Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rafaello wrote:Jakie wskazania miałaś do cc? Było robione z zaskoczenia czy planowane? I ile powinno się odczekać od cc żeby starać się o kolejnego dzidziusia?
Podobno minimum rok trzeba odczekać na kolejnego dzidziusia po cc.
U mnie cc było ze względu na miednicowe ułożenie córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:24
-
To ile odczekać zależy od stanu blizny. Rok to na pewno minimum. Potem można skontrolować bliznę i możliwe, ze lekarz da zgodę na starania.
Mnie osobiście cc przeraża. Córkę urodziłam naturalnie, bardzo szybko i niemal bezboleśnie. Godzinę po porodzie byłam pod prysznicem i po chwili zapomniałam, że w ogóle rodziłam. Teraz, jeśli wszystko z ciążą będzie dobrze, pewnie będzie ccOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
U mnie cesarskie cięcie było ze względu na to ze córcia wg USG miała urodzić się dużą bo ok 4.5 kg i lekarz stwierdził że lepiej będzie Cc. Okazało się ze rzeczywiście ważyła 1 kg mniej i spokojnie mogłam rodzic SN. Ale nie mam jakiegoś wielkiego żalu o to bo nie miałam parcia żeby koniecznie rodzic SN.
Teraz wytyczne się ppozmieniały i kolejna ciąża po CC może zakończyć się porodem SN oczywiście jeżeli pacjentka wyrazi zgodę i nie ma innych wskazań do CC -
Ja miałam plt na poziomie 328, ale robiłam morfologię przy okazji robienia bety. Dla siebie samej, bo od stycznia z powodu zdiagnozowanej IO byłam na diecie o niskim ig, schudłam 10kg i byłam ciekawa jak to wygląda. Wyniki były najlepsze w moim życiu Hemoglobinę miałam zawsze poniżej 12, a teraz wyszło 14
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 16:16
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Cześć dziewczyny, ja tez postanowiłam poszukać wątku dla lutóweczek i znalazłam. Termin porodu mam na 05.02.2018r według OM. 2 kreski na teście ciążowym zobaczylam 28.04.2017r ,czyli 2 dni po spodziewanej miesiączce. Przez kilka dni przed zrobieniem testu było mi trochę niedobrze, ale nie tłumaczyłam tego pewną ciążą. Aktualnie jestem juz w 8tc i tylko 3 razy miałam mdłości, a siusiu chodze troszkę częściej. Nic poza tym mi nie jest, czuje się świetnie
marmi, sunset06, Paula. lubią tę wiadomość
-
rosann wrote:Dziewczyny, którejś już wyskoczył brzuszek? Wiem, że to wcześnie, ale różnie to z nim bywa
Ja jeszcze mieszczę się w swoje spodnie, ale bywa już ciasno Mam nadzieję, że jeszcze z miesiąc w nich pociągnę -
ku mojemu zaskoczeniu mój brzuszek tez jest troszkę większy i czasami twardy, ale sadze ze to przez wzdęcia. Przed ciążą tez tak miałam, ale zdecydowanie mniej niestety nie wchodzę we wszystkie spodnie i wybieram te luźniejsze dla wygody, ale prawda jest taka ze już dawno powinnam przejść z S na M jeszcze rok czy dwa lata temu spodnie na mnie wisiały i myślałam ze zawsze tak będzie bo bardzo trudno było mi przytyć- jak chciałam pare kg więcej to później zaczęłam żałować niestety przez tarczyce wszystko się zmieniło i przy wzrośnie 176 i 50 kg przytyłam do 63 kg. Nie jest to nadwaga ale jednak inaczej się czuje a teraz jeszcze te wzdęcia i lekko wystający brzuszek masakra ...
Nie wiem jak Wy, ale ja wolałbym nie mieć tak szybko widocznej ciąży -
Pierwsza cesarka nie jest wskazaniem do drugiej, chyba, że nie zaniknęły wskazania do niej np. wada serca, wzroku itd. Ale dwie cesarki w Polsce oznaczają trzecią.
Ja zaszłam w ciążę 8 miesięcy po cesarce. Nie miałam komplikacji z tym związanych (w sensie pęknięcie macicy czy coś takiego), ale lekarz po drugiej cesarce powiedział, że moja macica była bardzo cienka i z tego powodu delikatnie przeciął moją córeczkę na twarzy.
U mnie były wskazania kardiologiczne tzn. dokładnie kardiolog zalecił, że mam rodzić naturalnie ale w znieczuleniu. Jak to zalecenie zobaczył ówczesny ordynator ginekologii (stara szkoła) to powiedział, że na pewno nie u niego, bo wtedy nie będę czuła bólu i on nie będzie wiedział, że coś złego się dzieje.
Z perspektywy czasu wolałabym chyba rodzić sn. Boję się czy nie mam jakiś zrostów. Powinnam zbadać macicę przed ciążą i ewentualnie je usunąć ale nie miałam świadomości, że może mi to grozić. Poza tym limit na cesarki wynosi 3, chociaż moja sąsiadka miała 4- w tym ostatnią z bliźniakami i bez komplikacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 19:08
MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE -
Witam popołudniowo
Kasiarzyna z Krakowa jestem JA !!
Ja po popołudniowej drzemce była wręcz konieczna w Krakowie ponad 30 stopni, nie wiem jak na Was ale na mnie taka pogoda wpływa tragicznie kręci mi się w głowie, głowa sama do snu leci, a w pracy trzeba siedziećkasiarzyna lubi tę wiadomość