X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri mnie Sue poleciła fajne ćwiczenia - youtube Angelika Piórko, polecam również.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię ćwiczyć hehe ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam mieć zakwasy <3 :D - taki ze mnie oszołom

Sue lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Penelope... Zaczęła spacerować i zniknęła, szkoda...

angelcia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja tez uwielbiam miec zakwasy :)

Tez dzis pomyslalam o Penelope, Gosiaku! Ciekawe co u niej :)

angelcia lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ją na Facebooku, wpisywala się w naszej grupie mamusiek na luty 2015 także chyba jest ok, Gosiak akceptowalas moje zaproszenie bo ten numer telefonu chciałam Ci wysłać

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue my to jesteśmy wariatki :D

Dziewczyny a będąc w tej grupie na fejsie to ktoś widzi, że do niej należę? Wyświetla się to moim znajomym, albo coś? Bo w sumie mogłabym się dodać, ale nie chciałabym, aby ktoś widział, że tam należę, albo, że coś piszę.

Żeby nie było nie wstydzę się ciąży, ale raczej na palcach jednej ręki mogę policzyć kto o niej wie i wolałabym żeby sensacji z tego nie było, bo to czas który chcę przeżyć intymnie, a nie z 900 osobami na fejsie :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia widzą to tylko Ci co należą do grupy nikt inny

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wielu przemysleniach na poczatek kupie dzidziowi ta linie z babydream z rossmana a jesli sie okaze ze dziecko ma alergie to pomysle o emolientach...

Pieluchy na poczatek biale z pampersa tak do 3 m-ca potem przejdziemy na dady chyba ze Natka ich tolerowac nie bedzie...

A ja mam takie pytanie bo niektore z Was juz piora ubranka i prasuja czy bedziecie je pozniej jeszcze praly?
    A do reszty dziewczyn pytanie kiedy planuja poprac wszystko w grudniu czy styczniu?

megg, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Angelcia widzą to tylko Ci co należą do grupy nikt inny

Nie wiem jak jest teraz czy grupa jest calkiem utajniona ale jakis czas temu moglam sobie spokojnie sprawdzic kto do niej nalezy...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed świętami już chcę mieć wszystko poprane i poprasowane ;)

Fedra lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja kupiłam już serię Nivea, ale właśnie rozmyślam czy nie kupić też BabyDreama. Ja uczuleń niby nie mam i jak coś to będę mogła ja wykorzystać w razie draki.

Co do Pampersów to kupiłam białe, zielone. Dady też mam - będę po prostu testować co pasuje Adzie, a co nie. Może nie będzie wybredna i podłapie Dady, bo jakby nie patrzeć to jest różnica dać 30zł za 78pampersów, a 60. Jeszcze jak nie daj Boże będzie jadła MM to juz w ogóle, no ale.. Nie będę oszczędzać kosztem dziecka jeśli coś będzie nie halo.

Co do prania ciuszków.. Nawet nie mam teraz tego w głowie. Myślę, że w połowie stycznia rozłożę łóżeczko i wtedy zabiorę się za takie ogarniawki ubrankowe.. Chociaż to też zależy od tego jak będę się czuła, bo jak w grudniu będzie mi cieżko to nie bede liczyla, ze w styczniu nagle mi sie odmieni. Ale styczen bedzie chyba okej.

Fedra lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia w polowie stycznia to ja mam nadzieje urodzić, a nie ubramka skladac ;P

Fedra, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu na FB jak ktoś wejdzie na Twój profil i kliknie na "Grupy" to zobaczy w jakich jesteś. Dlatego ja nie zapisałam się do tej grupy, bo nie chce żeby wszyscy wiedzieli o mojej ciąży. jak się urodzi dziecko to dodam "wydarzenie z życia"- narodziny dziecka (jest coś takiego) i będą wtedy dopiero wiedzieć:) Taki mam plan:)

Fedra ja już prałam ubranka i zrobię to ponownie w grudniu. Prałam w moim proszku normalnym (Vizir) później będę w jakimś dla dzieci, może Loveli albo Jelpie, jeszcze nie zdecydowałam.

Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę i będę prala w proszku biały jelen :) bo nie uczula mnie i podobno dzieciatka tez nie powinien. :) a do płukania teraz kupilam lenor dla dziadziulków migdałowy <3 pięknie pachnie i na razie odpukać nic nie mam :)

Derii moja siostra jest pięć razy większy alergik ode mnie :). Ona to ma prze chlapane. Ja to pól biedy. Wypróbuje cos mam alergie to odstawie. Na mustelle mam alergie. :/ ale moja siostra w tamtym roku wymalowala sie na Halloween mojej mamy kosmetykami i drugiego dnia na pogotowie bo nic nie widziała twarz jak balon! Ja swoje kupuje w aptece najczęściej chyba ze jakiś dobrych firm drogich. Na kosmetyki nie oszczędzam akurat :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To naprawdę cath masz przechlapane, ale posłużysz nam jako testerka hehe ;) aa z lenorem o zapachu migdałowym jestem bardzo zaprzyjaźniona, uwielbiam go <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:41

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• ash Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam się z Wami oficjalnie. Czytam Was od bardzo dawna, ale dopiero dziś po połówkowym USG naszło mnie żeby się odezwać.
    Bardzo bałam się zapeszyć.

Termin mam na 24.02, choć wg. dzisiejszego USG maluch jest o 4 dni starszy.
    Oczekujemy synka <3

Co do grupy na FB, to u mnie się nie wyświetla że należę do tej grupy, sprawdzałam to dziś z profilu męża. Nikt oprócz członków grupy nie wie, że do niej należę.

angelcia, Asiaa1201, Bietka, Fedra, megg lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu haha na dobrą sprawę to pewnie część z nas rozpakuje się w styczniu, ale to taki motywator dla Ady żeby została dłużej w brzuchu :D

Januszkowa dlatego też się nie dodałam, później będą ludzie szukać sensacji i dopisywać miliony scenariuszy.

Cath moja 6-letnia kuzynka też jest masakrycznym alergikiem. Rozpoznali to po niej, bo robiły jej się za uszami takie okropne rany, które wyglądały jak by ją ktoś ciągnął za uszka i miała naderwane! Okropieństwo. I taki wrażliwiec z niej, byle czym się dotknie i wychodzi zima i inne badziewia.

Kiedyś któraś z Was pisała o apteczce dla malca - jakieś przeciwbólowce i inne. Nie wiem czemu, ale moim zdaniem takie rzeczy powinny być chyba konsultowane z lekarzem prawda? Bo nie wyobrażam sobie osobiście, że moje dziecko ma gorączkę, boli je coś, albo cokolwiek a ja idę do apteki i kupuję byle co dla dzieci i podaje? Może jakaś świrnięta jestem :D

Aha co do proszków to też spotkałam się gdzies w internecie ze stwierdzeniem, ze od samego poczatku powinno sie prac ubranka malca w naszym "doroslym" proszku. Temat też wzbudza kontrowersje, bo czy taki proszek nie jest za ostry dla tak wrazliwej skory?

Ash, witaj! :) Opowiedz coś o sobie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:47

Januszkowa, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Skoro mowa już o kanapkach (dzięki Bietka :P) macie jakieś ciekawe pomysły na nie? Z czym zazwyczaj jecie itp? Bo zjadłabym jakąś fajną kanapkę, ale wizja ser + szynka mnie jakoś nie rajcuje :D

Rudasku ja brałam w smyku więc nie pomogę :( ale aptekagemini.pl będzie miała pewnie duży wybór

Katiś ładny brzuszek :)

Aga ja miewam z tymi twardnieniami problemy. Nieraz stwardnieje cały, a czasami twardnieje np pół brzucha tak jakby tam dziecko się ułozylo. Kupilam magnez i nospę zapobiegawczo, ale narazie działa trik pod tytułem zmiana pozycji. A jak to jest u Ciebie?
    A to nie są czasami te Skurcze Braxtona-Hicksa

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash miło, że zechcialas do nas dołączyć ;)
    Gratuluję synka, ja jeszcze niewiem kto zamieszkuje mój brzuchol, bo mam małego uparciucha ;) napisz skąd jesteś ile masz lat?!

Agelcia ja jestem przekonana ze połowa stycznia będzie moją datą ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ