X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka też mnie się tak wydaje. One są podobno niegroźne, więc mogą być :)

Asiu ja też jestem tego zdania, że moje dziecko urodzi się wcześniej. W sumie sama jestem wcześniakiem, ale nie wiem czy to jakoś rzutuje na moją ciążę? A nóż, dowiesz się za dwa tygodnie kto taki mieszka pod Twoim serduszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:55

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niewiem moje jedyne twardnienie to wypchniecie głowy albo dupki przez moje maleństwo ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Lekarz mi powiedział, że chętnie dałby mi fenoterol i isoptin ale niestety to wycofano :(
    nie chce się wtrącać, ale chyba jest bo ja to dostawałam w szpitalu jak jeszcze próbowali ratować dziecko i aby wszystko się skurczyło.Może dopytaj lekarza i błagam uważaj na siebie

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia już rozmawiam z moim uparciuchem że ma ładnie mamusi pokazać co tam ukrywa między nóżkami ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dorka też mnie się tak wydaje. One są podobno niegroźne, więc mogą być :)
    Też mam często te skurcze. A tak poza tym to witam się bardzo dawno mnie tu nie było.

Fedra lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie chcę Cię martwić, ale moja lekarka kiedyś powiedziała mi, że zna takie przypadki gdzie do końca nie było wiadomo jaka płeć dziecka, bo zawsze się chowało:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, a może chce Ci zrobić prezent na mikołaja? Albo Boże Narodzenie :D

Dorka opowiadaj co tam u Ciebie:)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Januszkowa to samo mówił mój gin ;)

Angelcia nie żartuj hehe chce teraz!

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak w skrócie będzie dziewczynka, na imię Henrietta Natalka lub odwrotnie jak się mój M podczas porodu da przekonać bo on woli tą pierwszą wersję a ja odwrotną, z wyprawki i innych takich rzeczy to jeszcze absolutnie nic nie kupiłam, czuję się dobrze, ostatnio na połówkowym lekarz mnie przestraszył bo stwierdził że mała jest za mała więc powiedziałam to mojej gince i zbadała mnie dokładnie co skutkowało tym że wcale nie jest za mała tylko tamten zbadał byle jak, bo przecież 100 gram nie mogła urosnąć w ciągu 3 dni, a tak poza tym to ok.

Januszkowa, Fedra, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to dawaj, ja Ci wywróżę ONLINE.. Będzie chłopczyk lub dziewczynka! Co najważniejsze ZDROWE DZIECIE! :) Tak w głębi duszy myślę, że będziecie mieć Córę, nie wiem czemu :) Tak jakoś mi do Ciebie pasuje

Dorka fajne imię, pierwszy raz słyszę taką wersję Henrietta :) Zakupami się delektuj tak jak reszta dziewczyn tutaj, bo ja zrobiłam je już dawno i teraz sobie w brodę pluję, że mnie już ten szał zakupowy omija. Najwazniejsze, ze pomiary wyszły w koncu okej, z reszta teraz dziecko rośnie w swoim tempie, raz może będzie o tydzień młodsze, kiedy indziej o 2 dni starsze - taka natura. Kiedy następna wizyta? Jaka reakcja reszty dzieciaków na siostrzyczkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 23:14

Dorka1979, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystkie mamunie już śpią? Tylko ja cierpię na bezsennosc?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać dziewczynki, mam nadzieję, że szybko zasnę. Ostatnio mam z tym problem, bo śpię w innym pokoju. Po malowaniu chcę poczekać kilka dni żeby dokładnie się wywietrzyło. Eh nie ma to jak na swoim łóżku:)

A tak jeszcze na koniec- to pewnie czytałyście albo słyszałyście w TV dzisiaj o matce, która wzięła amfetaminę przed porodem. Totalna masakra. Człowiek chucha i dmucha na siebie żeby wszystko było dobrze, a taka jedna franca potrafi coś takiego zrobić. Ręce opadają.

Dobranoc:* Spokojnej nocy i mało wstawania na siku:)

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa marzy mi się córka <3
    Ale syna też bym chciała eh sama niewiem ;)

Januszkowa, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa dobranoc, miłych snów! ;***

Słyszałam o tej idiotce na fecie i też o tych popierdolencach co nożyczkami dziecko wyciagali menele!! Nie mogę takich rzeczy czytać ani słuchać bo bym powybijala dziadostwo!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja mam kurcze z tym problem od 18 tygodnia. Od 20 do 23 dostawałam 3xnospę, 3x scopolan, 2xluteinę i 3x magnez. Zdarzyło się też, że z 2 razy musiałam dostać do tego jeszcze zastrzyk rozkurczowy na IP.
    Potem się uspokoiło i odstawiliśmy scopolan. No i znów się zaczęło :(
    Wczoraj już poszły 2 scopolany, w nocy zastrzyk na IP i kurna martwię się tym...

ja tez mam problem z twardnieniami od 16tyg, bralam luteine a teraz duphaston

dziewczyny witam sie z Wami na L4 w koncu :)
    dzis wizyta ok ale dalej duphaston, maly ma ok pol kilo i jakies bardzo dziwne polozenie poprzeczne, ale wszystko jest ok poznalam w koncu pomiary z polowkowego wszystko w normie
    mam zakaz sprzatania w domu i dzwigania mam sie oszczedzac ile sie da
    a i 4kg na plusie u mnie

Liwia rzeczywiscie bardzo ladne imie i wszystko bedzie do niego pasowac

U nas chyba bedzie Gabrys jednak, jakos sie przykleilo to imie, ale z potwierdzeniem czekam az zobacz malego moze juz wtedy mnie olsni na 100%

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Asia to dawaj, ja Ci wywróżę ONLINE.. Będzie chłopczyk lub dziewczynka! Co najważniejsze ZDROWE DZIECIE! :) Tak w głębi duszy myślę, że będziecie mieć Córę, nie wiem czemu :) Tak jakoś mi do Ciebie pasuje

Dorka fajne imię, pierwszy raz słyszę taką wersję Henrietta :) Zakupami się delektuj tak jak reszta dziewczyn tutaj, bo ja zrobiłam je już dawno i teraz sobie w brodę pluję, że mnie już ten szał zakupowy omija. Najwazniejsze, ze pomiary wyszły w koncu okej, z reszta teraz dziecko rośnie w swoim tempie, raz może będzie o tydzień młodsze, kiedy indziej o 2 dni starsze - taka natura. Kiedy następna wizyta? Jaka reakcja reszty dzieciaków na siostrzyczkę?
    Henrietta to po teściu, miał na imię Henryk a że mi nie bardzo pasowało dać córce Henryka więc znalazłam amerykański odpowiednik tego imienia. No dzieciaki już się przyzwyczaiły do tego że będzie siostrzyczka, Oliwia już zapowiedziała że będzie taka sama jak ona że przerobi ją na chłopczura i dziś się śmiała do kolegi że będzie miała dużo zabawek bo jak mała będzie dostawać to ona będzie się nimi bawić. Uśmiałam się z niej że szok, piętnastolatka bawiąca się zabawkami dla maluchów. A wizytę mam teraz w czwartek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 23:27

Fedra lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mój maluch też poprzecznie leży i tak nawala w biodra ze szok, głowa po lewej, nogi po prawej ;)

Dorka1979, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka to niezły gagatek z tej Twojej Córy :) Fajnie, bo takie maleństwo Cię bardzo odmłodzi.. reszta dzieci już prawie dorosła.. prawie jak druga młodość - "drugi pierwszy raz" :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henrietta kojarzy mi się z brazylijskim serialem, dlatego też kolejność imion wybrałbym najpierw Natalka, potem te drugie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 23:35

Dorka1979 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Asia mój maluch też poprzecznie leży i tak nawala w biodra ze szok, głowa po lewej, nogi po prawej ;)
    u nie jest glowa po prawej a nogi po lewej :) oj nawala obiema nozkami to prawda

Asiaa1201, Dorka1979 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ