Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie po wczorajszej wizycie wszystko ok. Kruszynka nadrobila i różnica w wielkosci była tylko 2 dni.
Jedynie co to wyszły mi bakterie w moczu i pochwie. Faktycznie czułam od kilku dni pieczenie. Przepisala mi dopochwowe globulki kwasu mlekowego bo nic więcej póki co się nie da. Kolejna wizyta 27.07. Także dluuuugie 3 tyg przede mną
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Anne92 wrote:Prywatnie, szkoda mi nerwów państwowo
Dopytuje bo ja też chodzę prywatnie.. tez cala liste badan zrobilam wczoraj, i kazal mi przyjsc z wynikami w tym tyg.. nic sie nie dzieje, wyniki ok. A prenatalne mam za dwa tyg wiec chyba pojde 20.07 juz razem z tymi wynikami.. odkad poszlam pierwszy raz na wizyte to co dwa tyg kaze mi przychodzic, bez sensu.. niby w podzadku facet, nie chce juz zmieniac lekarza.. ale po tak czestych wizytach mam wrazenie ze mnie naciaga.. nie wiem co mam zrobic? A wiadomo prywatnie wizyty i badania kosztuja majatek -
Hej ja miałam jechać na prenatalne do ZG, ale lekarz bierze urlop i odesłali mnie do innego miasta. Na pobranie krwi mam jechac za 6 dni, a na USG 24.07. Mam nadzieje, ze wszystko będzie w porządku. A na chwile obecną jest mi mega niedobrze i nie mogę znaleźć sobie miejsca
-
Stokrotka30 ja w pl miałam identyczna sytuacje z lekarzem. Chodziłam prywatnie do niego i co 2 tyg wizyta gdy okazało się ze jestem w ciąży poprzedniej. Koszt wizyty 250 zł plus za każdym razem badania około 800- 500 zł także w pewnym momencie tez czułam się jakby chciał na mnie tylko zarobić. A nawet nigdy nie zapytal czy np będzie mnie stać bo badania sporo wyniosa. A nie oszukujmy się 1000 zl czy 800 co 2 tyg to dla mnie duuuużo pieniędzy.
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
stokrotka30 wrote:Dopytuje bo ja też chodzę prywatnie.. tez cala liste badan zrobilam wczoraj, i kazal mi przyjsc z wynikami w tym tyg.. nic sie nie dzieje, wyniki ok. A prenatalne mam za dwa tyg wiec chyba pojde 20.07 juz razem z tymi wynikami.. odkad poszlam pierwszy raz na wizyte to co dwa tyg kaze mi przychodzic, bez sensu.. niby w podzadku facet, nie chce juz zmieniac lekarza.. ale po tak czestych wizytach mam wrazenie ze mnie naciaga.. nie wiem co mam zrobic? A wiadomo prywatnie wizyty i badania kosztuja majatek
A ja się na moja gin wkurzalam ze dopiero za 3.5 tyg się mam zjawić a wolałabym szybciej;(
-
dzień dobry
Przykre co spotkało POdwójnąmamę
ja o 4 rano odgrzewałam zupę ogórkową i zajadałam ją bananami, których przed ciążą nie znosiłam.
kawy nadal nie mogę niestety albo i stety.
ja od siostry dostałam poduszkę "fasolkę".
Znikam na wizytę do gina. -
Ewelaa_♡ wrote:Stokrotka30 ja w pl miałam identyczna sytuacje z lekarzem. Chodziłam prywatnie do niego i co 2 tyg wizyta gdy okazało się ze jestem w ciąży poprzedniej. Koszt wizyty 250 zł plus za każdym razem badania około 800- 500 zł także w pewnym momencie tez czułam się jakby chciał na mnie tylko zarobić. A nawet nigdy nie zapytal czy np będzie mnie stać bo badania sporo wyniosa. A nie oszukujmy się 1000 zl czy 800 co 2 tyg to dla mnie duuuużo pieniędzy.[/QUOTE
Bardzo dużo.. ja co prawda aż tyle nie wydaje co wizytę, ale nie widzę sensu chodzić co 2 tyg jak nic sie nie dzieje, ciąża przebiega prawidłowo.. tym bardziej że dziewczyny chodzą raz na miesiąc.. -
motylkova wrote:Ile płacisz za wizytę? U mnie wizyta ciazowa to 130 zł
A ja się na moja gin wkurzalam ze dopiero za 3.5 tyg się mam zjawić a wolałabym szybciej;(
Ja płacę 100zl a usg 120zl.. koleżanka zaczęa mi sugerować że musi być z ciaza cos nie tak skoro co chwila ustala wizyte.. ale wszystko jest ok.. -
Wizyta co 2 tygodnie przy prawidłowej ciąży? Wg mnie to bardzo często...
Ja mam ustalone wizyty co miesiąc i uważam, że to wystarczająco. Wiadomo, że chciałoby się widzieć Stworka częściej, ale póki jest w brzuchu to niech ma spokójmarmi lubi tę wiadomość
-
rosann wrote:Wizyta co 2 tygodnie przy prawidłowej ciąży? Wg mnie to bardzo często...
Ja mam ustalone wizyty co miesiąc i uważam, że to wystarczająco. Wiadomo, że chciałoby się widzieć Stworka częściej, ale póki jest w brzuchu to niech ma spokój
Zgadzam sie w stu procentach! Dlatego pójdę na prenatalne razem ze wszystkimi badaniami za 2 tyg. Daruję sobie wizyte w tym tygodniu!marmi lubi tę wiadomość
-
A nie myslalyscie dziewczyny aby wykupić sobie pakiet medyczny ? Ja niestety co miesiąc muszę chodzić do endokrynologa (wizyta prywatnie kosztuje 120 zł plus badania ok. 80 zł) i teraz ginekolog, prywatnie tez wyszłoby ok. 200 zł, plus 3 oddzielne usg a znalazłam pakiet za 140 zł co miesiąc ENEL MED, akurat mi pasuje bo mam kilka przychodni do których mogę się zapisać i oczywiście za wszystkie wizyty, badania krwi nie dopłacam nic. Wiec bardzo się opłaca. Zwłaszcza, ze zapisu są taktowane jak prywatnie, wiec nie trzeba czekać miesiącami w porównaniu do NFZ. No i myśle ze nastawienie lekarza jest inne
-
Elaa.1234 wrote:A nie myslalyscie dziewczyny aby wykupić sobie pakiet medyczny ? Ja niestety co miesiąc muszę chodzić do endokrynologa (wizyta prywatnie kosztuje 120 zł plus badania ok. 80 zł) i teraz ginekolog, prywatnie tez wyszłoby ok. 200 zł, plus 3 oddzielne usg a znalazłam pakiet za 140 zł co miesiąc ENEL MED, akurat mi pasuje bo mam kilka przychodni do których mogę się zapisać i oczywiście za wszystkie wizyty, badania krwi nie dopłacam nic. Wiec bardzo się opłaca. Zwłaszcza, ze zapisu są taktowane jak prywatnie, wiec nie trzeba czekać miesiącami w porównaniu do NFZ. No i myśle ze nastawienie lekarza jest inne
Muszę się dowiedzieć może w luxmedzie jest możliwość wykupienia takiego pakietu.. orientuje się może któraś z dziewczyn? -
stokrotka30 wrote:Muszę się dowiedzieć może w luxmedzie jest możliwość wykupienia takiego pakietu.. orientuje się może któraś z dziewczyn?
http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/oferta/pakiety-medyczne-dla-klientow-indywidualnych.html
Moze tutaj znajdziesz więcej informacji. -
stokrotka30 wrote:Dopytuje bo ja też chodzę prywatnie.. tez cala liste badan zrobilam wczoraj, i kazal mi przyjsc z wynikami w tym tyg.. nic sie nie dzieje, wyniki ok. A prenatalne mam za dwa tyg wiec chyba pojde 20.07 juz razem z tymi wynikami.. odkad poszlam pierwszy raz na wizyte to co dwa tyg kaze mi przychodzic, bez sensu.. niby w podzadku facet, nie chce juz zmieniac lekarza.. ale po tak czestych wizytach mam wrazenie ze mnie naciaga.. nie wiem co mam zrobic? A wiadomo prywatnie wizyty i badania kosztuja majatek
Ja za wizytę płacę 200 zł. Od początku ciąży miałam 3 wizyty, każda z usg. Jeśli chodzi o badania to ja mam abonament w Lux Med, więc tam poszłam do lekarza u poprosiłam o skierowanie. Zrobiłam wszytkie badania ze skierowania w placówce Lux Medu, więc nic nie płaciłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 16:00
-
Kurde wkurzyłam się trochę.
Dzwoniłam do kliniki do której skierowała mnie moja lekarka na prenatalne. Pierwszy wolny termin 7 sierpnia czyli za późno. Tam dali mi numer na Pomorzany ale nikt nie odbierał. Spróbuję jeszcze jutro. Polazłam na IP u nas w szpitalu bo lekarka mówiła, że gdzieś tam jest poradnia genetyczne. Rejestracja we wtorki i czwartki, jutro będę dzwonić. Mam nadzieję, że gdzieś mnie zarejestrują.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Z jednej strony moja wina powinnam szukać wcześniej ale z moich doświadczeń wynika, że od razu przy rejestracji żądają skierowania a ja jeszcze takiego nie miałam. I teraz mam nauczkę, bo się denerwuję czy się gdzieś zapiszę.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Elaa.1234 wrote:http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/oferta/pakiety-medyczne-dla-klientow-indywidualnych.html
Moze tutaj znajdziesz więcej informacji.
Tylko że to nie ten luxmed. To jest grupa. A ja należę do luxmed centrum medyczne.. wiec nie wiem..