Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria wrote:
    Cześć dziewczyny. Pocieszyłyście mnie z tymi brzuchami bo myślałam, że tylko ja tak mam;) wygląda na 4 miesiąc przynajmniej i jest taki twardy wieczorami.
    Mam straszne wyrzuty sumienia bo z okazji tej ciąży i upałów mam okropnego lenia, nie robię nic, z niechęcią ugotuję obiad a poza tym to tylko leżę albo śpię. Ewentualnie czytam forum ;)
    A jak u Was samopoczucie ?
    Mam tak samo z lenistwem. Nie mam na nic siły i do tego mdli mnie całymi dniami... Na szczęście narzeczony staje na wysokości zadania i wyręcza mnie niemalże we wszystkim - to w sumie część zaleceń jakie dostaliśmy - mam się maksymalnie oszczędzać. Czasami mam już dość i próbuję coś robić, ale wtedy nasilają się mdłości i chce mi się spać. ;) Dzień dobry wszystkim, kciuki za wizyty. :) Nasza serduszkowa 05/07 cierpliwie czekamy. <3

p19u43r8y4e057zb.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie postanowiłam, że jeśli jutro na usg wszystko będzie dobrze to zaszaleję i kupię sobie trochę ciążowych ciuchów na Zalando. Co prawda brzucha jeszcze u mnie widać, we wszystkie spodnie bez problemu wchodzę, ale warto wykorzystać wyprzedaż -50% :) A na Zalando mają olbrzymi wybór ciążowych ubrań i są naprawdę rewelacyjne.

a88, marmi lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • rosann Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś miałam wizytę u ginekologa po 23... Tzn. tylko USG. Po dzień dzisiejszy jak o tym myślę to mi słabo. Nie wiem czy to pora zrobiła swoje czy co, ale kobieta mi wkręciła, że mam polipa w macicy i muszę go natychmiast usunąć! Trochę byłam zdziwiona bo wiedziałam, że mam mięśniaka, ale polipa? Co najzabawniejsze to pani dr tego mięśniaka nie odnalazła i od razu chciała mnie do szpitala kłaść... Całe szczęście coś mnie tknęło, poszłam ponownie do innego lekarza, już tutaj w DE, ten mnie wysłał na rezonans (albo tomografie, nie pamiętam) i się okazało, że o żadnym polipie mowy nie ma, a mięśniak jak był tak jest :)
    Ot taka historyjka na dzień dobry :)

Paula, ale tak czy siak, mimo pory, cudne wieści :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Ja sobie postanowiłam, że jeśli jutro na usg wszystko będzie dobrze to zaszaleję i kupię sobie trochę ciążowych ciuchów na Zalando. Co prawda brzucha jeszcze u mnie widać, we wszystkie spodnie bez problemu wchodzę, ale warto wykorzystać wyprzedaż -50% :) A na Zalando mają olbrzymi wybór ciążowych ubrań i są naprawdę rewelacyjne.

O, też muszę popatrzeć! :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f9f73a7a588.jpg
    Jest serduszko <3 :)

jomi81, Natka94, kuzka, marmi, kozamonia, PRINCESKAWACH, Anne92, Paula., Kłosia, qatynka, sunset06, Aga89 lubią tę wiadomość

• motylkova Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Będzie długo, ale jest odpowiedź z wyjaśnieniem Motylkowa i jest wręcz odwrotnie - nie musisz rezygnować z muszynianki :)

"EKORODZICE.PL: Jedni mówią, że kobiety w ciąży i mamy karmiące powinny pić wodę wysokozmineralizowaną, a drudzy, że źródlaną. Ktoś kłamie?

Izabela Lenkiewicz: Kobiety w ciąży i karmiące powinny pić wodę wysokozmineralizowaną lub przynajmniej średniozmineralizowaną. Jak wiadomo, u pań spodziewających się dziecka oraz mam, które karmią swoje pociechy, wzrasta zapotrzebowanie na takie minerały jak wapń, magnez i jod. Pijąc wodę zawierającą te pierwiastki, mogą dostarczać je w prosty sposób do organizmu. Wody te w swoim składzie mają również sód. Tego argumentu używają producenci wód źródlanych, polecając je jako zdrowsze ze względu na minimalną ilość tego pierwiastka.

EKORODZICE.PL: Dlaczego sód nie cieszy się dobrą sławą wśród ciężarnych i kobiet karmiących?

I.L.: Spożywanie zbyt dużej ilości sodu kojarzy się z występowaniem nadciśnienia tętniczego. Nadciśnienie jest dość częstym powikłaniem okresu ciąży i porodu. Dlatego szczególnie kobiety ciężarne na wszelki wypadek wolą unikać go w spożywanych produktach. Tymczasem sód to bardzo ważny pierwiastek w naszym organizmie – reguluje on gospodarkę wodno-elektrolitową i wraz z potasem transportuje składniki odżywcze do poszczególnych komórek. Jeśli kobieta będąca w ciąży czy karmiąca piersią nie dostarczy w diecie odpowiedniej ilości sodu, będzie się czuła osłabiona i zmęczona. Szczególnie w czasie upałów, kiedy duże ilości sodu wydzielają się wraz z potem, istotne jest, by znalazł się on w diecie.

EKORODZICE.PL: Czyli nie ma powodów do obaw? Kobiety mogą pić wodę wysokozmineralizowaną zawierającą sód?

I.L.: Pijąc wodę wysokozmineralizowną, nie sposób doprowadzić do przedawkowania sodu w organizmie. Przeciętna ilość tego pierwiastka zawarta w 2 litrach wody, które powinna wypić ciężarna lub karmiąca, to jedynie ok. 5% zapotrzebowania dziennego. Do nadmiaru sodu w organizmie mogą doprowadzić przesolone potrawy, ale nie woda. Jeśli ktoś mimo to ma obawy, może wybrać taką wodę, która charakteryzuje się niską zawartością sodu i jednocześnie dużą zawartością wapnia, magnezu i jodu."

Super wiadomość naprawdę:)))
    Dziś rano byłam na badaniu krwi, i po poludniu wyniki.. Ciekawe jak tam moje TSH..

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli przerażają Was ceny na Zalando za ciuchy które w sumie posłużą tylko chwilę to wejdźcie na internetowy C&A. Też właśnie trwa wyprzedaż i widziałam na przykład fajne ciążowe dżinsy za 59 zł, t-shirty za 29 zł. Naprawdę super ceny. Tylko w C&A mają dziwną rozmiarówkę, mi ciężko tam trafić z rozmiarem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 09:42

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f9f73a7a588.jpg
    Jest serduszko <3 :)

Gratuluję <3 który tydzień?

60wzjk3.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak mija wam poranek? Ja leniuchuje, nic mi się nie chce :D

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pracy od 8 i tak ciężko mi się zabrać za coś wymagającego uwagi i skupienia. Dosłownie śpię z otwartymi oczami...

I marzy mi się kawa, ale odkąd jestem w ciąży, założyłam że nie piję.
    Pod nosem mam Rossmanna i jest tam specjalna kawa dla kobiet w ciąży, w pojedynczych saszetkach. Czy któraś z Was to piła? Przypomina smakiem prawdziwą kawę?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Ja jestem w pracy od 8 i tak ciężko mi się zabrać za coś wymagającego uwagi i skupienia. Dosłownie śpię z otwartymi oczami...

I marzy mi się kawa, ale odkąd jestem w ciąży, założyłam że nie piję.
    Pod nosem mam Rossmanna i jest tam specjalna kawa dla kobiet w ciąży, w pojedynczych saszetkach. Czy któraś z Was to piła? Przypomina smakiem prawdziwą kawę?

Ja piłam waniliową, ale z mlekiem. Szału nie ma, ale dla mnie o wiele lepsza niż inka, która mi po prostu śmierdzi.
    Kupiłam sobie nawet duże opakowanie, ale przeczytałam skład i trochę mnie przeraził :)
    Moja lekarka pozwoliła mi ostatnio pić dwie kawy dziennie. Piję jedną rozpuszczalną z 1,5 łyżeczki lub słabą z ekspresu, z mlekiem :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi mi zdarzy się czasem wypić nescafe. Jeśli jest kawa pita w na prawde małych ilościach, a przede wszystkim rozpuszczalna, to raczej nic fasolce nie grozi.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną dziennie. Z ekspresu, z mlekiem. Przed ciążą piłam 4 kawy dziennie, mam bardzo niskie ciśnienie, więc gdybym odstawiła zupełnie bym chyba umarła ;) W ciąży z córką też piłam jedną kawę. Natomiast poza tą jedną kawą piję praktycznie tylko wodę.

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała któraś z was tak jak ja? Siedzę, leże czy stoję to nieważne, ale nagle łapie mnie ból podbrzusza i momentalnie siadam i masuje go, aż przestanie bolec. Bywa, ze zaraz przestaje,a bywa tak,ze trzyma dobre 15 min.. Nie krwawie, nie plamie, poza tym jest ok i troszkę mnie to martwi..

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, gratuluję dziewczyny :-) super się ogląda takie zdjęcia z usg z dobrymi informacjami :-)
    Ja dziś pospałam do 10:00 prawie :-D tak mi się nie chciało z łóżka wstawać, że postanowiłam trochę poleniuchować. Na śniadanie zachciało mi się jajka na twardo, ale jak ugotowałam i spróbowałam to mi się odechciało.. zjadłam kanapki z pomidorkiem :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    A miała któraś z was tak jak ja? Siedzę, leże czy stoję to nieważne, ale nagle łapie mnie ból podbrzusza i momentalnie siadam i masuje go, aż przestanie bolec. Bywa, ze zaraz przestaje,a bywa tak,ze trzyma dobre 15 min.. Nie krwawie, nie plamie, poza tym jest ok i troszkę mnie to martwi..

A kiedy masz wizytę u lekarza? Najlepiej zapytać lekarza :-) Dziewczyny na różnych forach mówią, że to normalne, że bóle podbrzusza i macicy się zdarzają. Ale jeśli tylko coś Ciebie niepokoi to skontaktuj się z lekarzem ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    A kiedy masz wizytę u lekarza? Najlepiej zapytać lekarza :-) Dziewczyny na różnych forach mówią, że to normalne, że bóle podbrzusza i macicy się zdarzają. Ale jeśli tylko coś Ciebie niepokoi to skontaktuj się z lekarzem ;-)

Termin mam dopiero na 10.07, a czas tak mi się dłuży,az mam wrażenie, ze stoi w miejscu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 10:30

Anne92 lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Termin mam dopiero na 10.07, a czas tak mi się dłuży,az mam wrażenie, ze stoi w miejscu :(

Szybko zleci, zobaczysz :-) Jeśli nie krwawisz przy tym to wszystko powinno być dobrze :-) Nie stresuj się i nie martw. Jeśli Cię złapie to możesz zadzwonić do lekarza albo podjechać na SOR. Jeśli ma Cię to uspokoić to warto :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Szybko zleci, zobaczysz :-) Jeśli nie krwawisz przy tym to wszystko powinno być dobrze :-) Nie stresuj się i nie martw. Jeśli Cię złapie to możesz zadzwonić do lekarza albo podjechać na SOR. Jeśli ma Cię to uspokoić to warto :-)

Powiem Ci szczerze, że najbliższy szpital, jest w mieście oddalonym o 66 km od mojego miejsca zamieszkania, także rewelacji nie ma :P tak się czasem zastanawiam nad przyszłością i porodem i myślę sobie, kiedy byłby odpowiedni czas, by jechać do szpitala i zdążyć :D

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kawałek drogi masz ;-) Ale nie martw się, na pewno będziesz na czas. Podobno tylko na filmach tak szybko to idzie :-P

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ