Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kolka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, ja brałam stąd:
    https://www.suwaczki.com/

potem linka do suwaczka wklejasz sobie w podpis na forum w ustawieniach->społeczność->Twój podpis na forum :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale temat zabobonow rozpoczelam, ja tez w pierwszej ciazy bylam na pogrzebie tescia, babci i babci meza, wiec 3 bardzo wazne osoby w naszym zyciu. Moja mama kazala mi sie trzymac z daleka na pogrzebie babci, a ja sie z nia nie klocilam. Na dwoch pozostalych nikt sie mna nie przejmowal, uczestniczylam jak kazdy. Tak tylko napomknelam o tym, bo akurat taki moment wyszedl, ze stalo sie to na pogrzebie.

Na suwaczek kliknij w moj podpis i przeniesie Cie do str, gdzie stworzysz suwaczek, a w opcjach profilu dodasz odpowoedni link, ktory na koncu sie wygeneruje.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 jestem mamą luty 2017 mam podobne doświadczenia. Od 5 tc plamiłam a w 7 tc krwawiłam jasną krwią. Nie było krwiaków, serduszko biło nie wiadomo skąd krwawienie, być może pękła jakąś żyłka. Teraz tulę pięciomiesięcznego synka. Plamiłam do 20 tc. pozdrawiam

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu relanium daje sie na wyciszenie w ciazy jak lezalam w szpitalu co 3 kobieta mialabpofawany ten lek

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Ale temat zabobonow rozpoczelam, ja tez w pierwszej ciazy bylam na pogrzebie tescia, babci i babci meza, wiec 3 bardzo wazne osoby w naszym zyciu. Moja mama kazala mi sie trzymac z daleka na pogrzebie babci, a ja sie z nia nie klocilam. Na dwoch pozostalych nikt sie mna nie przejmowal, uczestniczylam jak kazdy. Tak tylko napomknelam o tym, bo akurat taki moment wyszedl, ze stalo sie to na pogrzebie.

Na suwaczek kliknij w moj podpis i przeniesie Cie do str, gdzie stworzysz suwaczek, a w opcjach profilu dodasz odpowoedni link, ktory na koncu sie wygeneruje.
    Ale rozumiem że szczęśliwie urodziłaś maleństwo po tych pogrzebach?Naprawdę ciężkie chwile przeżyłaś

w57v3e3kt53bmubr.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Kasiu relanium daje sie na wyciszenie w ciazy jak lezalam w szpitalu co 3 kobieta mialabpofawany ten lek
    Dzieki za informacje to juz sie nie bede bala brac. Mysle ze na noc sobie bede brala zeby nie myslec o glupotach przed snem.

w57v3e3kt53bmubr.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    kasiula2122 jestem mamą luty 2017 mam podobne doświadczenia. Od 5 tc plamiłam a w 7 tc krwawiłam jasną krwią. Nie było krwiaków, serduszko biło nie wiadomo skąd krwawienie, być może pękła jakąś żyłka. Teraz tulę pięciomiesięcznego synka. Plamiłam do 20 tc. pozdrawiam
    Oby u mnie sie skonczylo podobnie. A mialas silne te krwawienie w 7tyg?Ze mnie chlusnelo jak z wiadra (przepraszam za kolokwializm)

w57v3e3kt53bmubr.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro dowiem się czy w końcu jest zarodek, trochę znudziło mi się ganianie tak co tydzień i w międzyczasie jeszcze jakieś wymazy, badania.
    Nie wiem jak u was dziewczyny, ale nie mogę jeść absolutnie mięsa ani też skwarek - odruch bardziej niż wymiotny.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:
    Oby u mnie sie skonczylo podobnie. A mialas silne te krwawienie w 7tyg?Ze mnie chlusnelo jak z wiadra (przepraszam za kolokwializm)
    Bardzo chlusnęło... Dosłownie pociekło po nogach Pracuję w szpitalu położniczym i od razu idąc na dyżur zaszłam na IP I do dzisiaj nikt nie wie skąd to krwawienie Serducho mocno biło Nikt nie mówił o decydujących tygodniach Lekarka dyżurująca zasugerowała zwolnienie i tak też zrobiłam W drugiej ciąży nie miałam plamień i krwawień i poroniłam w 11 tc Także skoro serduszko bije to już idzie ku dobremu Pozdrawiamy z Cypisek

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był 6 tc 5 dzień do dziś pamiętam bo dzień wcześniej miałam USG i biło serduszko

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Dziewczynki ja z pytaniem

Dostałam wczoraj skierowanie na badania i do kiedy powinnam je zrobić? Pielęgniarka która mnie rejstrowała na USG prenatalne powiedziała że śmiało mogę je wykonać w 13 tc. A jak czytam jak to u Was to mam wrażenie, że bedzie to trochę późno.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne robi się chyba między 11t0d a 13t6d :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg to wiem,

ale chodzi mi o badania jak toxoplazmoza, OB, mocz, morfologia

w4sqskjorqst8ec8.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    Usg to wiem,

ale chodzi mi o badania jak toxoplazmoza, OB, mocz, morfologia
    Wydaje mi sie ze jesli dostalas skierowanie na badanie to powinnas je zrobic od razu zebys miala juz komplet na kolejna wizyte u ginekologa

w57v3e3kt53bmubr.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak. Musisz mieć badania na następną wizytę :) każdy lekarz inaczej daje skierowania. Ja np. Dostałam teraz tylko mocz, morfologię, WR i poziom glukozy.

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyte mam 11.08

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , ja dzis mam wizyte na 14 -sta. Mam nadzieje ze wszystko bedzie Dobrze.

kasiarzyna, Paula. lubią tę wiadomość

2nn33e3kujjf71kc.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa Kciuki zaciśnięte za wizytę. Daj znać PO

Lupusowa, Promyczek_91 lubią tę wiadomość

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja mam termin na 28 lutego niby u mnoe wszystko jest dobrze ale jeszcze nie widzialam ani zarodka ani serduszka a teraz jeszcze nabawilam. Sie bolu pecherza i mam czarne mysli tez tak macie w 1 trymestrze?

oar89n73od1dc4i6.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na badaniu krwi wolna beta i pappa,wyniki 4 dni robocze a wizyta i USG prenatalne 19.07 juz się zaczynam denerwowac...

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ