X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa, witamy. Super że z Twoją fasolką wszystko oki . Też już bym chciała być po wizycie i wiedzieć że wszystko jest ok:)

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, ostatnią betę robiłam w poniedziałek rano i wynosiła 1943,2.
    Już lekarz powiedział żeby nie robić i bardzo się z tego cieszę, bo to dla mnie stresujące było, a badałam chyba z 6 razy.
    I tak wszystko sie wyjaśni za dwa tygodnie. A u mnie jest najgorsze to, że cierpliwość nie jest moją mocną stroną.

Trzymam kciuki za wizytę, będzie super pęcherzyk! :)
    Ja miałam stymulowany cykl i rosły mi dwa pęcherzyki, więc jakby i dwa ciążowe były to bym nie pogardziła :P Ale ważne, że jest jeden w dobrym miejscu i oby w nim zamieszkał zdrowy maluszek :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Wow jeśli dobrze naliczyłam to cztery dziewczyny mają wizyty dzisiaj :) trzymam za Was kciuki, oj będzie się działo:)

Mnie dziś od rana boli głowa, zawsze brałam ibuprom ale teraz to nie wiem, polecacie coś dla kobiet w ciąży?

tylko apap, sen i spacer. Mi też pomaga kawa

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Aria, ostatnią betę robiłam w poniedziałek rano i wynosiła 1943,2.
    Już lekarz powiedział żeby nie robić i bardzo się z tego cieszę, bo to dla mnie stresujące było, a badałam chyba z 6 razy.
    I tak wszystko sie wyjaśni za dwa tygodnie. A u mnie jest najgorsze to, że cierpliwość nie jest moją mocną stroną.

Trzymam kciuki za wizytę, będzie super pęcherzyk! :)
    Ja miałam stymulowany cykl i rosły mi dwa pęcherzyki, więc jakby i dwa ciążowe były to bym nie pogardziła :P Ale ważne, że jest jeden w dobrym miejscu i oby w nim zamieszkał zdrowy maluszek :)

Kochana, moja z poniedziałku prawie 1900 <3, to spory pęcherzyk jak na taką betę. Mój poprzedni gin coś tam majaczył że widzi 5 mm pęcherzyk przy becie 300 w zeszłym tygodniu, ale coś mu się chyba pomieszało.

Mój też już nie chce dawać mi skierowań na betę, pewnie też ze względów finansowych, ale mi to tez lepiej zrobi. A kiedy robiłaś pierwszą i w którym DPO? Moja była 7,87 w 7 DPO potem 28,9 w 9 DPO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 08:27

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem myślę, że może ten mój pęcherzyk jest za mały :(
    ale potem od razu się karcę i staram się nie nakręcać.
    Trochę jestem na siebie zła, mogłam odczekac jeszcze klika dni do wizyty.
    I nie wiem czy wytrzymam te dwa tygodnie do kolejnej...

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Ja czasem myślę, że może ten mój pęcherzyk jest za mały :(
    ale potem od razu się karcę i staram się nie nakręcać.
    Trochę jestem na siebie zła, mogłam odczekac jeszcze klika dni do wizyty.
    I nie wiem czy wytrzymam te dwa tygodnie do kolejnej...

Nie wiem jaka będzie Twoja decyzja, ale ja bym poszła w przyszłym tygodniu pod koniec

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek, ibuprom w ciazy niezbyt, lepiej cos z paracetamolem.(Apap, Solpadeine)

• Paula. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3
    Powodzenia :)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kółka, ja też mam dziś taki dzień, że doszukuję się różnych dziwnych rzeczy. A to zaboli mnie coś, a to czuję się inaczej niż wczoraj a to coś tam. A wizytę mam dopiero 22.06. Taki urok ciąży, że chyba do końca będziemy się martwić.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie może mdłości? U mnie zaczęły się dwa dni temu. Jak sobie z nimi radzić?

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdłości imbir w każdej formie (najlepiej do herbatki czy wody , jeśli najgorzej czujesz się rano to zanim wstaniesz z łóżka przegryz jakiegoś herbatnika czy wafla ryzowego. Aaa.. Jest jeszcze jeden sposób na usilnie mdłości to oryginalna odgazowana cola w szklanej butelce dwa lyki zawsze mi pomagaly

Asasa lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, tez czytam was od początku ale jakoś nie chciałam zapeszać . U mnie 5 tydzień i 4 dni u lekarza byłam juz we wtorek to był 5 t2 d na usg piękny pęcherzyk 0,58 cm dobrze umiejscowiony następna wizyta w sobotę 24.06 i chyba do tego czasu zeświruje , bardzo chciałabym juz usłyszeć serduszko to byłabym spokojniejsza. Dodam tylko że staraliśmy się trzy lata mimo tego ze mamy juz trzy córki w wieku 13,10 i 8 lat.

aria40, Basik83 lubią tę wiadomość

• kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Cześć dziewczyny, tez czytam was od początku ale jakoś nie chciałam zapeszać . U mnie 5 tydzień i 4 dni u lekarza byłam juz we wtorek to był 5 t2 d na usg piękny pęcherzyk 0,58 cm dobrze umiejscowiony następna wizyta w sobotę 24.06 i chyba do tego czasu zeświruje , bardzo chciałabym juz usłyszeć serduszko to byłabym spokojniejsza. Dodam tylko że staraliśmy się trzy lata mimo tego ze mamy juz trzy córki w wieku 13,10 i 8 lat.

No to jest nas dwie, czuję dokładnie to samo co Ty...
    Mam nadzieję, że razem będziemy się wspierać :)
    Ja też trochę się starałam i to moja pierwsza ciąża.

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:

Tez mam wizytę 24 czerwca :D mam nadzieje, ze również usłyszę/ zobaczę serduszko! Już odliczam dni. Moja ciaza jest o 4 dni młodsza od Twojej także liczę ze w tym pięknym dniu obie usłyszymy cudowna nowinę :>

1t69dfh.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    No to jest nas dwie, czuję dokładnie to samo co Ty...
    Mam nadzieję, że razem będziemy się wspierać :)
    Ja też trochę się starałam i to moja pierwsza ciąża.
    Kolka ja mam podobny staż jak Ty, od koniec 2014 roku postanowiliśmy, że zaczniemy się starać o dziecko, co okazało się nutę takie łatwe i to moja pierwsza ciąża. Głowa do góry i nie zamartwiaj się tak :-) mi też się to wszystko strasznie dłuży i też chciałabym już zobaczyć serduszko ale staram się nie zwariować.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Kolka ja mam podobny staż jak Ty, pod koniec 2014 roku postanowiliśmy, że zaczniemy się starać o dziecko, co okazało się nie takie łatwe i to moja pierwsza ciąża. Głowa do góry i nie zamartwiaj się tak :-) mi też się to wszystko strasznie dłuży i też chciałabym już zobaczyć serduszko ale staram się nie zwariować.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Marta ja też mam 3 princessy 14,11 i 6 I co będą chłopaki tym razem?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No marzę o synku to prawda ale jak na razie chciałabym żeby po prostu wszystko było ok na tym etapie niestety nie mamy żadnego wpływu czy to będzie synek :)

• kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie dziewczyny, że jest to forum i że mamy siebie :)

a88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam dziś wizytę. Właśnie siedzę pod gabinetem i mam mega stresa :-) z jednej strony tak czekałam na ta wizytę a z drugiej strony tak się boje ze mam ochotę brać nogi za pas i uciekać gdzie pieprz rośnie :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ