Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
innamorata88 wrote:I jak? Będziesz dreptać w ciąży do Cygal? Mówiła gdzie przyjmuje poza Invimedem? Coś o drugiej pacjentce panikarze wspominała?
Taak mówiła, że pytałaś ją o mnieinnamorata88 lubi tę wiadomość
-
lilka1984 wrote:Dziewczyny, sorry za pytanie ale jaki macie kolor śluzu? Ja do tej pory mialam lekko bialo/zolte a dzisiaj widze zolte uplawy. Niby w internecie pisza ze moga byc biale czy zolte i wszystko jest ok ale sama nie wiem. Wizyte mam dopiero 17 lipca.
Lilka, ja poszłam do gina, gdy mój śluz zrobił się tak dziwnie żółty i okazało się, że załapałam jakiegoś grzybka. Podobno ciąża bardzo im sprzyja ze względu na podniesione ph w pochwie. To częste i na szczęście nie jest to nic poważnego.
Moze obserwuj, czy nic Cię nie swędzi lub noe piecze np przy oddawaniu moczu i w razie czrgo leć do gina. Nie zaszkodzi dmuchać na zimne
Mnie co prawda nic nie swędziało, a zapach się nie zmienił, ale poszłam do lekarza dla świętego spokoju, bo i przed ciążą sie sporo nachodziłam z powodu nawracających infekcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:57
lilka1984 lubi tę wiadomość
-
Angie38 wrote:kochane, a może te z Was które są z Warszawy mogą mi kogoś polecić?
Ja z całego serca polecam Ci Boramed KEN. Dlugo szukałam idealnego lekarza i w zeszlym roku trafiłam do dr Małgosi Figat. Na pewno już nie zmienię jej na nikogo innego
W tej samej przychodni przyjmuje też dr Smoter i też bardzo polecam. -
PRINCESKAWACH wrote:dzisiaj moja kolej na wizytę... denerwuję się. Dodatkowo w poniedziałek zrobiłam hcg (27662,6 mlU/ml) i dzisiaj powtórzyłam więc dodatkowy stres. Przez ostatni tydzień zastanawiałam się o co chcę zapytać lekarza i o jakich dolegliwościach mu opowiedzieć a teraz normalnie paraliż. Dla mnie to też czas, w którym przestawały się rozwijać ciąże w zeszłym roku, więc przygotowuję się na wszystko.
Rafaello...trzymam kciuki. Ja czekam do 12.
Trzymam kciuki, daj znać jak wizyta:) -
Astoria wrote:Angie38 u mnie też gin powiedział, że bardzo wczesna ciąża, serduszko było widać ale nie mierzył.
dziewczyny, a czy któraś z Was chodzi po górach? Ja lubię i nie chciałabym przestawać, oczywiście nie mówię o wchodzeniu na Rysy ale o jakichś dolinkach, tylko żeby wybrać jakąś fajną trasę to +/- 20 km i nie wiem czy to nie za dużo. Z roweru już zrezygnowałam, mieszkam na wsi więc nie ma u mnie zajęć dla ciężarnych typu joga.
A problem mam taki, że mam nadwagę, kilka miesięcy temu zaczęłam dietę i schudłam już 9 kg no ale z tej diety raczej muszę zrezygnować (zero ziemniaków, czerwonego mięsa, ryżu, makaronów, no wiecie) i w ogóle nie wiem co dalej ze sobą zrobić
Astoria, myślę, że jakoś szczególnie diety zmieniać nie musisz. Ja też mam nadwagę i od poczatku ciąży chudnę, z czego akurat się cieszę.
Moja ginekolog powiedziała, że jak nie mam ochoty czy apetytu, to nie muszę jeść, organizm sobie poradzi. Ale sporo tez czytałam o odżywianiu w ciąży i bardzo polecana jest dieta cukrzycowa. Jest obowiązkowa w przypadku cukrzycy ciążowej, ale ogólnie jest też polecana jako zdrowy sposób odżywiania w ciąży.
Jak wpiszesz w google dieta cukrzycowa w ciąży, to na pewno wyskoczy Ci mnóstwo wyników.
Co do chodzenia, to chyba zależy jak często i na jak długie dystanse chodziłaś przed ciążą. Chociaż ja bym się obawiała bardzo długich spacerów, dziewczyny na naszym forum miewały po nich plamienia. Jakoś tak mi to zostało w pamięci i ja planuję owszem spacerować, ale z rozsądkiem, tak żeby się nie przemęczać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 12:07
-
Lupusowa - może inny test masz? innej firmy?
Powiedzcie mi - może jest tu jakaś księgowa czy ktoś kto się zna na zusie. Jakie koszty ma pracodawca kiedy pracownik idzie na L4 na ciąże. Czy po pierwszy miesiącu zus całkiem przejmuje pracownika i pracodawca nie ma już ŻADNYCH opłat związanych z ciężarną?? -
TrzeciMotylek wrote:Lupusowa - może inny test masz? innej firmy?
Powiedzcie mi - może jest tu jakaś księgowa czy ktoś kto się zna na zusie. Jakie koszty ma pracodawca kiedy pracownik idzie na L4 na ciąże. Czy po pierwszy miesiącu zus całkiem przejmuje pracownika i pracodawca nie ma już ŻADNYCH opłat związanych z ciężarną?? -
TrzeciMotylek wrote:Lupusowa - może inny test masz? innej firmy?
Powiedzcie mi - może jest tu jakaś księgowa czy ktoś kto się zna na zusie. Jakie koszty ma pracodawca kiedy pracownik idzie na L4 na ciąże. Czy po pierwszy miesiącu zus całkiem przejmuje pracownika i pracodawca nie ma już ŻADNYCH opłat związanych z ciężarną??
Pracodawca płaci pierwsze 33 dni, później już wszystko przejmuje ZUS. Pracodawca nie ma już żadnych opłat związanych z pracownikiem. -
Dziewczyny, nie wszystkie się wpisały na listę lutówek, więc zgaduje po niedawnych postach, że jednak jest więcej osób ze Śląska? a nie tyko dwie:)
Motylkova tak? Innamorata? Czy ktoś jeszcze?
Taki Śląsk duży, mialam nadzieję, że więcej osób tu poznam z okolicyAniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Katowiczanka wrote:Chyba że coś funduje firma np opieke medyczną, ubezpieczenie grupowe, karnet sportowy, to te składki dalej płaci pracodawca i ma w kosztach przy danym pracowniku.
-
Właśnie Ciebie ujęłam pisząc, że tylko dwie
Choc teraz patrzę, że nie dojrzałam Jastrzebia Zdroju i Jaworzna ups przepraszam:) pozdrawiam Dziewczyny
ciąża na oczy mi poszła chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 12:36
kozamonia lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010