Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam angel sounds. W zestawie nie ma głośnika, ale wejście na kabelek jest takie, że pewnie da się podłącyzć jakieś glośniczki komputerowe. Jest kabelek do podłaczenia do komputera, żeby nagrac, ale nie testowałam.
kozamonia lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Gosiakk300 wrote:Czesc Dziewczyny u mnie wlasnie zaczal sie 9 i 2dz. tydz ciazy wg belly 10 tydz i zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie bylam teraz nad morzem 8tydz 5d do wczoraj i wszystkie dolegliwosci mi minely zero mdlosci nicccc kompletnie nic za to mam od 2 tyg katar alergiczny i od wczoraj stosuje inhalacje z soli fizjologicznej i wode morska ale w sumie zastanawiam sie czy z dzidziulkiem wszysko jest ok bo czytalam ze najwiecej poronoen jest w 9 tyg a u mnoe objawy minely a 2 tyg widzialam i slyszalam serduszko a jutro mam wizyte dopiero i zawsze zawsze przed wizyta mam mysliii
Spoko, ja też tak miałam:) przeszły mi mdłości a za to mam większe ssanie, budzę się o 4rano, siku i muszę coś zjeść -
Gosiakk300,tak jak napisała Ekierka,mam podobnie mdłości ustały,tylko pojedyncze przypadki jak mi jakiś zapach nieodpowiada to potrafi mi się niedobrze zrobić, a tak to nic,tylko tez sikanie w nocy,kiepskie spanie,czasem kłucie w piersi jak szpilka i w nocy lekkie pobolewanie brzucha.
Karowiczanka,i jak zadowolona jesteś z tego detektora?Ja się cały czas zastanawiam nas zakupem -
Jak pisałam w niedzielę, kiedy wykryłam tętno po raz pierwszy, mega ulga i radość. Dobry sposób na przetrwanie okresu między wizytami. Dla mnie super, bo po 2 obumarciach stres mnie zżerał.
Też ostatnio miałam przerwę w mdłościach, prawie tydzień, a wróciły, więc różnie bywa.Czarna_kawa lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Gosiakk300 wrote:A Ty sie nie martwisz tak na zapas? Widze ze prawie w tym samym tyg jestesmy
Jasne,że się czasami martwię. Myślę,że to normalne. Staram się po prostu odganiać te natarczywe złe myśli i zajmować czymś głowę. Trwanie w nieustannym stresie i zamartwianiu na pewno nie pomoże. Mam nadzieję,że jutro obie odetchniemy - przynajmniej do kolejnej wizytyTrzymaj się
Mnie też dobija to odbijanie. Mąż już przestał reagować :p -
Katowiczanka,chyba mnie przekonałas
bo ja miałam tak samo poronienie i mam czasami takie schizy,ze np jak teraz będę miała dużo pracy przez dwa tyg to zaszkodzę maluchowi...a między wizytami rzeczywiście to chyba by mnie uspokoiło jakbym posłuchała serduszka
Jedyne co mi nie mija z objawow to zmęczenie i senność. -
kozamonia wrote:Właśnie zamówiłam detektor
mam nadzieję, że bez problemu znajdę maluszka i będziemy mogli słuchać serduszka
ja się wstrzymam do 12tc
a88, kozamonia lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ja co do jedzenia to zauwazylam ze niektore rzeczy ktore bardzo lubilam teraz mi nie smakuja ale na nic nowego tez nie mam ochoty . ogolnie tak raz mam apetyt raz go nie mam.👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Kozamonia,ten sam zamówiłas,który polecały dziewczyny
?
Paula,u mnie podobnie,coś co kiedyś mi bardzo pasowało teraz mi nie smakuje i niestety jestem wybredna w jedzeniu.Czesto nie mam na nic ochoty mimo tego,ze wiem,ze powinnam zjeść -
Gosiakk300 wrote:Czesc Dziewczyny u mnie wlasnie zaczal sie 9 i 2dz. tydz ciazy wg belly 10 tydz i zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie bylam teraz nad morzem 8tydz 5d do wczoraj i wszystkie dolegliwosci mi minely zero mdlosci nicccc kompletnie nic za to mam od 2 tyg katar alergiczny i od wczoraj stosuje inhalacje z soli fizjologicznej i wode morska ale w sumie zastanawiam sie czy z dzidziulkiem wszysko jest ok bo czytalam ze najwiecej poronoen jest w 9 tyg a u mnoe objawy minely a 2 tyg widzialam i slyszalam serduszko a jutro mam wizyte dopiero i zawsze zawsze przed wizyta mam mysliii
Ja mam podobnie. Od 3 dni nie wymiotuje i nie mdli mnie juz tak bardzo ale to wszystko moze jeszcze wrocic ze zdwojona sila. Mialam tak w 1 ciazyKacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
A mi z kolei mdłości zaczęły się w 10-11 tygodniu ale takie lekkie :p wcześniej ani razu nie wymiotowałam i mnie nie mulilo, zwłaszcza na początku gdy jadłam co 6 godzin, bo nie byłam w ogóle głodna
teraz tez objawy się zmniejszyły zwłaszcza ból piersi, które na początku bardzo bolały, głównie w nocy jak się przekręcałam na drugi bok
-
Dziewczyny doradźcie mi coś - byłam w piątek na USG na NFZ i z USG wyszło, że to 11t2d, maluszek miał 4,1cm. Teraz na czwartek mam umówione prenatalne i lekarz twierdził, że dziecko już będzie na tyle duże żeby zrobić badanie (podobno rośnie ok 1mm dziennie), ale ja w sumie sama nie wiem. Powinien mieć jakoś 4,7, ja wiem że ma być minimum 4,5cm więc niby ok...Ale się boje, że sprawdzą, stwierdzą że za mały, że mam przyjść za tydzień a pieniążki pójdą. Sama nie wiem, myślicie żeby przesunąć jeszcze o te parę dni już teraz, czy jednak iść sprawdzić?
-
Monic88 wrote:Dziewczyny doradźcie mi coś - byłam w piątek na USG na NFZ i z USG wyszło, że to 11t2d, maluszek miał 4,1cm. Teraz na czwartek mam umówione prenatalne i lekarz twierdził, że dziecko już będzie na tyle duże żeby zrobić badanie (podobno rośnie ok 1mm dziennie), ale ja w sumie sama nie wiem. Powinien mieć jakoś 4,7, ja wiem że ma być minimum 4,5cm więc niby ok...Ale się boje, że sprawdzą, stwierdzą że za mały, że mam przyjść za tydzień a pieniążki pójdą. Sama nie wiem, myślicie żeby przesunąć jeszcze o te parę dni już teraz, czy jednak iść sprawdzić?
Ja bym posłuchała lekarza i poszła -
nusiaczek20 wrote:Na którą masz wizytę jutro, bo ja na 14
Już mnie nosi
Dziewczynom na dzisiejszych wizytach życzę powodzonka i trzymam kciuki!06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Co do odbijania to mam to non stop nawet chwilę po przebudzeniu...a jak złapie mnie głód to nawet jak jem to mnie ssie. tylko waga nie rusza jakby to wszystko w czarną dziurę jakąś wpadało:)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]