmiał się ze cała rodzina nocnych markow nie może spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 11:45
słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami mamusie!
Ja wczoraj zaczęłam 7 miesiąc, na dzień dzisiejszy do porodu zostało mi 97 dni, aż dziwne, ze tak szybko ten czas płynie
Przepraszam, że nie pisałam ostatnio ale jakoś nie mam weny... nic mi się nie chciało, ostatnie 2 dni praktycznie przeleżałam na kanapie
Dzisiaj muszę coś zacząć robić, bo już chyba wystarczy tego lenistwa ;p
Przykro mi z powodu Kamkaz, o Julii też przeczytałam, ale staram się nie brać tego wszystkiego do siebie, co nie znaczy, że serce się nie kraja podczas słyszenia takich informacji. Ja po prostu nie chcę stresować siebie i młodego niepotrzebnie i dopatrywać się u siebie czegoś złego.
Pisałyście ostatnio o swojej wadze, u mnie jest dziwna sytuacja, bo ja tyję skokowo, tzn jednego dnia mam mało a później 2 lub 3 do przodu. Tak było teraz. Marudziłam, że nie przybieram na wadzę przez 3 tyg, tak wczoraj stanęłam na wadze i się przeraziłam bo mam prawie 3 kg do przodu... Dziwne to trochę, ale ok. teraz jest prawie 10 na plusie, pewnie przez kolejne 3 tyg nic nie przytyję ;p Chyba, ze to moja waga tak świruje.
Prawdą też jest, że wcześniej wypróżniałam się normalnie, a teraz niestety mam zaparcia i pewnie to m.im dlatego tak mi skoczyły te kg.
Ja dzisiaj wstałam chwilę przed 10, ostatnio ciągle tak wstaję.
Dzisiaj na obiad robię sobie zupę ogórkową. Nic bardziej ambitnego nie chce mi się robić, bo jestem sama w domu.
Słoneczna ostatnio pisałaś, że zapisałaś się na szkołę rodzenia. Możesz zdradzić od kiedy będziesz chodzić?;>
Mój plan minimum na dzisiaj to: nie leżeć cały dzień na kanapie ;p
A i ostatnio zauważyłam, że młody kpie coraz mocniej
Pozdrawiam Was cieplutkoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 12:06
-
Betka mam taki sam plan na dzis bo tez ostatnio sie lenie strasznie; i tez tyje skokowo albo to moja waga jest zepsuta niewiem; w pon mam wizyte to moze sie dowiem ile przytylam bo waga pokazuje 2-4 kg zaleznie od dnia
ja nie doczytalam historii o Marcelku, ale czytam o innej dzielnej dziewuszce urodzonej niedawno w 25tyg mala zyje walczy dzielnie i wynki ma dobre wiec ja to odbieram bardzo pozytywnie