X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobrych wiadomosci, czekamy jutro na ciag dalszy!
    A tymczasem... dobranoc! Dzis pierwszy dzien od nie wiem kiedy bez drzemki po poludniu, ale teraz juz padam z nog!

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super wiesci

Kto jutro ma ?

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja :)

Basik83 lubi tę wiadomość

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• bebag Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał! No tak, to już luty 2018! Powodzenia dziewczyny! Spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań :) Lutówka 2017 :)

kuzka, Basik83, Paula. lubią tę wiadomość

age.png
  • roszupnka Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski:) Ja chyba za duzo czytam o tym wszystkim. Wizyte mam na ten piątek i zaczynam sie stresowac. Chciałabym bardzo, żeby było wszystko ok. Dziś widziałam sie z sasiadką która jest w 7mc i powiedziałam jej ze sie boje i stresuje, na co ona: i tak do końca życia juz:)

51d5891d830b188ff871339dcf6fde56.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was odczuwa ciągnoco-kłujący ból jajnika przy szybkiej zmianie pozycji ? Zwłaszcza w nocy ?

roszupnka lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka - ja kilka razy tak miałam, jak szybko zerwałam się z krzesła lub właśnie jak na kanapie zmieniałam pozycję, ale to chyba nic groźnego..

Kolka - suuuper! Niech dzidzia rośnie, na następnej wizycie na pewno już będzie wszystko ładnie widać :)

Anne92 - Ja jakbym miała możliwość szybciej to bym poszła, znając siebie :D
    Sama dziś się boję rozczarowania, ale to moja pierwsza wizyta odkąd zobaczyłam 2 kreski, więc zdecydowanie już czas :)
    Od rana ręce mi się trzęsą jak myślę o wizycie :D jak ja w tej pracy będę funkcjonować, haha

Miłego dnia wszystkim <3 i samych pozytywnych wiadomości

kuzka, kolka, Anne92 lubią tę wiadomość

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:

Anne92 - Ja jakbym miała możliwość szybciej to bym poszła, znając siebie :D
    Sama dziś się boję rozczarowania, ale to moja pierwsza wizyta odkąd zobaczyłam 2 kreski, więc zdecydowanie już czas :)
    Od rana ręce mi się trzęsą jak myślę o wizycie :D jak ja w tej pracy będę funkcjonować, haha

Miłego dnia wszystkim <3 i samych pozytywnych wiadomości

Czekamy na dobre wiadomości, bo na pewno takie będą :)

Ja mam wizytę w poniedziałek dopiero ... jak nie zapomnisz Kochana to zapytaj gina czy takie bóle mogą się pojawiać ? Jakbyś mogła oczywiście :)

74diru1dhvelt745.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka to normalne rozciąga się tam wszystko, więc czasami będzie bolało ;) ja dzisiaj też mam wizytę po 16. Nie nastawiam się nawet na usg bo jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć (4t2d) ale iść muszę po receptę na clexane. I dowiedzieć się jak z suplementami. A zaraz chyba jeszcze na betę polecę (wcześniej tylko 5 testów zrobiłam i wszystkie pozytywne) i przy okazji homocysteine zbadać w nadziei że choć trochę spadła bo jeszcze 2 tygodnie temu była zdecydowanie za wysoka na ciążę. Tak w ogóle to w tym miesiącu uważalismy bardzo ze względu na te wyniki i na wizytę u genetyka i do tej pory nie wiemy jak to się mogło stać i jak bardzo ovu musiała się spóźnić lub być szybciej...

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Kuzka to normalne rozciąga się tam wszystko, więc czasami będzie bolało ;) ja dzisiaj też mam wizytę po 16. Nie nastawiam się nawet na usg bo jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć (4t2d) ale iść muszę po receptę na clexane. I dowiedzieć się jak z suplementami. A zaraz chyba jeszcze na betę polecę (wcześniej tylko 5 testów zrobiłam i wszystkie pozytywne) i przy okazji homocysteine zbadać w nadziei że choć trochę spadła bo jeszcze 2 tygodnie temu była zdecydowanie za wysoka na ciążę. Tak w ogóle to w tym miesiącu uważalismy bardzo ze względu na te wyniki i na wizytę u genetyka i do tej pory nie wiemy jak to się mogło stać i jak bardzo ovu musiała się spóźnić lub być szybciej...

Po prostu myślę, że wydarzyło się to co miało się wydarzyć :) skoro organizm stwierdził, że może być ciąża to znaczy, że może :) dzięki za Odpowiedź. Trochę się człowiek uspokaja :)

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinnito - Ty, jako Matka Zalozycielka naszego wątku, powinnas dzis tez przetrzec szlaki i jako pierwsza nam wrocic z serduchem ;)
    Kciuki! Xxx

• Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:

Trzymam kciuki zeby na wizycie było spokojnie i pozytywnie ;)
    Pęcherzyk na pewno juz zobaczysz! :)
    A co do tego cudu, widocznie tak Wlansie miało byc! Fasolka zdecydowała, ze to teraz chce zamieszkać u mamusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 06:46

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito kciuki za wizytę.
    Na pewno ok będzie i pewnie już będzie widać zarodek :) <3
    Pochwal sie po, czekamy :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Ale super wiesci

Kto jutro ma ?

i ja <3

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Hej ja po wizycie.
    Pęcherzyk ciążowy 6,6mm, usytuowany w dobrym miejscu wysoko w macicy. Lekarz powiedział, że ok jak na ten etap. Ale nie widać jeszcze zarodka, co jest raczej normalne, ale ja po ciuchu liczyłam, że a nuż pokaże się mamusi.
    Następna wizyta 26go, ale długo...

super kolka, a robiłas może betę? Ciekawa jestem przy jakiej wartości taki rozmiar pęcherzyka. Ja wizytę mam dzisiaj i mam nadzieję że:

1. Pęcherzyk będzie w macicy
    2. będzie tylko jeden

miłego dnia kochane

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszpunka ja też mam jutro...

Aria Inffinito22 Ulli88 Niesia_88 trzymam kciuki za wizyte czyekamy na super wiesci..

jezeli kogos pominelam to przepraszam

dziewzynki czy wy tez macie poryte sny mi sie dzis jakies szpitale snily to chyba stres przed wizyta..''co do ciagniecia w jajniku nie ale w pachwinie nie raz mam

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny przywitam się i ja, czytam Was od początku. Ale stwierdziłam, że odezwę się po pierwszej wizycie.
    Wg bf termin mam na 1 lutego. Wczoraj byłam już u lekarza, pęcherzyk jest dobrze umiejscowiony. Lekarz ledwo zauważył chyba zarodek wielkości 2.5mm, ale to jeszcze za wcześnie. Też mam kłucia w podbrzuszu i lekarz stwierdził, że da mi duphaston aby wspomóc macicę. Mam zrobić badania i za dwa tygodnie kolejna wizyta.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nusiaczek20 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jeśli dobrze naliczyłam to cztery dziewczyny mają wizyty dzisiaj :) trzymam za Was kciuki, oj będzie się działo:)

Mnie dziś od rana boli głowa, zawsze brałam ibuprom ale teraz to nie wiem, polecacie coś dla kobiet w ciąży?

ckai43r8oeuuoz6e.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, wg miesiączki wczoraj zaczął się 7 tydzień, ale miałam późno owulkę, także wiek ciąży to ok 5 tydz 6 dzień -tak wczoraj określił lekarz. Pozdrawiam Was :-)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Asasa

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ