Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
rosann wrote:Mi coś się wydaje, że ten Twój lekarz jakiś interes ma w tym polecaniu konkretnego badania
Wrzucam jeszcze raz link do bloga Mamy Ginekolog, która porównała chyba wszystkie dostępne badania wolnego płodowego DNA w PL
https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/
Rosann,dzięki za link
A propos lekarza,to mam nadzieję,że jednak nie ma interesu(choć wiem,ze prywatnie chodząc to różnie bywa) i że nie będzie się upierał tylko rozsądnie doradzi -
Dziewczyny a Wy o jakich lozeczkach myslalyscie? Bo moja chrzesnica do 6 m-ca miała kolyske a teraz ma łóżeczko. I oni chcą nam ta kołyski dac tylko my pewnie będziemy płacić za nią. I nie wiem czy chce i czy to aż takie potrzebna.
-
Łóżeczko mialam gulliver z ikea. Córka spala w nim kilka razy
Pierwszy rok spalismy w trójkę w naszym łóżku. Młoda budziła się kilkanaście razy w nocy. Wspólne spanie uratowało nas przed śmiercią z niewyspania
Wózek mieliśmy Emmaljunga city cross. Rewelacyjny jesli ktoś jeździ w trudnym terenie, świetnie wykonany. Do auta mieliśmy spacerowke składaną w tzw. kanapkę, Joie litetrax.
Obydwa wozki będę sprzedawać gdyby ktoś był zainteresowany, bo nam się pojedyncze już nie przydadząmarmi lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Kolyska jest super, ja polecam bardzo. Zawsze mozna bylo ja zaciagnac do kuchni czy salonu, dziecko lezalo na odpowiedniej powierzchni a ja sie moglam zajac np obiadem. Nie uzywalismy jej do kolysania. I tak do 5m czy 6m sobie lezal, bo jak opanowal obrot w obydwie str to juz nie bylo miejsca. Moje dziecko od 4m duzo lezy tez na ziemi na macie piankowej.
Jesli chodzi o gondole to ja niedawno dopiero zmienilam na spacerowke, wiec nie koniecznie max do 6m dziecko jezdzi w gondoli. Wszystko zalezy od dziecia. Moj dalej nie siedzi a niedlugo konczy 9m.teraz jezdzi na plasko w spacerowce.
Ja najbardziej zaluje ze nie kupilam bazy do fotelika maxi cosi, zapinanie tego fotelika za kazdym razem doprowadza mnie do szewskiej pasji, a w miare sporo podrozujemy. Tez jeszcze mam pierwszy fotelik, jakby ktos myslal ze krotko sie nim jezdzi, ale rodzice zazwyczaj zmieniaja jak dzieci samodzielnie siadaja. -
nick nieaktualny
-
Anieńka wrote:Kolyska jest super, ja polecam bardzo. Zawsze mozna bylo ja zaciagnac do kuchni czy salonu, dziecko lezalo na odpowiedniej powierzchni a ja sie moglam zajac np obiadem. Nie uzywalismy jej do kolysania. I tak do 5m czy 6m sobie lezal, bo jak opanowal obrot w obydwie str to juz nie bylo miejsca. Moje dziecko od 4m duzo lezy tez na ziemi na macie piankowej.
Jesli chodzi o gondole to ja niedawno dopiero zmienilam na spacerowke, wiec nie koniecznie max do 6m dziecko jezdzi w gondoli. Wszystko zalezy od dziecia. Moj dalej nie siedzi a niedlugo konczy 9m.teraz jezdzi na plasko w spacerowce.
Ja najbardziej zaluje ze nie kupilam bazy do fotelika maxi cosi, zapinanie tego fotelika za kazdym razem doprowadza mnie do szewskiej pasji, a w miare sporo podrozujemy. Tez jeszcze mam pierwszy fotelik, jakby ktos myslal ze krotko sie nim jezdzi, ale rodzice zazwyczaj zmieniaja jak dzieci samodzielnie siadaja.
Mój też usiadł w wieku 9 miesięcy więc długo używaliśmy gondoli - dlatego patrzyłam bardziej na jej funkcjonalnosc niż wygląd. Miałam wózek czołg na każdy teren.
U mnie znowu kołyska w ogóle nie zdałaby egzaminu, syn jesli nie spał to cały czas chciał być albo na piersi albo na rękach, zero leżenia chyba że go zabawiałam. U nas chusta była wybawieniem.
I np. w nosidełku jeździł tylko do 7 miesiąca, bo nie chciał już jeździć w takiej pozycji. Przesadziliśmy do 0-23 kg, też tyłem.
Podsumowując, można sobie gdybać, same zobaczycie jakie dzieciaki będą, co i jak długo Wam się przyda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 18:57
Anieńka lubi tę wiadomość
-
meggi90 wrote:No właśnie co lepsze to się okaze przy kupowaniu, patrzyłam ta gondole ale jednak roan ma ładniejsze według mnie. Także ja będę patrzyła na wygląd i wygodę. Ale tak jak gruzinowa dama mówi mamy na to czas
Pewnie, każdemu podoba się co innego. Ja patrzyłam przede wszystkim na wygodę i jeżdżąc tymi dwoma wózkami, Navington wygrywał. Natomiast spacerówka Roan czy Navington zupełnie nie dla mnie, tylko na wiejskie tereny i wg mnie szkoda kasy.
-
Wredotka, jaki fotelik 0-23 mieliście? Czy on ma jakąś wkładkę noworodkową? Bardzo bym chciała kupić rwf, w którym mogłabym wozić dzieci tyłem przynajmniej do 3 roku życia, ale one są duże i obawiam się, że w moim niemałym co prawda aucie z tyłu nie uda się zmieścić tych dwóch fotelików plus mnie w środku
Olga będzie musiała się przesiąść ze swoim fotelikiem do przodu co też nie jest dobrą opcją
Niestety, zmieszczenie 3 fotelików w aucie to nie lada wyzwanie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 19:08
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Wredotka, jaki fotelik 0-23 mieliście? Czy on ma jakąś wkładkę noworodkową? Bardzo bym chciała kupić rwf, w którym mogłabym wozić dzieci tyłem przynajmniej do 3 roku życia, ale one są duże i obawiam się, że w moim niemałym co prawda aucie z tyłu nie uda się zmieścić tych dwóch fotelików plus mnie w środku
Olga będzie musiała się przesiąść ze swoim fotelikiem do przodu co też nie jest dobrą opcją
Niestety, zmieszczenie 3 fotelików w aucie to nie lada wyzwanie...
Mamy Concord Reverso Plus, syn dalej w nim jeździ i myśle, że do 2,5-3 lat pojeździ chyba że wcześniej młodsze do niego przesadzimy, a jemu kupimy też RWF tylko 9-25. Ale noworodka bym do niego nie wsadziła, co prawda ma dwie wkładki, ale ta najmniejsza to jak dla wcześniaka taka malutka, a ta druga wymusza już zbyt pionową pozycje. Zerknij sobie na Klippan Kiss 2, fajny fotel i noworodka spokojnie można do niego wsadzić.
Przy bliźniakach to faktycznie czeka Was kombinowanie. My będziemy zmieniać auto i szukamy takiego, żeby miał trzy kanapy z tylu pod katem trzeciego malucha.
-
nick nieaktualnyJa z wózkiem też nie będę wariować bo mieszkam na wsi.
Badanie toxoplasma robiłam IgM i IgG. Wynik IgM ujemny a IgG dodatni, troche się martwie. To chyba oznacze, że już przeszłam tą chorobe? za tydzień idę
do gina zobaczymy.
A dziś mnie głowa pobolewa a to chyba przez ciśnienie bo mam wysokie, też tak macie? -
Hello, widzę że dyskusja o wózkach, ja mam xlandera 2w1 plus lupinke maxi cosi. Mam też lekka spacerowke espiro, ale wolę jeździć dużym wózkiem ta spacerowka to raczej na galerie. Zresztą młodej też wygodniej w dużej spacerowce.
My nad tym nieszczęsnym morzem od środy, pogoda do dupy, nie mogę się doczekać powrotu do domu i normalności, Amelka nie chce mi tu spać prawie tylko mnie to wszystko denerwuje ! -
nick nieaktualnyGdybym mieszkała na wsi, to tym bardziej wlasnie "wariowalabym" z wyborem wozka. Jesli wozek nie bedzie mial odpowiednich kol, amortyzacji, stabilności, nie bedzie sie nadawal na typowo pozamiejskie tereny. A szkoda by bylo, mieszkakac np na wsi polozonej przy lesie czy nad jeziorem,a nie wykorzystac warunków tylko dlatego, ze wozek nas wku.....
i w lesie nie daje rady, albo dziecko lata w nim jak w wirowce
jomi81 lubi tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj na usg
dzidzia ma już 2,8 mm
serduszko bije, wszystko w porządku
. Widzieliśmy jak się rusza, piękny widok
poniżej wstawiam zdjęcie
http://static.pokazywarka.pl/j/k/p/3780f18d0dc2fc8fe36901b681d69764_orig.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 21:30
Wredotka, kuzka, Anne92, Paula., Katowiczanka, aiwlys, Astoria, kasiarzyna, wiecznie, Magduśka, szwesta80, aga1402, hannaha, marmi lubią tę wiadomość
-
Elaa.1234 wrote:Byłam dzisiaj na usg
dzidzia ma już 2,8 mm
serduszko bije, wszystko w porządku
. Widzieliśmy jak się rusza, piękny widok