Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w 7 tc i zlecił wizytę za dwa tyg. zrobimy USG i dopiero jak bedzie ok z serduszkiem to wtedy badania i karta ciąży

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Co do przeczucia płci to tez mi obojetne jakiej bedzie aby zdrowe. Ale jakos intuicja mi podpowiada ze bedzie chlopiec ;) moja mama twierdzi ze dziewczynka a moj eM powiedzial tak "nie wazne jakiej plci bedzie i tak je bede zabieral do garazu " :D

kuzka, szwesta80, marmi, PRINCESKAWACH, Talla lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka88 ja na pierwszej wizycie byłam ok 12-14 dnia po pozytywnej becie, to był początek 7 tygodnia. Kolejną mam 11 lipca, czyli co 2 tygodnie.
    Jesteśmy po ivf, więc pewnie dlatego musimy się częściej kontrolować :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie przedłużały abonament Premium?
    Zastanawiam się, czy mi się opłaca, skoro korzystam tylko z forum.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wogóle nie brałam abonamentu :) za free możesz korzystać z tych podstawowych funkcji jak forum i kalendarz

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Witam sie i ja na fioletowej stronie mocy:) zaczynam swoja przygodę z pierqsza ciaza i mam nadzieje dotrwamy wszystkie do porodu w miłym towarzystwie:)

Juz mam do was pierwsze pytanie- jak często mialyscie wizyty od pozytywnego testu? Ja miałam pierwsza wizytę przedwczoraj a nastepna za dwa tyg z wynikami moczu i krwi i tak się zastanawiam czy to nie za często?

Hej :-) Ja miałam już 3 wizyty, w 5tc, w 6tc i w 8tc. Teraz mam 20 lipca następną wizytę i czas mi się strasznie dłuży :-) Myślę, że co 2-3 tygodnie to norma.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a myślałyście już o jakichś elektronicznych gadżetach? Tak myślę, że powinnam sobie strzelić w głowę, że już o tym myślę, ale jakoś ciężko mi się powstrzymać :)

To co ja na pewno kupię to:
    1. monitor oddechu - muszę mieć poczucie bezpieczeństwa w 100%
    2. niania z video rejestratorem - choć mieszkanko mam małe to mam dwa koty i będę musiała monitorować czy czasami nie idą na drzemkę w łóżeczku z maleństwem :) kamerka na pewno mi to ułatwi
    3. laktator elektryczny

To chyba wszystko :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis kontrolna wizyta u gina usg bede miec za 3 tygodnie karte ciazy mam zalozone i czesc badan zrobionych wizyta u gina za 4 tyg.poki co wszystko ok.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to myślę nad większym mieszkaniem w sensie 3 pokoje ( teraz mamy dwa). Dopiero co remont skończylismy taki generalny :D nie mam pomysłu na łóżeczko ( jakie duże) o komodach to już nie wspomnę. Nie wiem czy na razie dziecko będzie mogło być z nami w sypialni czy od razu robić osobny pokój?

w4sqskjorqst8ec8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 pokoje, wynajmujemy i do końca 2018 będzie tak jak teraz. Co będzie potem to nie wiem bo być może wrócimy do Warszawy, ale to wyjdzie wszystko w praniu. A jak nie wrócimy to na pewno będziemy szukać większego mieszkania :)

thgfugpjkrpdgpz8.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzdać to i kupić 3 pok. ?

w4sqskjorqst8ec8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Dziewczyny, a myślałyście już o jakichś elektronicznych gadżetach? Tak myślę, że powinnam sobie strzelić w głowę, że już o tym myślę, ale jakoś ciężko mi się powstrzymać :)

To co ja na pewno kupię to:
    1. monitor oddechu - muszę mieć poczucie bezpieczeństwa w 100%
    2. niania z video rejestratorem - choć mieszkanko mam małe to mam dwa koty i będę musiała monitorować czy czasami nie idą na drzemkę w łóżeczku z maleństwem :) kamerka na pewno mi to ułatwi
    3. laktator elektryczny

To chyba wszystko :)

Ja już sobie od siostry i 2 przyjaciółek (wszystkie mieszkają w USA)zażyczyłam, by złożyły mi się na nianię z kamerą. Gdy przed poznaniem męża co wakacje latałam do Siostry i dorabiałam sobie pilnując dzieci zakochałam się w tym gadżecie i obiecałam sobie, że jeśli będę miałą dziecko to taką nianię z kamerką sobie sprawię.
    Wtedy można super obserwować czy dziecko kwili przez sen czy też już się na dobre obudziło. Bardzo często zdarzało się, że kilka chwil pomarudziło i znów zasypiało na dalszą drzemkę. Wtedy można było spokojnie obserwować czy dziecko płacze bo coś złego się dzieje, czy to tylko takie chwilowe marudzenie.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann dziękuję ślicznie za przepis, pewnie dzisiaj będę robić wieczorem albo zlecę mamie :D
    co do przeczuć na temat płci to mój mąż świetnie przewiduje, u 3 znajomych które ostatnio były w ciąży dobrze trafił, a ma taki sposób że jak kobieta straci trochę urody to dziewczynka (2 miały dziewczynki a trzecia chłopca)

f2w33e3kgvscne78.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    ja to myślę nad większym mieszkaniem w sensie 3 pokoje ( teraz mamy dwa). Dopiero co remont skończylismy taki generalny :D nie mam pomysłu na łóżeczko ( jakie duże) o komodach to już nie wspomnę. Nie wiem czy na razie dziecko będzie mogło być z nami w sypialni czy od razu robić osobny pokój?

My mamy mieszkanie 3 pokoje i też się właśnie zastanawiam czy łóżeczko do naszej sypialni czy oddzielnie do pokoju dla dziecka :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Hej :-) Ja miałam już 3 wizyty, w 5tc, w 6tc i w 8tc. Teraz mam 20 lipca następną wizytę i czas mi się strasznie dłuży :-) Myślę, że co 2-3 tygodnie to norma.

To czekamy razem do 20 lipca z tym że ja ty dzień temu miałam wizytę gdzie było widać pęcherzyk a teraz kolejna tak jak Tyi dopiero wtedy zobaczę czy jest serdusKo :-) ale Ty już 10 tydzień masz a ja 7 :-) nie wiem jak zniosą tę 3 tyg

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coż zostawiam to parterowi niech on się tym martwi :)

w4sqskjorqst8ec8.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi mnie też się dłużyło :) a tu raptem 3 dni do USG

w4sqskjorqst8ec8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym miała 3 pokoje to dzidziusia na pewno od razu umieściłabym we własnym, niestety takiego nie mam :(
    Jedyny plus obecnego mieszkania to zielony taras, także już sobie wyobrażam jak podczas przyszłego lata będę rozkładać na nim basenik i pluskać się ze szkrabem :D

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • meggi90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy od dwóch lat u moich rodZiców. I przez kolejne dwa nic się nie zmieni. Niby mamy zarezerwowane mieszkanie na 1 kwartał 2019 roku. Ale z moim mężem to wręcz temat tabu.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Anne92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    To czekamy razem do 20 lipca z tym że ja ty dzień temu miałam wizytę gdzie było widać pęcherzyk a teraz kolejna tak jak Tyi dopiero wtedy zobaczę czy jest serdusKo :-) ale Ty już 10 tydzień masz a ja 7 :-) nie wiem jak zniosą tę 3 tyg

Szybko nam zleci ten czas oczekiwania :-) Nie mogę się doczekać aż znowu zobaczę dzieciątko :-) Najpiękniejszy widok ♡

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ