Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula. Ja bardziej ufam tym prenatalnym, niż zwyklemu usg, bo różnica w sprzęcie jest kolosalna.
Przy synu nie załapałam się na 1 prenatalne, więc nie mam porównania do tych.
Zawsze chciałam mieć dwóch synów. Teraz nachodzi mnie myśl, że fajnie byłoby mieć córkę. W sumie dla mnie to obojętne, byle byłoby zdrowe maleństwo.
Ale nie ukrywam, że już chciałabym znać płeć!
Mówi się, że z chłopca może jednak okazać się dziewczynka, bo może zaniknac 'ogonek', ale dziewczynce już raczej nic nie wyrośnie.
Poza tym podobno 90% to chłopcy wg lekarzy w tak wczesnej ciąży, więc pozostało tylko czekać
Mam koleżankę, której mówiono, że będzie chłopak i to nawet do 20 tygodnia, później nagle okazało się, że Michał jest MichalinąWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 08:24
Paula. lubi tę wiadomość
-
Mój chrześniak przez dłuższy czas pokazywał się jako dziewczynka dopiero na przedostatnim usg przed porodem okazał się chłopak
P.S
mój gin na genetycznych powiedział, ze dziewucha mojej siostrze w podobnym tygodniu też powiedział, ze dziewucha i ma córkęwięc może i u nas się nie zmieni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 08:29
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
Aiwlys, zdecydowanie częściej z dziewczynek na wczesnych usg robią się chłopcy niż odwrotnie. Ostatnio rozmawiałam o tym z lekarzem, chłopca można z większą pewnością stwierdzić niż dziewczynkę na etapie pierwszego usg genetycznego.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjomi81 wrote:Aiwlys, zdecydowanie częściej z dziewczynek na wczesnych usg robią się chłopcy niż odwrotnie. Ostatnio rozmawiałam o tym z lekarzem, chłopca można z większą pewnością stwierdzić niż dziewczynkę na etapie pierwszego usg genetycznego.
-
Witajcie dziewczyny! ja już po urlopie.
Widzę, że w tym czasie przybyły nowe dziewczyny, witam się z Wami serdecznie.
Widzę, że już zakupy robicie, piękne te wasze ciuszki, muszę się Was radzić, bo ja zielona jestem w tym temacie, powiedzcie mi w jakim rozmiarze kupujecie ubranka? Ja myslalam, że rozmiar 56 jest najmniejszy, a gdzieś widziałam nawet 44...
Dzisiaj idę do lekarza, zobaczymy co tam u bąbelka słychać, tak dawno go nie widziałam. A brzuch już mam bardzo "wysadzony".
Życzę miłego dnia wszystkim.Czarna_kawa, marmi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie straszcie, ja na prenatalnych usłyszałam 95% chłopak i już nie może ulec zmianie, bo imie wybrane, nastawienie i w ogóle. Ale byłaby nieposdzianka. Ja widziałam ten ogonek wyraźnie do góry sterczący.
Dzisiaj mam zwykłą wizytę kontrolna u swojej lekarki, ciekawe czy się wypowie na temat płci. Ma dużo słabszy sprzęt niż na prenatalnych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 08:56
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Asasa te mniejsze niż 56 to dla wcześniaków najczęsciej.
Ja mam troszę 56 od bratowej i od koleżanki i przy tym zostanę To co sama kupuję to wybieram 62, bo mi szkoda tych ubranek 56, które czasem bardzo krótko sa w użyciu, a czasem wcale. Dzieci rodzą się nawet 57-58 cm.
Aha, kupuje głównie w ciucholandach, w tych małych rozmiarach sa piękne rzeczy i jest wybór. Im starsze dzieci tym gorszy wybór z mojego doświadczenia, bo się ubranka bardziej niszczą. Córkę od urosdzenia ubieram w uzywane ubrania i dzięki temu zawsze miała ładne sukienki na różne okazje na przykłąd.
Dobre dżinsy czy koszulki kupuje nowe, ale takie okazjonalne ubranka, kóre nowe sa bardzo drogie, warto uzywane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 09:02
Asasa lubi tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Asasa, 44 to rozmiar dla wcześniaków. Ja z racji ciąży bliźniaczej kupię dosłownie kilka w rozmiarze 44, trochę więcej w rozmiarze 50 i najwięcej 56.
Dla starszej córki kupowałam ubranka zaczynając od rozmiaru 56 i bardzo dobrze, bo Olga miała 60cm długości, więc po 2 tyg o rozmiarze 56 mogłam juz zapomnieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 09:02
Asasa, Talla lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyKatowiczanka wrote:Dziewczyny nie straszcie, ja na prenatalnych usłyszałam 95% chłopak i już nie może ulec zmianie, bo imie wybrane, nastawienie i w ogóle. Ale byłaby nieposdzianka. Ja widziałam ten ogonek wyraźnie do góry sterczący.
Dzisiaj mam zwykłą wizytę kontrolna u swojej lekarki, ciekawe czy się wypowie na temat płci. Ma dużo słabszy sprzęt niż na prenatalnych.jakie imię jak można podpytac?
-
nick nieaktualnyAsasa wrote:Witajcie dziewczyny! ja już po urlopie.
Widzę, że już zakupy robicie, piękne te wasze ciuszki, muszę się Was radzić, bo ja zielona jestem w tym temacie, powiedzcie mi w jakim rozmiarze kupujecie ubranka? Ja myslalam, że rozmiar 56 jest najmniejszy, a gdzieś widziałam nawet 44...
Dzisiaj idę do lekarza, zobaczymy co tam u bąbelka słychać, tak dawno go nie widziałam. A brzuch już mam bardzo "wysadzony".
Życzę miłego dnia wszystkim.
Chociaż też się zastanawiałam, bo ja jak się urodziłam miałam 48cm, a urodziłam się tydzień po terminie tak Więc, po prostu 56 ciuszki są takim optymalnym rozmiarem na pierwsze ciuszkiAsasa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatowiczanka, tak jak mowi Jomi, predzej z dziewczynki zrobi sie chlopak, niz odwrotnie
wiadomo, ze to nigdy nie jest 100% potwierdzone, ale zdecydowanie jestes w bardziej pewnej sytuacji
A propos ciuszkow, to staram sie kupowac 62. 44 to na wczesniaczka.Asasa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Super, że mamy same dobre wieści
ja wczoraj leniuchowałam cały dzień w ogrodzie i grillowaliśmy z rodziną. Mega odpoczęłam i przyjemnie spędziłam dzień. Dziś koniec lenistwa, muszę trochę posprzątać w domu i obiad zrobić
Gratuluję jeszcze raz dziewczyny! Ja już jutro wizyta i nie mogę się doczekać -
nick nieaktualny
-
Asasa wrote:Witajcie dziewczyny! ja już po urlopie.
Życzę miłego dnia wszystkim.
Ja też jestem zieloniutka w tym temacie jak trawka na wiosnę, ale z tego co koleżanki mówią to nie ma sensu kupować mniejszych niż 56, a nawet radzą ciut większe bo lepiej zakładać a i dzidziuś szybko rośnie.. -
Ja kupuję dosłownie kilka sztuk 56, a resztę 62...Byliśmy ostatnio w Smyku i widziałam ciuszki również dla wcześniaków od rozmiaru 40, także mąż jest już uczulony, że gdyby dzidziuś zechciał wyjść wcześniej, to po prostu w drodze do szpitala wpada do Smyka po parę ciuszków
Ale też w szpitalu na pewno mają.
Ja nie wiem gdzie wy znajdujecie te piękne ciuszki dla dzieci, bo ja na razie byłam w jednym lumpeksie i ciuszki były niestety ohydne, brudne, jakieś takie wymięte jakby już pięcioro dzieci w nich chodziłoTrochę się zniechęciłam. Może muszę poszukać po innych ciucholandach, ale ja nigdy nie umiałam w takich sklepach grzebać. Może poproszę narzeczoną szwagra, bo ona znowu ma talent do tego
A co sądzicie o kupowaniu całych pak na olx? Czasami za 50zł można kupić całkiem niezły karton ciuszków -
Moja córka urodziła się niby 54 cm, ale dziecko na początku nie leży wyprostowane tylko w takiej pozycji jak było w brzuszku, mi też wszyscy mówili nie kupuj 56 nie przyda się szybko wyrośnie itp dobrze że nie słuchałam tak do końca, młoda miesiąc nosiła 56 bo w większych się topila;)