X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Chodzisz prywatnie czy państwowo?

Prywatnie, szkoda mi nerwów państwowo :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wczorajszej wizycie wszystko ok. Kruszynka nadrobila i różnica w wielkosci była tylko 2 dni.
    Jedynie co to wyszły mi bakterie w moczu i pochwie. Faktycznie czułam od kilku dni pieczenie. Przepisala mi dopochwowe globulki kwasu mlekowego bo nic więcej póki co się nie da. Kolejna wizyta 27.07. Także dluuuugie 3 tyg przede mną ;)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Prywatnie, szkoda mi nerwów państwowo :-)

Dopytuje bo ja też chodzę prywatnie.. tez cala liste badan zrobilam wczoraj, i kazal mi przyjsc z wynikami w tym tyg.. nic sie nie dzieje, wyniki ok. A prenatalne mam za dwa tyg wiec chyba pojde 20.07 juz razem z tymi wynikami.. odkad poszlam pierwszy raz na wizyte to co dwa tyg kaze mi przychodzic, bez sensu.. niby w podzadku facet, nie chce juz zmieniac lekarza.. ale po tak czestych wizytach mam wrazenie ze mnie naciaga.. nie wiem co mam zrobic? A wiadomo prywatnie wizyty i badania kosztuja majatek

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja miałam jechać na prenatalne do ZG, ale lekarz bierze urlop i odesłali mnie do innego miasta. Na pobranie krwi mam jechac za 6 dni, a na USG 24.07. Mam nadzieje, ze wszystko będzie w porządku. A na chwile obecną jest mi mega niedobrze i nie mogę znaleźć sobie miejsca :(

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja mam rh-, mój facet ma +. Pytałam gina, ale nie ma co panikować.
    Ok. Wiec nie panikuje :)

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka30 ja w pl miałam identyczna sytuacje z lekarzem. Chodziłam prywatnie do niego i co 2 tyg wizyta gdy okazało się ze jestem w ciąży poprzedniej. Koszt wizyty 250 zł plus za każdym razem badania około 800- 500 zł także w pewnym momencie tez czułam się jakby chciał na mnie tylko zarobić. A nawet nigdy nie zapytal czy np będzie mnie stać bo badania sporo wyniosa. A nie oszukujmy się 1000 zl czy 800 co 2 tyg to dla mnie duuuużo pieniędzy.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Dopytuje bo ja też chodzę prywatnie.. tez cala liste badan zrobilam wczoraj, i kazal mi przyjsc z wynikami w tym tyg.. nic sie nie dzieje, wyniki ok. A prenatalne mam za dwa tyg wiec chyba pojde 20.07 juz razem z tymi wynikami.. odkad poszlam pierwszy raz na wizyte to co dwa tyg kaze mi przychodzic, bez sensu.. niby w podzadku facet, nie chce juz zmieniac lekarza.. ale po tak czestych wizytach mam wrazenie ze mnie naciaga.. nie wiem co mam zrobic? A wiadomo prywatnie wizyty i badania kosztuja majatek
    Ile płacisz za wizytę? U mnie wizyta ciazowa to 130 zł
    A ja się na moja gin wkurzalam ze dopiero za 3.5 tyg się mam zjawić a wolałabym szybciej;(

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Przykre co spotkało POdwójnąmamę :(

ja o 4 rano odgrzewałam zupę ogórkową i zajadałam ją bananami, których przed ciążą nie znosiłam.

kawy nadal nie mogę niestety albo i stety.

ja od siostry dostałam poduszkę "fasolkę".

Znikam na wizytę do gina.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Stokrotka30 ja w pl miałam identyczna sytuacje z lekarzem. Chodziłam prywatnie do niego i co 2 tyg wizyta gdy okazało się ze jestem w ciąży poprzedniej. Koszt wizyty 250 zł plus za każdym razem badania około 800- 500 zł także w pewnym momencie tez czułam się jakby chciał na mnie tylko zarobić. A nawet nigdy nie zapytal czy np będzie mnie stać bo badania sporo wyniosa. A nie oszukujmy się 1000 zl czy 800 co 2 tyg to dla mnie duuuużo pieniędzy.[/QUOTE

Bardzo dużo.. ja co prawda aż tyle nie wydaje co wizytę, ale nie widzę sensu chodzić co 2 tyg jak nic sie nie dzieje, ciąża przebiega prawidłowo.. tym bardziej że dziewczyny chodzą raz na miesiąc..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    Ile płacisz za wizytę? U mnie wizyta ciazowa to 130 zł
    A ja się na moja gin wkurzalam ze dopiero za 3.5 tyg się mam zjawić a wolałabym szybciej;(

Ja płacę 100zl a usg 120zl.. koleżanka zaczęa mi sugerować że musi być z ciaza cos nie tak skoro co chwila ustala wizyte.. ale wszystko jest ok..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta co 2 tygodnie przy prawidłowej ciąży? Wg mnie to bardzo często...
    Ja mam ustalone wizyty co miesiąc i uważam, że to wystarczająco. Wiadomo, że chciałoby się widzieć Stworka częściej, ale póki jest w brzuchu to niech ma spokój :)

marmi lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Wizyta co 2 tygodnie przy prawidłowej ciąży? Wg mnie to bardzo często...
    Ja mam ustalone wizyty co miesiąc i uważam, że to wystarczająco. Wiadomo, że chciałoby się widzieć Stworka częściej, ale póki jest w brzuchu to niech ma spokój :)

Zgadzam sie w stu procentach! Dlatego pójdę na prenatalne razem ze wszystkimi badaniami za 2 tyg. Daruję sobie wizyte w tym tygodniu!

marmi lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie myslalyscie dziewczyny aby wykupić sobie pakiet medyczny ? Ja niestety co miesiąc muszę chodzić do endokrynologa (wizyta prywatnie kosztuje 120 zł plus badania ok. 80 zł) i teraz ginekolog, prywatnie tez wyszłoby ok. 200 zł, plus 3 oddzielne usg a znalazłam pakiet za 140 zł co miesiąc ENEL MED, akurat mi pasuje bo mam kilka przychodni do których mogę się zapisać i oczywiście za wszystkie wizyty, badania krwi nie dopłacam nic. Wiec bardzo się opłaca. Zwłaszcza, ze zapisu są taktowane jak prywatnie, wiec nie trzeba czekać miesiącami w porównaniu do NFZ. No i myśle ze nastawienie lekarza jest inne

1t69dfh.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 wrote:
    A nie myslalyscie dziewczyny aby wykupić sobie pakiet medyczny ? Ja niestety co miesiąc muszę chodzić do endokrynologa (wizyta prywatnie kosztuje 120 zł plus badania ok. 80 zł) i teraz ginekolog, prywatnie tez wyszłoby ok. 200 zł, plus 3 oddzielne usg a znalazłam pakiet za 140 zł co miesiąc ENEL MED, akurat mi pasuje bo mam kilka przychodni do których mogę się zapisać i oczywiście za wszystkie wizyty, badania krwi nie dopłacam nic. Wiec bardzo się opłaca. Zwłaszcza, ze zapisu są taktowane jak prywatnie, wiec nie trzeba czekać miesiącami w porównaniu do NFZ. No i myśle ze nastawienie lekarza jest inne

Muszę się dowiedzieć może w luxmedzie jest możliwość wykupienia takiego pakietu.. orientuje się może któraś z dziewczyn?

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Muszę się dowiedzieć może w luxmedzie jest możliwość wykupienia takiego pakietu.. orientuje się może któraś z dziewczyn?

http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/oferta/pakiety-medyczne-dla-klientow-indywidualnych.html
    Moze tutaj znajdziesz więcej informacji.

1t69dfh.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:

Można :)
    Wszystkie pakiety i cenniki masz na stronie Luxmedu :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:

Ja za wizytę płacę 200 zł. Od początku ciąży miałam 3 wizyty, każda z usg. Jeśli chodzi o badania to ja mam abonament w Lux Med, więc tam poszłam do lekarza u poprosiłam o skierowanie. Zrobiłam wszytkie badania ze skierowania w placówce Lux Medu, więc nic nie płaciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 16:00

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wkurzyłam się trochę.
    Dzwoniłam do kliniki do której skierowała mnie moja lekarka na prenatalne. Pierwszy wolny termin 7 sierpnia czyli za późno. Tam dali mi numer na Pomorzany ale nikt nie odbierał. Spróbuję jeszcze jutro. Polazłam na IP u nas w szpitalu bo lekarka mówiła, że gdzieś tam jest poradnia genetyczne. Rejestracja we wtorki i czwartki, jutro będę dzwonić. Mam nadzieję, że gdzieś mnie zarejestrują.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony moja wina powinnam szukać wcześniej ale z moich doświadczeń wynika, że od razu przy rejestracji żądają skierowania a ja jeszcze takiego nie miałam. I teraz mam nauczkę, bo się denerwuję czy się gdzieś zapiszę.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 wrote:
    http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/oferta/pakiety-medyczne-dla-klientow-indywidualnych.html
    Moze tutaj znajdziesz więcej informacji.

Tylko że to nie ten luxmed. To jest grupa. A ja należę do luxmed centrum medyczne.. wiec nie wiem..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ