Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gruzinowa dama, o której trzymać kciuki? Przypomnij
Szwesta, ja tak miałam wczoraj i niestety ulżyło mi dopiero, jak sobie "pomogłam" zwymiotować ale po kilku godzinach mordęgi było warto, poczułam ogromną ulgę i mogłam normalnie funkcjonować przez resztę wieczoru. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Polska jest takim dziwnym krajem, gdzie pomoc socjalna jest tylko dla wybranych. Becikowe, 500+, zasiłki... Mi nie brakuje, dam sobie radę, ale wkurza mnie, że Ci, którzy naprawdę potrzebują - guzik dostaną od państwa... Weźmy przykład z takiej Finlandii i ich pudełek, które otrzymuje każdy maluch po urodzeniu. Coś praktycznego, z czego zdecydowanie jest więcej pożytku niż kilku groszy...
marmi lubi tę wiadomość
-
Te finlandzkie pudełka to super sprawa, aczkolwiek sam pomysł, aby dziecko spało w kartonie, jakoś do mnie nie przemawia
Też słyszałam o tym 1000 zł. Moja koleżanka z tego korzysta, zaszła w ciążę w trakcie okresu próbnego, a że czuła się strasznie źle, nie umiała funkcjonować w pracy to przyznała się pracodawcy, że zostanie mamą i wiadomo, umowa nie została przedłużona... Wtedy chyba zarejestrowała się w UP, aczkolwiek do dnia porodu zanosiła im cały czas zwolnienia lekarskie i po narodzinach córci, chyba przez rok, otrzymuje to 1000 zł.
Powiem Wam dziewczyny, że okropnie źle sypiam. Ciężko mi się ułożyć Do tej pory spałam na brzuchu, a obecnie, chociaż ciążowego jeszcze nie mam, to jak się na nim kładę, mam wrażenie, że mi się wszystko w środku napina i czasami, aż boli. Kupiłam sobie ciążową poduszkę, dzisiaj ma przyjść, zobaczymy, może coś mi pomoże bo jak nie to oszaleje