Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:)
Zauważyłam na innych wątkach, że dziewczyny kontaktują się ze sobą jeszcze poza forum. Tak jak w przypadku tej dziewczyny, która ostatnio trafiła do szpitala i ma urodzić Zuzie nawet jej mąż miał kontakt z dziewczyną z forum. Zastanawiam się czy to nie jest dobry pomysł żeby mieć do kogoś nr. tel. i w razie czego napisać. Nie wszystkie mamy internet w telefonie, a Wi-Fi w szpitalach pewnie nie ma. Co o tym myślicie? Może jeszcze nie teraz, ale bliżej terminów naszych rozwiązań. Czasami któraś pisze, że się źle czuje, jedzie na IP, a później czekamy i czekamy, nic nie wiemy.Penelope, słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Vel wrote:Rudasek a czy jedynki przypadkiem nie są na NFZ? mi sie wydaje ze sa ale nie chce sie madrzyc bo nie wiem
chyba ze chodzi o to że na NFZ nie zrobia od reki tylko trzeba czekac..
ale to chyba tez zalezy bo ja mam taka pania doktor super dentystke co robi na NFZ, robila mi 13 dziur i 3 kanalowe i tak super, dokladnie i bezbolesnie ze ani razu nie wzielam nawet przeciwbolowych a kolejek do niej w ogole nie ma, raz w tygodniu wizyta a jak ząb boli to odrazu przyjmuje no wiec i na NFZ mozna trafic odrazu
Nie wiem Kochana, jutro od rana rozbijam sie za lekarzem, moj R pracuje w biurze, nie moze miec takiego zęba..wiec mam nadzieje, ze cos załatwimy z samego rana i bedzie ząb jak nowy.....namierzyłam juz klinike co cos tam ma na NFZ ale czy z tym sie uda to nie wiem..juz sie pogodziłam ze schudniemy o jakies 300zł..byle by mu zrobili to tak, zeby widac nie było....ehhhhhh jak pech to pech...
a tak wogole to dzien dobery w ten mgielny dzien -
Rudasku, nie denerwuj sie. Da sie to szybciutko załatwić. Moja koleżanka tez ułamala sobie pól jedynki i naprawiła bardzo szybko. Nic nie widac, zeby to było odbudowane
) wiec nie denerwuj sie, bo denerwujesz Stasia
)
Tak w ogóle to dzień dobry Brzuchatki!! We Wro piekna pogoda, słońce i zimne 7 stopni
-
Dzięki dziewczyny za życzenia
Rudasek dla pocieszenia powiem Ci, że my straciliśmy na dwie jedynki i jedną dwójkę mojego męża przez ostatnie 3 miesiące 2 tysiące złotych
Okazało się, że ma on 2 martwe jedynki pod którym zebrała się ropa i tak sobie chodził możliwe, że ponad rok, a że są martwe to nic nie czuł, a ropa była w korzeniach i przy kości, a zęby zdrowe bez próchnicy w ogóle. No może częściej bolała męża głowa ostatnio no i po alkoholu rozrywało mu głowę.
Dopiero jak ropa podeszła pod kość przy dwójce to zaczęło boleć. No i jak poszedł do dentysty to się po zrobieniu zdjęcia okazało co jest grane. No i chcieliśmy ratować te jedynki, choć nawet jakbyśmy chcieli wstawić nowe implanty bo niewiele więcej by wyszło około 3 tysięcy, to się nie dało na tą chwilę bo ropa zniszczyła część kości i groziła mu resekcja kości szczękowej.
Teraz po 3 miesiącach leczenia, antybiotyku jest OK. Jest szansa, że kość się odbuduje samoistnie tak, że w przyszłości jeśli będzie taka konieczność będzie można wstawić implanty bez resekcji.
Najlepsze jest to, że się wystraszyliśmy co jest grane czy to czasem nic poważniejszego oprócz ropy pod zębami. Ale po zdjęciach RTG konsultacjach jest OK, nie wiadomo skąd się ta ropa wzięła, musi teraz mąż raz na rok robić zdjęcie czy nic się nie dzieje bo i tak by nie poczuł.
No i śmieszne było to, że cała kanałówka na jedynkach była bez znieczuleniaTylko przy 2 trzeba było bo już czuł.
Także za zęby można nieźle wybulić, no ale być szczerbatym to nie opcja
No po prostu Twój mąż nie będzie mógł już piwa zębami otworzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 09:49
-
nick nieaktualnyLara wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
:*
Eh!! Jestem wściekła! Przyjechał ten mój KOCHANY MĄŻ.... i co? Burdel w domu, obiad zrób, posprzątaj, obsłuż Pana...kurwica mnie łapie, no ale przecież "odpoczywałam cały tydzień"...
Dość, że nic nie robi to jest jeszcze wielce obrażony, że się do niego nie przytulę..Jasne, ja się będę miziać z gościem, który działa mi na nerwy, a zaraz usłyszę, że dupy nie chce mi się ruszyć i obiadu nie ma..
I jeszcze kolejny absurd - MOŻE BYM CIASTO UPIEKŁA?! Na bank, już lecę. Obrażony stwierdził, że za tydzień nie będzie zjeżdżał do domu, bo tutaj jest chujowa atmosfera. No i fajnie, niech nie przyjeżdża - trzymam za słowo.
Idę dalej zapierdzielaćMiłej niedzielki kochane moje.
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
kurcze a ja caly czs mysle o tym "glucie" jaki ze mnie wyszedl
teraz mam sluz ok to bylo jednorazowe, nie wiem moze po globulce bo biore od kilku dni
ale juz mam czarne mysli o czopie...no masakra jakas co siedzi w mojej glowie...
miala ktoras z Was takie glutki ze sluzu np po globulkach?
podluzny rozcialiwy
sorki ze was mecze ale juz nie wiem czy dzownci jutro do lekarza czy nie robic z siebie wariatkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 10:45
-
Dzien dobry!
Lara sto lat, spokojnych ostatni miesiecy ciazowych, lekkiego porodu i zdrowego dziecka
Sloneczna, grunt to pozytywne podejscie. Ja do siebie nie dopuszczam zadnych zlych mysli, a to ze ciagnie, kuje itd to tak ma byc i koniec.No i (odpukac) jak do tej pory wszystko elegancko przebiega.
Kto mi powie ile czasu powinien sie wietrzyc materacyk? Moze Gosiak, bo z tego co pamietam, to pisalas cos ze w listopadzie kupisz i bedzie sie juz wietrzyl. Bo ja dostalam lozeczko z materacem od kolezanki i tak sobie lezy w piwniczce, ale jak tak sobie pomyslalam, to przydaloby sie go stamtad wytaszczyc... I od razu mowie, ze tam nie ma ani wilgoci ani grzyba, jak to w piwnicach bywa ;p Jest cieplo i sucho bo to na klatce normalnie jest na poziomie 2 pietra
A no i Angelcia powodzenia tam dzisiaj. Oby ta niedziela byla milsza niz sie zapowiada. A jak nie to wybierz sie w odwiedziny do rodzicow i w dupie go miej ;p
Megg ja tak mialam kilka razy i to bez globulek. Taka pojedyncza nitka sluzu. A czop jest o wiele wiekszy. Na jednej grupie na facebooku dziewczyna wstawila zdjecie czopu. To byl dopiero glut! wielkosci i grubosci mniej wiecej jak serdeczny palec. Takze moim zdaniem nie masz sie co martwicWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 10:58
megg, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sloneczna Tak
mnie akurat to nie obrzydza, no ale kilka dziewczyn sie oburzylo, chociaz byl tylko link, a nie zdjecie i wchodzily tylko te, ktore chcialy to zobaczyc.
Dla mnie to akurat okazalo sie pomocne, bo teraz wiem jak to ma mniej wiecej wygladac
Angelcia to do kolezanki jakiejs. Juz ja bym powod znalazla do wyjscia z domu o ile faktycznie nie daloby sie w nim wysiedziecNo ale trzymam kciuki, twarda babka jestes
Jeny, jak mi sie nie chce isc pod prysznic, a do sklepu trzeba jechac, bo nic juz w tym domu nie ma ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 11:00
-
Dziecko prawdopodobnie będzie miało oczy brązowe, być może niebieskie lub szare, wykluczone są oczy zielone.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało policzki bez dołków.
Dziecko prawdopodobnie nie będzie miało piegów.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało przylegające uszy.
Dziecko prawdopodobnie będzie umiało zwijać język w trąbkę, choć istnieje prawdopodobieństwo, iż nie będzie posiadało tej zdolności.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało długie rzęsy, choć mogą pojawić się też krótkie rzęsy.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało twarz owalną.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało wargi szerokie.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało nos prosty.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało włosy proste.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało włosy czarne, choć istnieje możliwość pojawienia się włosów ciemny blond lub brązowych, wykluczone są włosy rude.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało usposobienie nerwowe, choć istnieje możliwość ujawnienia się spokojnego temperamentu.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało obfite owłosienie, choć istnieje możliwość wystąpienia skąpego owłosienia.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało czynnik RH dodatni, choć istnieje możliwość wystąpienia czynnika RH ujemnego.
Dziecko prawdopodobnie będzie praworęczne.
Dziecko prawdopodobnie będzie miało grupę krwi A, może być też 0, należy wykluczyć grupę krwi B oraz AB.
Dziecko prawdopodobnie nie będzie obciążone chorobą genetyczną.
Takie coś mi wyszłoz tego testu
megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady co do kolezanek to wiesz, kazda sie cieszy czyims nieszczesciem wiec omijam takie tematy. Z resztą.. nie bede nikomu niedzieli zabierac
Zaraz zjem Muffinkę i pojdę z psem
Bo oczywiscie najcudowniejszy czlowiek na ziemi spi.. Narobil sie.. wstal 1,5h temu i znowu musi spac.. JAK NIEMOWLE. -
EJJJ nie wszyscy ! Bywają i normalni mężczyźni. Ja juz dawno skończyłam z wrzucaniem wszystkich do jednego wora.
Angelcia nie znam twojej historii, ale nie zazdroszczę.
W Gdansku dzis spot pod Ergo Arenazakonczenie sezonu klasycznej motoryzacji, dla milosnikow 4 kółek. I pogoda nawet fajna bo w zwszlym roku to lało jak cholera.
Najgorsze jest to, że nie moge się jak zapiąć w płaszczyk