Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się właśnie takie koła podobaja
no i ja nie mam czym sie martwic bo nie poruszam się takim środkiem komunikacji to po pierwsze, po drugie narazie mieszkam na wsi a po trzecie jak się wyprowadze do miasta to nie ma tam tramwajów
Masz rację najpierw trzeba pomacac i wtedy zdecydowaćsam wygląd nie wystarcza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 13:08
-
Nom na pewno koła są ważne ale wszystko samemu trzeba wypróbować. Mi się takie koła podobaja ale bede patrzyla na wygode. Moja chrzesnica ma wózek i te skrętne koła. To ja nie umiem bo prowadzić. Dopiero na blokadzie.
Wredotka lubi tę wiadomość
-
Na toxo nie można drugi raz zachorować, jak się ma przeciwciała to bez sensu jeszcze raz powtarzać badanie.
Co do wózka - też uważam, że lepiej zainwestować w dobrą spacerówkę i fotelik (nie kupujcie fatalnych fotelików bez testów, które czesto są w wózkach 3w1 np. Roan). Ja mam gondolę Navington Caravel na kołach takich jak Roan, tyle że u mnie są skrętne i różnica w prowadzeniu ogromna. Jeździłam tymi obiema gondolami i Navington zdecydowanie lepszy. Spacerówkę mam Joie, łupinkę Maxi Cosi, a dla syna kupiliśmy teraz większy fotelik montowany tyłem. W ogóle to rzadko są dobre spacerówki w wózkach 2w1 także warto poczytać, żeby potem drugi raz nie kupować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 13:26
-
No właśnie co lepsze to się okaze przy kupowaniu, patrzyłam ta gondole ale jednak roan ma ładniejsze według mnie. Także ja będę patrzyła na wygląd i wygodę. Ale tak jak gruzinowa dama mówi mamy na to czas
Wredotka lubi tę wiadomość
-
Z tymi wózkami to jakaś czarna magia dla mnie...kompletnie się nie orientuje i mam nadzieje,ze tutejsze doświadczone mamy coś podpowiecie w tym temacie
Mam pytanie co do badań genetycznych,mój gin z racji poronienia mówił,żebym zrobiła badanie,które się nazywa Panorama,to jest coś podobnego do Nifty,ale ponoć bardziej dokładniejsze i sprawdzałam tez porównanie tych dwóch badań,Panorama wychodzi precyzyjniejsza i daje dodatkowo 100%pewnosci co do płci,i wykrywa m.in zespół Di George'a.Słyszalyscie o tym badaniu? -
gruzinowa dama wrote:JA pierwsze słyszę, na razie robię USG genetyczne na nifty nie mam kasy w Krakowie koszt takiego badania miedzy 2100 a 2400
To jest jakieś nowe nieinwazyjne badanie,podobne do Nifty,ale właśnie niby dokładniejsze i wykrywa ten zespół DiGeorge'a. Patrzyłam na ceny i koszt między 2400-2650 -
Czarna_kawa wrote:To jest jakieś nowe nieinwazyjne badanie,podobne do Nifty,ale właśnie niby dokładniejsze i wykrywa ten zespół DiGeorge'a. Patrzyłam na ceny i koszt między 2400-2650
Taka mała uwaga, zespół DiGeorge'a wykrywa też rozszerzone Nifty
Poza tym, wydaje mi się, że Twój lekarz wprowadza Cię w błądPiszesz, że wg niego Panorama daje 100% jeśli chodzi o płeć, a to nasuwa myśl, że inne testy jej nie dają
No ale jak mają nie dać? Przecież te wszystkie testy badają DNA czyli m.in. analizują rodzaj i ilość chromosomów X i Y. Jak w DNA wykryty zostanie chromosom Y to wiadomo, że będzie chłopiec. Tutaj badanie nie ma się co mylić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 14:14
-
gruzinowa dama wrote:Czarna Kawa Witaj w gronie Aniołkowych mam oraz lutówek
lupusowa - Groszek pięknybrzusio również
( jak wstawiasz zdjęcia na forum ?)
najpierw robilam zdjecia z telefonu, potem weszlam na stronke co sie nazywa zapodaj, i tam kazde zdjecie sciagalam i dla kazdego zdjecia byl skrot url, skopiowalam ten co pisalo miniaturka na forum.gruzinowa dama lubi tę wiadomość
-
rosann wrote:Taka mała uwaga, zespół DiGeorge'a wykrywa też rozszerzone Nifty
Poza tym, wydaje mi się, że Twój lekarz wprowadza Cię w błądPiszesz, że wg niego Panorama daje 100% jeśli chodzi o płeć, a to nasuwa myśl, że inne testy jej nie dają
No ale jak mają nie dać? Przecież wszystkie testy badają DNA czyli m.in. analizują między innymi rodzaj i ilość chromosomów X i Y. Jak w DNA wykryty zostanie chromosom Y to wiadomo, że będzie chłopiec. Tutaj badanie nie ma się co mylić
Rosann,dzięki za odpowiedzzastanawia mnie tylko czy rzeczywiście ta Panorama jest konkurencyjna dla Nifty,czy to po prostu takie gadanie i tak naprawdę niewiele się różni od Nifty...a jest kosztowniejsza.
-
Czarna_kawa wrote:Rosann,dzięki za odpowiedz
zastanawia mnie tylko czy rzeczywiście ta Panorama jest konkurencyjna dla Nifty,czy to po prostu takie gadanie i tak naprawdę niewiele się różni od Nifty...a jest kosztowniejsza.
Mi coś się wydaje, że ten Twój lekarz jakiś interes ma w tym polecaniu konkretnego badania
Wrzucam jeszcze raz link do bloga Mamy Ginekolog, która porównała chyba wszystkie dostępne badania wolnego płodowego DNA w PL
https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/ -
nick nieaktualnyJesli chodzi o wozki 3w1, to tak jak wspomniala Wredotka, wiekszosc fotelikow nie przechodzilo crash testow...
Lepiej wiec chyba pomyslec o wozkach 2w1 a fotelik kupic oddzielnie (do wielu modeli sa przejsciowki, pozwalajace zamontowac fotelik sprawdzonej firmy)jomi81, marmi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny