Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Koleżanki a jak tam Wasze nosy?Ja od dłuższego czasu kicham i mam wysuszona przekrwiona śluzówkę,czasem mi przytyka nos,gin mówił ze to normalne,organizm pompuje więcej krwi i jest się bardziej wrazliwszym.W aptece mi Pani poleciła masc do nosa Rinopanteina.Macie podobnie?

Jeny mam tak samo, momentami mam wrazenie ze mam tak przytkany nos ze nie moge swobodnie oddychac. Jeszcze nic nie kupowalam ale jak tak dalej bedzie sluszalam ze woda morska do nosa jest ok.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Koleżanki a jak tam Wasze nosy?Ja od dłuższego czasu kicham i mam wysuszona przekrwiona śluzówkę,czasem mi przytyka nos,gin mówił ze to normalne,organizm pompuje więcej krwi i jest się bardziej wrazliwszym.W aptece mi Pani poleciła masc do nosa Rinopanteina.Macie podobnie?
    Dziś pierwszy raz przy smarkaniu zauważyłam krew ale tylko trochę. ..
    Ogólnie musze często oczyszczać nos

Bardziej meczy mnie zgaga. Wczoraj wieczorem to już masakra
    Ratuje się migdałami i cola

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduśka wrote:
    Jestem pewna, że pokrzywa wody nie zatrzymuje.

Jasne Magduśka, wręcz przeciwnie. Ja właśnie dlatego chciałam zacząć ją pić, żeby usunąć z organizmu zatrzymaną wodę :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tygodnia chodzil za mna hot-dog taki ze stacji z sosem czosnkowym no i wreszcie wczoraj moj eM sie zlitowal nade mna i mi kupil a ze babka zapakowala na wynos to nie zauwazyl i byl z jakims czerwonym okropnym sosem :( i wez tu spelnij swoje zachcianki haha :D

marmi lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam taką ochotę na BIG MACA że po fryzjerze od razy do McDonalds pojechałam.

Paula., marmi lubią tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co to sie dzieje :D w pierwszej ciazy chodzily za mna same zupy :) a teraz to wlasnie takie niezdrowe zachcianki no i z tego jeszcze chodza za mna frytki ale takie ze swoich ziemniaczkow. Moze w piatek sobie usmaze ;)

9wZYp2.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracajac do poduszek jeszcze :) wiecie czym sie roznia te za 50zl a te 100zl bo z jednej strony jak mam dac 50zl plus przesylka i mam byc niezadowolona to lepiej ciut drozej, a znow wiem ze czasami drozsze nie znaczy lepsze.. Za duzy wybor jest hehe

9wZYp2.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Nie bój się, na pewno wszystko będzie dobrze :) Mi się w głowie zakręciło jak już któraś fiolka z kolei szła :) Ale na szczęście nie zemdlałam.

Kiedy idziesz do lekarza z tymi wszystkimi badaniami? Na kiedy masz umówioną wizytę, już z prenatalnymi?

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduśka wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny, wyspana, wypoczęta przy kubku kawy inki. Oszukuje się, bo jestem kawoszem i zawsze witam dzień filiżanka kawy. Nie odrzuciło mnie od mego boskiego napoju ale postanowiłam, że dla dobra dziecka zawieszę swoja przyjaźń z kawą do czasu porodu. Czytałam, że 2 filiżanki dziennie nie są szkodliwe. Pijecie kawę?

Ja też jestem/byłam mega kawoszem, a teraz mnie odrzuciło, nawet na inkę nie mogę patrzeć.. ale z tego co wiem to mała filiżanka nie zaszkodzi. Trzeba słuchać swojego organizmu i jeśli mamy ochotę na coś to sobie nie odmawiajmy:)

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Ja nie wiem co to sie dzieje :D w pierwszej ciazy chodzily za mna same zupy :) a teraz to wlasnie takie niezdrowe zachcianki no i z tego jeszcze chodza za mna frytki ale takie ze swoich ziemniaczkow. Moze w piatek sobie usmaze ;)

Za mną też tak chodziły, ale ja robiłam w piekarniku, tylko troszkę spryskałam olejem.. są o wiele zdrowsze a smakują tak samo i nie pływają w tonie oleju, polecam!:)

Paula. lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z nosem kiepsko, bo zaczęły się krwotoki rano :/ Tyle, że to pewnie wina clexanu.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma też ujemna grupę krwi? Dziś odebrałam wyniki i okazało się, że mam rh-
    Nie wiem tylko jaką grupę ma mąż
    Ehh

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Kiedy idziesz do lekarza z tymi wszystkimi badaniami? Na kiedy masz umówioną wizytę, już z prenatalnymi?

20 lipca mam wizytę u lekarza i wtedy też prenatalne :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • jukka Nowa

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta,

Przyłączam się do Was. Jestem 7 tc, maluch ma prawie 7mm. To moją pierwsza ciąża i ekscytacja sięga zenitu :D

Pozdrawiam!

marmi, szwesta80, Wredotka, kuzka, sunset06, Talla, Paula. lubią tę wiadomość

• Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy to i mnie niestety odpycha :( do 6 tygodnia nic mi nie przeszkadzało a później jak zrobiłam dość słaba kawę w pracy to po jednym łyku już było mi niedobrze ... i co najgorsze, ze również na mięso zaczynam zle reagować. W niedziele zaraz po obiedzie pierwszy raz miałam dość silne mdłości i dzisiaj w pracy to samo. A ja niestety nie wyobrażam sobie obiadu bez mięsa, cóż ... trzeba będzie wymyślić nowe menu :D. Myślicie ze już do końcu ciąży tak będę miała ? :p

1t69dfh.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    20 lipca mam wizytę u lekarza i wtedy też prenatalne :-)

Chodzisz prywatnie czy państwowo?

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny! :)

Gratuluję serduszek, super czytać takie wieści.

Paula - też wyczytałam o podwójnejmamie, strasznie niesprawiedliwe :(

Co do rogala do spania - nie mam, ale jakbym kupowała to pewnie motherhood, bo kilka osób mi zachwalało. Ja wyznaję raczej zasadę, że wolę kupić coś droższego niż taniochę i potem się wkurzać. Ale najpierw zawsze sprawdzam opinie :)

Czy Wy też tak macie, że zjecie coś z ochota, a potem Wam niedobrze? Ja od początku łączę jakieś dziwne smaki np. ogórki z truskawkami.

Paula. lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To potwornie smutne z PodwojnaMama :( i strasznie niesprawiedliwe :(

Ja tak mialam Wredotka, dosłowne kilka razy, wiec w sumie sporadycznie.
    Dziś np. po Kit Kacie Peanut Butter - niebo w gębie :D mój pierwszy słodycz od początku ciąży!

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka ja tak mam. Wczoraj gwiazdki Milkyway popijałam sokiem z pomidorów i ogórków kiszonych :)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    Czy któraś z was ma też ujemna grupę krwi? Dziś odebrałam wyniki i okazało się, że mam rh-
    Nie wiem tylko jaką grupę ma mąż
    Ehh

Ja mam rh-, mój facet ma +. Pytałam gina, ale nie ma co panikować.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ