X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Kamkaz bardzo mi przykro:( To okropne co Cię spotkało. Trzymaj się dzielnie.

U mnie dzisiaj nie było prądu od rana do 16-stej. Masakra. Nie wiem jak żyć w dzisiejszych czasach bez energii elektrycznej. Na każdym kroku się łapałam dzisiaj, że czegoś nie zrobię.
    Nie włączyłam prostownicy:)
    Pralka odpadła, zmywarka też, TV, laptop:)

Sypialnia pomalowana już 2 razy, jutro jeszcze jeden raz. Mieliśmy ciemny kolor ścian i teraz ciężko zamalować.

Na obiad zrobiłam żurek z białą kiełbasą.
    Jutro pomyślę nad czymś lepszym żeby wynagrodzić mężowi trudy remontowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 19:12

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na kompot śliwkowy! :) I na te śliwki z niego, bo są takie mięciutkie.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ja mam jutro ugotować na obiad?

Mam w planach wybrać się jutro na warsztaty Mama wie w Tychach. Ciekawe czy będzie ciekawie.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela zrób coś na szybko :P Ja bym zrobiła makaron z serem, ale to praktycznie dla samej siebie, bo nie każdy facet lubi dania bezmięsne :) Ale inną alternatywą jest spaghetti z passaty, ryż ze szpinakiem i kurczakiem... 30 min i jest ;)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia natchnęłaś mnie! Będzie ryż z sosem śmietanowym ze szpinakiem i kurczakiem. Tylko muszę pierś kupić:)
    I może jeszcze zrobić zapas szpinaku do zamrażarki, bo jeszcze zimy nie ma, a ja zużyłam połowę tego szpinaku, co na zimę zamroziłam :D

A makaron z serem Poślubiony mógłby jeść przynajmniej raz w tygodniu. Ale ten tydzień był wyjątkowo bezmięsny więc będzie jutro kurczak :)

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szkoły rodzenia i mam mieszane uczucia. No niby to były zajęcia organizacyjne ale zero konkretów, zobaczymy jak będzie dalej. Teraz odpoczywam, a moje dziecko się tak wypielo że aż mnie brzuch boli, mój mały przyjemniaczek ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kolację będę robić hot dogi z parowek z szynki, jak puszczą reklamę na tańcu z gwiazdami :P

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jutro zrobię żurek, bo aż mi ślinka pociekła jak przeczytałam ;) a co na drugie to też pomysłu nie mam. Mój facet to musi mieć mięso na obiad, bo inaczej to nie obiad według niego ;p

Uciekł mi ten dzień dzisiaj. Myślałam, że jest jakoś ok. 18 a tu już po 20... Może właśnie ten żurek ugotuję, żeby ten czas jakoś spożytkować.

Januszkowa lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam ćwiczyć, 50 minut, od razu mi lepiej. Zaraz sobie jeszcze posiedzę na piłce, bo jakoś mi się lepiej oddycha.

Oglądam "O mnie się nie martw" i jem jabłko na kolację :) Tak mnie Tomasz dziś ciśnie, że w ogóle mi się jeść nie chce.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja sobie też obejrzę, bo właśnie widziałam, że pojawił się na ipli nowy odcinek ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde i tyle co zachwaliłam, że mam zdrowego psiaka to jak go czesałam co wynalazłam?
    Obok jajek takie 3-4 ropne krosty. Wokół tego ma zaczerwienione, tak jakby sobie o coś szorstkiego potarł :/ Ktoś, coś wie na ten temat? Zejdzie samo? Bo do weta dopiero na poniedziałek :( A nie drapie tego ani nic.

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam też w tym tygodniu makaron z brokułami i kurczakiem. Najpierw gotuje brokuły, a później nie wylewam tej wody tylko gotuje w niej makaron, który wychodzi trochę zielony i przechodzi brokułami. Brokuły jeszcze smażę na patelni, kurczaka osobno, później wszystko mieszam. Mój J uwielbia.

A ze szpinakiem nigdy nie robiłam:) Zazwyczaj naleśniki ze szpinakiem. Może spróbuję w przyszłym tyg.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz doczytałam - Francuska, bardzo mi przykro :( Do psiaków przywiązujemy się jak do członków rodziny. Ja pamiętam naszego psiaka, Bubla. Też zdechł ze starości. Bubel był nie do zamknięcia, robił podkopy nawet w wybetonowanym kojcu, nigdy do domu nie wchodził. I w tamten dzień wszedł do kuchni, położył się pod nogami mojej mamie i zdechł... Przepraszam, że znów smędzę, ale tak mi się przypomniało.

Ja makaron ze szpinakiem uwielbiam!

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu właśnie przeczytałam na listopadowkach o Julii, serce mi zamarlo, podziwiam męża jej za zachowanie zimnej krwi!!! A to że przydzwonil lekarzowi to bardzo słuszne!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkaz bardzo mi przykro.Wiem przez co przechodzisz i jestem dzisiaj myslami z Tobą.Ja sama przez to przeszłam w lutym więc doskonale Cie rozumiem i dlatego nie planuje nic na przód jak np.kupno rzeczy dla dziecka.Jakby co pisz do mnie na priwat.

Francuzka przykro mi.Ja tez kocham zwierzeta i traktuje je jak rodzine.Nie mam akurat psa ale 2 chomiki.

Ja w koncu odpoczywam po calym tygodniu pracy.

Życze wam miłego weekendu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile już przytylyscie,bo ja kurde już 8 kg.W tym miesiacu przytyłam 3 kg szok.Jak tak dalej pojdzie to na koniec dobije 20 kg.
    A9XL6XrVApK7TlGS6X.png

juska19, megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, ale Tobie kochana idzie tylko w brzuszek z tego co widzę :)

Ja mam na plusie 3,5-4kg.

• juska19 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +8kg wiec tyje jak sie da :/ ale coz zycie to tylko zbedne kg ktorych sie pozbede teraz wazna jest dla Mnie dzidzia :)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez póki co 3,5kg na plusie.

kasianadine
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzis cisza, mamuski chyba na jakies imprezy poszły szalec :D

‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ