Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis strasznie wzdelo nawet jak leze to mam mała kulke przed oczami.

A jeszcze tak za mna dzis chodzi chleb smazony w jajku ze na sama mysl cieknie mi ślinka :D

marmi, a88 lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • marmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pije kakao, musiałam na już.
    Ale chleb w jajku to też jest pomysł! :)

U mnie zaczęły się w weekend te ciagnące bóle i są z różnym nasileniem obecne przez cały czas.

Kobietki, jesteście już zapisane na USG genetyczne? Który to będzie tydzień i dzień u Was?

Trzeba się do niego jakoś szczególnie przygotowywać?
    Wiem, że dobrze unikać jakichkolwiek kremów na brzuch w dniu badania i dzień przed.
    I że dobrze wziąć ze sobą coś słodkiego, żeby dzidzię w razie czego rozruszać.
    Coś jeszcze?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie o Wasze ciśnienie i tętno? Endokrynolog zasugerował, żebym mierzyła sobie ciśnienie codziennie. Jeśli chodzi o ciśnienie, to mam dobre. Zawsze oscyluje w granicach 120/70. Natomiast wczoraj i dziś mam podwyższone tętno - 98 i 92. Nie wiem czy to normalne, że jest podwyższone?

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Ja właśnie pije kakao, musiałam na już.
    Ale chleb w jajku to też jest pomysł! :)

U mnie zaczęły się w weekend te ciagnące bóle i są z różnym nasileniem obecne przez cały czas.

Kobietki, jesteście już zapisane na USG genetyczne? Który to będzie tydzień i dzień u Was?

Trzeba się do niego jakoś szczególnie przygotowywać?
    Wiem, że dobrze unikać jakichkolwiek kremów na brzuch w dniu badania i dzień przed.
    I że dobrze wziąć ze sobą coś słodkiego, żeby dzidzię w razie czego rozruszać.
    Coś jeszcze?

Ja mam wizytę 20 lipca, będzie to 13 tydzień. Wtedy zrobimy usg :-) Co do przygotowania to nie wiem czy trzeba coś specjalnego robić :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi ja ostatnio na wizycie bylam tak zestresowana tym plamieniem swoim ze zapomnialam sie go spytac. Teraz jak bede na wizycie to wedlug jego obliczen bedzie 10t3d to sie dopytam czy on robi takie badania czy mam kogos innego szukac .

Anne u mnie cisnienie zawsze bylo rozne w tej ciazy nawet na wizycie mialam ksiazkowe, ale nie oszukujmy sie nasz organizm teraz pracuje za dwoje a nawet u niektorych pań za troje. Skoro gin kazal Ci mierzyc to mierz i zapisuj i zobaczysz co Ci powie na nastepnej wizycie. U mnie kazda kobieta praktycznie ze strony mamy pod koniec ciazy lądowala z cisnieniem w szpitalu. U mnie pewnie tez tak bedzie ;)

9wZYp2.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam u siebie, ze na codzien czuje się w Porządku, nie odczuwam żadnych dolegliwości związanych z ciąża, ale za to co poniedziałek mnie mdli i jest mi nie dobrze. To taki jeden stały dzień, który sie Powtarza :D

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja mam wizytę 20 lipca, będzie to 13 tydzień. Wtedy zrobimy usg :-) Co do przygotowania to nie wiem czy trzeba coś specjalnego robić :-)

Witajcie :)
    Od 3 dni dokucza mi jednostronny pulsacyjny bol skroni/czoła, ktory nasila się przy ruchach. Nigdy tak nie miałam. Ciśnienie ok
    Wyczytałam, że to prawdopodobnie migrena i możliwa w ciąży jest. Czy któraś ma coś podobnego? Jak sobie ulżyć? Wizyta dopiero 18 lipca

Ja póki co też zostaje tutaj na forum;)

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja jeszcze tydzień na zwolnieniu, fajnie tak sobie odpocząć od pracy :)
    idę dziś po skierowanie na badania krwi, pomyślałam, że skoro ciąże prowadzę prywatnie to chociaż badania zacznę robić ze skierowaniem na abonament :)
    Zamówiłam też w końcu segregator od mamyginekolog, długo czekałyście na przesyłkę?

u mnie z objawami różnie, raz są a raz nie. Ale chyba moja największa panika i wariowanie już minęło, a przynajmniej mam taką nadzieję :P

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • marmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Motylkowa, na migrenę to chyba nic nie pomoże, szczególnie, że jest zakaz brania leków poza paracetamolem :(

Jak ból bedzie silny, to spróbuj przespać/przeleżeć w chłodnym, zaciemnionym pomieszczeniu. Nic innego nie przychodzi mi niestety do głowy :(

Anne, myślę, że podwyższone tętno jest też objawem ciąży. Mamy teraz więcej krwi, którą serce musi przepompować.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmii, u mnie termin USG genetycznego ustalony na początek sierpnia będę wtedy w 14 tc.

Magdalena
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka, ja jestem na l4 i pewnie zostanę na nim już do końca. Masz rację, dobrze jest tak odpocząć czasami. Ja też ciążę prowadzę prywatnie, a badania staram się robić ze skierowaniem w Lux Med - tam też mam pakiet.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytanie o Wasze ciśnienie i tętno? Endokrynolog zasugerował, żebym mierzyła sobie ciśnienie codziennie. Jeśli chodzi o ciśnienie, to mam dobre. Zawsze oscyluje w granicach 120/70. Natomiast wczoraj i dziś mam podwyższone tętno - 98 i 92. Nie wiem czy to normalne, że jest podwyższone?

Ja zawsze miałam podwyższone tętno w ciąży i czytałam, że to normalne.

Co do USG prenatalnego to nie trzeba się do niego jakoś specjalnie przygotowywać, normalne USG tylko dłużej trwa, bo z dokładnymi pomiarami.

Motylkowa - możesz paracetamol, z tego co pamiętam dziewczyny apap brały.

Też na razie zostaję tutaj. Ale kto wie, może zmienię zdanie ;)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie linka na FB :-) jednak się dodam

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka ja na pakiet od mamyginekolog czekałam krotko. Jak wplacilam kase to zaraz na drugi dzien dostalam smasa z poczty ze zostala do mnie nadana przesylka ;)

9wZYp2.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izostar, napisz pm do Pauli :)
    Fajnie, że dołączysz :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Magdalenaa Nowa

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula proszę o wiadomość bo nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości prywatnej

Paula. lubi tę wiadomość

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusiłyście mnie i też idę :D Trzeba chyba najpierw zaprosić do grona przyjaciółek, żeby napisać pm.

Ja już napisałam na facebooku, grupę znalazłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 13:20

Paula., kuzka lubią tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaliczyłam przed chwila pierwsze wymioty - ale się cieszę, to znaczy że wszystko ok :)
    bo pozytywny efekt wizyty u lekarza w zeszłym tygodniu mija powoli i zaczyna się czekanie na kolejną i martwienie przy tym niestety

Paula. lubi tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zapomniałam, że ginka wyliczyła mi datę porodu na 25.02, to jak będziesz mieć chwilę Paula to proszę zmień.

Paula. lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie włączam laptopa i zamierzam zaktualizowac liste ;)

Wredotka, marmi lubią tę wiadomość

9wZYp2.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ