Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 wrote:
    A nie myslalyscie dziewczyny aby wykupić sobie pakiet medyczny ? Ja niestety co miesiąc muszę chodzić do endokrynologa (wizyta prywatnie kosztuje 120 zł plus badania ok. 80 zł) i teraz ginekolog, prywatnie tez wyszłoby ok. 200 zł, plus 3 oddzielne usg a znalazłam pakiet za 140 zł co miesiąc ENEL MED, akurat mi pasuje bo mam kilka przychodni do których mogę się zapisać i oczywiście za wszystkie wizyty, badania krwi nie dopłacam nic. Wiec bardzo się opłaca. Zwłaszcza, ze zapisu są taktowane jak prywatnie, wiec nie trzeba czekać miesiącami w porównaniu do NFZ. No i myśle ze nastawienie lekarza jest inne

Gdzieś wcześniej pisałam o Enel-Medzie. Mma pakiet, tyle że z firmy, ale pracodawca mi nie funduje tylko sama płacę składkę. Polecam, ale w placówkach współpracujących, które nie patrzą na koszty, bo Enel-Med im i tak zwróci. W placówkach własnych oszczedzają chyba i robia minimum i tam USG przy każdej wizycie nie jest mozliwe. Ja przynajmniej po 1 wizycie w Enel-Medzie zrezygnowałam i znalazłam zwykłą przychodnię w mieście ościennym z umową z Enel-Medem. Ogólnie fajna sprawa.

Jak w firmie nie ma i pracodawca nie chce pokryć, warto ponegocjować żeby wprowadzić dla pracowników, którzy sami chcą sobie płacić. Za 50 zł miesięcznie mam wszystkie wizyty z usg i badania.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Gdzieś wcześniej pisałam o Enel-Medzie. Mma pakiet, tyle że z firmy, ale pracodawca mi nie funduje tylko sama płacę składkę. Polecam, ale w placówkach współpracujących, które nie patrzą na koszty, bo Enel-Med im i tak zwróci. W placówkach własnych oszczedzają chyba i robia minimum i tam USG przy każdej wizycie nie jest mozliwe. Ja przynajmniej po 1 wizycie w Enel-Medzie zrezygnowałam i znalazłam zwykłą przychodnię w mieście ościennym z umową z Enel-Medem. Ogólnie fajna sprawa.

Jak w firmie nie ma i pracodawca nie chce pokryć, warto ponegocjować żeby wprowadzić dla pracowników, którzy sami chcą sobie płacić. Za 50 zł miesięcznie mam wszystkie wizyty z usg i badania.

A widzisz, ja niestety w pracy nie mam takiej możliwości i płace 140 zł :( ale to i tak mniej niż bym miała chodzić do lekarza całkowicie prywatnie i również korzystam z przychodni który współpracują, ale dlatego ze w moim miejscu tylko takie są i może lepiej skoro mówisz ze w Enel-Medzie nie warto :)

1t69dfh.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie

termin prenatalnego mam 08,08 :D
    Karta ciąży założona
    i masa badań ( 14 badań )

Termin mi się zmienił na 12.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 17:33

Anne92, kuzka, kasiarzyna, Talla lubią tę wiadomość

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    ja już po wizycie

termin prenatalnego mam 08,08 :D
    Karta ciąży założona
    i masa badań ( 14 badań )

Termin mi się zmienił na 12.02

Super wiadomość! :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i muszę jeszcze ogarnąć ortopedę żeby dał mi zaświadczenie ze wskazaniem do CC

w4sqskjorqst8ec8.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, wydaje mi się, że kobieta w ciąży ma prawo do uzyskania świadczeń medycznych w ciągu max 2 tygodni. Warto sprawdzić na profilu mama prawnik, ale dla ciężarnej chyba po prostu muszą znaleźć termin.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    Czy któraś z was ma też ujemna grupę krwi? Dziś odebrałam wyniki i okazało się, że mam rh-
    Nie wiem tylko jaką grupę ma mąż
    Ehh
    hejka ja i mój partner mamy 0- pewnie dostaniesz surowicę czy jakoś tak to się nazywa. ja przy operacji na cp dostałam.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Niesmialo dolaczam do Waszej grupy bo wlasnie wracam z wizyty. Serduszko jest, malenstwo na miejscu. Mam nadzieje ze tym razem z nami zostanie :-)

szwesta80, Katowiczanka, marmi, Magduśka, kasiarzyna, kuzka, Talla, Paula., sunset06 lubią tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • rosann Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Promyczku! :)

Dla mnie to jest nie do pomyślenia, że dla kobiety w ciąży, która ma zrobić tak ważne badanie USG, nie ma miejsca w terminarzu. Masakra!

Co do rh- to po prostu podaje sie matce immunogluboline po porodzie :)

Wredotka lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mi się przytrafiło coś okropnego.Akurat byłam na pogrzebie u wuja. Siedziałam w kościele na mszy i wstając poczułam że coś mi wyleciało ze środka i przepraszam za bezpośredniość, poleciało po nodze.szybko wyszłam z kościoła i do samochodu oczywiście o toalecie w pobliżu można było zapomnieć. Gdy zobaczylam że to świeża krew to szybko do szpitala bałam się że to krwotok i poroniłam. Od razu mnie wzieli na usg na szczeście nie musiałam czekać długo w izbie przyjęć. Okazało się że wszystko w porządku z dzieciątkiem serduszko bije, kosmówka sie nie odkleja krwiaka nie ma.W takim razie pytam skąd tyle krwi że aż przez podpaskę przeciekło. Nie był w stanie mi powiedzieć. Tylko powiedział że następne 2-3 tygodnie będą decydujące. Istnieje ryzyko poronienia ale może być też wszystko dobrze.Nic mnie nie bolało nie miałam żadnych skurczy ani objawów przed krwawieniem. Dostałam relanium na uspokojenie. Brała któraś z Was? Przeczytałam ulotkę tego leku i noe jest zbytnio preferowany w ciąży.

w57v3e3kt53bmubr.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mi się przytrafiło coś okropnego.Akurat byłam na pogrzebie u wuja. Siedziałam w kościele na mszy i wstając poczułam że coś mi wyleciało ze środka i przepraszam za bezpośredniość, poleciało po nodze.szybko wyszłam z kościoła i do samochodu oczywiście o toalecie w pobliżu można było zapomnieć. Gdy zobaczylam że to świeża krew to szybko do szpitala bałam się że to krwotok i poroniłam. Od razu mnie wzieli na usg na szczeście nie musiałam czekać długo w izbie przyjęć. Okazało się że wszystko w porządku z dzieciątkiem serduszko bije, kosmówka sie nie odkleja krwiaka nie ma.W takim razie pytam skąd tyle krwi że aż przez podpaskę przeciekło. Nie był w stanie mi powiedzieć. Tylko powiedział że następne 2-3 tygodnie będą decydujące. Istnieje ryzyko poronienia ale może być też wszystko dobrze.Nic mnie nie bolało nie miałam żadnych skurczy ani objawów przed krwawieniem. Dostałam relanium na uspokojenie. Brała któraś z Was? Przeczytałam ulotkę tego leku i noe jest zbytnio preferowany w ciąży.

Jejku dobrze, że szybko zareagowane! Teraz najważniejszy spokój i pozytywne myślenie! Jesteśmy z tobą! A skoro lekarz ci przepisał to pewnie wiedział co robi..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Maaagy Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:

Jejku współczuje stresu :( teraz dużo lez, odpoczywaj i postaraj sie nie denerwować :*

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • Maaagy Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żyje jutrzejsza wizyta serduszka. Strasznie sie boje :( nie mogę sie jej doczekać. Jejku wszystkie emocje wracają :) jest tak jak miałam z córka

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za wsparcie. Jechałam dzisiaj i płakałam bo byłam pewna że już po...ale walczymy dalej. 3mam kciuki za Was i żebyście nie musiały przeżywać takich stresów

w57v3e3kt53bmubr.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz czekam 08.08 i tak strasznie odległy ten termin :(

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:
    Dziękuję dziewczynki za wsparcie. Jechałam dzisiaj i płakałam bo byłam pewna że już po...ale walczymy dalej. 3mam kciuki za Was i żebyście nie musiały przeżywać takich stresów

Na pewno będzie dobrze :-*

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    ja teraz czekam 08.08 i tak strasznie odległy ten termin :(

Ja też już nie mogę się doczekać wizyty. Jeszcze dwa tygodnie :-) Oj będzie się dłużył ten czas. Zastanawiam się czy nie pójść na usg wcześniej też i zobaczyć maluszka :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula współczuję przeżyć !!

Wydaje mi się że chyba wiedzą co podają. Ty odpoczywaj do góry brzuchem

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się Wam, że wczoraj nie wytrzymałam i będąc na shoppingu

Magdalena
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dwa body w rozm.56. Choc obiecałam sobie, że do 13tc nic nie kupię ale złamałam sie

a88 lubi tę wiadomość

Magdalena
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ