Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monic, ja tych ubranek przylegających do skóry nie kupuję używanych. Z resztą sobie używanych tez nie kupuję, zawsze mnie to brzydziło. Ewentualnie mogłabym się skusić na używany kombinezon czy śpiworek, ale nic więcej.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi, to u mnie pół szafy z lumpeksu:)
A najprzyjemniej jak ktoś Ci powie jaki super płaszczyk albo kiecka, a to za 20 zł kupione.
Nie ma co się brzydzić, tak naprawdę nowe ciuchy z sieciówek przechodzą taka droge w róznych magazynach,ze nie wiesz gdzie lezały i kto dotykał lub przymierzał przed Tobą.
A ja w malutkim lumpeksie u mnie na osiedlu ostatnio zakupiłam takowe:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f74e71ed26f3.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9efb662bb7e9.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/657280b01c42.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 11:17
kuzka, Czarna_kawa, aiwlys, kolka, a88 lubią tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Hej dziewczyny ja już po urlopie nareszcie w domku
Wyprawka do szpitala...Kupcie sobie z 2-3 komplety rozmiar 56 reszta 62 ,mniejszy rozmiar na długo Wam sie nie przyda ( jeżeli wogóle się przyda)
Mi w dzien porodu robiono usg synka i waga wskazywała około 4400 a po kilku godzinach urodził się Z wagą 5160 ( taka mała pomyłka w pomiarach) więc wyobraźcie sobie na co mi się przydały te śpioszki 56 jak rozmiar 62 wchodził na styk
Co do Usg w 12 tyg już wspominałam ,że mi doktor mówiła ,że będzie dziewczynka..w 16 tyg inny lekarz potwierdził a w 21 tygodniu na połówkowym okazało się,że będzie synek...
Jutro mam usg i nie mogę się doczekać ...
Miłego dnia -
Lostdestination, u Sodowskich w Katowicach, ale lekarza wybrałam przypadkowo, po prostu na termin mnie zapisali. Juz pisałam gdzieś, wcześniej, ale pewnie cieżko znaleźć na tylu stronach, że jestem bardzo zadowolona z tej wizyty. lekarz nazywał się Sidorowicz. Sama klinika też robi dobre wrażenie, ale byłam tam tylko raz.
Swoją lekarkę tez wybrałam przypadkiem 8 lat temu i tak zostało, nie jest to wybitny specjalista od trudnych przypadków czy niepłodności, ale ciepła sympatyczna bardzo troskliwa babeczka, która rzeczywiście pamieta swoich pacjentów, pyta o dziecko a wizyty sa dokładne i czuję się zaopiekowana. Chodzę co 2 tygodnie. Nie wiem jak sprawdza się w bardziej skomplikowanych tematach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 11:30
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Katowiczanka super ciuszki
Ja jakos nie umiem kupować w lumpeksach
Jakis kombinezon czy śpiwór na pewno poszukam używany, ale body sa takie taniutkie na necie, jest fajny sklep Dolce Sonno i sa bodziaki z eko bawelny za 11zl, tam się obkupie na pewno
-
Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj znowu upalnie, nie ruszam sie z corcia z domu. Moja Wiki urodziła się i miała 58 cm wiec dobrze ze nie kupowałam ubranek na rozmiar 56 bo odrazu były za małe. Teraz też juz jest wysoka i mimo ze ma 5 lat nosi ubrania dla starszych dzieciGosia
Wiksuia 5 lat mój największy skarb
Aniołek * 4 kwietnia -
Katowiczanko chodzi mi właśnie o zwykłego lekarza, który nie jest zainteresowany reklamowaniem swoich dodatkowych działalności tzn szkoła rodzenia, joga w ciąży czy inne... co zajmuje mu połowę wizyty czy myleniem pacjentek i wciskaniem wizyt co chwilę, aby "dorobić" ?
-
Cześć Mamuśki!
Aiwlys,super wieści z wizytycieszę się,ze wszystko dobrze
i jakie foty dla cioć,nieważne,ze plecki,zawsze mnie rozczulają zdjęcia z usg
))
Katowiczanka,niezłe zakupyja tez bywałam nie raz w ciucholandach,ostatnio nie miałam po drodze,ale niewykluczone,ze jak mała będzie rosnąć szybko to się zaopatrze w pare rzeczy
Co do płci,to na prenatalnych u mnie gin sugerował chłopca i patrzcie co wyszłocóra figla spłatała i podejrzewam,ze jeszcze długo żylibyśmy w przeświadczeniu,ze siusiak :po kolejnych usg
tak było z moim partnerem,jego mama w szpitalu dowiedziała się,ze urodziła chłopca...do ostatniego usg sugerowano dziewczynkę,to dopiero szok
jak mi opowiadała to pierwsze co powiedziała,ze ktoś jej dzieci zamienił,dopiero jak przynieśli jej malucha to był tak podobny do niej,ze wiedziała,ze to jej dziecko.
A ja w podróży do domu rodzinnego.Po wynikach testów genetycznych obiecałam sobie,ze jadę do mojej mamy...bo ona jeszcze o ciazy nie wiei robię jej prezent na jej okrągłe urodziny w postaci mnie w dwupaku
ciekawa jestem reakcji
nawet nie wie,ze jadę do niej taka niespodzianka
drugi trymestr na wycieczki ponoć bezpieczny,wiec mam nadzieje,ze wszystko będzie dobrze
marmi, aiwlys, kolka, a88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale naklikałyście przez te kilka dni, dopiero nadrobiłam
gratuluję wszystkich potwierdzonych płci i dobrych wyników badań
Ale mnie korci żeby już kupić jakieś bodziaki, ale na razie chyba się powstrzymam, jakieś mam głupie przeświadczenie że na zakupy jeszcze za wcześnie a tez planuję jakieś polowanko na aliWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 12:09
-
nick nieaktualnyKawa, cudowna niespodzianka
Koniecznie daj znać, jak mama zareagowała
Dziewczyny, nie straszcie, że z dziewczynki często wyskakuje chłopiec. Ja już tak bardzo się nastawiłam na Majusię po prenatalnych, że nawet nie wiedziałabym jak się przestawićCzarna_kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonic u mnie w lumpeksach też te ciuszki nie grzesza uroda. Może spróbuj w pepeco albo kiku? Ciuszki są śliczne, a na pewno tańsze jak w smyku
A co do paczek to ja kupowałam na allegro i się nigdy nie zawiodłamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 12:50
-
nick nieaktualny
-
lostdestionation wrote:Katowiczanka - polecasz jakiegoś ginekologa ? gdzie robiłaś prenatalne i czy jesteś zadowolona?
-
Mi też ciężko by się było przyzwyczaić do myśli, że będą dwie dziewczynki lub dwóch chłopców. Chociaż biorąc pod uwagę to, że bliźniaki będą mieć wspólny pokój byłoby pewnie lepiej gdyby były jednej płci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 13:03
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny