X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa jaki śliczny Groszek, a brzusio. No cudowny. Ale już taki duży? Moja ciąża 2 tyg mlodsza. Ciekawe czy za dwa tyg i mój taki będzie ;-)

Lupusowa lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa - łał toż to już ciążowy brzuch nie do ukrycia :D
    Ja po wizycie :) dzidziusiowi bije serduszko :) ma 3,59mm.
    Jestem spokojniejsza pomimo plamień i luteiny którą muszę przyjmować :)

gruzinowa dama, kuzka, kasiarzyna, aiwlys, Paula., Lupusowa lubią tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello u mnie tez sex po sn 1000x na plus;) tez odczekalismy 6tyg i byla obawa i na poczatku nie bylo fajnie, ale potem serio hiper :)

We wrzesniu 2016 rodzila mama z blizniakami naturalnie, wielki szacun dla niej :)

Teraz jest duzo cc ze wskazan medycznych, albo ogolnie porody rozpoczete sn koncza sie cesarka. Ja rodzilam maturalnie bez znieczulenia, po porodzie od razu poszlam pod prysznic, ciuchy ktore mialam na sobie wyrzucilam do smieci. Wyszlam z lazienki i juz nie kladkam sie na lozko, tylko rozlozylam sobie podklad i usiadlam na krzesle, wpadla polozna spojrzala na mnie "pani jest juz po kapieli? I juz pani siedzi?" A maz przytulal sie do synka :) fajnie, dobrze wspominam, chociaz lacznie z odejsciem wod w domu trwalo to 12h.
    Na sama mysl o Cc mam dreszcze, wiec mam nadzieje ze i tym razem mnie to ominie.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o polozna do domu dla dziecka, to nie wiem jak kest u Was, ale u mnie maz pojechal i zarajestrowal w przychodni rejonowej i w tym samym dniu przyjechala do nas w pt o 17 polozna o ejrzec mlodego, wiec nie wiem co to sa terminy na 6m do przodu, bo u nas po prostu babeczke oddelegowali bo byla widac na nasz rejon.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niesamowite Lupusowa, że już taki brzuszek masz. Ja jestem w 10t1d z OM , a z USG w 11t1d i u mnie nic nie drgnęło. Wprawdzie mam swoje sadełko wychowywane, ale nic nie widać :P

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny brzuszek mój też się powiększył ale tak nieznacznie.. mam pytanie czy w każdym trymestrze trzeba robić toksoplazmoze? Lekarz mówił ze dobrze jest zrobić.. Też tak robicie?

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa, jaki super brzuszek, taki już prawdziwie ciążowy! :)

Ja jem dość mało, około 4 posiłków dziennie, ale za to owoce po prostu garściami. Dziś na kolację obok kanapki zjadłam 3 nektarynki i teraz leżę...i mam wrażenie, że zaraz pęknę ;)

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Tak,zwlaszcza dziś...cały czas mi niedobrze jak nie zjem,wiec jem co chwila po troszke,ale nie mam ochoty na cos konkretnego.Teraz gotuje bób :-)
    Właśnie mi też jest niedobrze jak niezjem rano muszę mieć cos na stoliku żeby szybko przegrysc.. oby już te nudności ustaliły bo pora mi pozbierać się w garscalbo mi słabo albo niedobrze chyba zrzedna się przez te objawy zrobiłam ciekawe czy ma to coś wspólnego z tym jaką będzie płeć .. Z synkiem wymiotowalam duzo do 15 tygodnia z córką czułam się ekstra a teraz znów nudności slabniecia no tylko biust nie rośnie wcale..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Bardzo ładny brzuszek mój też się powiększył ale tak nieznacznie.. mam pytanie czy w każdym trymestrze trzeba robić toksoplazmoze? Lekarz mówił ze dobrze jest zrobić.. Też tak robicie?
    Ja będę robiła. Już pierwsze badania na toxoplaznoze mam za sobą. i w kolejnym trymestrach też. dlatego że mam styczność z owocami i warzywami w ogródku w którym czasem koty mogą chodzić.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Dziewczyny, ale naprodukowałyście od rana :D aż ciężko nadążyć z każdym tematem ;)

Szwesta, super, że udało Ci się umówić w końcu. Myślę, że 1 dzień nie zrobi różnicy, chodzi o to, żeby dzidzia byla konkretnych wymiarów, a to będzie już w 12tc, więc zgodnie z zaleceniami.

Na zgagę, jak Gruzinowa Dama, polecam migdały :)

Paula, ja bym poszła na tę wizytę - to dodatkowa okazja, żeby zobaczyć Maluszka, a może lekarz będzie do rzeczy ;)

Co do położnej- to my musimy wybierać położną? Kurczę, jestem zielona w temacie... :/

Witam wszystkie nowe mamusie :)

Dziewczyny, czy Wy może macie ostatnio jakoś więcej śluzu? Ja ostatnio mmiałam sporo wiecej niż wcześniej, a dziś to już tragedia.
    Bez zapachu, kremowy lub żółtawy, nic mnie nie swędzi i nie boli (sorry za szczegóły) i nie wiem, czy to fizjologiczne, czy coś się dzieje... :/

Marmi, mam taki sam śluz - oglądała mnie ginka i mówiła, że skoro nie piecze i nie swędzi, to widocznie taki mój urok.

Witam nowe mamusie! :)

Gratuluję serduszek, ale fajnie czytać tak dobre wieści <3

Co do toxo - ja robiłam raz, ale mam przeciwciała. Dobrze powtórzyć w 3 trymestrze.

Ja rodziłam SN, co prawda z ZZO, ale i tak bolało jak cholera :P Nikt mi nie powiedział, że przy ZZO poród się wydłuża i przy następnym porodzie na bank nie biorę. Namęczyłam się okropnie przy partych (które najczęściej są krótką fazą, u mnie przez ZZO trwały 2h). Ale ogólnie poród wspominam bardzo dobrze, zaraz po sama poszłam na górę na oddział i zajmowałam się Małym. Położna jest bardzo ważna, ja byłam umówiona z konkretną, ale że trafiłam na jej dyżur to nie płaciłam. Dobrze jest mieć plan porodu. Ja tam uważam, że dużo zależy od nastawienia i czy chcemy rodzić naturalnie - ja wierzyłam , że będzie dobrze i było (a ogólnie jestem drobna).

I podpisuję się pod resztą dziewczyn - seks jest zdecydowanie lepszy! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 23:02

marmi lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Chciałam się pochwalić, że udało się ze skierowaniami.
    Pani doktor bardzo miła i ta bez problemu dała mi skierowania na krew, zrobiła jeszcze cytologię w ramach abonamentu, dała skierowanie na usg, od razu na obciążenie glukozą i jeszcze dotatkowo na tarczycę i FT4 bo muszę kontrolować :)
    także, jestem zadowolona, z 300zł zaoszczędzone i nie straciłam do końca wiary w ten abonament w lux medzie :) jutro idę na badania.

Miłego piątku, zaraz mamy weekend pracujące mamusie ;)

marmi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Hej :)
    Chciałam się pochwalić, że udało się ze skierowaniami.
    Pani doktor bardzo miła i ta bez problemu dała mi skierowania na krew, zrobiła jeszcze cytologię w ramach abonamentu, dała skierowanie na usg, od razu na obciążenie glukozą i jeszcze dotatkowo na tarczycę i FT4 bo muszę kontrolować :)
    także, jestem zadowolona, z 300zł zaoszczędzone i nie straciłam do końca wiary w ten abonament w lux medzie :) jutro idę na badania.

Miłego piątku, zaraz mamy weekend pracujące mamusie ;)

Super. Mówiłam, że to kwestia podejścia :-) Zapamiętaj sobie namiary do tego lekarza i bez problemu będziesz miała skierowania na badania :-) Po coś w końcu płacimy im abonament.
    Ja też się witam z samego rana :-) Po śniadaniu zbieram się niedługo na zakupy.

kolka lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt. :)
    Lupusowa faktycznie masz tez brzusio większy :D

U mnie cos tam się rysuje, ale nie wiem czy to juz ciążowy czy jeszcze tluszczykowy haha :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0084adaddd9f.jpg

Wczoraj upuszczalam krew na białko, kreatynine, Coombsa, gluzoze itd. Itd. Wyniki we wtorek na wizycie.
    A prenatalne umówione na 28.07 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 08:42

Paula., marmi lubią tę wiadomość

• gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

ja mam dziś mdłości :(

marzy mi się łóżko

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemaaa Mamusie !!! <3
    Lupusowa piekny brzusio ;) mnie wczoraj wieczorem tak wzdęło, ze az troche mi sie smutno zrobilo ze tak szybko we mnie idzie. Musze o suknie slubna zadzwonic bo mialam miec przymiarke w sierpniu a jak tak dalej pojdzie to sie w nia nie zmieszcze.
    Poza tym dolegliwosci ciazowe odchodza. Mdlosci mam dopóki czegos nie zjem. Wczoraj nie mialam na nic ochoty i juz tak w siebie sledzia wmusilam chociaz na sama mysl mi niedobrze sie robilo ale jakos zjadlam go z przyjemnoscia ale pozniej drugi raz w zyciu mialam zgage. No i moje emocje się wlaczaja bo wczoraj plakalam na filmie "dzis 13 jutro 30" haha :D
    Ale juz nie wymiotuje no najlepsza rzecz :)

P.S
    Witam sie w 10t0d ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 09:58

marmi lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Właśnie gotuje mi się ryż, truskawki w śmietanie już czekają.
    Taka mała fanaberia śniadaniowa...

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad ryż z jabłkami i cynamonem i gozdzikami...:-)
    Nie sadzilam ze to kiedykolwiek powiem ale chciałabym żeby lato się juz skończyło,była jesień i było czym oddychać...

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała aby lato w końcu się zaczęło.
    W naszych rejonach ciągle deszcz i zimno.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nie na obiad nie wiem co dziś wyjątkowo mam ochotę na nie wiem co :) mam od rana mdłości, siedzę i dzielnie pracuję :)

Paula ja płaczę na reklamie whiskasa !!!!

My ślub mieliśmy brać w przyszłym roku, ale myślę czy go nie przesunąć o zgrozo

Paula. lubi tę wiadomość

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad jakieś mięsko pieczone chyba zrobię :-) śledziki uwielbiam, często mam na nie ochotę. Ostatnio kapustę kiszoną z wiaderka wyjadałam :-D

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ