X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Mi coś się wydaje, że ten Twój lekarz jakiś interes ma w tym polecaniu konkretnego badania :)
    Wrzucam jeszcze raz link do bloga Mamy Ginekolog, która porównała chyba wszystkie dostępne badania wolnego płodowego DNA w PL :)
    https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/

Rosann,dzięki za link :)
    A propos lekarza,to mam nadzieję,że jednak nie ma interesu(choć wiem,ze prywatnie chodząc to różnie bywa) i że nie będzie się upierał tylko rozsądnie doradzi :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy o jakich lozeczkach myslalyscie? Bo moja chrzesnica do 6 m-ca miała kolyske a teraz ma łóżeczko. I oni chcą nam ta kołyski dac tylko my pewnie będziemy płacić za nią. I nie wiem czy chce i czy to aż takie potrzebna.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję najzwyklejsze łóżeczko. Jakoś nie wierzę w te wszystkie kosze, kołyski i inne bajery typu elektroniczne leżaczki.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko mialam gulliver z ikea. Córka spala w nim kilka razy ;) Pierwszy rok spalismy w trójkę w naszym łóżku. Młoda budziła się kilkanaście razy w nocy. Wspólne spanie uratowało nas przed śmiercią z niewyspania ;)

Wózek mieliśmy Emmaljunga city cross. Rewelacyjny jesli ktoś jeździ w trudnym terenie, świetnie wykonany. Do auta mieliśmy spacerowke składaną w tzw. kanapkę, Joie litetrax.
    Obydwa wozki będę sprzedawać gdyby ktoś był zainteresowany, bo nam się pojedyncze już nie przydadzą ;)

marmi lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodze dzis apogeum wkur.ienia, od samego rana jestem mega rozdrazniona na wszystko i wszystkich. Az chce mi sie plakac. Juz chyba wolalam mdlosci....

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolyska jest super, ja polecam bardzo. Zawsze mozna bylo ja zaciagnac do kuchni czy salonu, dziecko lezalo na odpowiedniej powierzchni a ja sie moglam zajac np obiadem. Nie uzywalismy jej do kolysania. I tak do 5m czy 6m sobie lezal, bo jak opanowal obrot w obydwie str to juz nie bylo miejsca. Moje dziecko od 4m duzo lezy tez na ziemi na macie piankowej.

Jesli chodzi o gondole to ja niedawno dopiero zmienilam na spacerowke, wiec nie koniecznie max do 6m dziecko jezdzi w gondoli. Wszystko zalezy od dziecia. Moj dalej nie siedzi a niedlugo konczy 9m.teraz jezdzi na plasko w spacerowce.

Ja najbardziej zaluje ze nie kupilam bazy do fotelika maxi cosi, zapinanie tego fotelika za kazdym razem doprowadza mnie do szewskiej pasji, a w miare sporo podrozujemy. Tez jeszcze mam pierwszy fotelik, jakby ktos myslal ze krotko sie nim jezdzi, ale rodzice zazwyczaj zmieniaja jak dzieci samodzielnie siadaja.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 09:21

Promyczek_91, kasiarzyna, Wredotka, a88, Magduśka, Czarna_kawa, kuzka, Paula., marmi lubią tę wiadomość

• Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannaha trzymam kciuki zeby jednak Twoja ciaza byla nudna i spokojna :-) zdrowka zycze :-)

hannaha lubi tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Kolyska jest super, ja polecam bardzo. Zawsze mozna bylo ja zaciagnac do kuchni czy salonu, dziecko lezalo na odpowiedniej powierzchni a ja sie moglam zajac np obiadem. Nie uzywalismy jej do kolysania. I tak do 5m czy 6m sobie lezal, bo jak opanowal obrot w obydwie str to juz nie bylo miejsca. Moje dziecko od 4m duzo lezy tez na ziemi na macie piankowej.

Jesli chodzi o gondole to ja niedawno dopiero zmienilam na spacerowke, wiec nie koniecznie max do 6m dziecko jezdzi w gondoli. Wszystko zalezy od dziecia. Moj dalej nie siedzi a niedlugo konczy 9m.teraz jezdzi na plasko w spacerowce.

Ja najbardziej zaluje ze nie kupilam bazy do fotelika maxi cosi, zapinanie tego fotelika za kazdym razem doprowadza mnie do szewskiej pasji, a w miare sporo podrozujemy. Tez jeszcze mam pierwszy fotelik, jakby ktos myslal ze krotko sie nim jezdzi, ale rodzice zazwyczaj zmieniaja jak dzieci samodzielnie siadaja.

Mój też usiadł w wieku 9 miesięcy więc długo używaliśmy gondoli - dlatego patrzyłam bardziej na jej funkcjonalnosc niż wygląd. Miałam wózek czołg na każdy teren.

U mnie znowu kołyska w ogóle nie zdałaby egzaminu, syn jesli nie spał to cały czas chciał być albo na piersi albo na rękach, zero leżenia chyba że go zabawiałam. U nas chusta była wybawieniem.

I np. w nosidełku jeździł tylko do 7 miesiąca, bo nie chciał już jeździć w takiej pozycji. Przesadziliśmy do 0-23 kg, też tyłem.

Podsumowując, można sobie gdybać, same zobaczycie jakie dzieciaki będą, co i jak długo Wam się przyda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 18:57

Anieńka lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    No właśnie co lepsze to się okaze przy kupowaniu, patrzyłam ta gondole ale jednak roan ma ładniejsze według mnie. Także ja będę patrzyła na wygląd i wygodę. Ale tak jak gruzinowa dama mówi mamy na to czas :-)

Pewnie, każdemu podoba się co innego. Ja patrzyłam przede wszystkim na wygodę i jeżdżąc tymi dwoma wózkami, Navington wygrywał. Natomiast spacerówka Roan czy Navington zupełnie nie dla mnie, tylko na wiejskie tereny i wg mnie szkoda kasy.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, jaki fotelik 0-23 mieliście? Czy on ma jakąś wkładkę noworodkową? Bardzo bym chciała kupić rwf, w którym mogłabym wozić dzieci tyłem przynajmniej do 3 roku życia, ale one są duże i obawiam się, że w moim niemałym co prawda aucie z tyłu nie uda się zmieścić tych dwóch fotelików plus mnie w środku :/ Olga będzie musiała się przesiąść ze swoim fotelikiem do przodu co też nie jest dobrą opcją :/ Niestety, zmieszczenie 3 fotelików w aucie to nie lada wyzwanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 19:08

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Wredotka, jaki fotelik 0-23 mieliście? Czy on ma jakąś wkładkę noworodkową? Bardzo bym chciała kupić rwf, w którym mogłabym wozić dzieci tyłem przynajmniej do 3 roku życia, ale one są duże i obawiam się, że w moim niemałym co prawda aucie z tyłu nie uda się zmieścić tych dwóch fotelików plus mnie w środku :/ Olga będzie musiała się przesiąść ze swoim fotelikiem do przodu co też nie jest dobrą opcją :/ Niestety, zmieszczenie 3 fotelików w aucie to nie lada wyzwanie...

Mamy Concord Reverso Plus, syn dalej w nim jeździ i myśle, że do 2,5-3 lat pojeździ chyba że wcześniej młodsze do niego przesadzimy, a jemu kupimy też RWF tylko 9-25. Ale noworodka bym do niego nie wsadziła, co prawda ma dwie wkładki, ale ta najmniejsza to jak dla wcześniaka taka malutka, a ta druga wymusza już zbyt pionową pozycje. Zerknij sobie na Klippan Kiss 2, fajny fotel i noworodka spokojnie można do niego wsadzić.

Przy bliźniakach to faktycznie czeka Was kombinowanie. My będziemy zmieniać auto i szukamy takiego, żeby miał trzy kanapy z tylu pod katem trzeciego malucha.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wózkiem też nie będę wariować bo mieszkam na wsi.

Badanie toxoplasma robiłam IgM i IgG. Wynik IgM ujemny a IgG dodatni, troche się martwie. To chyba oznacze, że już przeszłam tą chorobe? za tydzień idę
    do gina zobaczymy.

A dziś mnie głowa pobolewa a to chyba przez ciśnienie bo mam wysokie, też tak macie?

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, widzę że dyskusja o wózkach, ja mam xlandera 2w1 plus lupinke maxi cosi. Mam też lekka spacerowke espiro, ale wolę jeździć dużym wózkiem ta spacerowka to raczej na galerie. Zresztą młodej też wygodniej w dużej spacerowce.
    My nad tym nieszczęsnym morzem od środy, pogoda do dupy, nie mogę się doczekać powrotu do domu i normalności, Amelka nie chce mi tu spać prawie tylko mnie to wszystko denerwuje !

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym mieszkała na wsi, to tym bardziej wlasnie "wariowalabym" z wyborem wozka. Jesli wozek nie bedzie mial odpowiednich kol, amortyzacji, stabilności, nie bedzie sie nadawal na typowo pozamiejskie tereny. A szkoda by bylo, mieszkakac np na wsi polozonej przy lesie czy nad jeziorem,a nie wykorzystac warunków tylko dlatego, ze wozek nas wku..... ;) i w lesie nie daje rady, albo dziecko lata w nim jak w wirowce ;)

jomi81 lubi tę wiadomość

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 całkowicie się zgadzam, mieszkam koło lasu i praktycznie tylko tam chodzę na s0acery, pompowane wielkie koła najlepsze! Do miasta też a to krawężnik a to dziura a to autobus;)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg :) dzidzia ma już 2,8 mm :D serduszko bije, wszystko w porządku :). Widzieliśmy jak się rusza, piękny widok :) poniżej wstawiam zdjęcie

http://static.pokazywarka.pl/j/k/p/3780f18d0dc2fc8fe36901b681d69764_orig.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:30

Wredotka, kuzka, Anne92, Paula., Katowiczanka, aiwlys, Astoria, kasiarzyna, wiecznie, Magduśka, szwesta80, aga1402, hannaha, marmi lubią tę wiadomość

1t69dfh.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 wrote:
    Byłam dzisiaj na usg :) dzidzia ma już 2,8 mm :D serduszko bije, wszystko w porządku :). Widzieliśmy jak się rusza, piękny widok
    Prawie 3 mm czy cm? Ja się nie znam. Ale jak na 10 ty dzień to myślałam że to już w cm coś jest ;-)

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Prawie 3 mm czy cm? Ja się nie znam. Ale jak na 10 ty dzień to myślałam że to już w cm coś jest ;-)

Tak, prawie 3 cm :) miało być 28 mm, pomyliło mi się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:29

1t69dfh.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już spory Okruszek :-)

Jej ją już nie mogę się doczekać kiedy ja ujrze moja druga Miłość :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:31

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ