Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Izostar -i co?? Nic więcej się nie dzieje??
Paula- żeby wysłać Ci wiadomość muszę dołączyć do twoich przyjaciółek?
Ja wolę fb. Forum niby anonimowe a jednak jest tabela gdzie podalysmy imiona,rok urodzenia, miasto. Nie zdecydowałabym się opisac tu jakiegoś problemu czy wrzucic zdjęcia. Jestem za fb czekam tylko na jakies info jak się do grupy dostać bo dopiero teraz nadrabiam zaległości z całego dnia i nic nie wiemPaula. lubi tę wiadomość
-
Izostar-u mnie sucho. Tzn sluz gesty ale bialy. Pewnie to u Ciebie to nic takiego... ale stres rozumiem
Kiedy masz nastepna wizytę? Ja Cyba pojde jutro. Musze dostać l4.
Paula- dzięki prosba o dołączenie wysłanaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 21:42
Paula. lubi tę wiadomość
-
TrzeciMotylek wrote:Izostar-u mnie sucho. Tzn sluz gesty ale bialy. Pewnie to u Ciebie to nic takiego... ale stres rozumiem
Kiedy masz nastepna wizytę? Ja Cyba pojde jutro. Musze dostać l4.
Paula- dzięki prosba o dołączenie wysłana
W środę, wizyta serduszkowa, mam nadzieję, że będzie ok. Trzymaj kciuki a Ty serduszko już widziałaś? -
IZOSTAR wiem ze to Cie nie pocieszy ale mi sie zdarzaja takie jasnobrazowe plamienia takie nawet jak kawa z duza iloscia mleka. Moj gin o tym wie i no niestety jedyne zalecenie to takie ze mam lezec. Dobrze ze juz na dniach masz wizyte to sie ciut uspokoiszMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Nie widziałam tydzien temu byl tylko pecherzyk z ciałkiem żółtym. Wizyte u lekarza na nfz mam w środę rano. Ale ze nagle okazalo się ze potrzebuje l4... i chyba pójdę jutro prywatnie więc przy okazji pewnie sobie podejrze co tam słychać oby było juz serduszko... będzie 6tyg i 2 dni
-
IZOSTAR ja non stop mam plamienia...po poniedzialkowym lekkim krwawym plamieniu dostalam luteine i nakaz leżenia,na usg na sorze a potem u ginki wszystko bylo ok,cały czas mam jakieś ciemnobrązowe drobinki,we wtorek ide do kontroli.Nie wiem czy mi się uda w ogóle cytologie zrobić,bo od poczatku ciąży na palcach mogę policzyć dni gdy miałam mleczny śluz...
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Izostar dziś na papierze znalazłam grudkę śluzu, taki klarowny, bardzo gęsty, białawy, pierwszy raz coś takiego zobaczyłam. Może nie ma czym się przejmować.
A ja dziś miałam w nocy koszmary, jakieś noworodki, wcześniaki urodzone w 19 tyg! które trzeba było ogrzewać w mikrofalówkach, bo inkubatory nie działały, ogólnie koszmar.
Wczoraj miałam drugą zachciewajkę w postaci brzoskwini (jakoś normalnie za tymi owocami nie przepadałam), a od środy bardzo smakują mi jabłka (też nie przepadam).
Co do fb chętnie dołączę, z tymże jak ginekolog stwierdzi, że mam już zarodek.
Poczytałam o tej metodzie NIFTY. Ogólnie mam zamiar zgodzić się na usg prenatalne i na nic więcej. Żadnych nakłuwań, które mogą spowodować poronienie. A to badanie PAPPA, to przy dużym wieku matki wykazuje szereg fałszywych danych. -
nick nieaktualnyDzień dobry. Nie wklejam emotikonek, bo pisze z telefonu i urnie mi wiadomość.
Tydzień temu w poniedziałek pojechałam na IP z brązowym plemieniem, nic konkretnego się nie dowiedziałam, dostałam duphaston, u rodzinnego załatwiłam sobie l4. W środę miałam wizytę u gina. Z USG - pęcherzyk 3mm i krwiak niecały centymetr, lekarz kazał przyjść za tydzień, sprawdzić czy ciąża dalej się rozwija. Miałam późną owulację, bo około 20-21dc, a pozytywny test dopiero w 35dc, na wizycie był 45dc więc to bardzo wczesna ciąża. Jednak jestem dobrej myśli, bo objawy są - bolą mnie piersi, mam wrażliwe sutki, czasem mnie zemdli z głodu i czasem zaboli w krzyżu. -
nick nieaktualny
-
Izostar, wg mojego gina plamienia, podbarwiony śluz mogą się w ciąży zdarzać i nie ma potrzeby, żeby panikować. Powodem do strachu może być jedynie krew i też nie zawsze, bo ja do 7tc co dwa dni lekko krwawiłam. W tym momencie taki zabarwiony na brązowo śluz mam bardzo często i nawet by mi nie przyszło do głowy, żeby jechać z tym na IP.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
A ja nadal nie mam żadnych objawów. Plamień również nie więc teoretycznie nie powinnam się przejmować. Ale to tylko teoretycznie.....
Zamówiłam detektor. Powinien być jutro. Wizyta dopiero w następny czwartek.
Mąż i mama na mnie już krzyczą żebym się uspokoiła bo tylko maluszka denerwuje.
Ale to takie straszne, że nic się nie czuje jeszcze ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 07:50
-
nick nieaktualnyjomi81 wrote:Izostar, wg mojego gina plamienia, podbarwiony śluz mogą się w ciąży zdarzać i nie ma potrzeby, żeby panikować. Powodem do strachu może być jedynie krew i też nie zawsze, bo ja do 7tc co dwa dni lekko krwawiłam. W tym momencie taki zabarwiony na brązowo śluz mam bardzo często i nawet by mi nie przyszło do głowy, żeby jechać z tym na IP.
Skoro miałaś krwawienia to brązowe plamienia nie robią na Tobie wrażenia. Ja spanikowałam i pojechałam... Lepiej o jeden raz za dużo niż za mało... -
Kuzka, ja też bez plamień (odpukać), ze zmiennymi objawami i tak sobie myślę, że muszę czekać jeszcze 3 tygodnie, żeby podejrzeć, co się dzieje u maluszka. Gdybym mogła, to chyba chodziłabym na USG co tydzień
Sylwia, lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić każde plamienie.
Ja raz spanikowałam i pojechałam na wizytę, bo wydawało mi się, że zaczynam plamić, bo zaobserwowałam żółtawą wydzielinę. Okazało się, że z plamieniem nie miało to nic wspólnego, ale przynajmniej upewniłam się, że wszystko ok.
Podobno plamienia we wczesnej ciąży dotyczą sprego % kobiet, na szczęście w większości są niegroźne. Pamiętam, że mi moja gin na 1 wizycie powiedziała, żeby jechać na IP, jeśli pojawią się plamienia połączone z silnymi, skurczowymi bólami brzucha. -
Pójście na wizytę z powodu plamienia jak najbardziej popieram, ale SOR czy IP to moim zdankem miejsca, gdzie jeździ się w innych sytuacjach.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018