X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    No to masz podobnie do mnie :) Ja jak założę szeroką bluzkę, bluzę albo kurtkę to też nie widać. Ktos raczej pomyśli, że po prostu mam trochę tłuszczu na brzuchu :P
    Chociaż muszę przyznać, że czuję takie rozpychanie od dwóch dni, mały ma chyba mniej miejsca niż wcześniej i te jego ruchy już są bardziej odczuwalne.

A co na tych warsztatach mary Kay ciekawego było?

Ja na Bezpiecznego Malucha nie poszłam, bo leżałam chora w łóżku, trochę żałuję :(

No na warsztatach Mary Kay ogolnie bylo bardzo kameralnie, weszlam a tam 5 babeczek tylko ! i kazda miala swoje stanowisko z lusterkiem, opaska, ankieta i taka paletka no i najpierw robila nam satynowe dlonie i dawala najpierw krem na bazie parafiny zeby rozgrzac go na dloniach, potem peeling na dlonie, potem szlysmy do toalety, zmywalysmy i na koniec smarowala nam rece emulsja, pozniej robilysmy domowa mikrodermabrazje czyli poprostu peeling z drobinkami diamentu, pozniej dobierala nam podklad do koloru skory i na koncu moglysmy wytuszowac rzesy i nalozyc roz.... ta ktora jako pierwsza podala 5 numerow telefonów do swoich kolezanek zeby pozniej mozna bylo do nich dzwonic i zapraszac na tego typu wlasnie promocje marki no to wygrala krem do rak "dla sekretarek" czyli ze bez zapachu i bez tluszczu ze mozesz dotknac papiery i obciagnac spodnice bez zostawiania sladow... tyle bylo na pierwszej czesci

a na drugiej? masakra!!!

ta krajowa prezes to prawdziwa cruella de mon !!!!

przyszlo takie stare, wypindrzone babsko i zachowywala sie w potwornie egzaltowany sposob! nienawidze tego!

zarzekajac sie jak to nigdy nikogo nie zmusila do niczego na chama probowala zmuszac do zostania konsultantka, mowila jak to jej kolega "w ameryce" nie rozumie czemu w polsce slowo konsultant zle sie kojarzy, ona nigdy nie mowi ze jest krajowa prezes! ona mowi ze jest KONSULTANTKĄ!! żenada! typowo babskie, przerysowane spotkanie, grono bab w koleczko i hihi i hahy i teksty w stylu "wyobrazacie sobie ze mozna miec dosc mezczyzn" i takie glupie miny, teatralne ruchy i "slyszalyscie dziewczyny?" a potem wypytywanie kazdego co wyniosl ze spotkania i jakie sa jego dalsze plany wzgledem mary kay... boże, myslalam ze zaraz rzygne ! nienawidze bab ! :D

potem wrocilam do domu i obśmiałam je wszystkie z moim Wiktorem który zgodnie stwierdził że baby są głupie

i stwierdzilam, ze nigdy wiecej na zadne durne warsztaty :P

chyba, że te o dzieciach :) to zupelnie inna para kaloszy :)
    ale w Gdansku juz wiecej nie ma :( a ostatni przegapiłam :(

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek ja tez bym sie wkurzyla. Bo ogolnie ostatnio latwo mnie wkurzyc i juz przestalam sie powstrzymywac i niczego nie puszczam plazem (ale to akurat w pracy nie w domu). Ale spojrz na to z innej perspektywy - to tylko zab. Kilka stuwek u dentysty i bedzie jak nowy. Dobrze, ze nie ma wstrzasnienia mozgu albo gorszego urazu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    także już padam na tzw pysk,ale boję się iść położyć...zegarki cofamy o gidznę,i na samą myśl,że kot mnie obudzi o godzinę wcześniej i pierworodny także już mi się płakać che...

[img][/img]

Suwaczek ustawiasz tak

https://bellybestfriend.pl/

ustawienia -> społeczność -> Twój podpis na forum

tam wklejasz skopiowany wczesniej BBCODE ze strony z suwaczkiem

mniej wiecej coś takiego

[url/=http://fajnamama.pl][img/]http://fajnamama.pl/suwaczki/v1ivcgm.png[img][/img][url]

pojawi Ci się cos takiego jak przejdziesz krok po kroku na tej stronie
    http://fajnamama.pl/suwaczki/krok2

i skopiujesz BBCode na samym koncu

[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 00:08

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek a czy jedynki przypadkiem nie są na NFZ? mi sie wydaje ze sa ale nie chce sie madrzyc bo nie wiem

chyba ze chodzi o to że na NFZ nie zrobia od reki tylko trzeba czekac..

ale to chyba tez zalezy bo ja mam taka pania doktor super dentystke co robi na NFZ, robila mi 13 dziur i 3 kanalowe i tak super, dokladnie i bezbolesnie ze ani razu nie wzielam nawet przeciwbolowych a kolejek do niej w ogole nie ma, raz w tygodniu wizyta a jak ząb boli to odrazu przyjmuje no wiec i na NFZ mozna trafic odrazu

zjk3p18.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nasi znajomi ponoc znaja wlascicieli osobiscie stad to info. Wiedzielismy juz zanim sie otworzylo Mandu.

bella84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozostało 100 dni

:D :D :D :D

Gosiak, cath, Sue, AsiaSzw lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja oczywiście już nie śpię :P
    Po co korzystać ze zmiany czasu ;) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 05:45

cath, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami bardzo wczesnym rankiem :) my juz wstaliśmy bo mój luby biegnie dzis w Gdańsku Półmaraton czyli 21 km :)

Ogolnie moja dziewczynka będzie po tacie bez kitu biegać bo tak intensywnie w nocy ćwiczyła ze spac nie dala mamie wg :) ale kochana istotka. Niech ćwiczy . Wole jak kopie niż jak tego nie robi :)

Dziewczynki miłego dnia wam zycze :) zapewne odezwe sie wieczorkiem :*

Gosiak, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    pozostało 100 dni
    U mnie 102 :)
    Wczoraj wieczorem zastanawiałam się która z nas pierwsza urodzi ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dla rozluźnienia:
    http://dzieci.pl/kalkulator-podobienstwa.html

Wyszło mi, że dziecko będzie miało odstające uszy i piegi :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie 102 :)
    Wczoraj wieczorem zastanawiałam się która z nas pierwsza urodzi ;)

no ja wg usg pod koniec stycznia, a wg ruchow w polowie stycznia

a ja bym bardzo chciala w lutym :) pozatym boje się, że koziorożec a tego bym nie chciala :)

wole juz nawet urodzic po terminie :) chodź na ryby nie mam co liczyć pewnie :P

ale u mnie w rodzinie w sumie nie bylo wczesniaków żadnych chyba no to może sie uda tak jak byc powinno choc to nigdy nie wiadomo :)

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A to dla rozluźnienia:
    http://dzieci.pl/kalkulator-podobienstwa.html

Wyszło mi, że dziecko będzie miało odstające uszy i piegi :P

robilam to kiedys :)

moje dziecko bedzie mialo ciemne oczy i ciemne wlosy i chocbym nie wiem jak chciala inaczej to nie ma opcji żeby mialo inne :) moje może sie jeszcze załapie na dołki w policzkach :)

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    no ja wg usg pod koniec stycznia, a wg ruchow w polowie stycznia

a ja bym bardzo chciala w lutym :) pozatym boje się, że koziorożec a tego bym nie chciala :)
    Ja się dziś wypytam mamy, ale kojarzę, że zawsze rodziła w terminie albo po.
    Ja powtarzam Janince, żeby siedziała u mamy chociaż do moich urodzin (22 stycznia). Moja mama też strasznie chciała, żebym poczekała i była wodnikiem - no i jestem :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja się dziś wypytam mamy, ale kojarzę, że zawsze rodziła w terminie albo po.
    Ja powtarzam Janince, żeby siedziała u mamy chociaż do moich urodzin (22 stycznia). Moja mama też strasznie chciała, żebym poczekała i była wodnikiem - no i jestem :)

Ja sie urodzilam 2 tyg po terminie :) 22 sierpnia
    w drugiej ciazy moja mama chyba tez urodzila po terminie ale to bylo lekarsko "w terminie" :P 22 lutego

porównalam Opinie tego salonu fryzjerskiego co pisalas, najwiecej pozytywow ma sebastian

radek 4 glosy
    sebastian 12 glosow
    damian 3
    ania 3
    agata 1

na trojmiescie :)

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Ja sie urodzilam 2 tyg po terminie :) 22 sierpnia
    w drugiej ciazy moja mama chyba tez urodzila po terminie ale to bylo lekarsko "w terminie" :P 22 lutego

porównalam Opinie tego salonu fryzjerskiego co pisalas, najwiecej pozytywow ma sebastian

radek 4 glosy
    sebastian 12 glosow
    damian 3
    ania 3
    agata 1

na trojmiescie :)
    No a AsiaSzw odradzała chyba Sebastiana właśnie ;) I bądź tu mądry :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.

Ja mojego syna urodzilam 3 tyg przed terminem. Jakis duzy juz byl hihi.

Vel. Pojdz do kogo chcesz, ale wiem ze Seba " wyzej sra niz dupe ma " i jego wiedza w teori rozni sie diametralnie od tego co robi na wlosach. Zreszta bylam oare razy swiadkiem jak klientka na reklamacje przyszla. Umowmy sie jak ktos ma dac opinie to zla zawsze doda, a o pozytywna niestety musisz sie naczekac. I w tym wypadku przy takich roznicach bym sie zastanawiala kto te opinie dodal :-/ tak jest niestety. A Radek za to zkolil sie za granica i wspolpracuje z lorealem i robi swoje szkolenia. Ot taka ciekawostka...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na chwilkę witam się serdecznie i dzielę wirtualnym tortem :-)

http://www.iv.pl/images/65046736056674811355_thumb.jpg

Bietka, Atakasobiejedna, Januszkowa, angelcia, Penelope, megg, LadyDi, juska19, Gosiak lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) okazuje się ze przegapilam studniówkę, rodze za 98 dni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 08:45

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Witam i ja.

Ja mojego syna urodzilam 3 tyg przed terminem. Jakis duzy juz byl hihi.

Vel. Pojdz do kogo chcesz, ale wiem ze Seba " wyzej sra niz dupe ma " i jego wiedza w teori rozni sie diametralnie od tego co robi na wlosach. Zreszta bylam oare razy swiadkiem jak klientka na reklamacje przyszla. Umowmy sie jak ktos ma dac opinie to zla zawsze doda, a o pozytywna niestety musisz sie naczekac. I w tym wypadku przy takich roznicach bym sie zastanawiala kto te opinie dodal :-/ tak jest niestety. A Radek za to zkolil sie za granica i wspolpracuje z lorealem i robi swoje szkolenia. Ot taka ciekawostka...

to kogo najbardziej polecasz?
    glownie chodzi mi o ladne ciecia :)

zjk3p18.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Anie i Radka. Slyszalam ze Daniel tez jest fajny. Ale osobiscie znam prace Anki I Radka.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ