X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Mi coś się wydaje, że ten Twój lekarz jakiś interes ma w tym polecaniu konkretnego badania :)
    Wrzucam jeszcze raz link do bloga Mamy Ginekolog, która porównała chyba wszystkie dostępne badania wolnego płodowego DNA w PL :)
    https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/

Rosann,dzięki za link :)
    A propos lekarza,to mam nadzieję,że jednak nie ma interesu(choć wiem,ze prywatnie chodząc to różnie bywa) i że nie będzie się upierał tylko rozsądnie doradzi :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy o jakich lozeczkach myslalyscie? Bo moja chrzesnica do 6 m-ca miała kolyske a teraz ma łóżeczko. I oni chcą nam ta kołyski dac tylko my pewnie będziemy płacić za nią. I nie wiem czy chce i czy to aż takie potrzebna.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję najzwyklejsze łóżeczko. Jakoś nie wierzę w te wszystkie kosze, kołyski i inne bajery typu elektroniczne leżaczki.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko mialam gulliver z ikea. Córka spala w nim kilka razy ;) Pierwszy rok spalismy w trójkę w naszym łóżku. Młoda budziła się kilkanaście razy w nocy. Wspólne spanie uratowało nas przed śmiercią z niewyspania ;)

Wózek mieliśmy Emmaljunga city cross. Rewelacyjny jesli ktoś jeździ w trudnym terenie, świetnie wykonany. Do auta mieliśmy spacerowke składaną w tzw. kanapkę, Joie litetrax.
    Obydwa wozki będę sprzedawać gdyby ktoś był zainteresowany, bo nam się pojedyncze już nie przydadzą ;)

marmi lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodze dzis apogeum wkur.ienia, od samego rana jestem mega rozdrazniona na wszystko i wszystkich. Az chce mi sie plakac. Juz chyba wolalam mdlosci....

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolyska jest super, ja polecam bardzo. Zawsze mozna bylo ja zaciagnac do kuchni czy salonu, dziecko lezalo na odpowiedniej powierzchni a ja sie moglam zajac np obiadem. Nie uzywalismy jej do kolysania. I tak do 5m czy 6m sobie lezal, bo jak opanowal obrot w obydwie str to juz nie bylo miejsca. Moje dziecko od 4m duzo lezy tez na ziemi na macie piankowej.

Jesli chodzi o gondole to ja niedawno dopiero zmienilam na spacerowke, wiec nie koniecznie max do 6m dziecko jezdzi w gondoli. Wszystko zalezy od dziecia. Moj dalej nie siedzi a niedlugo konczy 9m.teraz jezdzi na plasko w spacerowce.

Ja najbardziej zaluje ze nie kupilam bazy do fotelika maxi cosi, zapinanie tego fotelika za kazdym razem doprowadza mnie do szewskiej pasji, a w miare sporo podrozujemy. Tez jeszcze mam pierwszy fotelik, jakby ktos myslal ze krotko sie nim jezdzi, ale rodzice zazwyczaj zmieniaja jak dzieci samodzielnie siadaja.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 09:21

Promyczek_91, kasiarzyna, Wredotka, a88, Magduśka, Czarna_kawa, kuzka, Paula., marmi lubią tę wiadomość

• Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannaha trzymam kciuki zeby jednak Twoja ciaza byla nudna i spokojna :-) zdrowka zycze :-)

hannaha lubi tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Kolyska jest super, ja polecam bardzo. Zawsze mozna bylo ja zaciagnac do kuchni czy salonu, dziecko lezalo na odpowiedniej powierzchni a ja sie moglam zajac np obiadem. Nie uzywalismy jej do kolysania. I tak do 5m czy 6m sobie lezal, bo jak opanowal obrot w obydwie str to juz nie bylo miejsca. Moje dziecko od 4m duzo lezy tez na ziemi na macie piankowej.

Jesli chodzi o gondole to ja niedawno dopiero zmienilam na spacerowke, wiec nie koniecznie max do 6m dziecko jezdzi w gondoli. Wszystko zalezy od dziecia. Moj dalej nie siedzi a niedlugo konczy 9m.teraz jezdzi na plasko w spacerowce.

Ja najbardziej zaluje ze nie kupilam bazy do fotelika maxi cosi, zapinanie tego fotelika za kazdym razem doprowadza mnie do szewskiej pasji, a w miare sporo podrozujemy. Tez jeszcze mam pierwszy fotelik, jakby ktos myslal ze krotko sie nim jezdzi, ale rodzice zazwyczaj zmieniaja jak dzieci samodzielnie siadaja.

Mój też usiadł w wieku 9 miesięcy więc długo używaliśmy gondoli - dlatego patrzyłam bardziej na jej funkcjonalnosc niż wygląd. Miałam wózek czołg na każdy teren.

U mnie znowu kołyska w ogóle nie zdałaby egzaminu, syn jesli nie spał to cały czas chciał być albo na piersi albo na rękach, zero leżenia chyba że go zabawiałam. U nas chusta była wybawieniem.

I np. w nosidełku jeździł tylko do 7 miesiąca, bo nie chciał już jeździć w takiej pozycji. Przesadziliśmy do 0-23 kg, też tyłem.

Podsumowując, można sobie gdybać, same zobaczycie jakie dzieciaki będą, co i jak długo Wam się przyda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 18:57

Anieńka lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    No właśnie co lepsze to się okaze przy kupowaniu, patrzyłam ta gondole ale jednak roan ma ładniejsze według mnie. Także ja będę patrzyła na wygląd i wygodę. Ale tak jak gruzinowa dama mówi mamy na to czas :-)

Pewnie, każdemu podoba się co innego. Ja patrzyłam przede wszystkim na wygodę i jeżdżąc tymi dwoma wózkami, Navington wygrywał. Natomiast spacerówka Roan czy Navington zupełnie nie dla mnie, tylko na wiejskie tereny i wg mnie szkoda kasy.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, jaki fotelik 0-23 mieliście? Czy on ma jakąś wkładkę noworodkową? Bardzo bym chciała kupić rwf, w którym mogłabym wozić dzieci tyłem przynajmniej do 3 roku życia, ale one są duże i obawiam się, że w moim niemałym co prawda aucie z tyłu nie uda się zmieścić tych dwóch fotelików plus mnie w środku :/ Olga będzie musiała się przesiąść ze swoim fotelikiem do przodu co też nie jest dobrą opcją :/ Niestety, zmieszczenie 3 fotelików w aucie to nie lada wyzwanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 19:08

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Wredotka, jaki fotelik 0-23 mieliście? Czy on ma jakąś wkładkę noworodkową? Bardzo bym chciała kupić rwf, w którym mogłabym wozić dzieci tyłem przynajmniej do 3 roku życia, ale one są duże i obawiam się, że w moim niemałym co prawda aucie z tyłu nie uda się zmieścić tych dwóch fotelików plus mnie w środku :/ Olga będzie musiała się przesiąść ze swoim fotelikiem do przodu co też nie jest dobrą opcją :/ Niestety, zmieszczenie 3 fotelików w aucie to nie lada wyzwanie...

Mamy Concord Reverso Plus, syn dalej w nim jeździ i myśle, że do 2,5-3 lat pojeździ chyba że wcześniej młodsze do niego przesadzimy, a jemu kupimy też RWF tylko 9-25. Ale noworodka bym do niego nie wsadziła, co prawda ma dwie wkładki, ale ta najmniejsza to jak dla wcześniaka taka malutka, a ta druga wymusza już zbyt pionową pozycje. Zerknij sobie na Klippan Kiss 2, fajny fotel i noworodka spokojnie można do niego wsadzić.

Przy bliźniakach to faktycznie czeka Was kombinowanie. My będziemy zmieniać auto i szukamy takiego, żeby miał trzy kanapy z tylu pod katem trzeciego malucha.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wózkiem też nie będę wariować bo mieszkam na wsi.

Badanie toxoplasma robiłam IgM i IgG. Wynik IgM ujemny a IgG dodatni, troche się martwie. To chyba oznacze, że już przeszłam tą chorobe? za tydzień idę
    do gina zobaczymy.

A dziś mnie głowa pobolewa a to chyba przez ciśnienie bo mam wysokie, też tak macie?

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, widzę że dyskusja o wózkach, ja mam xlandera 2w1 plus lupinke maxi cosi. Mam też lekka spacerowke espiro, ale wolę jeździć dużym wózkiem ta spacerowka to raczej na galerie. Zresztą młodej też wygodniej w dużej spacerowce.
    My nad tym nieszczęsnym morzem od środy, pogoda do dupy, nie mogę się doczekać powrotu do domu i normalności, Amelka nie chce mi tu spać prawie tylko mnie to wszystko denerwuje !

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym mieszkała na wsi, to tym bardziej wlasnie "wariowalabym" z wyborem wozka. Jesli wozek nie bedzie mial odpowiednich kol, amortyzacji, stabilności, nie bedzie sie nadawal na typowo pozamiejskie tereny. A szkoda by bylo, mieszkakac np na wsi polozonej przy lesie czy nad jeziorem,a nie wykorzystac warunków tylko dlatego, ze wozek nas wku..... ;) i w lesie nie daje rady, albo dziecko lata w nim jak w wirowce ;)

jomi81 lubi tę wiadomość

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 całkowicie się zgadzam, mieszkam koło lasu i praktycznie tylko tam chodzę na s0acery, pompowane wielkie koła najlepsze! Do miasta też a to krawężnik a to dziura a to autobus;)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg :) dzidzia ma już 2,8 mm :D serduszko bije, wszystko w porządku :). Widzieliśmy jak się rusza, piękny widok :) poniżej wstawiam zdjęcie

http://static.pokazywarka.pl/j/k/p/3780f18d0dc2fc8fe36901b681d69764_orig.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:30

Wredotka, kuzka, Anne92, Paula., Katowiczanka, aiwlys, Astoria, kasiarzyna, wiecznie, Magduśka, szwesta80, aga1402, hannaha, marmi lubią tę wiadomość

1t69dfh.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa.1234 wrote:
    Byłam dzisiaj na usg :) dzidzia ma już 2,8 mm :D serduszko bije, wszystko w porządku :). Widzieliśmy jak się rusza, piękny widok
    Prawie 3 mm czy cm? Ja się nie znam. Ale jak na 10 ty dzień to myślałam że to już w cm coś jest ;-)

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Prawie 3 mm czy cm? Ja się nie znam. Ale jak na 10 ty dzień to myślałam że to już w cm coś jest ;-)

Tak, prawie 3 cm :) miało być 28 mm, pomyliło mi się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:29

1t69dfh.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już spory Okruszek :-)

Jej ją już nie mogę się doczekać kiedy ja ujrze moja druga Miłość :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:31

xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ