X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kolka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, ja brałam stąd:
    https://www.suwaczki.com/

potem linka do suwaczka wklejasz sobie w podpis na forum w ustawieniach->społeczność->Twój podpis na forum :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale temat zabobonow rozpoczelam, ja tez w pierwszej ciazy bylam na pogrzebie tescia, babci i babci meza, wiec 3 bardzo wazne osoby w naszym zyciu. Moja mama kazala mi sie trzymac z daleka na pogrzebie babci, a ja sie z nia nie klocilam. Na dwoch pozostalych nikt sie mna nie przejmowal, uczestniczylam jak kazdy. Tak tylko napomknelam o tym, bo akurat taki moment wyszedl, ze stalo sie to na pogrzebie.

Na suwaczek kliknij w moj podpis i przeniesie Cie do str, gdzie stworzysz suwaczek, a w opcjach profilu dodasz odpowoedni link, ktory na koncu sie wygeneruje.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 jestem mamą luty 2017 mam podobne doświadczenia. Od 5 tc plamiłam a w 7 tc krwawiłam jasną krwią. Nie było krwiaków, serduszko biło nie wiadomo skąd krwawienie, być może pękła jakąś żyłka. Teraz tulę pięciomiesięcznego synka. Plamiłam do 20 tc. pozdrawiam

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu relanium daje sie na wyciszenie w ciazy jak lezalam w szpitalu co 3 kobieta mialabpofawany ten lek

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Ale temat zabobonow rozpoczelam, ja tez w pierwszej ciazy bylam na pogrzebie tescia, babci i babci meza, wiec 3 bardzo wazne osoby w naszym zyciu. Moja mama kazala mi sie trzymac z daleka na pogrzebie babci, a ja sie z nia nie klocilam. Na dwoch pozostalych nikt sie mna nie przejmowal, uczestniczylam jak kazdy. Tak tylko napomknelam o tym, bo akurat taki moment wyszedl, ze stalo sie to na pogrzebie.

Na suwaczek kliknij w moj podpis i przeniesie Cie do str, gdzie stworzysz suwaczek, a w opcjach profilu dodasz odpowoedni link, ktory na koncu sie wygeneruje.
    Ale rozumiem że szczęśliwie urodziłaś maleństwo po tych pogrzebach?Naprawdę ciężkie chwile przeżyłaś

w57v3e3kt53bmubr.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Kasiu relanium daje sie na wyciszenie w ciazy jak lezalam w szpitalu co 3 kobieta mialabpofawany ten lek
    Dzieki za informacje to juz sie nie bede bala brac. Mysle ze na noc sobie bede brala zeby nie myslec o glupotach przed snem.

w57v3e3kt53bmubr.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    kasiula2122 jestem mamą luty 2017 mam podobne doświadczenia. Od 5 tc plamiłam a w 7 tc krwawiłam jasną krwią. Nie było krwiaków, serduszko biło nie wiadomo skąd krwawienie, być może pękła jakąś żyłka. Teraz tulę pięciomiesięcznego synka. Plamiłam do 20 tc. pozdrawiam
    Oby u mnie sie skonczylo podobnie. A mialas silne te krwawienie w 7tyg?Ze mnie chlusnelo jak z wiadra (przepraszam za kolokwializm)

w57v3e3kt53bmubr.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro dowiem się czy w końcu jest zarodek, trochę znudziło mi się ganianie tak co tydzień i w międzyczasie jeszcze jakieś wymazy, badania.
    Nie wiem jak u was dziewczyny, ale nie mogę jeść absolutnie mięsa ani też skwarek - odruch bardziej niż wymiotny.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula2122 wrote:
    Oby u mnie sie skonczylo podobnie. A mialas silne te krwawienie w 7tyg?Ze mnie chlusnelo jak z wiadra (przepraszam za kolokwializm)
    Bardzo chlusnęło... Dosłownie pociekło po nogach Pracuję w szpitalu położniczym i od razu idąc na dyżur zaszłam na IP I do dzisiaj nikt nie wie skąd to krwawienie Serducho mocno biło Nikt nie mówił o decydujących tygodniach Lekarka dyżurująca zasugerowała zwolnienie i tak też zrobiłam W drugiej ciąży nie miałam plamień i krwawień i poroniłam w 11 tc Także skoro serduszko bije to już idzie ku dobremu Pozdrawiamy z Cypisek

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był 6 tc 5 dzień do dziś pamiętam bo dzień wcześniej miałam USG i biło serduszko

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Dziewczynki ja z pytaniem

Dostałam wczoraj skierowanie na badania i do kiedy powinnam je zrobić? Pielęgniarka która mnie rejstrowała na USG prenatalne powiedziała że śmiało mogę je wykonać w 13 tc. A jak czytam jak to u Was to mam wrażenie, że bedzie to trochę późno.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne robi się chyba między 11t0d a 13t6d :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg to wiem,

ale chodzi mi o badania jak toxoplazmoza, OB, mocz, morfologia

w4sqskjorqst8ec8.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    Usg to wiem,

ale chodzi mi o badania jak toxoplazmoza, OB, mocz, morfologia
    Wydaje mi sie ze jesli dostalas skierowanie na badanie to powinnas je zrobic od razu zebys miala juz komplet na kolejna wizyte u ginekologa

w57v3e3kt53bmubr.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak. Musisz mieć badania na następną wizytę :) każdy lekarz inaczej daje skierowania. Ja np. Dostałam teraz tylko mocz, morfologię, WR i poziom glukozy.

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyte mam 11.08

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , ja dzis mam wizyte na 14 -sta. Mam nadzieje ze wszystko bedzie Dobrze.

kasiarzyna, Paula. lubią tę wiadomość

2nn33e3kujjf71kc.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa Kciuki zaciśnięte za wizytę. Daj znać PO

Lupusowa, Promyczek_91 lubią tę wiadomość

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Gosiakk300 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja mam termin na 28 lutego niby u mnoe wszystko jest dobrze ale jeszcze nie widzialam ani zarodka ani serduszka a teraz jeszcze nabawilam. Sie bolu pecherza i mam czarne mysli tez tak macie w 1 trymestrze?

oar89n73od1dc4i6.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na badaniu krwi wolna beta i pappa,wyniki 4 dni robocze a wizyta i USG prenatalne 19.07 juz się zaczynam denerwowac...

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ