Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiarzyna wrote:Dokładnie,przereklamowana...mnie gin kazał zwrócić uwage,zeby w składzie znajdował się kwas foliowy 400 jednostek,jod 200,wit d 2000 i kwasy omega 600 dlatego tez wybralam tego doppelherza,a dodatkowo ma żelazo,ale strasznie duże te tablety
Czytalam gdzies ostatnio o znaczeniu choliny (vit.B4), ze kwestia czasu a rowniez beda oficjalne zalecenia by ja stosowac w ciazy. Poki mam ochote na jaja (drobiowe;p) i zielone warzywa to mysle, ze cos tam dostarczam;)
Nie dajmy sie zwariowac...kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
kasiarzyna wrote:Dokładnie,przereklamowana...mnie gin kazał zwrócić uwage,zeby w składzie znajdował się kwas foliowy 400 jednostek,jod 200,wit d 2000 i kwasy omega 600 dlatego tez wybralam tego doppelherza,a dodatkowo ma żelazo,ale strasznie duże te tablety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 16:06
-
kasiarzyna wrote:Swój wynik musisz podzielić przez mediane dla tygodnia w którym robilas badanie,wtedy wychodzi przelicznik MoM
Nie masz podanych norm na wyniku? 5 centyl,95 centyl i mediana?
Nie stresuj się wynikiem,bo lekarz i tak wyrzuci wszystko w program komputerowy razem z wynikami z USG.
Nie ma wlasnie zadnych innych jednostek podanych. Robilam w 10tyg.1dniu, tutaj gdzie mieszkam na wynik sie czeka 2 tygodnie, wiec moja ginka najpierw mnie wyslala na Papp-a a w najblizszy poniedzialek umowila USG. -
Asasa wrote:Chyba też później zmienię na te doppelherz bo widzę, że dużo z Was je poleca, a te prenatal to w sumie 3 tabletki trzeba łykać i dosyć drogie, nie wiem jak te doppelherz wychodzą?
-
Asasa wrote:Chyba też później zmienię na te doppelherz bo widzę, że dużo z Was je poleca, a te prenatal to w sumie 3 tabletki trzeba łykać i dosyć drogie, nie wiem jak te doppelherz wychodzą?
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kasioua wrote:Nie ma wlasnie zadnych innych jednostek podanych. Robilam w 10tyg.1dniu, tutaj gdzie mieszkam na wynik sie czeka 2 tygodnie, wiec moja ginka najpierw mnie wyslala na Papp-a a w najblizszy poniedzialek umowila USG.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
kuzka wrote:
Ja stosowałam w pierwszej ciąży i młody zaczął spadać na centylach nawet lekarza to niepokoilo. Urodził się chudziutki i dopiero teraz (7,5 roku) nabiera ciałka (wzrost ok). Myślałam, ze taka jego uroda (ale po kim?) ale nabralam podejrzeń gdy sąsiadka urodzila drugie dziecko, pierwsze duże silne tlusciutkie a drugi synek watly i slaby. Spytalam czy brala prenatal i potwierdziła, co wiecej sama zaczęła mieć takie podejrzenia wcześniej.
W drugiej ciąży brałam omegamed optima i młody jest duży silny okaz zdrowia.
Z tego co pamiętam czytałam gdzieś na forum o prenatalu i niskiej wadze ale to bylo dawno i juz nie pamiętam za bardzo.
Ja polecam omegamed.
Promyczek_91 lubi tę wiadomość
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
kasiarzyna wrote:W prywatnej czy sieciowce?
https://www.aptekagemini.pl/doppelherz-aktiv-mama-premium-60-kapsulek.html
kuzka nie jest, ale cena tez jest istotna, przynajmniej dla mnie. Dorzucajac do tego jeszcze Colon C, Duphaston(ktory mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie bede miala odstawiony) to stowka jak nic miesiecznie strzela;)kasiarzyna lubi tę wiadomość
-
Monic88 wrote:U nas na 95% będzie Wojtuś jeśli chłopiec, a dziewczynka...Chodzi mi po głowie Natalia, ale co do dziewczynki mam więcej opcji niż do chłopca
A Wy? Macie jakieś wybrane imiona już?
U nas bedzie Igor lub Emilka. Oby tylko bylo wszystko dobrze...Eklerka13579 lubi tę wiadomość
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Eklerka13579 wrote:Tez zwrocilam uwage na te minimum skladu ktore wymienilas;) Duze tabsy ale pol biedy bo maja owalny ksztalt a nie okragly;D
Czytalam gdzies ostatnio o znaczeniu choliny (vit.B4), ze kwestia czasu a rowniez beda oficjalne zalecenia by ja stosowac w ciazy. Poki mam ochote na jaja (drobiowe;p) i zielone warzywa to mysle, ze cos tam dostarczam;)
Nie dajmy sie zwariowac...
Moj gin po poronieniu kazal mi stosowac prenatal z cholina bo pojawilo sie kilka artykulow naukowych o pozytywnym wplywie choliny na rozwoj dziecka. Wg niego i wg tych artykulow cholina brana na poczatku ciazy zapobiega wadom a nawet poronieniom. Bralam ten prenatal do 8 tyg a potem kazal mi zmienic na folik mama.Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Promyczek_91 wrote:Moj gin po poronieniu kazal mi stosowac prenatal z cholina bo pojawilo sie kilka artykulow naukowych o pozytywnym wplywie choliny na rozwoj dziecka. Wg niego i wg tych artykulow cholina brana na poczatku ciazy zapobiega wadom a nawet poronieniom. Bralam ten prenatal do 8 tyg a potem kazal mi zmienic na folik mama.
Poki nie ma oficjalnych zalecen, bede suplementowac choline naturalnym pozywieniem:D
Promyczek jestes w innej sytuacji, tez bym chuchala na zimne. -
Ja brałam prenatal uno w pierwszych tygodniach, potem przeszłam na falvit mama, a teraz zamówiłam doppelherz. Czytałam też o cholinie, dlatego na początku właśnie brałam prenatal. Ale też cholina jest w tych rzeczach, które jem także mam nadzieję, że mi wystarczy:-)
Chętnie się zainspiruje Waszymi pomysłami na imiona także dawajcie dziewczyny
-
Dziewczynka to moze lacinskie Marina? Mnie sie calkiem podoba, ale nie wiem jak moj luby na to... Ostatnio zaproponowalam Konstancje, to powiedzial ze mu sie z kostucha kojarzy;) Boje sie mu proponowac:D Nie chce jakiegos okleopanego, ale tez nie typu Jessica, czy Samanta;D
-
nick nieaktualny
-
Mnie się podobają te imiona, które teraz są mega popularne, Zuzia, Hania, Nadia...Ale się boję, że moje dziecko będzie 10 Hania w klasie potem
Myślę, że jak coś widać to na tyle są w stanie określić, ale 60% to w sumie praktycznie jak pół na pół, więc ja sobie spokojnie poczekam do połówkowych i nie będę się przywiązywać nawet jeśli lekarz będzie podejrzewał jakąś płeć