X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe kobietki. ! :*
    Kochane co do objawów to te ciągnięcia w podbrzuszu itp u mnie się uspokoiły. Nie wiem czy ma mnie to cieszyć czy martwić, ale nie czytam nic w necie na ten temat i przynajmniej jestem spokojna chociaż troszkę ;)
    Z objawów to to że rano jak wstaję albo nawet i w dzień z łóżka to zakręci mi się w głowie. Śniadanie ledwo jem, z rana wcale nie mam apetytu (jak zawsze dla mnie śniadanie to podstawa) i jestem bardziej wyczulona na zapachy . Nawet moje ulubione perfumy dla mnie teraz cuchną :D
    No i piersi mam takie nabrzmiałe i trochę bolą, ale już mniej niż na początku.
    A wizytę mam za tydzień w środę już z usg zobaczymy :) bo serducho już powinno walić jak młot <3

akacjowa lubi tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dłukachna, nie jest łatwo nie czytać, trzeba nie było robić tej bety i może być spokojniejsza była ;) Mnie to chyba przeraża najbardziej ciąża mnoga :D Chyba zaczynam fisiować hihi

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Z objawów to to że rano jak wstaję albo nawet i w dzień z łóżka to zakręci mi się w głowie. Śniadanie ledwo jem, z rana wcale nie mam apetytu (jak zawsze dla mnie śniadanie to podstawa) i jestem bardziej wyczulona na zapachy . Nawet moje ulubione perfumy dla mnie teraz cuchną :D
    No i piersi mam takie nabrzmiałe i trochę bolą, ale już mniej niż na początku.

Paula, No to my mamy takie same objawy, w końcu między nami różnica jednego dnia :)

Paula. lubi tę wiadomość

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Paula, No to my mamy takie same objawy, w końcu między nami różnica jednego dnia :)
    Czyli to objawy dobrze rozwijających się ciąż ;)

akacjowa lubi tę wiadomość

9wZYp2.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mam jeszcze taki efekt uboczny zewnętrzny, ze się uwsteczniam :D najbardziej bym oglądała tylko bajki :P nawet ze swoim się kłócę o bajki haha :D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 13:29

kolka lubi tę wiadomość

9wZYp2.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek a czy to, że zaczynasz fisiować pomaga Ci w czymś? Ja tez mam miliony myśli, też mam mnóstwo pytań i też się boję. Ale staram się nie myśleć i nie czytać dla mojego własnego dobra psychicznego. Ja wiem, że to nie jest łatwe. W pierwszej ciąży mialam podejrzenie bliźniaków, potem przy malenstwie był jakiś cień. 12 godzin to było piekło. Cały czas płakałam. Dlatego teraz postanowiłam nie sprawdzać i czekać na wizytę u gin.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajki są super, to wcale nie uwstecznianie się :) sama z córą oglądam często.

Jak Was czytam, to się stresuje. Wszystkie robicie betę? Ja nie zamierzałam i teraz zwątpiłam czy dobrze robię. Mam lecieć jutro?

Paula. lubi tę wiadomość

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Jak Was czytam, to się stresuje. Wszystkie robicie betę? Ja nie zamierzałam i teraz zwątpiłam czy dobrze robię. Mam lecieć jutro?
    Ja bete w pierwszej ciąży zrobiłam tylko raz. W drugiej ciąży powstarzałam i pięknie przyrastała a i tak dwa razy poroniłam więc czasami nie mamy na to wpływu a tak jak źle przyrasta (jak nam internety to mówią) to kobiety mogą rodzić zdrowe dzieci :) więc beta jest dla kobiet o mocnych nerwach :)

9wZYp2.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Kuzka, nie stresuj się :-* To tylko orientacyjna wartość. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem. Kiedy wizyta?

Z tego wszystkiego miałam jechać jutro. Ale się trochę uspokoiłam i pójdę w poniedziałek. Bo dzisiaj mogłoby jeszcze nie być widać serduszka a w 6t5d powinno już się pokazać.

Poza tym miałam tak stresujący dzień w pracy, że chyba pójdę na zwolnienie już niebawem. Nikt mi za pracę nie podziękuje a szkoda nerwów.... :(

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• waszka88 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja od 3 dni ledwo żyje :( Chce mi się cały czas spać, w pracy nie daje rady utrzymać głowy, cały czas mnie mdli, zwymiotowałabym ale nie mogę, do tego boli mnie głowa. Wizytę z USG mam w poniedziałek, ale przecież lekarz nie pomoże na objawy :( jak radzić sobie z tą sennością? W pierwszej ciąży po prostu spałam po pracy a teraz po pracy czeka na mnie mój synek

Anne92 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waszka88 wrote:
    Kochane, ja od 3 dni ledwo żyje :( Chce mi się cały czas spać, w pracy nie daje rady utrzymać głowy, cały czas mnie mdli, zwymiotowałabym ale nie mogę, do tego boli mnie głowa. Wizytę z USG mam w poniedziałek, ale przecież lekarz nie pomoże na objawy :( jak radzić sobie z tą sennością? W pierwszej ciąży po prostu spałam po pracy a teraz po pracy czeka na mnie mój synek

kochana ja to znam, w pracy też jestem tak okropnie senna.. po pracy obiad robię i spać, jakaś masakra. Tylko to nasze pierwsze maleństwo więc Ty masz znacznie utrudnioną drogą - bo tu jeszcze synusiem się trzeba zająć :)
    Ale coraz częściej mysle o l4 bo w domu nic nie mogę zrobić przez to ciągłe spanie a i w pracy cierpię - bo często się nie umiem skupić i wychodzą pomyłki, a kierownik zadowolony nie jest. Nawet pytał ostatnio, czy mam jakieś problemy ze sobą..

waszka88 lubi tę wiadomość

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito, a jakie są Twoje normy, bo ja swoje wyniki mam w domu ;) Mnie też jest coraz trudniej skupić się na pracy, oko ciągle się przymyka. Też ciągle nie mam siły po pracy aby coś zrobić więc też intensywnie myślę o L4. Zobaczę co lekarka powie jak określę jej swój charakter pracy - może sama powie że lepiej być w domku ;)

Katowiczanka, teraz sama się zastanawiam czy dobrze że zrobiłam betę bo się zaczęłam bardziej nakręcać że coś może być nie tak. Jeśli Ci mogę poradzić to lepiej się wstrzymaj, Paula dobrze pisze że beta jest dobra dla kobiet o mocnych nerwach - hehe ja do nich nie należę :D

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży pracowałam do jakiegoś 34 tygodnia, miałam nadzieję, że i teraz dam radę, ale marne szanse. I ja muszę pomyśleć o L4 skoro nie daję rady. Jedyne pocieszenie jakie przychodzi mi do głowy - drugi trymestr będzie lepszy, opadną hormony i przyjdzie energia - wierzę w to :)

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waszka88, ja gdybym miała już dziecko to bym się nie zastanawiała nad L4. W jakim wieku jest Twój maluch?

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystkie mamy podobnie - to dobry znak :)
    Ja też w pracy senna, powolna i myślami już nieobecna. Po pracy zrobię obiad albo się położę i już nic nie robię, spać chodzę o 20 gdzie wczesniej koło północy się kładłam.
    Jeszcze 2 godziny i pędzę do lekarza po pracy :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    waszka88, ja gdybym miała już dziecko to bym się nie zastanawiała nad L4. W jakim wieku jest Twój maluch?

2 latka i 4 miesiące. Wiem, sama też tak myślałam, że jak zajdę w drugą ciążę to pójdę od razu na L4. Ale jakoś mi głupio tak od razu, chciałabym tu jeszcze wrócić po macierzyńskim a wiadomo jak jest...

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waszka88, ja myślę że jeśli powiesz w pracy że źlę się czujesz to dobry szef powinien to zrozumieć...zależy jakiego Ty masz szefa?

U mnie sytuacja jest taka że 5 lat pracuję w firmie, ani jednego dnia nie byłam na L4 a pracownika traktują jak powietrze - takie uroki pracy w korporacji, podwyżek brak a dojeżdżać do pracy na powietrze się nie da ;)Czekam na propozycję mojej ginki

Dziewczyny które mamą dziś wizyty, trzymam kciuki i czekam na relacje :)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam super w pracy bo jak tylko powiem o ciąży to od razu na zwolnienie. Wolą żebym odpoczywala i żeby nic się nie stało.
    Właśnie wstałam z drzemki :). Jakaś masakra śpię cały dzień.
    Waszka moja córcia ma 2 latka i 9 miesięcy wiem co czujesz. Ja mam świetną teściową i jak chce się położyć to pilnuje mi małej.
    Udanych wizyt dziewczyny czekamy na wieści.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie wstałam :-) Mogłabym spać cały dzień. Idę zrobić jakiś obiad, apetyt dopisuje :-)

nusiaczek20 lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek wyrywkowe Ci napiszę :P
    5.8-72.2 - 3-4 tydz
    9.5-750 - 4-5 tydz
    217-7138 - 5-6 tydz

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ