Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Ja mam dzisiaj jakiś taki wisielczy nastrój. Jutro USG a ja obawiam się czy wszystko ok....

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    dzień dobry,

Ja mam dzisiaj jakiś taki wisielczy nastrój. Jutro USG a ja obawiam się czy wszystko ok....

Na pewno będzie dobrze wszystko :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzinowa Dama, wszystkie mamy takie chwile zwątpienia, przez to, że póki nie odczuwamy ruchów, momentami możemy nawet zapomnieć, że jesteśmy w ciąży.
    Ale USG to dobra rzecz, mimo że stres jest. Podejrzysz swojego Groszka :)

Trzymam kciuki :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj segregator jednak dotarl:) jest świetny, wieczorem go uzupelnię:)

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam za dwa dni wizytę serduszkową i też się stresuję czy wsyztsko ok. Naczytałam sie o pustych jajach płodowych, poronieniach i oczywiście mam stracha....

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się mega wnerwiłam. Poszłam do luxmedu i poprosiłam o skierowanie na badania. A pani doktor do mnie, że nie da, bo nie prowadzę tutaj ciąży i maja zakazane dawać skierowania dla takich osób. Po prostu żałosne... :(

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    A ja się mega wnerwiłam. Poszłam do luxmedu i poprosiłam o skierowanie na badania. A pani doktor do mnie, że nie da, bo nie prowadzę tutaj ciąży i maja zakazane dawać skierowania dla takich osób. Po prostu żałosne... :(

Co za debile. To się zapisz na kontorlę do gina na "prowadzenie ciąży" i nie ma prawa odmówić Ci wystawienia skierowania na badania.

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze najsmutnisze jest to, że brałam pod uwagę, żeby prowadzić tam ciąże. Ale wszyscy lekarze, ktorzy mnie interesowali nie mają terminów do 20 lipca, więc to naprawdę mega słabe. Już wolę sobie wszystko prywatnie zrobić, bo te kilka stów nie jest warte nerwów :/

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:

Dziś byłam w Lux Med i dostałam komplet skierowań. Myślę, że to kwestia podejścia lekarza.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do innego lekarza, powiedz że są mega terminy i nie mogłaś czekać z wizytą tak długo i musiałaś iść do lekarza. Ewentualnie spróbuj u internisty, może on Ci wystawi. Skoro płacisz abonament to nie powinni robić problemów :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mi się udało dostać do polskiej ginekolog na jutro na 12. Stresuje się bardzo... tydzień temu było serduszko ale o tydzień za mała kruszynka i stad mój strach.
    Oprócz tego czuje się meeega okropnie. Mało co jem. Wstręt prawie do wszystkiego... nawet do sklepu na zakupu nie chodze bo wszystkie zapachy powoduja u mnie ogromne mdlosci. weekend miałam wolny wiec właściwie cały praktycznie przespalam. Budziłam się, jadłam co nieco, siusiu i znów spanie. Brak sił na cokolwiek.
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty:) piszcie co i jak :)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam do tych które ubolewaly nad brakiem objawów a teraz żałują. Masakra. Prawie zalicZyłam już wymioty dziś. Tak jest mi nie dobrze. Na sama myśl o jedzeniu robi mi się słabo. Nie mam siły nic robić. A jutro jestem przewodnicząca na egzaminie zawodowym. Ciekawe jak to przetrwam jak mi się nie polepszy.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wlasnie drzemke zaliczylam, niby nie bylam spiaca ale jakos tak mi glowa opadala i opadla ;)

kuzka lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Ja sobie wlasnie drzemke zaliczylam, niby nie bylam spiaca ale jakos tak mi glowa opadala i opadla ;)
    drzemka najlepsza na wszystko :)
    mam to szczęście, że pracuje w domu, więc nie muszę się za bardzo ograniczać w tej kwestii :)
    choć głowa pobolewa dalej;/

mam pytanie: czy na tym etapie ciąży stosujecie już jakieś kremu przeciw rozstępom?

f2w3xzkr51ok2xi8.png

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również dopiero wstałam.

Moja koleżanka w 9tc straciła dzieciątko bo serduszko przestało bić, mam dolinę bo nie wiem jak rozwiązać sytuację zawodową, nikt nie umie mi pomóc od MOPS,GOPS, UP, WUP, zUS po Ministerstwo Pracy i Polityki Społ. :( a mi niektóre objawy jak by lżały bądź ustępowały.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    drzemka najlepsza na wszystko :)
    mam to szczęście, że pracuje w domu, więc nie muszę się za bardzo ograniczać w tej kwestii :)
    choć głowa pobolewa dalej;/

mam pytanie: czy na tym etapie ciąży stosujecie już jakieś kremu przeciw rozstępom?
    Kupiłam sobie Efektime w rossku cudów nie oczekuje, po 1 szej ciąży mam cały brzuch w wielkich rozstepach i smarowanie nic nie dalo. Teraz robię to dwa razy dziennie ale czy coś to chociaż da. Wiadomo rozstępy kwestia genetyki.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Ja właśnie pije kakao, musiałam na już.
    Ale chleb w jajku to też jest pomysł! :)

U mnie zaczęły się w weekend te ciagnące bóle i są z różnym nasileniem obecne przez cały czas.

Kobietki, jesteście już zapisane na USG genetyczne? Który to będzie tydzień i dzień u Was?

Trzeba się do niego jakoś szczególnie przygotowywać?
    Wiem, że dobrze unikać jakichkolwiek kremów na brzuch w dniu badania i dzień przed.
    I że dobrze wziąć ze sobą coś słodkiego, żeby dzidzię w razie czego rozruszać.
    Coś jeszcze?
    cześć. ja mam genetyczne 26.07 zapytałam co i jak to kazali mi się najeść:) a że non stop jestem głodna to żaden problem:) u mnie to będzie równo 13tydzień

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • marmi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ciekawa opcja z tym najedzeniem. To pewnie też po to, żeby dzieciątko jak najwięcej się ruszało :)
    Ja mam 25.07, to będzie 12t4d.

Gruzinowa dama, a masz szansę na jakąkolwiek prace? Cokolwiek, jakiś mc donalds chociażby, umowa i pracę albo zlecenie z chorobowym?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze sie w tym tygodnie zapisac na usg genetyczne.

2nn33e3kujjf71kc.png

Wysłany: 3 lipca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamrmi medycyny pracy nie przejdę na pracę fizyczną. :(

w4sqskjorqst8ec8.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ