Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde patrząc na terminy waszych badań genetycznych istnieje duże prawdopodobieństwo, że moje mogą wypaść w terminie wyjazdu wakacyjnego.
W środę lekarka ma mi wypisać skierowanie.
A tak w ogóle mam strasznego stracha przed środa.
Któraś z was pisała o koleżance u której dzieciątka serduszko przestało bić i teraz mam schizę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 21:40
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualny
-
a88 wrote:Jesli chodzi o Luxmed to polecam placowki wspolpracujace. Lekarze wystawiaja skierowania jak leci, a i terminy wizyt o wiele krotsze...
-
Kurczę, szukam informacji i zobacz, co znajduję:
"Zgodnie ze zmianami jakie weszły w życie od 2 stycznia 2016 roku, każdy ma możliwość skorzystania z płatnego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego. Wcześniej był to przywilej przysługujący osobom opłacającym pełne składki na ZUS i NFZ. W myśl nowego prawa również ci, którzy tego nie robią, a zostaną rodzicami, dostaną pieniądze na dzieci.
Przez rok 1 tys. zł na rękę będzie wypłacany:
bezrobotnym zarejestrowanym w urzędzie pracy..."
I dalej są inne opcje. Według tego powinien być zasiłek macierzyński.Paula. lubi tę wiadomość
-
umowa zlecenie to nie umowa stażowa na zleceniu macie płacona dobrowolną składkę chorobową. Niestety na umowie stażowej chrobowa nie jest opłacana indywidualnie nie mogę jej opłacać. Ja na tą info się powoływałam. Mogę w UP się zarejstrować po stażu czyli ok. 5 m-ca ciązy
-
Dziewczyny chciałam iść o poradę do kogoś odnośnie pracy, i skorzystać z bezpłatnej porady prawnej. Taka porada przysługuje kobiecie w ciąży. Wiecie może jak chcą udowodnienia bycia w ciąży? Jest możliwość iść do adwokata lub radcy. Do którego lepiej w tej sytuacji?
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem jak dzisiaj zasnę. Mdli mnie jak cholera. Mam wrażenie że wymiociny mam w nosie. A w żołądku rewolucję. A tu jak na złość paw nie chce wyjść na zewnątrz. Zdaje się że dzisiaj spać będę na siedząco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 22:51
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc