X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki dla kobiet w ciąży to jest genialna. Cala ciaze z Natalka mi służyła. Teraz musze ja odswiezyc i znow mi posłuży. Ja zamawialam firmy Motherhood.

Co do rozstepow to napewno to kwestia genow, ale sadze ze pielęgnacji również. W ciazy z corka dwa razy dziennie smarowalam brzuch na zmiane - olejkiem z Rossmanna i balsamem Palmers. Na brzuchu nie mam ani jednego rozstepu. Niestety zaniedbalam uda, pośladki i piersi i niestety na tych partiach wyskoczyly mi rozstepy.

Uwaga uwaga. Moja zachcianka przez ostatnich kilka dni to sok pomidorowy z ogorkami kiszonymi firmy Miedzychód. Codziennie musze go wypic. A i dodatkowk mam apetyt na nabial glownie ser bialy i żółty. Chyba wapnia mi potrzeba.

Trzymam kciukk za wasze wizyty.

kasiarzyna lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Pierwsza noc z poduchą za mną :) Może nie było jakoś mega super, ale w porównaniu z poprzednimi nocami, w końcu się wyspałam <3 Myślę, że jeszcze kilka dni i dogadamy się w 100% :) Nie ukrywam jednak, że połączenie tego rogala z kołdrą to niemały wyczyn :)

A teraz póki co szykuję się i idę w miasto na spotkanie, mam nadzieję, że dam radę chwilę dłużej pospacerować, szczególnie, że u mnie dzisiaj 29 stopni :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 07:46

marmi, Anne92 lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, relaksuj się ile tylko dasz radę :-) Trochę słoneczka u mnie by się przydało, pogoda dziś nie rozpieszcza. Skuszę się i zamówię tą poduchę, a co tam :-D
    Dobrego dnia dziewczyny i zero stresów dziś.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również muszę się rozejrzeć za poduchą, bo w nocy zabieram całą kołdrę i zwijam ją między nogami. :x Dzisiaj wizyta, zobaczymy co tam słychać w środku. Pierwszy raz jesteśmy tak daleko i nie czuję, żeby miało się to skończyć przed lutym. :)

marmi, Paula., szwesta80 lubią tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qatynka wrote:
    Również muszę się rozejrzeć za poduchą, bo w nocy zabieram całą kołdrę i zwijam ją między nogami. :x Dzisiaj wizyta, zobaczymy co tam słychać w środku. Pierwszy raz jesteśmy tak daleko i nie czuję, żeby miało się to skończyć przed lutym. :)

Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny, wyspana, wypoczęta przy kubku kawy inki. Oszukuje się, bo jestem kawoszem i zawsze witam dzień filiżanka kawy. Nie odrzuciło mnie od mego boskiego napoju ale postanowiłam, że dla dobra dziecka zawieszę swoja przyjaźń z kawą do czasu porodu. Czytałam, że 2 filiżanki dziennie nie są szkodliwe. Pijecie kawę?

marmi lubi tę wiadomość

Magdalena
  • Angie38 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie popijam
    Skaba kawa z duża ilością mleka
    Stwierdziłam ze jeden kubeczek raz na jakiś czas nie zaszkodzi :-)

21-07-2017 [*] 9 tc
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduśka wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny, wyspana, wypoczęta przy kubku kawy inki. Oszukuje się, bo jestem kawoszem i zawsze witam dzień filiżanka kawy. Nie odrzuciło mnie od mego boskiego napoju ale postanowiłam, że dla dobra dziecka zawieszę swoja przyjaźń z kawą do czasu porodu. Czytałam, że 2 filiżanki dziennie nie są szkodliwe. Pijecie kawę?

Ja kawę odstawiłam, choć bardzo lubię i czasami mi brakuje :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy jeszcze przed testem ciazowym pamiętam jak pół kubka porannej kawy wylałam do zlewu. Organizm sam odrzucił, a teraz kompletnie nic.Nie czuję wstretu.Idę na śniadanko.

Magdalena
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Anne. Odstawiłam kawę zupełnie. Raz na kilka dni piję kubek zielonej herbaty.

A pijecie pokrzywę?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki a jak tam Wasze nosy?Ja od dłuższego czasu kicham i mam wysuszona przekrwiona śluzówkę,czasem mi przytyka nos,gin mówił ze to normalne,organizm pompuje więcej krwi i jest się bardziej wrazliwszym.W aptece mi Pani poleciła masc do nosa Rinopanteina.Macie podobnie?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kolka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną kawkę :) lekarka pozwoliła mi max dwie. No i mam bardzo niskie ciśnienie.
    A ja dziś mam wizytę u endo-diabetologa

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję pokrzywy. A jest wskazana? Możesz coś więcej napisać? :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Koleżanki a jak tam Wasze nosy?Ja od dłuższego czasu kicham i mam wysuszona przekrwiona śluzówkę,czasem mi przytyka nos,gin mówił ze to normalne,organizm pompuje więcej krwi i jest się bardziej wrazliwszym.W aptece mi Pani poleciła masc do nosa Rinopanteina.Macie podobnie?

Ja jak byłam przeziębiona i miałam katar to nos dawał o sobie znać. Teraz jest normalnie.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem przeziebiona w tym rzecz :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, właśnie się zastanawiałam, czy wolno pić pokrzywę, bo mam wrażenie, że od 2 dni trochę zatrzymuję wodę.

Okazuje się, że wolno. I jeszcze ma mnóstwo cudownych właściwości, dużo wapnia i magnezu i w zasadzie nawet jest dla ciężarnych wskazana, więc będę sobie pić jedną dziennie :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Angie38 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka Maciag miłośniczka zdrowego trybu życia polecała mocno picie pokrzywy
    Pisała ze pila ja przez cała ciąże i wyniki badań miała super

marmi lubi tę wiadomość

21-07-2017 [*] 9 tc
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy kazdej ciazy odrzuca od kawy mimo ze ja pilam tylko rozpuszczalną . teraz nie mam ochoty i nawet sie nie zmuszam ;)
    Co do pokrzywy owszem jest zdrowa pilam kiedys na cere ale na sama mysl o tym smaku zbiera mi się na wymioty :/

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero zobaczylam na innym wątku ze PodwojnejMamie znów się nie udało :( ehh jakie to niesprawiedliwe... Te ktore nie chce dzieci to rodza je cale i zdrowe a tu gdzie chcemy i sie staramy to sie nie udaje...

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Ann, właśnie się zastanawiałam, czy wolno pić pokrzywę, bo mam wrażenie, że od 2 dni trochę zatrzymuję wodę.

Okazuje się, że wolno. I jeszcze ma mnóstwo cudownych właściwości, dużo wapnia i magnezu i w zasadzie nawet jest dla ciężarnych wskazana, więc będę sobie pić jedną dziennie :)
    Jestem pewna, że pokrzywa wody nie zatrzymuje.

Magdalena
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ