X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wiecej deszczu i wiatru niz slonca.
    No ja bym slubu nie chciala przekladac juz wszystko zalatwione, zaproszenia w wiekszosci rozdane.. Ciezko by było to wszystko przekladac ;)
    Ja na obiad mam rybe i moj ma jeszcze zupe grzybową. Ale ogolnie tez sama nie wiem na co bym miala tak naprawde ochote.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • kolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziś lekkie mdłości, ale do wyrzymania :)
    Ja też płaczka, płaczę na filmach gdzie wcześniej tego nie robiłam albo np ostatnio bo mąż powiedział żebym sama poszła do sklepu :D a potem się śmieję z tych płaczów :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w dziewiątym tygodniu i mamy nadzieję, że mdłości i wymioty w końcu ustąpią...

p19u43r8y4e057zb.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    a u nie na obiad nie wiem co dziś wyjątkowo mam ochotę na nie wiem co :) mam od rana mdłości, siedzę i dzielnie pracuję :)

Paula ja płaczę na reklamie whiskasa !!!!

My ślub mieliśmy brać w przyszłym roku, ale myślę czy go nie przesunąć o zgrozo

My planowaliśmy ślub na czerwiec 2018, a teraz myślimy o ekspresowym wrześniu/październiku 2017 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na fb wyswietlila mi sie dzis reklama wozka Anex Cross. Chyba sie zakochalam... ;) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 11:05

• Talla Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D Paula możesz mnie dopisać na luty, mam termin 24.02.2018. Jest już zarodek z bijącym energicznie serduszkiem - 6 tydz. i 3 dz. ciąży.
    Rano wstałam o 5:39 i zdążyłam już odbyć spacer z kotem po godzinie 6 :) ale się zdziwił, jak go wołałam na dwór.
    Byłam w bojowym nastroju, teraz dla odmiany płakać mi się chce. Jem tylko wtedy kiedy muszę, smakują mi tylko warzywa ogórki i pomidory, a z owoców arbuz i brzoskwinie. Na szczęście jeszcze mam produkty mleczne. Mięso absolutnie nie, ryby tak niechętnie.

Magduśka, kasiarzyna, Paula., kuzka lubią tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    Hej dziewczyny :D Paula możesz mnie dopisać na luty, mam termin 24.02.2018. Jest już zarodek z bijącym energicznie serduszkiem - 6 tydz. i 3 dz. ciąży.
    Rano wstałam o 5:39 i zdążyłam już odbyć spacer z kotem po godzinie 6 :) ale się zdziwił, jak go wołałam na dwór.
    Byłam w bojowym nastroju, teraz dla odmiany płakać mi się chce. Jem tylko wtedy kiedy muszę, smakują mi tylko warzywa ogórki i pomidory, a z owoców arbuz i brzoskwinie. Na szczęście jeszcze mam produkty mleczne. Mięso absolutnie nie, ryby tak niechętnie.
    Witam,podobne gusta kulinarne jak moje. Pomidor, arbuz, brzoskwinie,nektarynki, mleczne produkty ale ryby tez wciąga.

Talla lubi tę wiadomość

Magdalena
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Ja będę robiła. Już pierwsze badania na toxoplaznoze mam za sobą. i w kolejnym trymestrach też. dlatego że mam styczność z owocami i warzywami w ogródku w którym czasem koty mogą chodzić.
    To ja pewnie też bede robić bo też mama ma swój ogródek i sąsiedzi pełno kotów a powiedz mi jeszcze oba przeciwciała robisz? czy same IgM?

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ja tez dziś zaczynam 10tc0d. Tylko, ze jak na złość chwyciło mnie zapalenie i musze brać te cholerne tabletki dopochwowe, masakra. W okresie ciąży jesteśmy tak na to narażone, że strach myśleć skąd to się bierze. A poza tym to czuje się w porządku. Tez mam większy brzuszek i nie wiem czy to tluszczyk czy to juz ten ciążowy :D

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • gruzinowa dama Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szukam wózka do max 1500 zł lub nawet gondolę używkę kupię a więcej wydam na spacerówkę za 3 w 1 nie będę płaciła 3000 - 4000 koła za markę bo np. X lander tylko dlatego że ładnie wygląda. patrzę przede wszystkim na wielkość gondoli bo rodzimy w zimie. Są polskie firmy które jakościowo mają b. dobre wózki i kosztują przyzwoicie.

Z tej firmy miała moja siostra http://allegro.pl/wozek-camarelo-carera-ca-13-3w1-w-48h-gratisy-i6508070558.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=MzJjZjYwOGYtM2Y3My00ZGNlLTllYzAtYjM0YWEzNzljYWQwAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=8cdaa22b-38c1-47a4-a5e4-21596a346cde tylko inny model i świetnie się prowadził, zarówno po plaży jak i po śniegu. Ma głęboką gondolę

w4sqskjorqst8ec8.png

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja toxoplazmoze miałam robioną kilka lat temu wyniki wyszły jakie wyszły wtedy, ( w wyniku wyszło że kiedyś chorowałam) i mam nadzieję, że 2 gi raz nie można na toxo chorować

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to tez mysle o takim z głęboką gondolą. Tez nie chce placic milionow tym bardziej ze mieszkam na wsi i nawet nie bede miala kiedy sie lansowac tym wozkiem. Najwazniejsze zeby byl czysty, caly i funkcjonalny ;)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruzinowa dama wrote:
    ja toxoplazmoze miałam robioną kilka lat temu wyniki wyszły jakie wyszły wtedy, ( w wyniku wyszło że kiedyś chorowałam) i mam nadzieję, że 2 gi raz nie można na toxo chorować
    Podobno nie mozna drugi raz. Ja nie chorowalam mimo ze od malego mialam koty i to tylko podworkowe (raz mialam kotke w domu) ogolnie bylam kocią mamą ale jakos moje koty zdrowe byly. Teraz w poniedzialek powtarzam badania bo gin mi zlecil ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 12:40

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wtedy nie miałam kotów.... Ale teraz mam, swoje kocie szczęscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 12:43

w4sqskjorqst8ec8.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji. Tez w lutym straciłam kruszynke a teraz termin mam na 11.02 .
    Oby tym razem się udało !! :)

Ewelaa,to mamy blisko siebie termin(i podobne doświadczenia) i pewnie te same obawy za każdym razem jak coś zaboli,albo objawy trochę ustępują...dlatego też wstrzymywała się i zapisaniem tu i z radością z małego ziarenka,ale też wiem,że będzie co ma być i nie można tylko żyć strachem,bo pod serduchem z nami siedzi sobie mały człowiek i czuje wszystkie nasze emocje ;) Dlatego włączam pozytywne myślenie i mam nadzieję zadomowię się z Wami aż do szczęśliwego rozwiązania :)

Dzień dobry kochane dziewczynki!

Lupusowa,piękny brzusio :)

Marmi,ja tez mam momentami biały/kremowy,gęsty śluz,ale właśnie póki nie piecze/swędzi to mój gin potwierdził,że to normalny objaw.

Ci do jedzenia,to tez mam niestety brak apetytu i momentami ręce opadają jak nic nie smakuje,jedynie owoce toleruje(zwłaszcza czereśnie:o)

marmi lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    To ja pewnie też bede robić bo też mama ma swój ogródek i sąsiedzi pełno kotów a powiedz mi jeszcze oba przeciwciała robisz? czy same IgM?
    A tego nie wiem. Może rzeczywiście samo IgM będzie mi kazał robić. Bo akurat te badania są drogie. No ale zobaczymy wizytę mam za dwa tyg to może coś powie

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zlecili i IgG i IgM

w4sqskjorqst8ec8.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to ja mam chyba podbne podejście - gondola nie musi być wypasiona, bo dziecko krótko pojeździ, a zainwestować w dobrą spacerówkę i profesjonalny fotelik.
    Tyle, że ja to zielona w temacie, nie mam pojęcia co jest warte ceny, chyba pozostanie mi wypytywać koleżanek i czekać na Wasze opinie :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 siostry które mają dzieci rok po roku więc na nich bazuję, dużo też czytam na blogach.

Jak kogoś stać wydać 3000 - 4000 koła na 6 miesięcy ( bo tyle max. jeździ dziecko w gondoli) jego sprawa, wiem od sióstr, że kupując wózek 3 w 1 lub 2w1 spacerówkę po jakimś czasie i tak wymienia się na lżejszą. Jedna sis kupiła Camarello i mega zadowolona tak jak pisałam druga sis kupiła nówkę x landera nie dość że ciężko po śniegu szedł, na plaży nie dał rady, był cięższy to jeszcze nie mogła go sprzedać za połowę ceny dała ( 2999zł) chciała najpierw 1250 a w końcu sprzedała go za 650 zł.

Camarello koszt 1500 poszedł za połowę 750 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 13:00

w4sqskjorqst8ec8.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do jedzenia mam ochotę na wszystko co niezdrowe. Chociaż wczoraj najadlam się słodkości ze już dziś nawet spojrzeć na nie Nie moglam. A no i jem praktycznie na śniadanie i kolację kanapki z masłem i pomidorem. A dziś siostra wzięła pomidora i chyba musiałam wielkie oczy postawić bo powiedziała: spokojnie jeszcze pomidor został :-) nie wiedziałam że z takim pożądanie M patrzę na niego ;-)

Magduśka lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ