Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar -i co?? Nic więcej się nie dzieje??

Paula- żeby wysłać Ci wiadomość muszę dołączyć do twoich przyjaciółek?

Ja wolę fb. Forum niby anonimowe a jednak jest tabela gdzie podalysmy imiona,rok urodzenia, miasto. Nie zdecydowałabym się opisac tu jakiegoś problemu czy wrzucic zdjęcia. Jestem za fb :) czekam tylko na jakies info jak się do grupy dostać bo dopiero teraz nadrabiam zaległości z całego dnia i nic nie wiem ;)

Paula. lubi tę wiadomość

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, tylko mała ilość w środku tego przezroczysto-brzoskwiniowego sluzu... ale i tak oczywiście sie martwie... ma ktoś tak?

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek juz do Ciebie napisalam ;)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar-u mnie sucho. Tzn sluz gesty ale bialy. Pewnie to u Ciebie to nic takiego... ale stres rozumiem :(
    Kiedy masz nastepna wizytę? Ja Cyba pojde jutro. Musze dostać l4.

Paula- dzięki :) prosba o dołączenie wysłana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 21:42

Paula. lubi tę wiadomość

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TrzeciMotylek wrote:
    Izostar-u mnie sucho. Tzn sluz gesty ale bialy. Pewnie to u Ciebie to nic takiego... ale stres rozumiem :(
    Kiedy masz nastepna wizytę? Ja Cyba pojde jutro. Musze dostać l4.

Paula- dzięki :) prosba o dołączenie wysłana :)

W środę, wizyta serduszkowa, mam nadzieję, że będzie ok. Trzymaj kciuki :) a Ty serduszko już widziałaś?

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wiem ze to Cie nie pocieszy ale mi sie zdarzaja takie jasnobrazowe plamienia takie nawet jak kawa z duza iloscia mleka. Moj gin o tym wie i no niestety jedyne zalecenie to takie ze mam lezec. Dobrze ze juz na dniach masz wizyte to sie ciut uspokoisz :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałam :/ tydzien temu byl tylko pecherzyk z ciałkiem żółtym. Wizyte u lekarza na nfz mam w środę rano. Ale ze nagle okazalo się ze potrzebuje l4... i chyba pójdę jutro prywatnie więc przy okazji pewnie sobie podejrze co tam słychać :) oby było juz serduszko... będzie 6tyg i 2 dni

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar chodz na fb :)

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR ja non stop mam plamienia...po poniedzialkowym lekkim krwawym plamieniu dostalam luteine i nakaz leżenia,na usg na sorze a potem u ginki wszystko bylo ok,cały czas mam jakieś ciemnobrązowe drobinki,we wtorek ide do kontroli.Nie wiem czy mi się uda w ogóle cytologie zrobić,bo od poczatku ciąży na palcach mogę policzyć dni gdy miałam mleczny śluz...

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze nie widza nic niepokojacego a ja podejrzewam,ze to pewnie jakieś drobne zrosty po endometriozie.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce na fb

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar dziś na papierze znalazłam grudkę śluzu, taki klarowny, bardzo gęsty, białawy, pierwszy raz coś takiego zobaczyłam. Może nie ma czym się przejmować.

A ja dziś miałam w nocy koszmary, jakieś noworodki, wcześniaki urodzone w 19 tyg! które trzeba było ogrzewać w mikrofalówkach, bo inkubatory nie działały, ogólnie koszmar.

Wczoraj miałam drugą zachciewajkę w postaci brzoskwini (jakoś normalnie za tymi owocami nie przepadałam), a od środy bardzo smakują mi jabłka (też nie przepadam).

Co do fb chętnie dołączę, z tymże jak ginekolog stwierdzi, że mam już zarodek.
    Poczytałam o tej metodzie NIFTY. Ogólnie mam zamiar zgodzić się na usg prenatalne i na nic więcej. Żadnych nakłuwań, które mogą spowodować poronienie. A to badanie PAPPA, to przy dużym wieku matki wykazuje szereg fałszywych danych.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od 2 dni mam koszmary, a podobno sny miały być wyraziste, z tym że głównie erotyczne ;)

Dziewczyny, dobrego dnia, bez żadnych niechcianych niespodzianek.
    Mamy dziś jakieś wizyty? :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nie wklejam emotikonek, bo pisze z telefonu i urnie mi wiadomość.

Tydzień temu w poniedziałek pojechałam na IP z brązowym plemieniem, nic konkretnego się nie dowiedziałam, dostałam duphaston, u rodzinnego załatwiłam sobie l4. W środę miałam wizytę u gina. Z USG - pęcherzyk 3mm i krwiak niecały centymetr, lekarz kazał przyjść za tydzień, sprawdzić czy ciąża dalej się rozwija. Miałam późną owulację, bo około 20-21dc, a pozytywny test dopiero w 35dc, na wizycie był 45dc więc to bardzo wczesna ciąża. Jednak jestem dobrej myśli, bo objawy są - bolą mnie piersi, mam wrażliwe sutki, czasem mnie zemdli z głodu i czasem zaboli w krzyżu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mojego lekarza - Plamienie było z krwiaka, oczyszczał się, na IP lekarz zmierzył mi krwiaka, a nie jak myślał pęcherzyk, bo pęcherzyka nie było.

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar, wg mojego gina plamienia, podbarwiony śluz mogą się w ciąży zdarzać i nie ma potrzeby, żeby panikować. Powodem do strachu może być jedynie krew i też nie zawsze, bo ja do 7tc co dwa dni lekko krwawiłam. W tym momencie taki zabarwiony na brązowo śluz mam bardzo często i nawet by mi nie przyszło do głowy, żeby jechać z tym na IP.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie mam żadnych objawów. Plamień również nie więc teoretycznie nie powinnam się przejmować. Ale to tylko teoretycznie.....
    Zamówiłam detektor. Powinien być jutro. Wizyta dopiero w następny czwartek.
    Mąż i mama na mnie już krzyczą żebym się uspokoiła bo tylko maluszka denerwuje.
    Ale to takie straszne, że nic się nie czuje jeszcze ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 07:50

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Izostar, wg mojego gina plamienia, podbarwiony śluz mogą się w ciąży zdarzać i nie ma potrzeby, żeby panikować. Powodem do strachu może być jedynie krew i też nie zawsze, bo ja do 7tc co dwa dni lekko krwawiłam. W tym momencie taki zabarwiony na brązowo śluz mam bardzo często i nawet by mi nie przyszło do głowy, żeby jechać z tym na IP.

Skoro miałaś krwawienia to brązowe plamienia nie robią na Tobie wrażenia. Ja spanikowałam i pojechałam... Lepiej o jeden raz za dużo niż za mało...

• marmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka, ja też bez plamień (odpukać), ze zmiennymi objawami i tak sobie myślę, że muszę czekać jeszcze 3 tygodnie, żeby podejrzeć, co się dzieje u maluszka. Gdybym mogła, to chyba chodziłabym na USG co tydzień ;)

Sylwia, lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić każde plamienie.
    Ja raz spanikowałam i pojechałam na wizytę, bo wydawało mi się, że zaczynam plamić, bo zaobserwowałam żółtawą wydzielinę. Okazało się, że z plamieniem nie miało to nic wspólnego, ale przynajmniej upewniłam się, że wszystko ok.

Podobno plamienia we wczesnej ciąży dotyczą sprego % kobiet, na szczęście w większości są niegroźne. Pamiętam, że mi moja gin na 1 wizycie powiedziała, żeby jechać na IP, jeśli pojawią się plamienia połączone z silnymi, skurczowymi bólami brzucha.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójście na wizytę z powodu plamienia jak najbardziej popieram, ale SOR czy IP to moim zdankem miejsca, gdzie jeździ się w innych sytuacjach.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ