Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
marmi wrote:Astoria, myślę, że jakoś szczególnie diety zmieniać nie musisz. Ja też mam nadwagę i od poczatku ciąży chudnę, z czego akurat się cieszę.
Moja ginekolog powiedziała, że jak nie mam ochoty czy apetytu, to nie muszę jeść, organizm sobie poradzi. Ale sporo tez czytałam o odżywianiu w ciąży i bardzo polecana jest dieta cukrzycowa. Jest obowiązkowa w przypadku cukrzycy ciążowej, ale ogólnie jest też polecana jako zdrowy sposób odżywiania w ciąży.
Jak wpiszesz w google dieta cukrzycowa w ciąży, to na pewno wyskoczy Ci mnóstwo wyników.
Co do chodzenia, to chyba zależy jak często i na jak długie dystanse chodziłaś przed ciążą. Chociaż ja bym się obawiała bardzo długich spacerów, dziewczyny na naszym forum miewały po nich plamienia. Jakoś tak mi to zostało w pamięci i ja planuję owszem spacerować, ale z rozsądkiem, tak żeby się nie przemęczać
marmi dzięki, poczytam o tej diecie -
Dziewczyny. Wróciłam od lekarza i zupełnie się tego nie spodziewałam, ale widziałam zarodek z bijącym serduszkiem. Lekarz powiedział, że na tym etapie jeszcze się nie mierzy ilości uderzeń. A ciąża wyszła na dokładnie 6 tygodni co jest prawdopodobne, bo owulację miałam wcześniej. Biorąc pod uwagę, że na pierwszej wizycie miałam za cienkie endometrium, żeby mógł się w nim zagnieździć zarodek, na drugiej był pęcherzyk, ale trochę mały to dzisiaj jestem naprawdę szczęśliwa i na chwilę uspokojona . Pęcherzyk ma 25 mm- nie jest regularny, ale to ponoć normalne przy mojej historii, a zarodek ma 3 mm.
Chyba mogę się już dopisać do listy lutówek
marmi, a88, kozamonia, jomi81, Katowiczanka, Natka94, Rafaello, kuzka, Melanitkowo, Aga89, sunset06 lubią tę wiadomość
MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE -
Miniaa wrote:Mozecie podeslac linka do listy? Fajnie jakby byl na pierwszej stronie.
Wydaje mi się, że Paula wyrzuciła link do tabelki na pierwszej stronie. Musisz zjechać nieco niżej do postu Pauli i nowej, kompletnej listy lutowych mamuś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 13:03
Paula. lubi tę wiadomość
-
Ja się dopiszę na listę po piątkowej wizycie. Wtedy też może się odważę ustawić suwaczekOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Ja się dopiszę na listę po piątkowej wizycie. Wtedy też może się odważę ustawić suwaczek
czekamy ja już po tym wielkim kroku... trzymam kciuki za całą dwójkę
MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE -
marmi wrote:Ja z całego serca polecam Ci Boramed KEN. Dlugo szukałam idealnego lekarza i w zeszlym roku trafiłam do dr Małgosi Figat. Na pewno już nie zmienię jej na nikogo innego
W tej samej przychodni przyjmuje też dr Smoter i też bardzo polecam.
Dziękuję Ci za cynk
Ale powiem szczerze, że to jak się czułam z rana, a teraz to niebo a ziemia.
Chyba humory ciążowe.
Widzę, że jak raczej mdłości nie będę mieć, za to humorki pierwsza klasa21-07-2017 [*] 9 tc -
Rafaello wrote:Pracodawca płaci pierwsze 33 dni, później już wszystko przejmuje ZUS. Pracodawca nie ma już żadnych opłat związanych z pracownikiem.
ja mam spółkę zoo zatrudniamy powyżej 20 osób i wszystko płacimy za pracownika łącznie z macierzyńskim i chorobowymi nawet powyżej 33 dni.
Ale potem odliczamy to sobie z ZUS-u wiec w sumie wychodzi na "0" -
Paś wrote:ja mam spółkę zoo zatrudniamy powyżej 20 osób i wszystko płacimy za pracownika łącznie z macierzyńskim i chorobowymi nawet powyżej 33 dni.
Ale potem odliczamy to sobie z ZUS-u wiec w sumie wychodzi na "0"
Dokładnie, jeden dziad, a nawet bym powiedziała że lepiej jak pracodawca płaci wszystko bo ZUS potrafi mieć spore obsuwy z wypłacaniem świadczeń. -
Melanitkowo wrote:Dziewczyny, czy pierwsze cesarskie cięcie jest wskazaniem do kolejnego ?
DMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Dziewczyny,a co do hybryd, to ma znaczenie marka lakierów? Mam semilac i nie zrobiłam póki co paznokci.
Ja byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego,w moczu mi wyszły bakterie (w dopuszczalnej normie wg labo),ale poza nimi wszystko w normie. Rodzinna twierdzi,że nie ma się czym martwić. Myślicie,że warto przedzwonić do gina? -
Basik83 wrote:Ja 9 lat temu mialam miedzy jedna a druga czas odstepu 2i pol roku
Teraz tez bede miec 3cc juz mi to dwoch lekarzy powiedzialo
Jakie wskazania miałaś do cc? Było robione z zaskoczenia czy planowane? I ile powinno się odczekać od cc żeby starać się o kolejnego dzidziusia? -
Nula30 wrote:Dziewczyny,a co do hybryd, to ma znaczenie marka lakierów? Mam semilac i nie zrobiłam póki co paznokci.
Ja byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego,w moczu mi wyszły bakterie (w dopuszczalnej normie wg labo),ale poza nimi wszystko w normie. Rodzinna twierdzi,że nie ma się czym martwić. Myślicie,że warto przedzwonić do gina?
Co do hybryd semilaca są ok, robiłabym ale jeżeli ma Cie to stresować to odpuść
Co do bakterii dla własnego spokoju przedzwoń do ginekologaNula30 lubi tę wiadomość
-
Rafaello wrote:Jakie wskazania miałaś do cc? Było robione z zaskoczenia czy planowane? I ile powinno się odczekać od cc żeby starać się o kolejnego dzidziusia?
Przy drugiej wskazania cc ze wzgledu na juz jedno ciecie oraz nadcisnienie indukowane ciaza. Teraz dwie przebyte cc