X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie mąż nakrył na jedzeniu banana z nutellą i się ze mnie śmieje!! Hehehe

Gosiak, Sue, megg, nick nieaktualny, juska19, Januszkowa, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath spoko są takie paczki, sama mialam zamawiac, ale na ebay co uk, bo tam lepsze ubranka, bo te u nas na allegro to takie przebierane :) Ale jakos doszlam do wniosku, ze to moze byc moje jedyne dziecko (a chce miec 4...) i chociaz te pierwsze ubranka bedzie mialo nówki.

Asiu dokladnie :P one maja dobrze :) Ja na upartego nie mam takiej kolezanki, ktora bylaby w ciazy.. a co dopiero w podobnym tygodniu.

Czas ogladnac klan i zjesc kolacje :D

• megg Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mi lekarz mowil zeby przed badaniem zjesc lekką kolacje i nic slodkiego

jade na angielski ale checi brak...

wiecie co , chce mi sie juz świąt Bozego Narodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 18:14

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja tylko na chwilke.

Vel nie mam pojecia czy strzyga tam goracymi nozyczkami. Ale odradzam bardzo bardzo. Wlosy to zrogowaciale bialko dlatego sie nie rozdwoily, ale niestety mokry wlos i goraca temperatura to dramat. Wyobraz sobie ze woda we wlosie sie gotuje. Dlatego potem wygladaja na siano. Odradzam.

a co jak nimi tną na sucho?

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja normalnie jadłam by badanie bylo wiarygodniejsze. Slodyczy nie jadłam na noc ale normalną kolację syta.
    W czwartek mam wizyte w poradni diabetycznej zobaczymy co mi powiedzą bo ostatnie dni ciężo to znosiłam ale już jest lepiej psychicznie :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath dużo okazji jest jeszcze na olx i gumtree można się umówić z kimś i obejrzeć ale te ciuszki są śliczne :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, widzialyscie że już lipcowe mamuśki są?! Ale czas leciiii

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak nowe rzeczy kupuje ale tak się zastanawiam nad jakas taka paka. Kesli będą fajne firmowki to czemu nie :) w tej pierwszej podoba mi się ten kombinezon bialutki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 19:19

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając wasze posty zerknęłam na te paki dla chłopczyków i 2 mi wpadły w oko.rozmiar68-74 a druga 68-80 chyba :) poczekam 4 dni i zaczne licytować,bo śliczne ubranka w nich były :)

Oczywiście,mój T.zmęczony po pracy nawet nie spojrzał w moją stronę,kiedy wspomniałam o wózku :)

Teraz nasz synuś zaczyna swoje harce :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja jutro też rano ta glukozę, morfologie i mocz bo w czwartek gin.
    Zjadłam po 18 kolacjo obiad i już dziś nie będę jadła. Ot takie moje przygotowanie. Dzień jak co dzień po 19 już nie jem bo jestem bardzo pełna wieczorem zawsze :-)
    Glukozę kupiłam jakąś droższą o smaku cytrynowym, pani powiedziała,że absolutnie OK na krzywą cukrową zresztą tak na niej jest napisane.

Przełamałam się dziś i kupiłam pierwszą rzecz dla synusia z całe 26 zł z przesyłką, ale reszta po 15 listopada :-) A to wszystko przez Megg :-) Zakochałam się w tym rożku kolor ptaszki na białym :-):-):-)

Gosiak jak najbardziej podam Ci mój numer tel na priv, a Ty jeśli będziesz chciała podasz mi swój(mam Cię już w przyjaciółkach :-)), ale spokojnie kochane jeszcze się nigdzie nie wybieramy :-):-):-)

Dziewczyny odnośnie zaparć i twardych brzuchów. Ja staram się dziennie wypić raz miętę, na następny dzień raz rumianek. Piję wieczorkiem. Mięta doskonale robi na przemianę materii, rumianek po 1 na przemianę materii, po 2 znosi delikatnie kurcze jelitowe w obrębie jamy brzusznej. :-)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wyślij link z tym rożkiem proszę :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

A proszę :-)

http://allegro.pl/olo-rozek-becik-piekny-bawelna-100-i4737879679.html

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest zwykły rożek ale jak za takie pieniążki to się nie zmarnuje :-)

No te ptaszki dość intensywny kolor mam nadzieję, że będzie pasował dla chłopca, ale co ja zrobię, że mi się tak podoba :-)

W ogóle bardzo mi się podoba ten materiał sowy na białym, no ale to już w 100% dla dziewczynki. A już z tego widziałam pościel itd. no chyba, że dla siebie kupię bo tak mi się podoba :-):-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha,ale jaja,a ja kupiłam u tego samego sprzedawcy takie 2

http://allegro.pl/rozek-becik-usztywniany-olo-wyprawka-i4737879671.html

Beżowe zoo oraz czerwono-granatowe gwiazdki :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten z tymi ptaszkami jest bardzo ładny,piszę poważnie :)

Ja zamawiając wszystko dla dzidziusia nie znałam płci,cały czas myślałam"może to dziewczynka",ale podświadomość dyktowała mi ,że to synuś jest :)

Dopiero jak mąż przywiózł wszystkie zamówione przeze mnie rzeczy,zobaczyłam,że większość miałam zamówionepod chłopca,nawet smoczki dynamiczne zamówiłam z wąsem...dla chłopaka,a myślałam,że wzięłam niebieskie bo dziewczynka też może przecież mieć niebieskie :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie chcę przesadzać bo naprawdę dość dużo dostanę a mi się te Minky też podobają więc też sobie kupię, no ale tu się nie mogłam powstrzymać.
    Twoje też super. Gwiazdki mi się bardzo podobają o takim prześcieradełku myślałam.

Ja nie będę kupować pościeli, na razie tylko malutka poduszeczkę i tylko śpiworki. No i nie chcę żadnych ochraniaczy na łóżeczko, kompletnie nic. Tylko materac i prześcieradło (no ewentualnie dla ozdoby to co jest poniżej materaca taka ozdoba). Wiem, że to tak atrakcyjnie nie będzie łóżeczko wyglądać ale chcę absolutny przelot powietrza w łóżeczku. Zresztą poczytałam i np. w USA odradzają te ochraniacze całkowicie. Ale każdy zrobi jak tak chce. :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze ochraniacze odradzają ale one sie tak mi podobają <3 nie będę miala na bank baldachimu bo to kurzołap straszny :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chraniaczy,to się zgadzam.U Tymka mieliśmy (dostaliśmy)na całe łóżeczko,nie było to praktyczne,bo nie widziałam maleństwa i faktycznie nie było żadnego przewiewu. Teraz kupiłam taki kpl pościeli z ochraniaczem,ale taki krótki,także to będzie pełnić funkcję ozdoby raczej :)

jeżeli chcecie,to mogę powysyłać linki tych rzeczy,które kupiłam dla dzidzi :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No i nie chcę żadnych ochraniaczy na łóżeczko, kompletnie nic. Tylko materac i prześcieradło (no ewentualnie dla ozdoby to co jest poniżej materaca taka ozdoba). Wiem, że to tak atrakcyjnie nie będzie łóżeczko wyglądać ale chcę absolutny przelot powietrza w łóżeczku. Zresztą poczytałam i np. w USA odradzają te ochraniacze całkowicie. Ale każdy zrobi jak tak chce. :-)
    Lara, ja tak samo, też czytałam o tym.

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Co do chraniaczy,to się zgadzam.U Tymka mieliśmy (dostaliśmy)na całe łóżeczko,nie było to praktyczne,bo nie widziałam maleństwa i faktycznie nie było żadnego przewiewu. Teraz kupiłam taki kpl pościeli z ochraniaczem,ale taki krótki,także to będzie pełnić funkcję ozdoby raczej :)

jeżeli chcecie,to mogę powysyłać linki tych rzeczy,które kupiłam dla dzidzi :)
    Pewnie, podeślij, lubimy oglądać takie rzeczy :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ