Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja póki co nie mam żadnych objawów Jedynie co to wrażliwość piersi, ale wcale nie większa niż przed okresem, powiedziałabym nawet, że jest dużo mniejsza No i delikatne "okresowe" pobolewanie brzucha, ale to takie sporadyczne wybryki No i dzisiaj jak położyłam się po 10.00 tak wstałam po 13.00, ale jakoś nie łączę tego z ciążą, raczej z ostatnią, intensywną podróżą i lotami samolotami.
Tak poza tym to jakoś podchodzę wyjątkowo spokojnie do tej ciąży i aż sama się sobie trochę dziwie Chyba nie mogę jeszcze w nią uwierzyć Dodam, że udało nam się w drugim cyklu co jeszcze bardziej potęguje uczucie niedowierzania
To moja druga ciąża, aczkolwiek ta pierwsza była już dawno temu bo w 2012 r. i zakończyła się samoistnym poronieniem w 6 tc.
-
U mnie mdłości zaczęły się dwa dni temu, a oprócz tego też zgaga. Także w ogóle masakra, jak nie to to drugie. Tylko, zauważyłam, że mnie modli jak jestem głodna, wmuszam wtedy w siebie jakieś jedzenie i przechodzi.. do czasu. Też mam smaki bardziej na słone, tak jak widzę większość z Was
-
rosann wrote:Hej dziewczyny
Nieśmiało dopisuję się do lutowej listy W poniedziałek zrobiłam test no i są dwie kreski Póki co czekam na wizytę, która odbędzie się 20 czerwca Wstępny termin, z daty ostatniej miesiączki, wychodzi mi na 14 lutego
O to będziemy szły łeb w łeb tez wstępny termin mam na walentynki a pierwszą wizytę 21 czerwca.
Siedzę właśnie w pracy i tak mnie mdli..
rosann lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie Wasze fasolki! Jestem przekonana, że będzie dobrze i na dłuuuugo zagrzejemy tutaj miejsce
P.s. Na jednej z takich grup (maj 2016) poznałam kilka fantastycznych dziewczyn z mojej okolicy. Mogę śmiało powiedzieć, że teraz są moimi przyjaciółkami Cieszę się, że teraz poznam Waskuzka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niesia_88 wrote:Melduję się po wizycie! Pęcherzyk płodowy 9mm, zarodek jeszcze nie jest widoczny, ale wszystko na dobrej drodze i na wizycie za dwa tygodnie powinniśmy zobaczyć serduszko
Niesiu gratulacje
Przyznaję nieśmiało, że sama nie mogę się doczekać widoku tej małej plamki na USG
Ciekawa jestem czy serduszko już będzie biło. Teoretycznie będzie to 6t4d. No i reakcja męża mnie intryguje
Co do miejsca zamieszkania to jestem z DE, obecnie mieszkam w Monachium, natomiast jeśli o PL to związana jestem z WarszawąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 18:30
-
Papierówka wrote:Ja też miałam brać w poprzedniej ciąży, po prenatalnych tak lekarz stwierdził, ale nie zdążyłam ile tego acard łykasz? Być może tym razem też będę miała brać.
1 tabletka dziennie. Borę razem z Pregna Plus. Lekarka po poronieniu kazała mi brać kwas foliowy i kwasy OMEGA a Pregna ma to w jednej tabletce. I teraz na wizycie od razu pytała czy suplementy biorę oprócz kwasu i kazała nadal Pregne brać.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc