Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No u nas na prenatalnym pan dr mówił, żeby się do myśli o dziewczynce nie przyzwyczajać, prawie pewien był tylko jednego chłopca, tą dziewczynkę tak na 70-80% obstawia, ale my oczywiście już myślimy o nich jak o dziewczynce i chłopcuOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
marmi wrote:Kawa, cudowna niespodzianka
Koniecznie daj znać, jak mama zareagowała
Dziewczyny, nie straszcie, że z dziewczynki często wyskakuje chłopiec. Ja już tak bardzo się nastawiłam na Majusię po prenatalnych, że nawet nie wiedziałabym jak się przestawić
Dzięki Marmitak sobie pomyślałam,ze taki prezent nie zdarza się często wiec wyczekałam cierpliwie i z czystym sumieniem mogę wreszcie się pochwalić
a pewnie,zdam Wam relacje jak mama zareagowała :p
A co do tych siusiaków wyskakujących i znikających,to dzieciaki nam robią psikusy,ale mam nadzieje,ze to co wam się wymarzylo to tam Wam w brzuszkach siedziu mnie z siusiaka Mała Czarna się zrobiła,ale ja na jednym nie chce skończyć wiec się cieszę
jomi81, marmi lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj na wizycie moja pani dr prowadząca powiedziała, że to na 100% dziewczynka
ale jakoś wolę się mocno nie nastawiać co by się później nie zdziwić
aiwlys, marmi, kuzka, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Ja co do plci od poczatku czulam ze chlopak. Lekarz zbil mnie z tropu ale nawet jak wyjdzie siusiaczek to i tak bede najszczesliwsza kobieta na swiecie
dzis sla relaksu zapisalam sie na hybryde u nog. Akurat panie mialy wolne miejsce i zaraz po telefonie moglam jechac
to tylko lakier i male skubanie pięt ale czuje sie jak nowo narodzona
hahaha jak to duzo kobiecie do szczescia nie potrzeba
jomi81, marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
nick nieaktualnyA ja siedzę w pracy i jedyne na czym mogę się skupić to myśl, że potwornie bolą mnie cycki
Już był spokój, trochę tylko ćmiły i to nawet nie codziennie, a dziś wysiedzieć przy biurku nie mogę, bo mi nawet ubranie przeszkadza
Ale...dla relaksu po pracy spotykam się z koleżanką, z którą rozmowa pod koniec maja skłoniła mnie do zrobienia testu z happy endem -
nick nieaktualny
-
marmi wrote:Kawa, podziwiam za cierpliwość
My powiedzieliśmy rodzicom po USG genetycznym, ale ostatnie tygodnie trzymania tajemnicy to już była istna mordęga, tak bardzo chciałam się z nimi podzielić swoją radością
Też podziwiamTwarda sztuka z Ciebie
To będzie jej pierwsza wnuczka?
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ja nie wytrzymalam i juz po zrobieniu testu na ktrym wyszedl bladzioch a jeszcze przed zrobieniem bety i powiedzeniem mezowi powiedzialam mamie. Ale mama wspierala mnie od poczatku w staraniach, wiedziala o niepowodzeniach, badaniach itd. Maz dowiedzial sie tego samego dnia. Sam zadzownil do swojej mamy i tez jej powiedzial. Po kilku dniach powiedzialam siostrze. Znajomym blizszym i dalszym chcielismy powiedziec po 1 trymestrze, ale okazalo sie ze juz wiedzieli szybciej. Podejrzewamy ze przyjaciel meza ma dlugi jezyk i nastepnym razem nie nalezy powierzac mu zadnych sekretow.
-
U nas najpierw moj eM sie dowiedzial ale to kilka dni od pozytywnej bety bo czekalam do jego urodzin. Pozniej moi rodzice i tak po malu rodzinie sie powiedzialo. Nie ma czego ukrywac
trzeba sie cieszyc dobrymi nowinami.
Mi przyszedl detektor udalo mi sie znalezc tetno (chyba dziecka) mozliwe zeby dzidzius juz byl blizej pępka? Nie tak centralnie bo jeszcze nizej ale myslalam ze tetno znajde duzo nizejwiec moze sluchalam nie mojego dziecka
mniejsza o to najwazniejsze ze jak to uslyszalam to zrobilam sie spokojniejsza
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
2 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm). Wcześniej starania były bez spiny, ale ponad rok czasu nic się nie wykluło także zobaczymy co z tego wyniknie. -
Lostdestination, moja lekarka to Nina Radziwonowicz. Jeżdzę do niej do Sosnowca, ale dlatego że akurat tamta przychodnia ma umowę z Enel-Med.
No i dzisiaj byłam, wszystko z dzidzią w porządku.
Pani doktor też widzi chłopca, pokazała mi, że coś sterczy, ale ona jest ostrożna i pewności nie ma.
Ale to już 2 opinie, więc prawdopodobieństwo wzrosło
Juz nie mierzyła maluszka, a szkoda, nie wiem ile urósł przez te 2 tygodnie. Tez Wam juz nie mierzą wielkości?
I przyszło dzisiaj body z "projektu body". Bardzo ładne i wygłąda na dobre jakościowoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 17:06
marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Paula. wrote:Mi przyszedl detektor udalo mi sie znalezc tetno (chyba dziecka) mozliwe zeby dzidzius juz byl blizej pępka? Nie tak centralnie bo jeszcze nizej ale myslalam ze tetno znajde duzo nizej
wiec moze sluchalam nie mojego dziecka
mniejsza o to najwazniejsze ze jak to uslyszalam to zrobilam sie spokojniejsza
Też się zastanawiałam czy to na pewno dziecka serce, ale z drugiej strony jest tak wyraźne, że ciężko by było żebym moje w kroczu łapała
Ale myślę, że to indywidualna sprawa, macica już sięga teraz do połowy drogi do pępka, więc jak dzidziuś jest wysoko to myślę, że możesz go tam łapać.
A ja nawet nie mam gdybań co do płci bo nic mi lekarz nawet nie zasugerował, więc spokojnie czekam do połówkowychI tak nie będę córci tylko w różowe ubierać, także wszelkie białe, żółte, zielone, szare a nawet i niebieskie śpiochy mogę już kupować
Paula. lubi tę wiadomość
-
No ale po ilości uderzeń przecież można poznać czy to nasze tętno (a mozna nasze usłyszeć w różnych dziwnych miejsach) czy dziecka. Moje dzieciaki maja zawsze od 140 do 160 uderzeń, więc nie ma wątpliwości, że to nie moje tętno.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:No ale po ilości uderzeń przecież można poznać czy to nasze tętno (a mozna nasze usłyszeć w różnych dziwnych miejsach) czy dziecka. Moje dzieciaki maja zawsze od 140 do 160 uderzeń, więc nie ma wątpliwości, że to nie moje tętno.
-
KASIKK wrote:hej dziewczynki jakie wasze bobaski mialy przeziernosc karkowa??
Jeden i drugi NT 1,7.
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Monic wychodzę z takiego samego założenia, też jeszcze nikt mi nie zasugerował płci a kupować trzeba
a że niebieski to mój ulubiony kolor to czy chłopak czy dziewczynka niebieskie ciuszki i tak się pojawią
a uniwersalnych ciuszków jest tak dużo, że cos znajdziemy na pewno
Kasikk mój dzidziuś 1,2
A jak u Ciebie? Coś Cię niepokoi czy z ciekawości pytasz?
Spotkało mnie dziś coś smutnego...
Jadąc do pracy ocknęłam się, że mi się coś pomyliło i wcale nie jest dziś czwartek i dwa dni w robo i weekendzabolało
starania od 2015 roku
-
kolka wrote:Monic wychodzę z takiego samego założenia, też jeszcze nikt mi nie zasugerował płci a kupować trzeba
a że niebieski to mój ulubiony kolor to czy chłopak czy dziewczynka niebieskie ciuszki i tak się pojawią
a uniwersalnych ciuszków jest tak dużo, że cos znajdziemy na pewno
Kasikk mój dzidziuś 1,2
A jak u Ciebie? Coś Cię niepokoi czy z ciekawości pytasz?
Spotkało mnie dziś coś smutnego...
Jadąc do pracy ocknęłam się, że mi się coś pomyliło i wcale nie jest dziś czwartek i dwa dni w robo i weekendzabolało
wiesz co jestem dzis po prenatalnych wszystko w porzadku z orazu usg a moj ma 2,1 i tak sie pytam jak dziewczyny maja