Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Astoria wrote:Cześć dziewczyny. Pocieszyłyście mnie z tymi brzuchami bo myślałam, że tylko ja tak mam;) wygląda na 4 miesiąc przynajmniej i jest taki twardy wieczorami.
Mam straszne wyrzuty sumienia bo z okazji tej ciąży i upałów mam okropnego lenia, nie robię nic, z niechęcią ugotuję obiad a poza tym to tylko leżę albo śpię. Ewentualnie czytam forum
A jak u Was samopoczucie ? -
Ja sobie postanowiłam, że jeśli jutro na usg wszystko będzie dobrze to zaszaleję i kupię sobie trochę ciążowych ciuchów na Zalando. Co prawda brzucha jeszcze u mnie widać, we wszystkie spodnie bez problemu wchodzę, ale warto wykorzystać wyprzedaż -50% A na Zalando mają olbrzymi wybór ciążowych ubrań i są naprawdę rewelacyjne.
a88, marmi lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Też kiedyś miałam wizytę u ginekologa po 23... Tzn. tylko USG. Po dzień dzisiejszy jak o tym myślę to mi słabo. Nie wiem czy to pora zrobiła swoje czy co, ale kobieta mi wkręciła, że mam polipa w macicy i muszę go natychmiast usunąć! Trochę byłam zdziwiona bo wiedziałam, że mam mięśniaka, ale polipa? Co najzabawniejsze to pani dr tego mięśniaka nie odnalazła i od razu chciała mnie do szpitala kłaść... Całe szczęście coś mnie tknęło, poszłam ponownie do innego lekarza, już tutaj w DE, ten mnie wysłał na rezonans (albo tomografie, nie pamiętam) i się okazało, że o żadnym polipie mowy nie ma, a mięśniak jak był tak jest
Ot taka historyjka na dzień dobry
Paula, ale tak czy siak, mimo pory, cudne wieści -
jomi81 wrote:Ja sobie postanowiłam, że jeśli jutro na usg wszystko będzie dobrze to zaszaleję i kupię sobie trochę ciążowych ciuchów na Zalando. Co prawda brzucha jeszcze u mnie widać, we wszystkie spodnie bez problemu wchodzę, ale warto wykorzystać wyprzedaż -50% A na Zalando mają olbrzymi wybór ciążowych ubrań i są naprawdę rewelacyjne.
O, też muszę popatrzeć! -
nick nieaktualny
-
marmi wrote:Będzie długo, ale jest odpowiedź z wyjaśnieniem Motylkowa i jest wręcz odwrotnie - nie musisz rezygnować z muszynianki
"EKORODZICE.PL: Jedni mówią, że kobiety w ciąży i mamy karmiące powinny pić wodę wysokozmineralizowaną, a drudzy, że źródlaną. Ktoś kłamie?
Izabela Lenkiewicz: Kobiety w ciąży i karmiące powinny pić wodę wysokozmineralizowaną lub przynajmniej średniozmineralizowaną. Jak wiadomo, u pań spodziewających się dziecka oraz mam, które karmią swoje pociechy, wzrasta zapotrzebowanie na takie minerały jak wapń, magnez i jod. Pijąc wodę zawierającą te pierwiastki, mogą dostarczać je w prosty sposób do organizmu. Wody te w swoim składzie mają również sód. Tego argumentu używają producenci wód źródlanych, polecając je jako zdrowsze ze względu na minimalną ilość tego pierwiastka.
EKORODZICE.PL: Dlaczego sód nie cieszy się dobrą sławą wśród ciężarnych i kobiet karmiących?
I.L.: Spożywanie zbyt dużej ilości sodu kojarzy się z występowaniem nadciśnienia tętniczego. Nadciśnienie jest dość częstym powikłaniem okresu ciąży i porodu. Dlatego szczególnie kobiety ciężarne na wszelki wypadek wolą unikać go w spożywanych produktach. Tymczasem sód to bardzo ważny pierwiastek w naszym organizmie – reguluje on gospodarkę wodno-elektrolitową i wraz z potasem transportuje składniki odżywcze do poszczególnych komórek. Jeśli kobieta będąca w ciąży czy karmiąca piersią nie dostarczy w diecie odpowiedniej ilości sodu, będzie się czuła osłabiona i zmęczona. Szczególnie w czasie upałów, kiedy duże ilości sodu wydzielają się wraz z potem, istotne jest, by znalazł się on w diecie.
EKORODZICE.PL: Czyli nie ma powodów do obaw? Kobiety mogą pić wodę wysokozmineralizowaną zawierającą sód?
I.L.: Pijąc wodę wysokozmineralizowną, nie sposób doprowadzić do przedawkowania sodu w organizmie. Przeciętna ilość tego pierwiastka zawarta w 2 litrach wody, które powinna wypić ciężarna lub karmiąca, to jedynie ok. 5% zapotrzebowania dziennego. Do nadmiaru sodu w organizmie mogą doprowadzić przesolone potrawy, ale nie woda. Jeśli ktoś mimo to ma obawy, może wybrać taką wodę, która charakteryzuje się niską zawartością sodu i jednocześnie dużą zawartością wapnia, magnezu i jodu."
Super wiadomość naprawdę))
Dziś rano byłam na badaniu krwi, i po poludniu wyniki.. Ciekawe jak tam moje TSH..
-
A jeśli przerażają Was ceny na Zalando za ciuchy które w sumie posłużą tylko chwilę to wejdźcie na internetowy C&A. Też właśnie trwa wyprzedaż i widziałam na przykład fajne ciążowe dżinsy za 59 zł, t-shirty za 29 zł. Naprawdę super ceny. Tylko w C&A mają dziwną rozmiarówkę, mi ciężko tam trafić z rozmiarem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 09:42
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ja jestem w pracy od 8 i tak ciężko mi się zabrać za coś wymagającego uwagi i skupienia. Dosłownie śpię z otwartymi oczami...
I marzy mi się kawa, ale odkąd jestem w ciąży, założyłam że nie piję.
Pod nosem mam Rossmanna i jest tam specjalna kawa dla kobiet w ciąży, w pojedynczych saszetkach. Czy któraś z Was to piła? Przypomina smakiem prawdziwą kawę? -
marmi wrote:Ja jestem w pracy od 8 i tak ciężko mi się zabrać za coś wymagającego uwagi i skupienia. Dosłownie śpię z otwartymi oczami...
I marzy mi się kawa, ale odkąd jestem w ciąży, założyłam że nie piję.
Pod nosem mam Rossmanna i jest tam specjalna kawa dla kobiet w ciąży, w pojedynczych saszetkach. Czy któraś z Was to piła? Przypomina smakiem prawdziwą kawę?
Ja piłam waniliową, ale z mlekiem. Szału nie ma, ale dla mnie o wiele lepsza niż inka, która mi po prostu śmierdzi.
Kupiłam sobie nawet duże opakowanie, ale przeczytałam skład i trochę mnie przeraził
Moja lekarka pozwoliła mi ostatnio pić dwie kawy dziennie. Piję jedną rozpuszczalną z 1,5 łyżeczki lub słabą z ekspresu, z mlekiem
starania od 2015 roku
-
Ja piję jedną dziennie. Z ekspresu, z mlekiem. Przed ciążą piłam 4 kawy dziennie, mam bardzo niskie ciśnienie, więc gdybym odstawiła zupełnie bym chyba umarła W ciąży z córką też piłam jedną kawę. Natomiast poza tą jedną kawą piję praktycznie tylko wodę.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
A miała któraś z was tak jak ja? Siedzę, leże czy stoję to nieważne, ale nagle łapie mnie ból podbrzusza i momentalnie siadam i masuje go, aż przestanie bolec. Bywa, ze zaraz przestaje,a bywa tak,ze trzyma dobre 15 min.. Nie krwawie, nie plamie, poza tym jest ok i troszkę mnie to martwi..
-
Super wieści, gratuluję dziewczyny super się ogląda takie zdjęcia z usg z dobrymi informacjami
Ja dziś pospałam do 10:00 prawie tak mi się nie chciało z łóżka wstawać, że postanowiłam trochę poleniuchować. Na śniadanie zachciało mi się jajka na twardo, ale jak ugotowałam i spróbowałam to mi się odechciało.. zjadłam kanapki z pomidorkiem -
Malineeczkaa wrote:A miała któraś z was tak jak ja? Siedzę, leże czy stoję to nieważne, ale nagle łapie mnie ból podbrzusza i momentalnie siadam i masuje go, aż przestanie bolec. Bywa, ze zaraz przestaje,a bywa tak,ze trzyma dobre 15 min.. Nie krwawie, nie plamie, poza tym jest ok i troszkę mnie to martwi..
A kiedy masz wizytę u lekarza? Najlepiej zapytać lekarza Dziewczyny na różnych forach mówią, że to normalne, że bóle podbrzusza i macicy się zdarzają. Ale jeśli tylko coś Ciebie niepokoi to skontaktuj się z lekarzem -
Anne92 wrote:A kiedy masz wizytę u lekarza? Najlepiej zapytać lekarza Dziewczyny na różnych forach mówią, że to normalne, że bóle podbrzusza i macicy się zdarzają. Ale jeśli tylko coś Ciebie niepokoi to skontaktuj się z lekarzem
Termin mam dopiero na 10.07, a czas tak mi się dłuży,az mam wrażenie, ze stoi w miejscuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 10:30
Anne92 lubi tę wiadomość
-
Malineeczkaa wrote:Termin mam dopiero na 10.07, a czas tak mi się dłuży,az mam wrażenie, ze stoi w miejscu
Szybko zleci, zobaczysz Jeśli nie krwawisz przy tym to wszystko powinno być dobrze Nie stresuj się i nie martw. Jeśli Cię złapie to możesz zadzwonić do lekarza albo podjechać na SOR. Jeśli ma Cię to uspokoić to warto -
Anne92 wrote:Szybko zleci, zobaczysz Jeśli nie krwawisz przy tym to wszystko powinno być dobrze Nie stresuj się i nie martw. Jeśli Cię złapie to możesz zadzwonić do lekarza albo podjechać na SOR. Jeśli ma Cię to uspokoić to warto
Powiem Ci szczerze, że najbliższy szpital, jest w mieście oddalonym o 66 km od mojego miejsca zamieszkania, także rewelacji nie ma tak się czasem zastanawiam nad przyszłością i porodem i myślę sobie, kiedy byłby odpowiedni czas, by jechać do szpitala i zdążyć