X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna,aj masz rację rzeczywiście pisałaś,ze u Ciebie prawdopodobnie synuś :) haha u mnie to ,,kalafioryzacja mózgu'' już teraz widzę,ze coraz częstsza :p

Rosann,super wieści :) kolejny chłopak :)))!!!

Paula,cieszę się razem z Tobą, ja już tez nie mogę się doczekać tego II trymestru :)

Szwesta,spokojnie,dobrze Ci dziewczyny piszą,ze jakby było coś nie tak to lekarz by mówił,a tak to czeka jeszcze na wyniki krwi,żeby uzupełnić badanie po prostu :)

Jej,ja tez już chciałabym iść chociaż na mały zakup,ale się powstrzymuje...1 sierpnia będę miała badania genetyczne z krwi i jak poznam płeć to może skuszę się na jakiś drobiazg :)

Kozamonia,kciukasy za Ciebie!

Kuzka,mam nadzieje,ze udało Ci się wyjść ze szpitala i ze wszystko z Wami dobrze.

kasiarzyna, Paula. lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • rosann Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam duże bóle krzyża i odcinka lędźwiowego, ale raczej wynikało to z przeciążenia zakupami...

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Ja miałam duże bóle krzyża i odcinka lędźwiowego, ale raczej wynikało to z przeciążenia zakupami...

rosann a u mnie sie nasilaja jak dluzej pochodze i to w butach!, w domu chodze w laczkach i bol mi tak nie doskwiera

l22nkrhm0evewuhw.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    rosann a u mnie sie nasilaja jak dluzej pochodze i to w butach!, w domu chodze w laczkach i bol mi tak nie doskwiera

Może buty mają nieodpowiedni obcas albo nosisz na ramieniu ciężką torebkę?
    Mi na te bóle pomogło leżenie kilka dni plackiem :(

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Jakby było cos niepokojacego to na pewno by Ci powiedział. Nic Ci podczas USG nie powiedział ile ma przeziernosc i czy jest obecna kość nosowa?USG na 80% daje pewność,ze wszystko jest ok,a badania z krwi nałożone na wyniki USG dają 95%.Niestety wiek podwyższa ryzyko trisomii i nie będziemy mieć wyników jak 25 latka,ale prawda jest taka ze dzieci z ZD rodzą w 70% kobiety przed ukończeniem 35 roku życia.

Kasiarzyna nic. Tylko,że są dwie rączki i dwie nóżki.
    Ale z drugiej strony u nas w szpitalu USG prenatalne robione jest tylko 2 razy w tygodniu od 9-12. I kobiety są co 30 minut zapisywane. Więc może być kwestia taka , że koncentrują się na pomiarach by potem w spokoju je przeanalizować razem z testami Pappa. I dlatego wyniki przekazywane są po 1,5 tygodniu.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wam zazdroszcze tych badan prenatalnych :) a do moich jak na zlosc czas stoi w miejscu ;) te dni jakos tak wolno lecą :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Może buty mają nieodpowiedni obcas albo nosisz na ramieniu ciężką torebkę?
    Mi na te bóle pomogło leżenie kilka dni plackiem :(
    Odkad jestem w ciazy, smigam w plaskim wygodnym obuwiu, faktycznie po nocy mnie nie boli, tylko w ciagu dnia, zakupy, obiad, spotkania ze znajomymi, rodzina i wtedy sie nasila. Nie znosze marnotrawic czasu na nic nierobienie, poki co nie jestem zmuszona do lezenia wiec nie uleze:D Jak zaniemoge z tym krzyzem, to pozostanie mi chyba tylko lezenie.

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Tak Wam zazdroszcze tych badan prenatalnych :) a do moich jak na zlosc czas stoi w miejscu ;) te dni jakos tak wolno lecą :D
    Kiedy Masz?:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:

Szybko czas zleci :-) Mi też się dłużyło, czekałam z niecierpliwością i się doczekałam :-) Następna wizyta za miesiąc i już się nie mogę doczekać :-D

Paula. lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Kiedy Masz?:)
    2-go sierpnia ;) wiem ze sa dziewczyny co maja po mnie ale jakos wczesniej od wizyty do wizyty szybko mi lecialo a teraz strasznie sie wlecze ;)

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    2-go sierpnia ;) wiem ze sa dziewczyny co maja po mnie ale jakos wczesniej od wizyty do wizyty szybko mi lecialo a teraz strasznie sie wlecze ;)

No kazda z nas chce jak najszybciej wiedziec czy z malenstwem wszystko ok:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta widocznie wszystko zależy od kliniki, mnie kazali badanie krwi zrobić przed USG zeby podczas wizyty juz nałożyć wyniki i wydać pełny opis. Spokojnie na pewno będzie wszystko ok, trzymam kciuki :-)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj taki PRZEDWSTĘP do prenatalnych, żeby mi się tak nie dłużyło ;-) Miałam zwykłe USG na NFZ, takie sprawdzające i znowu się uspokoiłam na parę dni :-) Maluszek ma 4,1cm cały czas jest o tydzień młodszy niż wynika z terminu miesiączki, więc też mogę zostać styczniówką hehe. Ale wiem, że to się potem bardzo dynamicznie zmienia. Machał dzisiaj łapkami, widziałam już paluszki i nie mogę się doczekać tych prenatalnych! To będą dopiero emocje, bo to badanie trwa dłużej i można się wszystkiemu bardziej przyjrzeć :-)
    Witam wszystkie nowe ciężarówki i już każdej z nas życzę tylko dobrych wieści! :-)

Eklerka13579, kasiarzyna, Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja właśnie jestem po usg prenatalnym, wszystko dobrze:)(Gin mówił, że samo usg daje 70% pewności, a dodatkowo badanie krwi zwiększa do 90%)
    Malutkie ma już 55mm i ciąża jest starsza o 3 dni, ale lekarz nie zmieniał daty porodu, przezierność karkowa 1,1mm, kość nosowa widoczna, wszystkie narządy prawidłowe, widać było rączki i nóżki, a nawet stópki:) wrażenia niesamowite! Mąż był obecny na całej wizycie, słyszeliśmy bijące serduszko 167/min.. jestem taka szczęśliwa, a na zdjęcie z usg z widocznym kształtnym noskiem nie mogę przestać się patrzeć:) a i lekarz mówił, że na tym etapie ciąży u wszystkich będzie widoczny chłopiec, dopiero koło 20 tyg można precyzyjnie określić płeć dziecka.

Życzę Wam wszystkim, żebyście miały same pozytywne wrażenia i dobre wiadomości!

kasiarzyna, Eklerka13579, Anne92, Czarna_kawa, marmi, jiwa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Ja dzisiaj taki PRZEDWSTĘP do prenatalnych, żeby mi się tak nie dłużyło ;-) Miałam zwykłe USG na NFZ, takie sprawdzające i znowu się uspokoiłam na parę dni :-) Maluszek ma 4,1cm cały czas jest o tydzień młodszy niż wynika z terminu miesiączki, więc też mogę zostać styczniówką hehe. Ale wiem, że to się potem bardzo dynamicznie zmienia. Machał dzisiaj łapkami, widziałam już paluszki i nie mogę się doczekać tych prenatalnych! To będą dopiero emocje, bo to badanie trwa dłużej i można się wszystkiemu bardziej przyjrzeć :-)
    Witam wszystkie nowe ciężarówki i już każdej z nas życzę tylko dobrych wieści! :-)

Moje Malenstwo jak robilam USG 8 lipca, mialo 35 mm, lezalo na glowce i tez do mnie machalo raczka. Gin powiedziala - zwariowane dziecko, lezy na glowie i macha;D Tak mnie to rozczulilo ze ukrywalam szklanki w oczach:) Moje tez jest o tydzien mlodsze niz to wynika z cyklu. Na prenatalne ide do innego gina, wiec jestem bardzo ciekawa co powie odnosnie terminu i wieku plodu;)

Czarna_kawa, Magduśka, marmi lubią tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje!Cudownie czyta się te wrażenia z prenatalnych :-)

stokrotka30 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie się czyta o Waszych prenatalnych USG ja to jajko zniosą do 22 sierpnia ;-)

stokrotka30, Eklerka13579 lubią tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest co nieco o płci:
    http://babyonline.pl/plec-dziecka-kiedy-widac-plec-dziecka,ciaza-plec-dziecka-artykul,3705,r1p1.html
    Wszystko zależy od wprawy gina,jakości sprzętu i czy maluch sie dobrze ustawi :-)

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja głupoty napisałam wczesniej, ze dzidzius jest mlodszy to bede styczniowka, przeciez urodzi się później a nie wczesniej :-D Ale to jest niesamowite, ze nasze dzieci sa wielkosci pudełka zapałek, a już tak wszystko widać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 13:43

a88, Eklerka13579, kasiarzyna, marmi lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez się tak zastanawialam o co Ci chodzi hehe ja mam ciąże starsza wg USG wiec raczej mogę być styczniowka, 26.01 ;)

motylkova lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ