X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kolka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 ale super <3 :)

Anne92 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • rosann Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie mam żadnych objawów :) Jedynie co to wrażliwość piersi, ale wcale nie większa niż przed okresem, powiedziałabym nawet, że jest dużo mniejsza :) No i delikatne "okresowe" pobolewanie brzucha, ale to takie sporadyczne wybryki :) No i dzisiaj jak położyłam się po 10.00 tak wstałam po 13.00, ale jakoś nie łączę tego z ciążą, raczej z ostatnią, intensywną podróżą i lotami samolotami.

Tak poza tym to jakoś podchodzę wyjątkowo spokojnie do tej ciąży i aż sama się sobie trochę dziwie :) Chyba nie mogę jeszcze w nią uwierzyć :) Dodam, że udało nam się w drugim cyklu co jeszcze bardziej potęguje uczucie niedowierzania :)

To moja druga ciąża, aczkolwiek ta pierwsza była już dawno temu bo w 2012 r. i zakończyła się samoistnym poronieniem w 6 tc.

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości zaczęły się dwa dni temu, a oprócz tego też zgaga. Także w ogóle masakra, jak nie to to drugie. Tylko, zauważyłam, że mnie modli jak jestem głodna, wmuszam wtedy w siebie jakieś jedzenie i przechodzi.. do czasu. Też mam smaki bardziej na słone, tak jak widzę większość z Was ;-)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że się zdecydowałam :-) Następna wizyta 22.06. Teraz muszę zrobić wyniki badań i z wynikami do niego :-)

kuzka lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 ale super wiadomości ! :) zazdroszczę! Chyba największy stres masz za sobą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:23

1t69dfh.png
  • Elaa.1234 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Który to tydzień i dzień ? :)

1t69dfh.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 to super, a powiedz mi dostałas jakieś witaminy? Mój lekarz zapytał na razie tylko czy biorę kwas foliowy. A ja byłam taka zamotana tym wszystkim, że zapomnialam spytać

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Elizkaa Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Nieśmiało dopisuję się do lutowej listy :) W poniedziałek zrobiłam test no i są dwie kreski :) Póki co czekam na wizytę, która odbędzie się 20 czerwca :) Wstępny termin, z daty ostatniej miesiączki, wychodzi mi na 14 lutego :)

O to będziemy szły łeb w łeb :D tez wstępny termin mam na walentynki :) a pierwszą wizytę 21 czerwca.

Siedzę właśnie w pracy i tak mnie mdli..

rosann lubi tę wiadomość

thgfd5qpcodxsppu.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizkaa wrote:
    O to będziemy szły łeb w łeb :D tez wstępny termin mam na walentynki :) a pierwszą wizytę 21 czerwca.

Siedzę właśnie w pracy i tak mnie mdli..

Jeju, współczuje Ci! Ale pamiętaj, mdłości to podobno bardzo dobry objaw :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Elizkaa Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    U mnie niestety nie ma dobrych wieści W 5t2d pęcherzyk ciążowy ma tylko 3,2 mm :( Lekarz kazał czekać tydzien i się zgłosić. Jestem załamana , czekam tylko na wynik bety.

TRZYMAM KCIUKI!!!!!

thgfd5qpcodxsppu.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaa1234, 6tc 2d :-)

Asasa, biorę tylko kwas foliowy. Lekarz powiedział, że do drugiego trymestru wystarczy. Dostałam skierowania na badania i tyle :-) No i biorę jod na tarczyce bo mam tsh 3

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie! Pęcherzyk płodowy 9mm, zarodek jeszcze nie jest widoczny, ale wszystko na dobrej drodze i na wizycie za dwa tygodnie powinniśmy zobaczyć serduszko :)

a88, rosann, kuzka, Elizkaa, Paula., Katowiczanka lubią tę wiadomość

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Niesia :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie Wasze fasolki! Jestem przekonana, że będzie dobrze i na dłuuuugo zagrzejemy tutaj miejsce :)

P.s. Na jednej z takich grup (maj 2016) poznałam kilka fantastycznych dziewczyn z mojej okolicy. Mogę śmiało powiedzieć, że teraz są moimi przyjaciółkami :) Cieszę się, że teraz poznam Was :)

kuzka lubi tę wiadomość

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, a z ciekawosci: z ktorej czesci Polski jestes? ;)

• Anne92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, wpisujcie się :-) Ja mazowieckie, Warszawa.

kuzka lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    Melduję się po wizycie! Pęcherzyk płodowy 9mm, zarodek jeszcze nie jest widoczny, ale wszystko na dobrej drodze i na wizycie za dwa tygodnie powinniśmy zobaczyć serduszko :)

Niesiu gratulacje :)
    Przyznaję nieśmiało, że sama nie mogę się doczekać widoku tej małej plamki na USG :)
    Ciekawa jestem czy serduszko już będzie biło. Teoretycznie będzie to 6t4d. No i reakcja męża mnie intryguje :D

Co do miejsca zamieszkania to jestem z DE, obecnie mieszkam w Monachium, natomiast jeśli o PL to związana jestem z Warszawą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 18:30

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce . Zaraz wchodzę !!! :P

Szczecin :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzów

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Ja też miałam brać w poprzedniej ciąży, po prenatalnych tak lekarz stwierdził, ale nie zdążyłam :( ile tego acard łykasz? Być może tym razem też będę miała brać.

1 tabletka dziennie. Borę razem z Pregna Plus. Lekarka po poronieniu kazała mi brać kwas foliowy i kwasy OMEGA a Pregna ma to w jednej tabletce. I teraz na wizycie od razu pytała czy suplementy biorę oprócz kwasu i kazała nadal Pregne brać.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ