Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Co do przeczucia płci to tez mi obojetne jakiej bedzie aby zdrowe. Ale jakos intuicja mi podpowiada ze bedzie chlopiec moja mama twierdzi ze dziewczynka a moj eM powiedzial tak "nie wazne jakiej plci bedzie i tak je bede zabieral do garazu "kuzka, szwesta80, marmi, PRINCESKAWACH, Talla lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Nadziejka88 ja na pierwszej wizycie byłam ok 12-14 dnia po pozytywnej becie, to był początek 7 tygodnia. Kolejną mam 11 lipca, czyli co 2 tygodnie.
Jesteśmy po ivf, więc pewnie dlatego musimy się częściej kontrolować -
nadziejka88 wrote:Witam sie i ja na fioletowej stronie mocy:) zaczynam swoja przygodę z pierqsza ciaza i mam nadzieje dotrwamy wszystkie do porodu w miłym towarzystwie:)
Juz mam do was pierwsze pytanie- jak często mialyscie wizyty od pozytywnego testu? Ja miałam pierwsza wizytę przedwczoraj a nastepna za dwa tyg z wynikami moczu i krwi i tak się zastanawiam czy to nie za często?
Hej Ja miałam już 3 wizyty, w 5tc, w 6tc i w 8tc. Teraz mam 20 lipca następną wizytę i czas mi się strasznie dłuży Myślę, że co 2-3 tygodnie to norma. -
Dziewczyny, a myślałyście już o jakichś elektronicznych gadżetach? Tak myślę, że powinnam sobie strzelić w głowę, że już o tym myślę, ale jakoś ciężko mi się powstrzymać
To co ja na pewno kupię to:
1. monitor oddechu - muszę mieć poczucie bezpieczeństwa w 100%
2. niania z video rejestratorem - choć mieszkanko mam małe to mam dwa koty i będę musiała monitorować czy czasami nie idą na drzemkę w łóżeczku z maleństwem kamerka na pewno mi to ułatwi
3. laktator elektryczny
To chyba wszystko -
ja to myślę nad większym mieszkaniem w sensie 3 pokoje ( teraz mamy dwa). Dopiero co remont skończylismy taki generalny nie mam pomysłu na łóżeczko ( jakie duże) o komodach to już nie wspomnę. Nie wiem czy na razie dziecko będzie mogło być z nami w sypialni czy od razu robić osobny pokój?
-
rosann wrote:Dziewczyny, a myślałyście już o jakichś elektronicznych gadżetach? Tak myślę, że powinnam sobie strzelić w głowę, że już o tym myślę, ale jakoś ciężko mi się powstrzymać
To co ja na pewno kupię to:
1. monitor oddechu - muszę mieć poczucie bezpieczeństwa w 100%
2. niania z video rejestratorem - choć mieszkanko mam małe to mam dwa koty i będę musiała monitorować czy czasami nie idą na drzemkę w łóżeczku z maleństwem kamerka na pewno mi to ułatwi
3. laktator elektryczny
To chyba wszystko
Ja już sobie od siostry i 2 przyjaciółek (wszystkie mieszkają w USA)zażyczyłam, by złożyły mi się na nianię z kamerą. Gdy przed poznaniem męża co wakacje latałam do Siostry i dorabiałam sobie pilnując dzieci zakochałam się w tym gadżecie i obiecałam sobie, że jeśli będę miałą dziecko to taką nianię z kamerką sobie sprawię.
Wtedy można super obserwować czy dziecko kwili przez sen czy też już się na dobre obudziło. Bardzo często zdarzało się, że kilka chwil pomarudziło i znów zasypiało na dalszą drzemkę. Wtedy można było spokojnie obserwować czy dziecko płacze bo coś złego się dzieje, czy to tylko takie chwilowe marudzenie.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
rosann dziękuję ślicznie za przepis, pewnie dzisiaj będę robić wieczorem albo zlecę mamie
co do przeczuć na temat płci to mój mąż świetnie przewiduje, u 3 znajomych które ostatnio były w ciąży dobrze trafił, a ma taki sposób że jak kobieta straci trochę urody to dziewczynka (2 miały dziewczynki a trzecia chłopca) -
gruzinowa dama wrote:ja to myślę nad większym mieszkaniem w sensie 3 pokoje ( teraz mamy dwa). Dopiero co remont skończylismy taki generalny nie mam pomysłu na łóżeczko ( jakie duże) o komodach to już nie wspomnę. Nie wiem czy na razie dziecko będzie mogło być z nami w sypialni czy od razu robić osobny pokój?
My mamy mieszkanie 3 pokoje i też się właśnie zastanawiam czy łóżeczko do naszej sypialni czy oddzielnie do pokoju dla dziecka -
Anne92 wrote:Hej Ja miałam już 3 wizyty, w 5tc, w 6tc i w 8tc. Teraz mam 20 lipca następną wizytę i czas mi się strasznie dłuży Myślę, że co 2-3 tygodnie to norma.
To czekamy razem do 20 lipca z tym że ja ty dzień temu miałam wizytę gdzie było widać pęcherzyk a teraz kolejna tak jak Tyi dopiero wtedy zobaczę czy jest serdusKo ale Ty już 10 tydzień masz a ja 7 nie wiem jak zniosą tę 3 tyg -
Ja gdybym miała 3 pokoje to dzidziusia na pewno od razu umieściłabym we własnym, niestety takiego nie mam
Jedyny plus obecnego mieszkania to zielony taras, także już sobie wyobrażam jak podczas przyszłego lata będę rozkładać na nim basenik i pluskać się ze szkrabem
-
meggi90 wrote:To czekamy razem do 20 lipca z tym że ja ty dzień temu miałam wizytę gdzie było widać pęcherzyk a teraz kolejna tak jak Tyi dopiero wtedy zobaczę czy jest serdusKo ale Ty już 10 tydzień masz a ja 7 nie wiem jak zniosą tę 3 tyg
Szybko nam zleci ten czas oczekiwania Nie mogę się doczekać aż znowu zobaczę dzieciątko Najpiękniejszy widok ♡