Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem wam że zaczynam poważnie panikować. Rano piersi znów sflaczałe. Dopiero po progesteronie do ciążowej normy wróciły. Ryczeć mi się chce. Boję się że jutrzejsze USG pokaże że znów jest źle...

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • marmi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, nie nastawiaj się negatywnie.
    Ja mam dni, kiedy piersi są sflaczałe, mam takie, gdzie są mega napuchnięte, że woda z prysznica sprawia ból.
    Po prostu ilość hormonów ciążowych waha się w organizmie w ciągu dnia i z dnia na dzień. Tyle.
    Nie pomożesz sobie czarnymi myślami :(

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Daj znać jak poduszka i skąd zamawiają :-) Zastanawiam się nad kupnem tego cuda :-)

Anne ja to zamawiałam na Amazonie, właśnie taką w kształcie litery C o jakiej pisze kuzka :) Wypróbuję i dam znać :)
    Szwesta spokojnie, proszę. Musisz znaleźć w sobie wiarę w to, że wszystko jest OK! Twój spokój jest teraz bardzo potrzebny maluchowi <3

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już PO :) Nasz Groszek ma 1,85 cm i piękne serducho.

marmi, Elaa.1234, Biotech, a88, Sylwia87, szwesta80, Paula., Anne92, kasiarzyna, kuzka, Angie38, kozamonia, qatynka, kolka, Wredotka, Lupusowa, sunset06, Aga89 lubią tę wiadomość

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 wrote:
    Ja niestety na brzuchu tez nie mogę spać, ale głównie przez piersi które mnie wtedy strasznie bolą. Oprócz tego jak leżę rozciągnięta z wyprostowanymi nogami to po chwili pobolewa mnie brzuch jak przed okresem, ale nie tak mocno ;) tez tak macie ? :)
    Mnie kilkakrotnie obudził bol miesiaczkowy, gdy spalam na plecach, czyli tak jak piszesz z wyprostowanymi nogami. Przechodzilo po ułożeniu się na boku.

Ja dziś 18:30 wizyta serduszkowa, oby bylo, juz musi...

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    My już PO :) Nasz Groszek ma 1,85 cm i piękne serducho.

Super wiesci!!

• marmi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, trzyman kciuki :)

Ja ostatnio też unikam spania na brzuchu. Raz, że cycki bolą, a dwa, że brzuch sie tak dziwnie naciąga. Ale w sumie w mniejszym lub większym stopniu to naciąganie czuję w każdej pozycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 11:03

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie tez przechodzi jak zginam nogi i leżę na boku, wiec może to przez rozciągająca macice ? ;) mam taka nadzieje :D. Usg za tydzień w środę, będę w 9t6 dniu i dopiero lekarz założy mi kartę ciąży ... juz się nie mge doczeka ! A jednocześnie stresuje jak każda z Was ;)

1t69dfh.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta <3 spokojnie wszystko bedzie dobrze. Kazda ciąża jest inna i kazda inaczej reaguje. Bedzie dobrze. Najwazniejsze teraz pozytywne myslenie. Zajmij sobie czyms mysli. Ja wygrzebalam starą wykreslanke slow jeszcze nie zrobiona wiec sobie rozwiązuje i nie myśle o zadnych zmartwieniach.

marmi lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takową poduchę w kształcie rogala. Bardzo fajna sprawa. Przyda się i po porodzie.Zamawiam przez internetowych z dodatkową poszewka.

Magdalena
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwest, nie zamawiaj się. U mnie również rano flaki, a wieczorem biust takie jaki mógłby juz zostać dlugo po ciąży.Szwesta, kto prowadzi Twoja ciaze, jeśli mogę spytac?

Magdalena
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za moją literówek ale wina telefonu...nie jestem analfabeta hahaha

Magdalena
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zła. Ostatnim razem jak byłam u ginekologa potwierdzić ciążę, to kazała mi się zarejestrować na 10.07. Poszlam do rejestracji, a one mi tam mówią, żebym dzwoniła tydzień przed wizytą, bo to odległy termin. No to ja dzwonie i chce się zarejestrować na 10.07 a ona do mnie, ze juz nie ma terminów i ze zapisuje mnie na 12.07. Niby tylko dwa dni różnicy, a nerwy zzeraja mnie od środka, czy z maluszkiem wszystko w porządku, czy rośnie, czy jest serduszko..

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduśka wrote:
    Szwest, nie zamawiaj się. U mnie również rano flaki, a wieczorem biust takie jaki mógłby juz zostać dlugo po ciąży.Szwesta, kto prowadzi Twoja ciaze, jeśli mogę spytac?

Dr Lech

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie chora sytuacja. Mój lekarz wyznacza mi terminy, a jeśli nie ma miejsca to mam wchodzić między pacjentkami bez rejestracji. To może komfortowa sytuacja, bo wiem, że będę przyjęta tego dnia co potrzebuje, ale z drugiej stronie zawsze jest u niego poślizg i kwitniesz przed gabinetem.

Magdalena
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwest, nie znam. Kilka lat temu moja ciaze prowadzila Joniec, a teraz Musielak

Magdalena
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka, daj znac jak detektor;)

• Paula. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten detektor to on jest bezpieczny dla maluszka? Ja tam nie zamierzam tego kupowac bo dla mnie to zbut duzo stresu by było :D
    Jedynie o tej poduszce juz myslalam od pierwszej ciazy ;) najwyzsza pora chyba kupic ;)
    Ktoras z Was pisala czy stosujemy jakies kremy na rozstepy? I chyba nie bylo odzewu wiec podbijam bo sama juz mysle zeby cos kupic tylko nie wiem co ;)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam z Efektimy- Mama Care. Nawet fajne, szybko się wchłania, przyjemnie, delikatnie pachnie, skóra miękka w dotyku. Polecam

Magdalena
  • marmi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po raz kolejny polecę bloga srokao, pomoże w świadomym wyborze preparatu :)

Ja kupiłam właśnie na podstawie rekomendacji z bloga mleczko marki rossmann, ale jeszcze ani razu nie użyłam. Nie wiem czemu, jakoś mam opory... zresztą ja nigdy nie byłam z tych, co się regularnie balsamują, może dlatego.
    Myślę, że od 2 trymestru zacznę używać.

oar8vfxm9pilbm4k.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ