Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kochane a się rozpisalyscie przez jeden dzien popoludniu wszystko ogarne jesli ktos sie do listy dopisal to chwile cierpliwosci jeszcze poprosze
Wczoraj wieczorem dokladnie na 21:30 bylam umowiona do gina. Bylo takie opoznienie ze usg mam z godzina 23:23 .... Z tego czekania i nerw chyba dostalam jakiegos brazowego plamienia . podczas badania bylo jeszcze je widac. Lekarz zalecil lezenie a jak sie cos nasili albo bedzie mnie nie pokoic to na szpital. Na szczescie Fasolka ma się dobrze. Ma juz prawie 2cm serduszko pieknie bije i wszystko prawidlowo odpowiada wedlug terminu OM czyli porod przesunal sie znow na 6-go lutego ale nie bede juz siebie zmieniac bo pojde za 2 tyg i znow bedzie inny termin porodu. Najwazniejsze ze jest wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 08:04
kuzka, marmi, Kiciak, PRINCESKAWACH, jomi81, Talla lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
marmi wrote:W Piasecznie niestety mieszkam od niedawna i w ogóle się nie orientuję. Może warto posprawdzać na jakichś forach albo znanym lekarzu?
A u kogo robiłaś to usg w boramedzie?
Usg robilam u Kozlowskiego, wzbudzil moja sympatie i chyba do niego tez sie zapisze na te najwazniejsze usg.
A ciaze prowadze w luxmedzie i tak dumam czy to zmieniac czy dac juz spokoj. Ogolnie z mojej gin bylam zadowolona. -
Dziewczynki, moze sie komus przyda: cennik badan ciazawych robionyvh prywatnie (wiadomo zalezy tez od kliniki i laboratorium, ale mniej wiecej tak to wyglada w Polsce):
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie/koszt-badan-w-ciazy/ -
Super, właśnie do Kozłowskiego zapisałam sie na genetyczne.
Ja wybierając lekarza, korzystałam ze znanego lekarza. Specjalizacja, miasto, chyba jest tez opcja zaznaczenia nfz i "szukaj". Tak trafiłam do dr Figat. Potem w ten sam sposób szukałam lekarzy innych specjalizacji i ze wszystkich jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni. Fakt, że trzeba poświęcić trochę czasu na przeczytanie wszystkich opinii, ale warto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 09:01
-
To ja się melduję po wczorajszej wizycie u gina: fasolka 52mm, wg usg 6tydzien 2 dzień (wg okresu 6tydzień 5dzień) więc niewiele się rozminęło. Niestety serduszka jeszcze nie było słychać, a tak się już na to napaliłam ale pocieszył że widać na usg że coś mryga czyli to może świadczyć o serduszku.
-
Cześć dziewczyny. Pocieszyłyście mnie z tymi brzuchami bo myślałam, że tylko ja tak mam;) wygląda na 4 miesiąc przynajmniej i jest taki twardy wieczorami.
Mam straszne wyrzuty sumienia bo z okazji tej ciąży i upałów mam okropnego lenia, nie robię nic, z niechęcią ugotuję obiad a poza tym to tylko leżę albo śpię. Ewentualnie czytam forum
A jak u Was samopoczucie ?marmi lubi tę wiadomość
-
KacperekiOliwka wrote:oj to mnie nastraszyłaś to będziemoja trzecia cesarka ostatnią miałam 9 miesiecy temu i lekarz mówił ze zawcześnie ale to tak wyszło i teraz bez przerwy się martwie
KacperekiOliwka- nie możesz się na tym skupiać do końca ciąży, a poza tym mój przykład jest właśnie pozytywny- mimo, że przerwa była tylko 8 miesięczna, a macica, jak się okazało podczas porodu, cienka to wytrzymała do 40 tygodnia z 3,5 kilowym dzieckiem w środku. A nie można powiedzieć, żebym się oszczędzała, bo jestem architektem i pracowałam do ostatniego dnia przed pójściem do szpitala i opiekowałam się drugą małą córeczką. Dodam, ze nic mnie nie bolało, więc zaufaj swojej macicy
MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE -
Natka94 wrote:Dziewczyny! Wróciłam...
Mam o 5 dni opóźnioną ciążę... zarodka nie widać.
Jestem w 6t6d Ciąży, a na USG 6t1d. Kolejna wizyta na początku sierpnia.
Nie to chciałam zobaczyć Załączam fotkę
zapodaj.net/2b6e1f8c14aed.jpg.html
Natka94
a jaką masz wielkość pęcherzyka, bo na parenting.pl znalazłam taką informację.
"Powyższa tabela zawiera wartości uśrednione. Nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ciążowy mierzy ponad 20 mm. Co więcej, takie opóźnienie „pojawienia się” zarodka nie świadczy wcale, że ciąża rozwija się nieprawidłowo."
Ja miałam pęcherzyk 3 mm, a po tygodniu 25 mm, więc to jest czas dużych zmian, dlatego też część lekarzy nie chce robić usg przed 8 tc, bo wychodzą wtedy dziwne wyniki.
MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE -
Natka94 wrote:aż na początku sierpnia... chyba pójdę prywatnie, albo zmienię lekarza
Dla Twojego świętego spokoju idź prywatnie. Ale tak za 1,5 tyg. Jak będzie koniec 7 tyg. Wtedy już powinno być piękne ❤marmi lubi tę wiadomość
-
Natka nic się nie martw, ciąża młoda to i zarodka może nie być, ale ja bym jakoś za tydzień, półtora poszła na kolejne USG. Do sierpnia to bym chyba zwariowała! Głowa do góry, wszystko będzie dobrze, a Twój Stworek to po prostu wstydzioch od maleńkości
Dziewczyny! Energia mi wróciła Idę zaraz w miasto bo już wieki nie byłam Muszę ogarnąć jakiś prezent imieninowy dla męża
Pięknego dnia dla Was!Natka94 lubi tę wiadomość
-
rosann wrote:Natka nic się nie martw, ciąża młoda to i zarodka może nie być, ale ja bym jakoś za tydzień, półtora poszła na kolejne USG. Do sierpnia to bym chyba zwariowała! Głowa do góry, wszystko będzie dobrze, a Twój Stworek to po prostu wstydzioch od maleńkości
Dziewczyny! Energia mi wróciła Idę zaraz w miasto bo już wieki nie byłam Muszę ogarnąć jakiś prezent imieninowy dla męża
Pięknego dnia dla Was!
Masz Piotra czy Pawła? Ja też właśnie muszę ogarnąć Pawłowi. Na moje szczęście ma dzisiaj służbę i wróci jutro -
Natka, tak jak dziewczyny radzą idź na usg prywatnie za tydzień. Nie katuj się czekaniem do sierpnia.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Paula, wizyta u gina o północy Dobre Ja bym tam zasnęła biorąc pod uwagę, że chodzę ostatnio spać o 20
Ale najważniejsze, że są dobre wiadomości, na takie warto czekać i do północyPaula. lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018