X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie spodobal wozek roan emma. To jest chyba 3w1 ale jeszcze opini za wiele nie szukalam. Tylko on ma koła nieskretne

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi mnie te kółka przerażają, boję się że mi utkną w torach tramwajowych :O

Mi patrząc na głębokość gondoli, cenę odpowiada ten CORAL 3w1, Krasnal ale muszę poszukać gdzie go pomacam i sprawdzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 13:04

w4sqskjorqst8ec8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie takie koła podobaja ;-) no i ja nie mam czym sie martwic bo nie poruszam się takim środkiem komunikacji to po pierwsze, po drugie narazie mieszkam na wsi a po trzecie jak się wyprowadze do miasta to nie ma tam tramwajów ;-)

Masz rację najpierw trzeba pomacac i wtedy zdecydować ;-) sam wygląd nie wystarcza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 13:08

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w samym centrum miasta, dobrze że na parterze bo jak bym miała tyrać jeszcze wózek to by mnie szlag trafił....

te koła ponoć są szczegolnie ważne jak mi siostry tłumaczyły.

dłukachna lubi tę wiadomość

w4sqskjorqst8ec8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom na pewno koła są ważne ale wszystko samemu trzeba wypróbować. Mi się takie koła podobaja ale bede patrzyla na wygode. Moja chrzesnica ma wózek i te skrętne koła. To ja nie umiem bo prowadzić. Dopiero na blokadzie.

Wredotka lubi tę wiadomość

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do zakupu wózka jeszcze co najmniej 6 m-cy wiec mamy czas jak będzie się biegać za wyprawką:)

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na toxo nie można drugi raz zachorować, jak się ma przeciwciała to bez sensu jeszcze raz powtarzać badanie.

Co do wózka - też uważam, że lepiej zainwestować w dobrą spacerówkę i fotelik (nie kupujcie fatalnych fotelików bez testów, które czesto są w wózkach 3w1 np. Roan). Ja mam gondolę Navington Caravel na kołach takich jak Roan, tyle że u mnie są skrętne i różnica w prowadzeniu ogromna. Jeździłam tymi obiema gondolami i Navington zdecydowanie lepszy. Spacerówkę mam Joie, łupinkę Maxi Cosi, a dla syna kupiliśmy teraz większy fotelik montowany tyłem. W ogóle to rzadko są dobre spacerówki w wózkach 2w1 także warto poczytać, żeby potem drugi raz nie kupować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 13:26

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka Gin mi zlecił te badania żeby mieć w systemie. Ja za nie nie płacę więc je wykonam

w4sqskjorqst8ec8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co lepsze to się okaze przy kupowaniu, patrzyłam ta gondole ale jednak roan ma ładniejsze według mnie. Także ja będę patrzyła na wygląd i wygodę. Ale tak jak gruzinowa dama mówi mamy na to czas :-)

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wózkami to jakaś czarna magia dla mnie...kompletnie się nie orientuje i mam nadzieje,ze tutejsze doświadczone mamy coś podpowiecie w tym temacie :)

Mam pytanie co do badań genetycznych,mój gin z racji poronienia mówił,żebym zrobiła badanie,które się nazywa Panorama,to jest coś podobnego do Nifty,ale ponoć bardziej dokładniejsze i sprawdzałam tez porównanie tych dwóch badań,Panorama wychodzi precyzyjniejsza i daje dodatkowo 100%pewnosci co do płci,i wykrywa m.in zespół Di George'a.Słyszalyscie o tym badaniu?

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA pierwsze słyszę, na razie robię USG genetyczne na nifty nie mam kasy w Krakowie koszt takiego badania miedzy 2100 a 2400
    :(

w4sqskjorqst8ec8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam tylko te podstawowe badania zrobić. Jeżeli będzie coś nie tak i lekarz zaleci też inne np nifty itp to zrobię dla swojego spokoju.

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    JA pierwsze słyszę, na razie robię USG genetyczne na nifty nie mam kasy w Krakowie koszt takiego badania miedzy 2100 a 2400
    :(

To jest jakieś nowe nieinwazyjne badanie,podobne do Nifty,ale właśnie niby dokładniejsze i wykrywa ten zespół DiGeorge'a. Patrzyłam na ceny i koszt między 2400-2650 :(

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • rosann Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    To jest jakieś nowe nieinwazyjne badanie,podobne do Nifty,ale właśnie niby dokładniejsze i wykrywa ten zespół DiGeorge'a. Patrzyłam na ceny i koszt między 2400-2650 :(

Taka mała uwaga, zespół DiGeorge'a wykrywa też rozszerzone Nifty :)
    Poza tym, wydaje mi się, że Twój lekarz wprowadza Cię w błąd :) Piszesz, że wg niego Panorama daje 100% jeśli chodzi o płeć, a to nasuwa myśl, że inne testy jej nie dają :) No ale jak mają nie dać? Przecież te wszystkie testy badają DNA czyli m.in. analizują rodzaj i ilość chromosomów X i Y. Jak w DNA wykryty zostanie chromosom Y to wiadomo, że będzie chłopiec. Tutaj badanie nie ma się co mylić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 14:14

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    Czarna Kawa Witaj w gronie Aniołkowych mam oraz lutówek :)

lupusowa - Groszek piękny :D brzusio również

( jak wstawiasz zdjęcia na forum ?)

najpierw robilam zdjecia z telefonu, potem weszlam na stronke co sie nazywa zapodaj, i tam kazde zdjecie sciagalam i dla kazdego zdjecia byl skrot url, skopiowalam ten co pisalo miniaturka na forum.

gruzinowa dama lubi tę wiadomość

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Taka mała uwaga, zespół DiGeorge'a wykrywa też rozszerzone Nifty :)
    Poza tym, wydaje mi się, że Twój lekarz wprowadza Cię w błąd :) Piszesz, że wg niego Panorama daje 100% jeśli chodzi o płeć, a to nasuwa myśl, że inne testy jej nie dają :) No ale jak mają nie dać? Przecież wszystkie testy badają DNA czyli m.in. analizują między innymi rodzaj i ilość chromosomów X i Y. Jak w DNA wykryty zostanie chromosom Y to wiadomo, że będzie chłopiec. Tutaj badanie nie ma się co mylić :)

Rosann,dzięki za odpowiedz :) zastanawia mnie tylko czy rzeczywiście ta Panorama jest konkurencyjna dla Nifty,czy to po prostu takie gadanie i tak naprawdę niewiele się różni od Nifty...a jest kosztowniejsza.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • rosann Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Rosann,dzięki za odpowiedz :) zastanawia mnie tylko czy rzeczywiście ta Panorama jest konkurencyjna dla Nifty,czy to po prostu takie gadanie i tak naprawdę niewiele się różni od Nifty...a jest kosztowniejsza.

Mi coś się wydaje, że ten Twój lekarz jakiś interes ma w tym polecaniu konkretnego badania :)
    Wrzucam jeszcze raz link do bloga Mamy Ginekolog, która porównała chyba wszystkie dostępne badania wolnego płodowego DNA w PL :)
    https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wozki 3w1, to tak jak wspomniala Wredotka, wiekszosc fotelikow nie przechodzilo crash testow...
    Lepiej wiec chyba pomyslec o wozkach 2w1 a fotelik kupic oddzielnie (do wielu modeli sa przejsciowki, pozwalajace zamontowac fotelik sprawdzonej firmy)

jomi81, marmi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Poznania i okolic, gdzie robicie prenatalne?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 09:54

Paula. lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ