Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do poduszki dla kobiet w ciąży to jest genialna. Cala ciaze z Natalka mi służyła. Teraz musze ja odswiezyc i znow mi posłuży. Ja zamawialam firmy Motherhood.
Co do rozstepow to napewno to kwestia genow, ale sadze ze pielęgnacji również. W ciazy z corka dwa razy dziennie smarowalam brzuch na zmiane - olejkiem z Rossmanna i balsamem Palmers. Na brzuchu nie mam ani jednego rozstepu. Niestety zaniedbalam uda, pośladki i piersi i niestety na tych partiach wyskoczyly mi rozstepy.
Uwaga uwaga. Moja zachcianka przez ostatnich kilka dni to sok pomidorowy z ogorkami kiszonymi firmy Miedzychód. Codziennie musze go wypic. A i dodatkowk mam apetyt na nabial glownie ser bialy i żółty. Chyba wapnia mi potrzeba.
Trzymam kciukk za wasze wizyty.
kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Pierwsza noc z poduchą za mną Może nie było jakoś mega super, ale w porównaniu z poprzednimi nocami, w końcu się wyspałam Myślę, że jeszcze kilka dni i dogadamy się w 100% Nie ukrywam jednak, że połączenie tego rogala z kołdrą to niemały wyczyn
A teraz póki co szykuję się i idę w miasto na spotkanie, mam nadzieję, że dam radę chwilę dłużej pospacerować, szczególnie, że u mnie dzisiaj 29 stopniWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 07:46
marmi, Anne92 lubią tę wiadomość
-
Również muszę się rozejrzeć za poduchą, bo w nocy zabieram całą kołdrę i zwijam ją między nogami. :x Dzisiaj wizyta, zobaczymy co tam słychać w środku. Pierwszy raz jesteśmy tak daleko i nie czuję, żeby miało się to skończyć przed lutym.
marmi, Paula., szwesta80 lubią tę wiadomość
-
qatynka wrote:Również muszę się rozejrzeć za poduchą, bo w nocy zabieram całą kołdrę i zwijam ją między nogami. :x Dzisiaj wizyta, zobaczymy co tam słychać w środku. Pierwszy raz jesteśmy tak daleko i nie czuję, żeby miało się to skończyć przed lutym.
Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze -
Witam wszystkie dziewczyny, wyspana, wypoczęta przy kubku kawy inki. Oszukuje się, bo jestem kawoszem i zawsze witam dzień filiżanka kawy. Nie odrzuciło mnie od mego boskiego napoju ale postanowiłam, że dla dobra dziecka zawieszę swoja przyjaźń z kawą do czasu porodu. Czytałam, że 2 filiżanki dziennie nie są szkodliwe. Pijecie kawę?
marmi lubi tę wiadomość
Magdalena -
Magduśka wrote:Witam wszystkie dziewczyny, wyspana, wypoczęta przy kubku kawy inki. Oszukuje się, bo jestem kawoszem i zawsze witam dzień filiżanka kawy. Nie odrzuciło mnie od mego boskiego napoju ale postanowiłam, że dla dobra dziecka zawieszę swoja przyjaźń z kawą do czasu porodu. Czytałam, że 2 filiżanki dziennie nie są szkodliwe. Pijecie kawę?
Ja kawę odstawiłam, choć bardzo lubię i czasami mi brakuje -
Koleżanki a jak tam Wasze nosy?Ja od dłuższego czasu kicham i mam wysuszona przekrwiona śluzówkę,czasem mi przytyka nos,gin mówił ze to normalne,organizm pompuje więcej krwi i jest się bardziej wrazliwszym.W aptece mi Pani poleciła masc do nosa Rinopanteina.Macie podobnie?
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kasiarzyna wrote:Koleżanki a jak tam Wasze nosy?Ja od dłuższego czasu kicham i mam wysuszona przekrwiona śluzówkę,czasem mi przytyka nos,gin mówił ze to normalne,organizm pompuje więcej krwi i jest się bardziej wrazliwszym.W aptece mi Pani poleciła masc do nosa Rinopanteina.Macie podobnie?
Ja jak byłam przeziębiona i miałam katar to nos dawał o sobie znać. Teraz jest normalnie. -
Ann, właśnie się zastanawiałam, czy wolno pić pokrzywę, bo mam wrażenie, że od 2 dni trochę zatrzymuję wodę.
Okazuje się, że wolno. I jeszcze ma mnóstwo cudownych właściwości, dużo wapnia i magnezu i w zasadzie nawet jest dla ciężarnych wskazana, więc będę sobie pić jedną dziennie -
Mnie przy kazdej ciazy odrzuca od kawy mimo ze ja pilam tylko rozpuszczalną . teraz nie mam ochoty i nawet sie nie zmuszam
Co do pokrzywy owszem jest zdrowa pilam kiedys na cere ale na sama mysl o tym smaku zbiera mi się na wymiotyMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Dziewczyny dopiero zobaczylam na innym wątku ze PodwojnejMamie znów się nie udało ehh jakie to niesprawiedliwe... Te ktore nie chce dzieci to rodza je cale i zdrowe a tu gdzie chcemy i sie staramy to sie nie udaje...Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
marmi wrote:Ann, właśnie się zastanawiałam, czy wolno pić pokrzywę, bo mam wrażenie, że od 2 dni trochę zatrzymuję wodę.
Okazuje się, że wolno. I jeszcze ma mnóstwo cudownych właściwości, dużo wapnia i magnezu i w zasadzie nawet jest dla ciężarnych wskazana, więc będę sobie pić jedną dziennieMagdalena