Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki dla kobiet w ciąży to jest genialna. Cala ciaze z Natalka mi służyła. Teraz musze ja odswiezyc i znow mi posłuży. Ja zamawialam firmy Motherhood.

Co do rozstepow to napewno to kwestia genow, ale sadze ze pielęgnacji również. W ciazy z corka dwa razy dziennie smarowalam brzuch na zmiane - olejkiem z Rossmanna i balsamem Palmers. Na brzuchu nie mam ani jednego rozstepu. Niestety zaniedbalam uda, pośladki i piersi i niestety na tych partiach wyskoczyly mi rozstepy.

Uwaga uwaga. Moja zachcianka przez ostatnich kilka dni to sok pomidorowy z ogorkami kiszonymi firmy Miedzychód. Codziennie musze go wypic. A i dodatkowk mam apetyt na nabial glownie ser bialy i żółty. Chyba wapnia mi potrzeba.

Trzymam kciukk za wasze wizyty.

kasiarzyna lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Pierwsza noc z poduchą za mną :) Może nie było jakoś mega super, ale w porównaniu z poprzednimi nocami, w końcu się wyspałam <3 Myślę, że jeszcze kilka dni i dogadamy się w 100% :) Nie ukrywam jednak, że połączenie tego rogala z kołdrą to niemały wyczyn :)

A teraz póki co szykuję się i idę w miasto na spotkanie, mam nadzieję, że dam radę chwilę dłużej pospacerować, szczególnie, że u mnie dzisiaj 29 stopni :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 07:46

marmi, Anne92 lubią tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, relaksuj się ile tylko dasz radę :-) Trochę słoneczka u mnie by się przydało, pogoda dziś nie rozpieszcza. Skuszę się i zamówię tą poduchę, a co tam :-D
    Dobrego dnia dziewczyny i zero stresów dziś.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również muszę się rozejrzeć za poduchą, bo w nocy zabieram całą kołdrę i zwijam ją między nogami. :x Dzisiaj wizyta, zobaczymy co tam słychać w środku. Pierwszy raz jesteśmy tak daleko i nie czuję, żeby miało się to skończyć przed lutym. :)

marmi, Paula., szwesta80 lubią tę wiadomość

p19u43r8y4e057zb.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qatynka wrote:
    Również muszę się rozejrzeć za poduchą, bo w nocy zabieram całą kołdrę i zwijam ją między nogami. :x Dzisiaj wizyta, zobaczymy co tam słychać w środku. Pierwszy raz jesteśmy tak daleko i nie czuję, żeby miało się to skończyć przed lutym. :)

Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny, wyspana, wypoczęta przy kubku kawy inki. Oszukuje się, bo jestem kawoszem i zawsze witam dzień filiżanka kawy. Nie odrzuciło mnie od mego boskiego napoju ale postanowiłam, że dla dobra dziecka zawieszę swoja przyjaźń z kawą do czasu porodu. Czytałam, że 2 filiżanki dziennie nie są szkodliwe. Pijecie kawę?

marmi lubi tę wiadomość

Magdalena
  • Angie38 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie popijam
    Skaba kawa z duża ilością mleka
    Stwierdziłam ze jeden kubeczek raz na jakiś czas nie zaszkodzi :-)

21-07-2017 [*] 9 tc
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduśka wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny, wyspana, wypoczęta przy kubku kawy inki. Oszukuje się, bo jestem kawoszem i zawsze witam dzień filiżanka kawy. Nie odrzuciło mnie od mego boskiego napoju ale postanowiłam, że dla dobra dziecka zawieszę swoja przyjaźń z kawą do czasu porodu. Czytałam, że 2 filiżanki dziennie nie są szkodliwe. Pijecie kawę?

Ja kawę odstawiłam, choć bardzo lubię i czasami mi brakuje :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy jeszcze przed testem ciazowym pamiętam jak pół kubka porannej kawy wylałam do zlewu. Organizm sam odrzucił, a teraz kompletnie nic.Nie czuję wstretu.Idę na śniadanko.

Magdalena
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Anne. Odstawiłam kawę zupełnie. Raz na kilka dni piję kubek zielonej herbaty.

A pijecie pokrzywę?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki a jak tam Wasze nosy?Ja od dłuższego czasu kicham i mam wysuszona przekrwiona śluzówkę,czasem mi przytyka nos,gin mówił ze to normalne,organizm pompuje więcej krwi i jest się bardziej wrazliwszym.W aptece mi Pani poleciła masc do nosa Rinopanteina.Macie podobnie?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kolka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną kawkę :) lekarka pozwoliła mi max dwie. No i mam bardzo niskie ciśnienie.
    A ja dziś mam wizytę u endo-diabetologa

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję pokrzywy. A jest wskazana? Możesz coś więcej napisać? :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Koleżanki a jak tam Wasze nosy?Ja od dłuższego czasu kicham i mam wysuszona przekrwiona śluzówkę,czasem mi przytyka nos,gin mówił ze to normalne,organizm pompuje więcej krwi i jest się bardziej wrazliwszym.W aptece mi Pani poleciła masc do nosa Rinopanteina.Macie podobnie?

Ja jak byłam przeziębiona i miałam katar to nos dawał o sobie znać. Teraz jest normalnie.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem przeziebiona w tym rzecz :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, właśnie się zastanawiałam, czy wolno pić pokrzywę, bo mam wrażenie, że od 2 dni trochę zatrzymuję wodę.

Okazuje się, że wolno. I jeszcze ma mnóstwo cudownych właściwości, dużo wapnia i magnezu i w zasadzie nawet jest dla ciężarnych wskazana, więc będę sobie pić jedną dziennie :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Angie38 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka Maciag miłośniczka zdrowego trybu życia polecała mocno picie pokrzywy
    Pisała ze pila ja przez cała ciąże i wyniki badań miała super

marmi lubi tę wiadomość

21-07-2017 [*] 9 tc
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy kazdej ciazy odrzuca od kawy mimo ze ja pilam tylko rozpuszczalną . teraz nie mam ochoty i nawet sie nie zmuszam ;)
    Co do pokrzywy owszem jest zdrowa pilam kiedys na cere ale na sama mysl o tym smaku zbiera mi się na wymioty :/

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero zobaczylam na innym wątku ze PodwojnejMamie znów się nie udało :( ehh jakie to niesprawiedliwe... Te ktore nie chce dzieci to rodza je cale i zdrowe a tu gdzie chcemy i sie staramy to sie nie udaje...

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Ann, właśnie się zastanawiałam, czy wolno pić pokrzywę, bo mam wrażenie, że od 2 dni trochę zatrzymuję wodę.

Okazuje się, że wolno. I jeszcze ma mnóstwo cudownych właściwości, dużo wapnia i magnezu i w zasadzie nawet jest dla ciężarnych wskazana, więc będę sobie pić jedną dziennie :)
    Jestem pewna, że pokrzywa wody nie zatrzymuje.

Magdalena
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ