X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 wrote:
    A nie myslalyscie dziewczyny aby wykupić sobie pakiet medyczny ? Ja niestety co miesiąc muszę chodzić do endokrynologa (wizyta prywatnie kosztuje 120 zł plus badania ok. 80 zł) i teraz ginekolog, prywatnie tez wyszłoby ok. 200 zł, plus 3 oddzielne usg a znalazłam pakiet za 140 zł co miesiąc ENEL MED, akurat mi pasuje bo mam kilka przychodni do których mogę się zapisać i oczywiście za wszystkie wizyty, badania krwi nie dopłacam nic. Wiec bardzo się opłaca. Zwłaszcza, ze zapisu są taktowane jak prywatnie, wiec nie trzeba czekać miesiącami w porównaniu do NFZ. No i myśle ze nastawienie lekarza jest inne

Gdzieś wcześniej pisałam o Enel-Medzie. Mma pakiet, tyle że z firmy, ale pracodawca mi nie funduje tylko sama płacę składkę. Polecam, ale w placówkach współpracujących, które nie patrzą na koszty, bo Enel-Med im i tak zwróci. W placówkach własnych oszczedzają chyba i robia minimum i tam USG przy każdej wizycie nie jest mozliwe. Ja przynajmniej po 1 wizycie w Enel-Medzie zrezygnowałam i znalazłam zwykłą przychodnię w mieście ościennym z umową z Enel-Medem. Ogólnie fajna sprawa.

Jak w firmie nie ma i pracodawca nie chce pokryć, warto ponegocjować żeby wprowadzić dla pracowników, którzy sami chcą sobie płacić. Za 50 zł miesięcznie mam wszystkie wizyty z usg i badania.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Gdzieś wcześniej pisałam o Enel-Medzie. Mma pakiet, tyle że z firmy, ale pracodawca mi nie funduje tylko sama płacę składkę. Polecam, ale w placówkach współpracujących, które nie patrzą na koszty, bo Enel-Med im i tak zwróci. W placówkach własnych oszczedzają chyba i robia minimum i tam USG przy każdej wizycie nie jest mozliwe. Ja przynajmniej po 1 wizycie w Enel-Medzie zrezygnowałam i znalazłam zwykłą przychodnię w mieście ościennym z umową z Enel-Medem. Ogólnie fajna sprawa.

Jak w firmie nie ma i pracodawca nie chce pokryć, warto ponegocjować żeby wprowadzić dla pracowników, którzy sami chcą sobie płacić. Za 50 zł miesięcznie mam wszystkie wizyty z usg i badania.

A widzisz, ja niestety w pracy nie mam takiej możliwości i płace 140 zł :( ale to i tak mniej niż bym miała chodzić do lekarza całkowicie prywatnie i również korzystam z przychodni który współpracują, ale dlatego ze w moim miejscu tylko takie są i może lepiej skoro mówisz ze w Enel-Medzie nie warto :)

1t69dfh.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie

termin prenatalnego mam 08,08 :D
    Karta ciąży założona
    i masa badań ( 14 badań )

Termin mi się zmienił na 12.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 17:33

Anne92, kuzka, kasiarzyna, Talla lubią tę wiadomość

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    ja już po wizycie

termin prenatalnego mam 08,08 :D
    Karta ciąży założona
    i masa badań ( 14 badań )

Termin mi się zmienił na 12.02

Super wiadomość! :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i muszę jeszcze ogarnąć ortopedę żeby dał mi zaświadczenie ze wskazaniem do CC

w4sqskjorqst8ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, wydaje mi się, że kobieta w ciąży ma prawo do uzyskania świadczeń medycznych w ciągu max 2 tygodni. Warto sprawdzić na profilu mama prawnik, ale dla ciężarnej chyba po prostu muszą znaleźć termin.

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylkova wrote:
    Czy któraś z was ma też ujemna grupę krwi? Dziś odebrałam wyniki i okazało się, że mam rh-
    Nie wiem tylko jaką grupę ma mąż
    Ehh
    hejka ja i mój partner mamy 0- pewnie dostaniesz surowicę czy jakoś tak to się nazywa. ja przy operacji na cp dostałam.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Niesmialo dolaczam do Waszej grupy bo wlasnie wracam z wizyty. Serduszko jest, malenstwo na miejscu. Mam nadzieje ze tym razem z nami zostanie :-)

szwesta80, Katowiczanka, marmi, Magduśka, kasiarzyna, kuzka, Talla, Paula., sunset06 lubią tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • rosann Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Promyczku! :)

Dla mnie to jest nie do pomyślenia, że dla kobiety w ciąży, która ma zrobić tak ważne badanie USG, nie ma miejsca w terminarzu. Masakra!

Co do rh- to po prostu podaje sie matce immunogluboline po porodzie :)

Wredotka lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mi się przytrafiło coś okropnego.Akurat byłam na pogrzebie u wuja. Siedziałam w kościele na mszy i wstając poczułam że coś mi wyleciało ze środka i przepraszam za bezpośredniość, poleciało po nodze.szybko wyszłam z kościoła i do samochodu oczywiście o toalecie w pobliżu można było zapomnieć. Gdy zobaczylam że to świeża krew to szybko do szpitala bałam się że to krwotok i poroniłam. Od razu mnie wzieli na usg na szczeście nie musiałam czekać długo w izbie przyjęć. Okazało się że wszystko w porządku z dzieciątkiem serduszko bije, kosmówka sie nie odkleja krwiaka nie ma.W takim razie pytam skąd tyle krwi że aż przez podpaskę przeciekło. Nie był w stanie mi powiedzieć. Tylko powiedział że następne 2-3 tygodnie będą decydujące. Istnieje ryzyko poronienia ale może być też wszystko dobrze.Nic mnie nie bolało nie miałam żadnych skurczy ani objawów przed krwawieniem. Dostałam relanium na uspokojenie. Brała któraś z Was? Przeczytałam ulotkę tego leku i noe jest zbytnio preferowany w ciąży.

w57v3e3kt53bmubr.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mi się przytrafiło coś okropnego.Akurat byłam na pogrzebie u wuja. Siedziałam w kościele na mszy i wstając poczułam że coś mi wyleciało ze środka i przepraszam za bezpośredniość, poleciało po nodze.szybko wyszłam z kościoła i do samochodu oczywiście o toalecie w pobliżu można było zapomnieć. Gdy zobaczylam że to świeża krew to szybko do szpitala bałam się że to krwotok i poroniłam. Od razu mnie wzieli na usg na szczeście nie musiałam czekać długo w izbie przyjęć. Okazało się że wszystko w porządku z dzieciątkiem serduszko bije, kosmówka sie nie odkleja krwiaka nie ma.W takim razie pytam skąd tyle krwi że aż przez podpaskę przeciekło. Nie był w stanie mi powiedzieć. Tylko powiedział że następne 2-3 tygodnie będą decydujące. Istnieje ryzyko poronienia ale może być też wszystko dobrze.Nic mnie nie bolało nie miałam żadnych skurczy ani objawów przed krwawieniem. Dostałam relanium na uspokojenie. Brała któraś z Was? Przeczytałam ulotkę tego leku i noe jest zbytnio preferowany w ciąży.

Jejku dobrze, że szybko zareagowane! Teraz najważniejszy spokój i pozytywne myślenie! Jesteśmy z tobą! A skoro lekarz ci przepisał to pewnie wiedział co robi..

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Maaagy Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:

Jejku współczuje stresu :( teraz dużo lez, odpoczywaj i postaraj sie nie denerwować :*

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • Maaagy Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żyje jutrzejsza wizyta serduszka. Strasznie sie boje :( nie mogę sie jej doczekać. Jejku wszystkie emocje wracają :) jest tak jak miałam z córka

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za wsparcie. Jechałam dzisiaj i płakałam bo byłam pewna że już po...ale walczymy dalej. 3mam kciuki za Was i żebyście nie musiały przeżywać takich stresów

w57v3e3kt53bmubr.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz czekam 08.08 i tak strasznie odległy ten termin :(

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:
    Dziękuję dziewczynki za wsparcie. Jechałam dzisiaj i płakałam bo byłam pewna że już po...ale walczymy dalej. 3mam kciuki za Was i żebyście nie musiały przeżywać takich stresów

Na pewno będzie dobrze :-*

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    ja teraz czekam 08.08 i tak strasznie odległy ten termin :(

Ja też już nie mogę się doczekać wizyty. Jeszcze dwa tygodnie :-) Oj będzie się dłużył ten czas. Zastanawiam się czy nie pójść na usg wcześniej też i zobaczyć maluszka :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula współczuję przeżyć !!

Wydaje mi się że chyba wiedzą co podają. Ty odpoczywaj do góry brzuchem

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się Wam, że wczoraj nie wytrzymałam i będąc na shoppingu

Magdalena
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dwa body w rozm.56. Choc obiecałam sobie, że do 13tc nic nie kupię ale złamałam sie

a88 lubi tę wiadomość

Magdalena
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ