Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kolka wrote:A ja się mega wnerwiłam. Poszłam do luxmedu i poprosiłam o skierowanie na badania. A pani doktor do mnie, że nie da, bo nie prowadzę tutaj ciąży i maja zakazane dawać skierowania dla takich osób. Po prostu żałosne...
Co za debile. To się zapisz na kontorlę do gina na "prowadzenie ciąży" i nie ma prawa odmówić Ci wystawienia skierowania na badania. -
A jeszcze najsmutnisze jest to, że brałam pod uwagę, żeby prowadzić tam ciąże. Ale wszyscy lekarze, ktorzy mnie interesowali nie mają terminów do 20 lipca, więc to naprawdę mega słabe. Już wolę sobie wszystko prywatnie zrobić, bo te kilka stów nie jest warte nerwów
starania od 2015 roku
-
kolka wrote:A ja się mega wnerwiłam. Poszłam do luxmedu i poprosiłam o skierowanie na badania. A pani doktor do mnie, że nie da, bo nie prowadzę tutaj ciąży i maja zakazane dawać skierowania dla takich osób. Po prostu żałosne...
Dziś byłam w Lux Med i dostałam komplet skierowań. Myślę, że to kwestia podejścia lekarza. -
Cześć dziewczyny. Mi się udało dostać do polskiej ginekolog na jutro na 12. Stresuje się bardzo... tydzień temu było serduszko ale o tydzień za mała kruszynka i stad mój strach.
Oprócz tego czuje się meeega okropnie. Mało co jem. Wstręt prawie do wszystkiego... nawet do sklepu na zakupu nie chodze bo wszystkie zapachy powoduja u mnie ogromne mdlosci. weekend miałam wolny wiec właściwie cały praktycznie przespalam. Budziłam się, jadłam co nieco, siusiu i znów spanie. Brak sił na cokolwiek.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty:) piszcie co i jak
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ja dołączam do tych które ubolewaly nad brakiem objawów a teraz żałują. Masakra. Prawie zalicZyłam już wymioty dziś. Tak jest mi nie dobrze. Na sama myśl o jedzeniu robi mi się słabo. Nie mam siły nic robić. A jutro jestem przewodnicząca na egzaminie zawodowym. Ciekawe jak to przetrwam jak mi się nie polepszy.
-
Paula. wrote:Ja sobie wlasnie drzemke zaliczylam, niby nie bylam spiaca ale jakos tak mi glowa opadala i opadla
mam to szczęście, że pracuje w domu, więc nie muszę się za bardzo ograniczać w tej kwestii
choć głowa pobolewa dalej;/
mam pytanie: czy na tym etapie ciąży stosujecie już jakieś kremu przeciw rozstępom? -
ja również dopiero wstałam.
Moja koleżanka w 9tc straciła dzieciątko bo serduszko przestało bić, mam dolinę bo nie wiem jak rozwiązać sytuację zawodową, nikt nie umie mi pomóc od MOPS,GOPS, UP, WUP, zUS po Ministerstwo Pracy i Polityki Społ. a mi niektóre objawy jak by lżały bądź ustępowały. -
motylkova wrote:drzemka najlepsza na wszystko
mam to szczęście, że pracuje w domu, więc nie muszę się za bardzo ograniczać w tej kwestii
choć głowa pobolewa dalej;/
mam pytanie: czy na tym etapie ciąży stosujecie już jakieś kremu przeciw rozstępom?
-
marmi wrote:Ja właśnie pije kakao, musiałam na już.
Ale chleb w jajku to też jest pomysł!
U mnie zaczęły się w weekend te ciagnące bóle i są z różnym nasileniem obecne przez cały czas.
Kobietki, jesteście już zapisane na USG genetyczne? Który to będzie tydzień i dzień u Was?
Trzeba się do niego jakoś szczególnie przygotowywać?
Wiem, że dobrze unikać jakichkolwiek kremów na brzuch w dniu badania i dzień przed.
I że dobrze wziąć ze sobą coś słodkiego, żeby dzidzię w razie czego rozruszać.
Coś jeszcze?06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
O, to ciekawa opcja z tym najedzeniem. To pewnie też po to, żeby dzieciątko jak najwięcej się ruszało
Ja mam 25.07, to będzie 12t4d.
Gruzinowa dama, a masz szansę na jakąkolwiek prace? Cokolwiek, jakiś mc donalds chociażby, umowa i pracę albo zlecenie z chorobowym?