X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Nusiaczek wyrywkowe Ci napiszę :P
    5.8-72.2 - 3-4 tydz
    9.5-750 - 4-5 tydz
    217-7138 - 5-6 tydz

No to chyba jest nie tak bo ja miałam 1900 w 34dc - 18dpo :(

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    No to chyba jest nie tak bo ja miałam 1900 w 34dc - 18dpo :(

Wiesz, pewnośc szczerze mówiąc można miec tylko jeśli się chodzi na monitoring i dokładie sie wie kiedy była owu.
    Jeśli tak miałaś to faktycznie możesz byc pewna, ale różne laboratoria mają różne normy :) Ty możesz miec inne wypisane.
    Natomiast jeśli nie chodziłaś na monitoring - możesz tylko przypuszczać dzień kiedy owu była, może Cię zaskoczyła i była wcześniej :D

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniżej moje normy:

5.8-71.2 3 tydz.
    9.5-750 4 tydz.
    217-7138 5 tydz.
    158-31795 6 tydz.

Jak widzisz normy są różne - w zależności jakie laboratorium. Nie stresuj się :)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko wrócę do domu to odszukam wyniki :) Już się wystraszyłam że bliźniaki na mnie czekają :P Choć u nas w rodzinie nie było takich przypadków ;)

Dzięki dziewczyny, dobrze że jesteście :)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odszukaj i na pewno się uspokoisz :) Ważny jest spokój i odpoczynek teraz.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u nas prawdopodobienstwo parki ciagle wzrasta, beta znowu wzrosla w 4 dni prawie 10krotnie :o :D

Mielismy podane 2 zarodki, wiec prawdopodobieństwo jest spore.

kuzka, Szaraczek lubią tę wiadomość

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88, jeśli tak to gratuluję! :) To dopiero podwójne szczęście :)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Bajki są super, to wcale nie uwstecznianie się :) sama z córą oglądam często.

Jak Was czytam, to się stresuje. Wszystkie robicie betę? Ja nie zamierzałam i teraz zwątpiłam czy dobrze robię. Mam lecieć jutro?

Ja zrobilam bete tylko raz jak zobaczylam dwie kreski.. reszte zdaje sie a lekarza, co mi powie to bede robic.. takze bez paniki, jak ma rosnac to bedzie rosnac bez trzesenia sie.. najwazniejszy spokoj

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Szaraczek Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Za to u nas prawdopodobienstwo parki ciagle wzrasta, beta znowu wzrosla w 4 dni prawie 10krotnie :o :D

Mielismy podane 2 zarodki, wiec prawdopodobieństwo jest spore.
    Aaaaaa!;)

U mnie ma badaniu okazało się, że pęcherzyk pięknie się zagniezdzil, beta z poniedziałku ponad 4 tysiące więc wszystko prawidłowo się rozwija! Tylko teraz tak,na usg jakoś jeszcze pęcherzyk widać i to jest ten blisko szyjki. I teraz trzeba to obserwować bo albo jest to drugi gościu - a88 (!!!), albo jakaś torbiel albo podejrzenie macicy dwuroznej co może spowodować konieczność porodu za.pomocą cc.ale jeden gościu pięknie siedzi, dostałam zdjęcie... Jestem Szczęśliwa i żyje póki co ta chwila! ;)
    Z 02.06 -beta 612
    Z 05.06- beta ponad 4 tys

Wydaje mi się, że przyrost może poniekąd sugerować bliźniaki? Bo jest dość spory;)

Anne92- ja właśnie po godzinnej drzemce, też sporo śpię, ale kochana to tylko na zdrowie! ;)

Astoria lubi tę wiadomość

svchdqk3411hzxfd.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaraczek no to moje gratulacje! Oby było drugie szczęście :-) super się czyta tak pozytywne wiadomości, oby tylko takie nam towarzyszyły :-)

kuzka lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i dołączam :) mam nadzieję że tym razem zdecydowanie na dłużej.

Szaraczek lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaraczek No super wieści!! :)
    Gratulacje i mam nadzieję, ze jednak drugie maleństwo się u Ciebie rozwija :D
    Ulli88 witamy,witamy! Trzymam kciuki zeby do konca :)

Ja juz wariuję, przed jutrzejszą wizytą, a mam ją dopiero na 17:30. Dobrze ze do pracy ide, to moze czas szybciej zleci :)

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinito, ja mam możliwość jutro iść do lekarza, ale się zastanawiam czy jest sens :-) Byłam tydzień temu, ale jestem ciekawa czy już serduszko jest. Gorzej jak nie będzie dalej i tylko się rozczaruje.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie.
    Pęcherzyk ciążowy 6,6mm, usytuowany w dobrym miejscu wysoko w macicy. Lekarz powiedział, że ok jak na ten etap. Ale nie widać jeszcze zarodka, co jest raczej normalne, ale ja po ciuchu liczyłam, że a nuż pokaże się mamusi.
    Następna wizyta 26go, ale długo...

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Wybaczcie, że nie odpowiem każdej personalnie, ale jeszcze nie wdrożyłam się wystarczająco w wątek. Czytam Was cały czas na bieżąco, ale sklecić kilku zdań po prostu nie mam kiedy...

Zaczynam mieć wyrzuty sumienia, bo... ja w ogóle o tej ciąży nie myślę. Przy roczniaku jest tyle roboty, że tylko od czasu do czasu przypominam sobie, że przecież kiełkuje we mnie nowe życie. Objawy też znacznie osłabły, właściwie czuję się rewelacyjnie i martwię się czy wszystko ok. Wizyta jutro na 15:00. Trzymajcie proszę kciuki.

Co do bety to nigdy nie robiłam, ani w pierwszej ciąży ani teraz. Wiem, że bym świrowała, a stres jest nam zbędny.

Katowiczanka, Alstro38 lubią tę wiadomość

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprawdziłam wyniki i wnioskuję że skoro robiłam badanie w 4t6d to liczę jako 5 tydzień ciąży norma w laboratorium 217 - 7138 wiec chyba jest oki:) tylko spokój mnie uratuje:d

Inffinito zleci szybcutko, daj nam koniecznie znać:)

Szaraczek trzymam kciuki za drugą fasolkę;)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie wypisuje dziewczyny.. testy narobily mi nadziei, ale dzis zrobilam kolejny i jednak jedna kreska ...

spokojnych ciaz, bijacych serduszek i lagodnych porodow..

trzymam za Was kciuki..

a ja? odpuszczam i wrzucam na luz ... :(

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolla, szkoda przytulam:) oby kolejny cykl był owocny. Trzymaj się cieplutko

Niesia, trzymam kciuki, powodzonka:)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Szaraczek Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Hej ja po wizycie.
    Pęcherzyk ciążowy 6,6mm, usytuowany w dobrym miejscu wysoko w macicy. Lekarz powiedział, że ok jak na ten etap. Ale nie widać jeszcze zarodka, co jest raczej normalne, ale ja po ciuchu liczyłam, że a nuż pokaże się mamusi.
    Następna wizyta 26go, ale długo...

Kochana jest ok i to jest najważniejsze :-) teraz dbaj i siebie i pewnie 26 będzie już serduszko! ;)

Dziękuję Wam wszystkim za dobre słowo i kciuki ;) obojętne co to będzie, jest jeden maluszek i to mnie cieszy ;)
    A może jutro, pojutrze wyjdę! ;-) i spodziewam się L4 leżącego, dzisiaj już lekarz powiedział, że ciągle mnie widzi jak chodzę i mam w końcu polezec :-D

Całuję i trzymam kciuki za wszystkie wizyty! ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 20:41

svchdqk3411hzxfd.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, to ja zazdroszczę, że nie myślisz o ciąży. To minus l4, nie ma czym głowy zająć i ciągle się mysli, wkręca różne rzeczy i czyta niepotrzebnie głupoty w internecie - szczególnie po nieudanej wczesniej ciązy.

Gratuluję udanych wizyt i wysokich bet, mam nadzieję, że i ja się za tydzień pochwalę.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ