X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Kamkaz bardzo mi przykro:( To okropne co Cię spotkało. Trzymaj się dzielnie.

U mnie dzisiaj nie było prądu od rana do 16-stej. Masakra. Nie wiem jak żyć w dzisiejszych czasach bez energii elektrycznej. Na każdym kroku się łapałam dzisiaj, że czegoś nie zrobię.
    Nie włączyłam prostownicy:)
    Pralka odpadła, zmywarka też, TV, laptop:)

Sypialnia pomalowana już 2 razy, jutro jeszcze jeden raz. Mieliśmy ciemny kolor ścian i teraz ciężko zamalować.

Na obiad zrobiłam żurek z białą kiełbasą.
    Jutro pomyślę nad czymś lepszym żeby wynagrodzić mężowi trudy remontowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 19:12

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na kompot śliwkowy! :) I na te śliwki z niego, bo są takie mięciutkie.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ja mam jutro ugotować na obiad?

Mam w planach wybrać się jutro na warsztaty Mama wie w Tychach. Ciekawe czy będzie ciekawie.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela zrób coś na szybko :P Ja bym zrobiła makaron z serem, ale to praktycznie dla samej siebie, bo nie każdy facet lubi dania bezmięsne :) Ale inną alternatywą jest spaghetti z passaty, ryż ze szpinakiem i kurczakiem... 30 min i jest ;)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia natchnęłaś mnie! Będzie ryż z sosem śmietanowym ze szpinakiem i kurczakiem. Tylko muszę pierś kupić:)
    I może jeszcze zrobić zapas szpinaku do zamrażarki, bo jeszcze zimy nie ma, a ja zużyłam połowę tego szpinaku, co na zimę zamroziłam :D

A makaron z serem Poślubiony mógłby jeść przynajmniej raz w tygodniu. Ale ten tydzień był wyjątkowo bezmięsny więc będzie jutro kurczak :)

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szkoły rodzenia i mam mieszane uczucia. No niby to były zajęcia organizacyjne ale zero konkretów, zobaczymy jak będzie dalej. Teraz odpoczywam, a moje dziecko się tak wypielo że aż mnie brzuch boli, mój mały przyjemniaczek ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kolację będę robić hot dogi z parowek z szynki, jak puszczą reklamę na tańcu z gwiazdami :P

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jutro zrobię żurek, bo aż mi ślinka pociekła jak przeczytałam ;) a co na drugie to też pomysłu nie mam. Mój facet to musi mieć mięso na obiad, bo inaczej to nie obiad według niego ;p

Uciekł mi ten dzień dzisiaj. Myślałam, że jest jakoś ok. 18 a tu już po 20... Może właśnie ten żurek ugotuję, żeby ten czas jakoś spożytkować.

Januszkowa lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam ćwiczyć, 50 minut, od razu mi lepiej. Zaraz sobie jeszcze posiedzę na piłce, bo jakoś mi się lepiej oddycha.

Oglądam "O mnie się nie martw" i jem jabłko na kolację :) Tak mnie Tomasz dziś ciśnie, że w ogóle mi się jeść nie chce.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja sobie też obejrzę, bo właśnie widziałam, że pojawił się na ipli nowy odcinek ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde i tyle co zachwaliłam, że mam zdrowego psiaka to jak go czesałam co wynalazłam?
    Obok jajek takie 3-4 ropne krosty. Wokół tego ma zaczerwienione, tak jakby sobie o coś szorstkiego potarł :/ Ktoś, coś wie na ten temat? Zejdzie samo? Bo do weta dopiero na poniedziałek :( A nie drapie tego ani nic.

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam też w tym tygodniu makaron z brokułami i kurczakiem. Najpierw gotuje brokuły, a później nie wylewam tej wody tylko gotuje w niej makaron, który wychodzi trochę zielony i przechodzi brokułami. Brokuły jeszcze smażę na patelni, kurczaka osobno, później wszystko mieszam. Mój J uwielbia.

A ze szpinakiem nigdy nie robiłam:) Zazwyczaj naleśniki ze szpinakiem. Może spróbuję w przyszłym tyg.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz doczytałam - Francuska, bardzo mi przykro :( Do psiaków przywiązujemy się jak do członków rodziny. Ja pamiętam naszego psiaka, Bubla. Też zdechł ze starości. Bubel był nie do zamknięcia, robił podkopy nawet w wybetonowanym kojcu, nigdy do domu nie wchodził. I w tamten dzień wszedł do kuchni, położył się pod nogami mojej mamie i zdechł... Przepraszam, że znów smędzę, ale tak mi się przypomniało.

Ja makaron ze szpinakiem uwielbiam!

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu właśnie przeczytałam na listopadowkach o Julii, serce mi zamarlo, podziwiam męża jej za zachowanie zimnej krwi!!! A to że przydzwonil lekarzowi to bardzo słuszne!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkaz bardzo mi przykro.Wiem przez co przechodzisz i jestem dzisiaj myslami z Tobą.Ja sama przez to przeszłam w lutym więc doskonale Cie rozumiem i dlatego nie planuje nic na przód jak np.kupno rzeczy dla dziecka.Jakby co pisz do mnie na priwat.

Francuzka przykro mi.Ja tez kocham zwierzeta i traktuje je jak rodzine.Nie mam akurat psa ale 2 chomiki.

Ja w koncu odpoczywam po calym tygodniu pracy.

Życze wam miłego weekendu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile już przytylyscie,bo ja kurde już 8 kg.W tym miesiacu przytyłam 3 kg szok.Jak tak dalej pojdzie to na koniec dobije 20 kg.
    A9XL6XrVApK7TlGS6X.png

juska19, megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, ale Tobie kochana idzie tylko w brzuszek z tego co widzę :)

Ja mam na plusie 3,5-4kg.

• juska19 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +8kg wiec tyje jak sie da :/ ale coz zycie to tylko zbedne kg ktorych sie pozbede teraz wazna jest dla Mnie dzidzia :)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez póki co 3,5kg na plusie.

kasianadine
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzis cisza, mamuski chyba na jakies imprezy poszły szalec :D

‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ