Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja też już nie mogę się doczekać wizyty. Jeszcze dwa tygodnie :-) Oj będzie się dłużył ten czas. Zastanawiam się czy nie pójść na usg wcześniej też i zobaczyć maluszka :-)
    witaj w klubie, ja wizyte mam 18.07.
    zwariuje do tego czasu!!
    ostatnio mężowi gadam, że pojde szybciej gdzieś indziej to tylko sie usmiechnal i powiedzial, że świruje a jak jeszcze wspomnialam o detektorze tętna to mi powiedział, że odrazu UsG mam sobie zakupic xd

Kasiula to straszne co przeżyłaś !! który to tydzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:27

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    zwariuje do tego czasu!!
    ostatnio mężowi gadam, że pojde szybciej gdzieś indziej to tylko sie usmiechnal i powiedzial, że świruje a jak jeszcze wspomnialam o detektorze tętna to mi powiedział, że odrazu UsG mam sobie zakupic xd

Hehe.. poprawiacie mi humor dziewczyny.. ja narzekam ze wizyty zbyt czesto a wy ze dlugo trzeba czekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:31

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, biedulko :( Ale stresu się najadłaś :(
    Trzymaj się cieplutko, uważaj na siebie!
    A jeśli dasz radę to tego leku nie bierz, spróbuj może wyciszyć się w jakiś inny sposób. Dobra herbata, lemoniada, książka, mięciutkie poduchy, jakiś smakołyk no i odpoczynek. Będzie dobrze! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:38

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    zwariuje do tego czasu!!

Dzisiaj zaczął sie 11ty tydzień.Myślałam że moge odetchnąć.Może po 12tym tygodniu nie będzie już żadnych krwawień.

w57v3e3kt53bmubr.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Kasiula, biedulko :( Ale stresu się najadłaś :(
    Trzymaj się cieplutko, uważaj na siebie!
    A jeśli dasz radę to tego leku nie bierz, spróbuj może wyciszyć się w jakiś inny sposób. Dobra herbata, lemoniada, książka, mięciutkie poduchy, jakiś smakołyk no i odpoczynek. Będzie dobrze! <3
    No chyba nie będę brała za bardzo tego leku. Pewnie lekarz jak mnie zobaczył zapłakaną i nerwową to dlatego zapisał.Po jednej tabletce mnie tak spanie wzielo ale chyba o to chodzilo. Ja mam jeszcze corcie 3letnia wiec przy niej zapominam o wszystkich zlych rzeczach.No i oczywiście dzięki forum i Wam.

w57v3e3kt53bmubr.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, kochana, straszne chwile dziś przeżyłaś :(
    Trzymaj się ciepło i dbaj o siebie. Widać Maleństwo jest silne. Oby wszystko było dobrze :*

oar8vfxm9pilbm4k.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczyny to też dowód na to że bardzo silne krwawienie wcale nie musi od razu oznaczać poronienia.Dobrze że byłam ubrana na czarno i nic nie było widać.

w57v3e3kt53bmubr.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula2122 dobrze, ze to nic złego. Chociaż ja bym pewnie tez wpadła w panikę jak sobie tylko wyobraze :(

Mam pytanko .... czy twardsze podbrzusze, nad spojeniem łonowym to zły objaw ? Niedawno wstałam z łóżka i zaczęłam dotykać brzuch (nie wiem czemu :D) i na dole, pod pępkiem mam trochę twardszy brzuch niż wyżej ale jak leżę to jest miękki. Na początku się ucieszyłam, ze już coś rośnie a potem niepotrzebnie chciałam poczytać w necie i przestraszyłam się, ze twardy brzuch oznacza skurcze i może stać sie coś złego. Nie wpadam w panikę, bo nie mam żadnych boli ale trochę się niepokoje.... czy może to jest przez macice ? Ale tak wcześnie ?

1t69dfh.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie dzis, kropek ma 33mm, usg pokazalo 10t1dz, wiec mniej wiecej to samo co na pierwszym usg, przypominam ze z racji ze ostatni okres mialam 15.01.2016 to nie mam tp z okresu :)
    Serduszko slyszalam, juz nie plakalam jak za pierwszym razem w pierwszej ciazy, ale buzia mi sie usmiechnela :) czulam, ze jest ok i bylo ok. Glowa mi peka, bo jednak emocje ze mnie schodza. Zapisze sie na polowkowe do boramedu jutro :) w pon mam wizyte u gin - nie ma w gabinecie usg niestety.

Wspolczuje Wam tych krwawien i stresow.
    Kasiula a mowi sie w sumie(to chyba jakis zabobob), ze ciezarne nie powinny chodzic na pogrzeby. Najwazniejsze ze ok z dzidzia :)

kasiarzyna, kuzka, Paula. lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Ja tez po wizycie dzis, kropek ma 33mm, usg pokazalo 10t1dz, wiec mniej wiecej to samo co na pierwszym usg, przypominam ze z racji ze ostatni okres mialam 15.01.2016 to nie mam tp z okresu :)
    Serduszko slyszalam, juz nie plakalam jak za pierwszym razem w pierwszej ciazy, ale buzia mi sie usmiechnela :) czulam, ze jest ok i bylo ok. Glowa mi peka, bo jednak emocje ze mnie schodza. Zapisze sie na polowkowe do boramedu jutro :) w pon mam wizyte u gin - nie ma w gabinecie usg niestety.

Wspolczuje Wam tych krwawien i stresow.
    Kasiula a mowi sie w sumie(to chyba jakis zabobob), ze ciezarne nie powinny chodzic na pogrzeby. Najwazniejsze ze ok z dzidzia :)
    Też słyszałam o tych zabobonach ale przestałam w nie wierzyć w mojej pierwszej udanej ciąży z córką. Byłam wtedy na pogrzebie u mojego kochanego dziadka ktoremu sie zmarło i nie doczekał poznania swojej pierwszej prawnuczki a zeby tego bylo malo to w ciazy zostalam chrzestna dziecka meza siostry. Córcia zdrowa. Nie dajmy sie zwariowac nigdy nie bylam przesadna i chcialam obalić te mity.poza tym w ciazy wykryto raka u mojego taty oraz u mamy.widocznie jak dzieciątko jest silne to przetrwa kazdy stres.

w57v3e3kt53bmubr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie czy można do Was przyłączyć?
    Bo już od miesiąca Was podczytuję ale nie mogłam się zdecydować.

Jestem w 8tyg i 5dni ciąży. Termin mam na 9 lutego

Talla, Paula. lubią tę wiadomość

• gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam na ciuchach małe dżinsy z metkami papierowymi firma Bambini aż za 3 zł :D

w4sqskjorqst8ec8.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 wrote:
    Kasiula2122 dobrze, ze to nic złego. Chociaż ja bym pewnie tez wpadła w panikę jak sobie tylko wyobraze :(

Mam pytanko .... czy twardsze podbrzusze, nad spojeniem łonowym to zły objaw ? Niedawno wstałam z łóżka i zaczęłam dotykać brzuch (nie wiem czemu :D) i na dole, pod pępkiem mam trochę twardszy brzuch niż wyżej ale jak leżę to jest miękki. Na początku się ucieszyłam, ze już coś rośnie a potem niepotrzebnie chciałam poczytać w necie i przestraszyłam się, ze twardy brzuch oznacza skurcze i może stać sie coś złego. Nie wpadam w panikę, bo nie mam żadnych boli ale trochę się niepokoje.... czy może to jest przez macice ? Ale tak wcześnie ?
    Ja takie twardnienie brzucha miałam po 20 tym tygodniu i raczej nad pepkiem, ponoć to były lekkie skurcze przepowiadające czy coś w tym stylu.babka w szkole rodzenia mowila ze to normalne.U Ciebie troche to wczesnie a może to po prostu napinają sie jakieś miesnie w koncu macica sie rozrasta w szybkim tempie.Elu na pewno zapytaj lekarza czy to normalne a jeśli bardzo Cie to niepokoi to możesz np. zadzwonić do lekarza i zapytać (jeśli masz numer bezposredni)Internetu nie ma co za bardzo czytac bo z reguły dziewczyny piszą o skrajnych przypadkach.najwazniejsze zachować spokoj.

w57v3e3kt53bmubr.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Młode Damy kolorowych i spokojnych snów.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile nam się dzisiaj nowych mam ujawniło :)
    Witamy wszystkie bardzo serdecznie.

Kasiula zabobony to głupota ale kurde dają do myślenia. Niby człowiek oczytany, wykształcony a mimo wszystko zastanawia się czy aby na pewno nie mają one pływu na dzieciątko.

Trzymam kciuki aby wszystko było ok.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:
    Ja takie twardnienie brzucha miałam po 20 tym tygodniu i raczej nad pepkiem, ponoć to były lekkie skurcze przepowiadające czy coś w tym stylu.babka w szkole rodzenia mowila ze to normalne.U Ciebie troche to wczesnie a może to po prostu napinają sie jakieś miesnie w koncu macica sie rozrasta w szybkim tempie.Elu na pewno zapytaj lekarza czy to normalne a jeśli bardzo Cie to niepokoi to możesz np. zadzwonić do lekarza i zapytać (jeśli masz numer bezposredni)Internetu nie ma co za bardzo czytac bo z reguły dziewczyny piszą o skrajnych przypadkach.najwazniejsze zachować spokoj.

Niestety nie mam numeru telefonu :( ale w piątek idę na wizytę wiec na pewno zapytam i do tego czasu nie będę myślała ;) a może już niepotrzebnie schizuje? Jak leżę to jest miękki wiec może to faktycznie nic złego, oby ;)

1t69dfh.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Ile nam się dzisiaj nowych mam ujawniło :)
    Witamy wszystkie bardzo serdecznie.

Kasiula zabobony to głupota ale kurde dają do myślenia. Niby człowiek oczytany, wykształcony a mimo wszystko zastanawia się czy aby na pewno nie mają one pływu na dzieciątko.

Trzymam kciuki aby wszystko było ok.
    Wydaje mi się że trzeba słuchać swojej intuicji i jeśli serce Ci podpowiada że musisz się ostatni raz pożegnać z bliską Ci osobą to należy to zrobić. Oczywiście przy zagrożonej ciązy to nie ma mowy wiadomo jeśli jest nakaz leżenia.Dobra kończymy temat pogrzebów.

w57v3e3kt53bmubr.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 wrote:
    Niestety nie mam numeru telefonu :( ale w piątek idę na wizytę wiec na pewno zapytam i do tego czasu nie będę myślała ;) a może już niepotrzebnie schizuje? Jak leżę to jest miękki wiec może to faktycznie nic złego, oby ;)
    Na pewno to nic złego :) masz ten komfort ze wizyta już w piątek wiec szybko zleci.

w57v3e3kt53bmubr.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc, chciałam zrobić sobie taki ładny suwaczek jak Wy macie ale nie moge znalezc tej opcji

w57v3e3kt53bmubr.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, wystarczyvw google wpisac suwaczek ciążowy i powinna Ci wyskoczyć stronks. Wybierasz tło, znacznik, wpisujesz date om albo tp i kopiujesz bb code na bell w ustawienia->społeczność->twoj podpis na forum :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ