X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kolka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy dzień w pracy po L4...
    Spać mi się chce i mam dziś małe mdłości, czuję, że jestem głodna, ale jak myślę o jedzeniu to mi źle.
    Ja akurat mam siedzącą pracę przed kompem, więc się bardzo nie wysilam.
    Waham się czy jak będzie wszystko ok to iść już L4 od sierpnia czy poczekać jeszcze miesiąc :)

Ja dziś drugie podejście do lekarki z lux medu po skierowanie, spróbuję coś poczarować, trzymajcie kciuki wieczorem :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, idę do rodzinnego po skierowanie na badanie krwi. Zawsze parę groszy na morfologii oszczędzone. Marne szanse, że da ale może się uda.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiakk300 wrote:
    U mnoe tez lekko widoczny a co do pracy to tak na dwa razy mam ciezke rzeczy do dzwigania poki co wykorzystuje wszystkich ale noe wiem czy da sie tak dluzej a ma zgage niby migdaly dobre ale ja tez po noch mialam wieksza zgage
    Na Twoim miejscu rozwazalabym zwolnienie. Długo nie dadzą się tak wykorzystywać z tym dźwignię za Ciebie. W domu odpoczniecie: Ty i fasolka, wypicie się, poleniuchujecie. Korzystaj póki mozesz, bo później juz dluuuuugo spokoju nie zaznasz. Chyba, że masz już dzieci to co Ci będę prawić. Pozdrawiam

Magdalena
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    A mi lekarka wczoraj odstawiła dupka. Mam dokończyć opakowanie co zrobię jutro rano i nadlej już nie. Powiedziała, że wszystko wygląda świetnie więc nie ma potrzeby faszerowania groszka lekami.
    Powiem wam, że dupek dawał mi poczucie bezpieczeństwa i teraz trochę się boję go odstawić.
    Ja dupka brałam od marca zawsze po owu i do pierwszej wizyty juz w ciąży brałam po 1 tabletce. Po wizycie gin zwiększyła do 2 tabletek ze względu na bole podbrzusza i narazie tak biorę.. nie powiem, że daje mi to komfort psychiczny, ale jestem ciekawa jak długo będę go brać

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi mi migdały nie pomagają.

Dupka biorę 3*1

Ja również myślę nad L4.

Nawet nie mam czasu iść do dentysty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 11:49

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o położną to podobno dobrze mieć swoją. Taka "usługa" jest oczywiście dodatkowo płatna. Przy porodzie naturalnym jest to baaardzo pomocne rozwiązanie bo mamy przy sobie kogoś zaufanego. Przy cc ta opcja jest raczej zbędna. Mnie pielęgniarka przy ostatnim pobraniu krwi zapytała czy mam już szpital i położną wybraną bo uwaga - dobra położnaa terminy na pół roku do przodu! Szok :-) Także musimy chyba już się rozglądać.

thgf3e3kgrhlqiqj.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie cc będzie na 200% ale ponoć i tak muszę mieć :( a ja nie wiem czym się sugerować wybierając.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    No u mnie cc będzie na 200% ale ponoć i tak muszę mieć :( a ja nie wiem czym się sugerować wybierając.
    Jakie masz wskazanie do cc jeśli można wiedzieć

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:

A dlaczego? Przecież wówczas będzie u Ciebie poród wyglądał zupełnie inaczej. Z tego co się orientuje to położną ma pomóc w porodzie. Podczas CC będzie niepotrzebna. Dowiedz się dokładnie. Nie wiem jak u Ciebie, ale w Warszawie koszt takiej położnej jest naprawdę wysoki.

thgf3e3kgrhlqiqj.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może nie o położną a pielęgniarkę tą co po porodzie przychodzi.

Anne 92 jestem ON i przez to, będzie CC.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie migdały, to może mleko?

A z tą położną, to mnie zagięłyście...

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko :O o mama mia na samą myśl mi się wymiotować chce.

w4sqskjorqst8ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

szwesta80 ja też chodziłam do rodzinnegopo skierowanie na badania, dał mi na:morfologie, mocz, glukoze, WR i Hbs, ale i tak za resztę zapłaciłam 180zł.

Do ginka chodzę prywatnie i wizyty co 4 tygodnie. Byłam tydzień temu i wyniki mam przesłać mms-em bo do 10 tygodnia chce zobaczyć a na wizytę pujdę w 12 tyg.
    Na razie wszystko ok.

https://www.suwaczki.com/tickers/eikt0dw49tuphz4j.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    to może nie o położną a pielęgniarkę tą co po porodzie przychodzi.

Anne 92 jestem ON i przez to, będzie CC.

Wiesz co, nie wiem. W szpitalu w którym będziesz rodzić powinni Ci wszystkich informacji udzielić :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szybko położną trzeba wybrać? Ja chyba też cc, chociaż wolała bym naturalnie ale się boję bo choruję na padaczkę i mogę mieć atak.

https://www.suwaczki.com/tickers/eikt0dw49tuphz4j.png[/img]

• motylkova Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Jak nie migdały, to może mleko?

A z tą położną, to mnie zagięłyście...
    Mam odrzut od mleka totalny brr

f2w3xzkr51ok2xi8.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, kiedy się wybiera wiem, ze do prosdu muszę mieć wybranego pediatrę i poradnię dla Groszka

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno już warto o tym myśleć. Tak jak pisałam, podobno dobre położne mają długie terminy. Ale to wszystko zależy pewnie od miasta, szpitala i w ogóle. Warto teraz o tym pomyśleć :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim wypadku to bylo tak ze polozna, pielegniarke srodowiskowa i osrodek wybieralam po porodzie, jak wrocilismy do domku. No chyba ze polozna do porodu ktora mialaby byc przy Tobie caly czas praktycznie no ale jak ktos pisal troche kosztuje taka przyjemnosc...

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że podczas porodu sn położna jest ważniejsza niż lekarz. Przy pierwszym porodzie nie miałam opłaconej położnej, ale cudownie trafiłam. Położna była dyskretna, nie narzucała się, przez większość czasu byliśmy z mężem sami, ale pojawiała się zawsze wtedy kiedy była potrzebna. Ten poród był naprawdę niesamowicie fajny.
    Teraz niestety będę mieć cc, więc jestem lekko przerażona :/

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ