X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kolka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dłukachna wrote:
    A skąd dokładniej? Ja z Kraśnika.

Janów :) ale mieszkam teraz w Lublinie

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • rosann Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pięknego weekendu dla Was :) Kasiu witaj! Wszystko na pewno będzie dobrze :)

Dziewczyny u mnie nadal brak jakichkolwiek objawów, poza wspomnianą wcześniej, delikatną tkliwością piersi :) Zastanawiam się czy moje dziecko od maleńkości chce udowodnić, że będzie grzeczne czy to tylko cisza przed burzą :)

Powiedzcie mi, czy macie pomysł w jaki sposób można "upamiętnić" ciążę? Generalnie nie należę do osób, które uwielbiają zachowywać pamiątki, tworzyć albumy ze zdjęciami, itd., ale podejrzewam, że jeżeli w przypadku ciąży nic takiego nie zrobię to potem będę żałować :(

No i kombinuję jak powiedzieć rodzicom o ciąży... Chcemy z tą informacją jeszcze poczekać, najlepiej do 12 tc, chociaż wątpię, że tyle wytrzymam, ale z racji tego, że ja mieszkam w DE, oni w PL, to przekazanie tej informacji prosto w oczy nie wchodzi w grę :( Wiem, że oni bardzo czekają na to, aż dowiedzą się, że będziemy mieć dziecko i chciałabym zrobić to w jakiś wyjątkowy sposób...

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myslelismy, zeby przygotowac dziadkom papierowe zaproszenie od wnuczatka na jego urodziny w lutym ;)

rosann lubi tę wiadomość

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! No i zaczelo sie moje czekanie na wyniki bety - bede wiedziec za maximum dwie godzinki, ale az mna nosi!

Inffinito22 Pewnie masz racje. Narazie ciezko uwierzyc, ze cos sie dzieje szczegolnie, ze nie man zbyt wielu objawow

nusiaczek20 Dziekuje! milo dolaczyc :D

rosann Ja musze powiedziec naszym siostrom juz jutro niestety. Za tydzien mialysmy wszystkie leciec do Polski na koncert, niestety pani ginekolog wczoraj mi zabronila :( Powiedziala, ze z moim PCOS i tarczyca lepiej nie kusic niczym losu.
    No i tez sie zastanawiam nad jakims fajnym sposobem a nie mam wiele czasu na myslenie. Dziewczyny, moze jakies sugestie? :) Help!

Dzisiaj zaczelam progesteron i duphaston.

7u22s65golimztyz.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioua gratulacje :) pewnie podobny etap co u mnie.
    Też tak mam, że czekam w końcu na objawy, ból podbrzusza minął, piersi niewiele daja znać o sobie i zamiast się cieszyć, to ciągle się martwię.

I nawet nie ma z kim pogdać, bo wie tylko narzeczony. Ostatnio przyznałam się zbyt wielu osobom i odkręcanie po zabiegu było okropnym przeżyciem. Lepiej nie mówić jak najdłużej.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas jest łatwo powiedzieć. Dziadkowie jasno dali nam do zrozumienia, że czekają na drugą skarpetkę. Więc zakupiłam już maleńkie skarpetki, czekamy tylko na usg i powiemy.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poniżej link do obiecanej tabelki:

Lutówki 2018

Każda z Was powinna móc go edytować, zachęcam do wpisywania się! Z czasem możemy dodać takie kolumny jak płeć, wzrost/waga po urodzeniu. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły, co do ciekawych pól, które mogą się tam znaleźć - wpisujcie.

A gdyby coś nie działało, to krzyczcie :)

P.S. Inffinito, może dodałabyś ten link do swojego postu na 1. stronie, żeby był też widoczny dla koleżanek, które dopiero dołączą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 11:56

kuzka lubi tę wiadomość

• kolka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosann wrote:
    Hej dziewczyny! Pięknego weekendu dla Was :) Kasiu witaj! Wszystko na pewno będzie dobrze :)

Dziewczyny u mnie nadal brak jakichkolwiek objawów, poza wspomnianą wcześniej, delikatną tkliwością piersi :) Zastanawiam się czy moje dziecko od maleńkości chce udowodnić, że będzie grzeczne czy to tylko cisza przed burzą :)

Powiedzcie mi, czy macie pomysł w jaki sposób można "upamiętnić" ciążę? Generalnie nie należę do osób, które uwielbiają zachowywać pamiątki, tworzyć albumy ze zdjęciami, itd., ale podejrzewam, że jeżeli w przypadku ciąży nic takiego nie zrobię to potem będę żałować :(

No i kombinuję jak powiedzieć rodzicom o ciąży... Chcemy z tą informacją jeszcze poczekać, najlepiej do 12 tc, chociaż wątpię, że tyle wytrzymam, ale z racji tego, że ja mieszkam w DE, oni w PL, to przekazanie tej informacji prosto w oczy nie wchodzi w grę :( Wiem, że oni bardzo czekają na to, aż dowiedzą się, że będziemy mieć dziecko i chciałabym zrobić to w jakiś wyjątkowy sposób...

Ja jak już zobaczę serduszko i upewnie się że ok jest, to myślałam żeby codziennie zdjęcie robić z profilu zeby było widac jak rośnie brzuszek :) a na koniec sklecić to w taki filmik

rosann lubi tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 7513!!! To dobrze? We wtorek powtorka.

a88, kuzka lubią tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna beta!

kuzka, kasioua, qatynka lubią tę wiadomość

• aria40 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Papierowka, kolejna z Wrocka :)
    ja też z Wrocławia

Prognozy co do mojego groszka troszkę się poprawiły. Pamiętacie że w czwartek miałam pęcherzyk 0,32 cm i nieprawidłowy przyrost bety. Postanowiłam skonsultować te wyniki z innym lekarzem. W piątek pęcherzyk miał 0,83 cm i w środku pęcherzyk żółtkowy. Dostałam też zastrzyki clexane, ponieważ przeciwciała ANA1 i ANA2 mam dodatnie. Usg za tydzień będzie roztrzygające, ale narazie pojawił się promyk nadziei.

szwesta80, kuzka, kolka, Papierówka, Aga89 lubią tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    ja też z Wrocławia

Prognozy co do mojego groszka troszkę się poprawiły. Pamiętacie że w czwartek miałam pęcherzyk 0,32 cm i nieprawidłowy przyrost bety. Postanowiłam skonsultować te wyniki z innym lekarzem. W piątek pęcherzyk miał 0,83 cm i w środku pęcherzyk żółtkowy. Dostałam też zastrzyki clexane, ponieważ przeciwciała ANA1 i ANA2 mam dodatnie. Usg za tydzień będzie roztrzygające, ale narazie pojawił się promyk nadziei.

Trzymam kciuki !

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jak dobrze aria że jest ten promyk nadziei. Tak się zastanawialam co u Ciebie. Rowniez trzymam kciuki zeby było ok !!!

• rosann Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dobrego dnia dla Was :)
    Wam też tak forum dzisiaj szwankuje? Dostać się tutaj graniczy z cudem :(
    a88 wrote:
    My myslelismy, zeby przygotowac dziadkom papierowe zaproszenie od wnuczatka na jego urodziny w lutym ;)

Bardzo ciekawy pomysł :)
    kasioua wrote:

rosann Ja musze powiedziec naszym siostrom juz jutro niestety. Za tydzien mialysmy wszystkie leciec do Polski na koncert, niestety pani ginekolog wczoraj mi zabronila :( Powiedziala, ze z moim PCOS i tarczyca lepiej nie kusic niczym losu.
    No i tez sie zastanawiam nad jakims fajnym sposobem a nie mam wiele czasu na myslenie. Dziewczyny, moze jakies sugestie? :) Help!

Dzisiaj zaczelam progesteron i duphaston.

Zdrowie malucha najważniejsze :) A siostry na pewno będą szczęśliwe :)
    dłukachna wrote:
    Hej dziewczyny. U nas jest łatwo powiedzieć. Dziadkowie jasno dali nam do zrozumienia, że czekają na drugą skarpetkę. Więc zakupiłam już maleńkie skarpetki, czekamy tylko na usg i powiemy.

Hm... Może faktycznie najprostsze metody są najlepsze? :)
    kolka wrote:
    Ja jak już zobaczę serduszko i upewnie się że ok jest, to myślałam żeby codziennie zdjęcie robić z profilu zeby było widac jak rośnie brzuszek :) a na koniec sklecić to w taki filmik

Też bym tak chciała, ale niestety, przy moim obecnym wyglądzie ciała, brzuch pewnie będzie widoczny jakoś w 5 miesiącu :P
    kasioua wrote:
    Beta 7513!!! To dobrze? We wtorek powtorka.

Cudna wiadomość :) Oby tak dalej! :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny blagam o pomoc! Obudzilam sie dzisiaj rano i wogole nie bolaly mnie piersi. staly sie miekkie i bezbolesne. Wogole wszystko przeszlo wiec popedzilam prywatnie do gina
    . Zrobil usg bo tak plakalam(z wyliczen jestem w piatym tygodniu). Widac pecherzyk ale nie ma zarodka. Pecherzyk 9,5mm. Powiedzial ze rozmiar sie zgadza na 5 tydzien a zarodka nie widac bo jest jeszcze za wczesnie.
    Teraz znowu bola mnie piersi i kreci mi sie w glowie cale dzien, ale tak panikuje, ze jezuuuuuu. Czy myslicie, ze wszystko jest ok? Probuje sie uspokoic ale ten pusty pecherzyk mnie przeraza ;(((

7u22s65golimztyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioua, wiem ile rzeczy jest teraz podejrzanych i ile symptomów powoduje, że się zapala czerwona lampka, ale panika, to ostatnia rzecz, jaka jest Wam potrzebna.

Ja postanowiłam przyjąć za pewnik, że dopóki nie ma plamienia, to wszystko jest ok. I myśląc racjonalnie wiem, że wcale nie musi tak być, ale udało mi się tak w to uwierzyć, że za każdym razem, kiedy jak szalona oglądam papier toaletowy i widzę, że jest czysto, oddycham z ulgą. Wierzę, i chcę wierzyć, że słusznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2017, 22:36

kuzka, kasioua lubią tę wiadomość

• kuzka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasioua wrote:
    Dziewczyny blagam o pomoc! Obudzilam sie dzisiaj rano i wogole nie bolaly mnie piersi. staly sie miekkie i bezbolesne. Wogole wszystko przeszlo wiec popedzilam prywatnie do gina
    . Zrobil usg bo tak plakalam(z wyliczen jestem w piatym tygodniu). Widac pecherzyk ale nie ma zarodka. Pecherzyk 9,5mm. Powiedzial ze rozmiar sie zgadza na 5 tydzien a zarodka nie widac bo jest jeszcze za wczesnie.
    Teraz znowu bola mnie piersi i kreci mi sie w glowie cale dzien, ale tak panikuje, ze jezuuuuuu. Czy myslicie, ze wszystko jest ok? Probuje sie uspokoic ale ten pusty pecherzyk mnie przeraza ;(((

Przede wszystkim spokój. Bo stres na pewno Ci ni pomoże. Skoro lekarz mówi, że za wcześnie to tak pewnie jest. Czasami nawet i w 6 tyg nic nie widac. Odpoczywaj. Myśl pozytywnie. Jakoś musisz przetrwać co najmniej jeszcze 2 tygodnie. Będzie dobrze. Głowa do góry! :)

kasioua lubi tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• kuzka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Kasioua, wiem ile rzeczy jest teraz podejrzanych i ile symptomów powoduje, że się zapala czerwona lampka, ale panika, to ostatnia rzecz, jaka jest Wam potrzebna.

Ja postanowiłam przyjąć za pewnik, że dopóki nie ma plamienia, to wszystko jest ok. I myśląc racjonalnie wiem, że wcale nie musi tak być, ale udało mi się tak w to uwierzyć, że za każdym razem, kiedy jak szalona oglądam papier toaletowy i widzę, że jest czysto, oddycham z ulgą. Wierzę, i chcę wierzyć, że słusznie.

Wiesz, myślałam, że jestem jakąś walnięta. Oglądam papier niczym pod mikroskopem. I przujęłam podobną taktykę. Dopóki nie ma plamienia to musi być dobrze :)

a88, kasioua lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam bardzo za dobre rady! W takim razie tez przyjme taka taktyke jak wy, peenue bede troche spokojniejsza :)
    teraz obudzilam sie o 3 rano z mdlosciami, wiec sobie tutaj buszuje po forum.
    Jutro druga beta, trzymajcie kciuki za dobry przyrost! :)
    A jak tam u was objawy? ;*

7u22s65golimztyz.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioua ja czasem to zupełnie zapominam o ciąży bo są dni gdzie nie mam objawów. Ale później fasolka sama o sobie przypomina. Tak jak wczoraj i dziś. Leżę i próbuje uspokoić mdłości.
    Czasem zdarzają się momenty stresu w naszym życiu więc my same musimy ograniczyć fo do minimum. Wiem, że to jest łatwo powiedzieć, Ale teraz nie jesteśmy same.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ