X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa, witamy. Super że z Twoją fasolką wszystko oki . Też już bym chciała być po wizycie i wiedzieć że wszystko jest ok:)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, ostatnią betę robiłam w poniedziałek rano i wynosiła 1943,2.
    Już lekarz powiedział żeby nie robić i bardzo się z tego cieszę, bo to dla mnie stresujące było, a badałam chyba z 6 razy.
    I tak wszystko sie wyjaśni za dwa tygodnie. A u mnie jest najgorsze to, że cierpliwość nie jest moją mocną stroną.

Trzymam kciuki za wizytę, będzie super pęcherzyk! :)
    Ja miałam stymulowany cykl i rosły mi dwa pęcherzyki, więc jakby i dwa ciążowe były to bym nie pogardziła :P Ale ważne, że jest jeden w dobrym miejscu i oby w nim zamieszkał zdrowy maluszek :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Wow jeśli dobrze naliczyłam to cztery dziewczyny mają wizyty dzisiaj :) trzymam za Was kciuki, oj będzie się działo:)

Mnie dziś od rana boli głowa, zawsze brałam ibuprom ale teraz to nie wiem, polecacie coś dla kobiet w ciąży?

tylko apap, sen i spacer. Mi też pomaga kawa

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Aria, ostatnią betę robiłam w poniedziałek rano i wynosiła 1943,2.
    Już lekarz powiedział żeby nie robić i bardzo się z tego cieszę, bo to dla mnie stresujące było, a badałam chyba z 6 razy.
    I tak wszystko sie wyjaśni za dwa tygodnie. A u mnie jest najgorsze to, że cierpliwość nie jest moją mocną stroną.

Trzymam kciuki za wizytę, będzie super pęcherzyk! :)
    Ja miałam stymulowany cykl i rosły mi dwa pęcherzyki, więc jakby i dwa ciążowe były to bym nie pogardziła :P Ale ważne, że jest jeden w dobrym miejscu i oby w nim zamieszkał zdrowy maluszek :)

Kochana, moja z poniedziałku prawie 1900 <3, to spory pęcherzyk jak na taką betę. Mój poprzedni gin coś tam majaczył że widzi 5 mm pęcherzyk przy becie 300 w zeszłym tygodniu, ale coś mu się chyba pomieszało.

Mój też już nie chce dawać mi skierowań na betę, pewnie też ze względów finansowych, ale mi to tez lepiej zrobi. A kiedy robiłaś pierwszą i w którym DPO? Moja była 7,87 w 7 DPO potem 28,9 w 9 DPO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 08:27

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem myślę, że może ten mój pęcherzyk jest za mały :(
    ale potem od razu się karcę i staram się nie nakręcać.
    Trochę jestem na siebie zła, mogłam odczekac jeszcze klika dni do wizyty.
    I nie wiem czy wytrzymam te dwa tygodnie do kolejnej...

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Ja czasem myślę, że może ten mój pęcherzyk jest za mały :(
    ale potem od razu się karcę i staram się nie nakręcać.
    Trochę jestem na siebie zła, mogłam odczekac jeszcze klika dni do wizyty.
    I nie wiem czy wytrzymam te dwa tygodnie do kolejnej...

Nie wiem jaka będzie Twoja decyzja, ale ja bym poszła w przyszłym tygodniu pod koniec

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek, ibuprom w ciazy niezbyt, lepiej cos z paracetamolem.(Apap, Solpadeine)

• Paula. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3
    Powodzenia :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kółka, ja też mam dziś taki dzień, że doszukuję się różnych dziwnych rzeczy. A to zaboli mnie coś, a to czuję się inaczej niż wczoraj a to coś tam. A wizytę mam dopiero 22.06. Taki urok ciąży, że chyba do końca będziemy się martwić.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie może mdłości? U mnie zaczęły się dwa dni temu. Jak sobie z nimi radzić?

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdłości imbir w każdej formie (najlepiej do herbatki czy wody , jeśli najgorzej czujesz się rano to zanim wstaniesz z łóżka przegryz jakiegoś herbatnika czy wafla ryzowego. Aaa.. Jest jeszcze jeden sposób na usilnie mdłości to oryginalna odgazowana cola w szklanej butelce dwa lyki zawsze mi pomagaly

Asasa lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, tez czytam was od początku ale jakoś nie chciałam zapeszać . U mnie 5 tydzień i 4 dni u lekarza byłam juz we wtorek to był 5 t2 d na usg piękny pęcherzyk 0,58 cm dobrze umiejscowiony następna wizyta w sobotę 24.06 i chyba do tego czasu zeświruje , bardzo chciałabym juz usłyszeć serduszko to byłabym spokojniejsza. Dodam tylko że staraliśmy się trzy lata mimo tego ze mamy juz trzy córki w wieku 13,10 i 8 lat.

aria40, Basik83 lubią tę wiadomość

• kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Cześć dziewczyny, tez czytam was od początku ale jakoś nie chciałam zapeszać . U mnie 5 tydzień i 4 dni u lekarza byłam juz we wtorek to był 5 t2 d na usg piękny pęcherzyk 0,58 cm dobrze umiejscowiony następna wizyta w sobotę 24.06 i chyba do tego czasu zeświruje , bardzo chciałabym juz usłyszeć serduszko to byłabym spokojniejsza. Dodam tylko że staraliśmy się trzy lata mimo tego ze mamy juz trzy córki w wieku 13,10 i 8 lat.

No to jest nas dwie, czuję dokładnie to samo co Ty...
    Mam nadzieję, że razem będziemy się wspierać :)
    Ja też trochę się starałam i to moja pierwsza ciąża.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:

Tez mam wizytę 24 czerwca :D mam nadzieje, ze również usłyszę/ zobaczę serduszko! Już odliczam dni. Moja ciaza jest o 4 dni młodsza od Twojej także liczę ze w tym pięknym dniu obie usłyszymy cudowna nowinę :>

1t69dfh.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    No to jest nas dwie, czuję dokładnie to samo co Ty...
    Mam nadzieję, że razem będziemy się wspierać :)
    Ja też trochę się starałam i to moja pierwsza ciąża.
    Kolka ja mam podobny staż jak Ty, od koniec 2014 roku postanowiliśmy, że zaczniemy się starać o dziecko, co okazało się nutę takie łatwe i to moja pierwsza ciąża. Głowa do góry i nie zamartwiaj się tak :-) mi też się to wszystko strasznie dłuży i też chciałabym już zobaczyć serduszko ale staram się nie zwariować.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Kolka ja mam podobny staż jak Ty, pod koniec 2014 roku postanowiliśmy, że zaczniemy się starać o dziecko, co okazało się nie takie łatwe i to moja pierwsza ciąża. Głowa do góry i nie zamartwiaj się tak :-) mi też się to wszystko strasznie dłuży i też chciałabym już zobaczyć serduszko ale staram się nie zwariować.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Marta ja też mam 3 princessy 14,11 i 6 I co będą chłopaki tym razem?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No marzę o synku to prawda ale jak na razie chciałabym żeby po prostu wszystko było ok na tym etapie niestety nie mamy żadnego wpływu czy to będzie synek :)

• kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie dziewczyny, że jest to forum i że mamy siebie :)

a88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam dziś wizytę. Właśnie siedzę pod gabinetem i mam mega stresa :-) z jednej strony tak czekałam na ta wizytę a z drugiej strony tak się boje ze mam ochotę brać nogi za pas i uciekać gdzie pieprz rośnie :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ